Vrijeme je da Slišković ode

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Altsa

#1 Vrijeme je da Slišković ode

Post by Altsa »

Dva nesupjeha jedan za drugim (kvalifikacije za evropsko i svjetsko prvenstvo) su dovoljan razlog da Sliskovic ode sa kormila reprezentacije.
horoz

Post by horoz »

nemamo boljeg...

bolji nisu zagrijani za nas, ni vaha ni osim.

pitanje je da li su stvarno bolji
Prenj

#3 Re: Vrijeme je da Slišković ode

Post by Prenj »

Altsa wrote:Dva nesupjeha jedan za drugim (kvalifikacije za evropsko i svjetsko prvenstvo) su dovoljan razlog da Sliskovic ode sa kormila reprezentacije.
Klubovi nam ne uspiju doci ni do prvog kola bilo kojeg kupa, a sad ocekujemo da se reprezentacija plasira na evropsko ili svjetsko prvenstvo.
Nasi fudbaleri i nas selektor su puno bolji od nase zemlje u svakom pogledu.
koop

Post by koop »

Daj ne serite. Prenj je u pravu. Tu smo gdje trebamo biti. Zbog srcanosti i istrajnosti a i radi igre u ovim kvalifikacijama smo zasluzili da se kvalifikujemo (bar na racun sugavih spanaca koji iskreno nisu nista pokazali do sada) ovaj put. Sto se tice reprezentacije (igraca i selektora), majstori svaka cast. Dali su sve od sebe, igrali su koliko mogu i kako znaju. Formiranje reprezentacije je proces koji traje. Ove kvalifikacije su bile uspijeh, kako god ti na to gledao. Sljedece ce biti i bolje.
edu

Post by edu »

naslov je trebao biti:
"vrijeme je da usanovic & co. odu"..lako cemo mi sa selektorima...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Zasto??? Zato sto je napravio 10x vise nego i jedan selektor do sada. Zato sto je okupio jednu multietnicku reprezentaciju u kojoj Ninoslav Milenkovic, Srbijanac, kaze ja svim srcem igram za BiH. Zato sto dva ciklusa u zadnjem kolu mi smo u igri za odlazak dalje. Zato sto vise nismo kanta za nabijanje. Zato sto na Mestalji treba da pobjedimo veliku Spaniju ali nam to neda sudija. Ili mozda zato sto je to Baka Sliskovic sto mu ime ne valja. Pa bujrum prijatelju, dovedi Osima, Vahu jer jedino su oni bolji od Bake i ja cu reci da je vrijeme da Baka ide.
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Zar mislis da je Sliskovic cudotvorac i da samo on kriv za neuspjeh. Zar nevidis da nasa reprezentacija igra dobro i da smo postigli odredjeni nivo igre al da to nije dovoljno za odlazak na EP il SP. Nasim momcima svaka cast daju sve od sebe. I nisu bili nezapamceni na ovim kvalifikacijama. Imamo i mi kvalitet al nemamo Zidane/Figo/Van Nisterooi/Barosa/ itd. Zemlje koje su se kvalificirale iskreno i jesu jace od nase reprezentacije.
Al nezaboravi da je nasa reprezentacija "mlada" i da je u usponu. Treba jos pure da se pojede al doce i vrijeme kad ce mo imat vise iskustva. A Sliskovic je dao sve od sebe i zasluzan je sto smo i dovdje dogurali.
Vingo

Post by Vingo »

JOj ja sto ja ne mogu ovih "selektora" poslije utakmice...Cini mi se da je Alfons jucer o ovome govorio...
Nasa reprezentacija i selektor su super. Mozda jedino kolektivno tijelo koje valja u ovoj zemlji.
horoz

Post by horoz »

Po prvi put nisam nezadovoljan poslije poraza i neuspjeha u kvalifikacijama.

Zašto? Zato što su se borili makar 10 puta više nego ranije...

Nisu se plasirale ni neke druge repke, 10 puta jače od naše
flora.sa

Post by flora.sa »

čim god izgubimo, počne priča-selektor treba da da ostavku...

samo malo pročačkajte po forumu, ima tih tema jedno 5-6...

jedino je Slišković uspio nešto da napravi od reprezentacije...

Baka i tebi svaka čast...

ušanović, pašalić i co.trebaju da napuste savez...(namjerno malim slovom)
car-x

Post by car-x »

Vingo wrote:JOj ja sto ja ne mogu ovih "selektora" poslije utakmice...Cini mi se da je Alfons jucer o ovome govorio...
Nasa reprezentacija i selektor su super. Mozda jedino kolektivno tijelo koje valja u ovoj zemlji.
igraci i trener su u svakom slucaju osvjetlali obraz..

malo nerviraju "rukovodioci" tipa usanovic, jelic, pasalic.. to bi trebalo rastjerati, i dovesti ljude koji imaju ime u fudbalu i znaju poso, a nisu neki konobari i bravari koji su se na zalost svih nas zagubili negdje u nogometnom kroz fudbalskom savezu..
džetro

Post by džetro »

Dobar je Baka! Ima treća sreća za EP 2008. Tamo sigurno upadamo, jer idu dvije najbolje reprezentacije iz grupe. Samo on zna koga treba ubaciti u reprezentaciju umjesto Bolića i Barbareza, s tim da ja mislim kako bi Barba mogao odigrati još jedan ciklus.
Jedina greška kvalifikacija bila je ona epizoda u Belgiji i grogiranost protiv Litvanije kad smo izgubili dva boda bezveze. Ostalo je bilo odlično. Na Marakani smo izgubili zbog zaista emotivno nemogućih uvjeta za igru.
radeljas

Post by radeljas »

car-x wrote:
Vingo wrote:JOj ja sto ja ne mogu ovih "selektora" poslije utakmice...Cini mi se da je Alfons jucer o ovome govorio...

malo nerviraju "rukovodioci" tipa usanovic, jelic, pasalic.. to bi trebalo rastjerati, i dovesti ljude koji imaju ime u fudbalu i znaju poso, a nisu neki konobari i bravari koji su se na zalost svih nas zagubili negdje u nogometnom kroz fudbalskom savezu..
treba da odu svi, prije svega pashalic i ushanovic, pa onda i slishkovic. zasto, pa samo zbog sinocnje kukavichke igre, gdje je u utakmici u kojoj nam je trebala pobjeda on igra defanzivno 70 minuta. da ne govorim o glupostima tipa pozivanja konjica kome je u eng. zabranjeno da igra zato sto ne vidi dobro. nije uveo niti jednog mladjeg igraca. ova grupa je bila jedna od najslabijih i nismo prosli. spanija ocajna, sicg nece proci ni prvi krug na sp sa ovakvom igrom. belgija u problemima.
koop

Post by koop »

Barbarez moze jos 4-5 godina igrati libera bez ikakvih problema.
Konjic je komentirao utakmicu, nije bio ni na klupi. Sliskovic je imao svoju taktiku, koja se jebiga poremetila jer nam je onaj cigan zabio go u 7 minuti. Igrali su lavovski, al' nismo jos tu gjde bi mi svi zeljeli da jesmo. Bice bolje.

Plus, ne zaboravi sudije, nije nas zakin'o ocigledno, nego onako perfidno. Pogledaj ponovo utakmicu, presjek'o nam je najmanje 15 napada. Te sviraj faul gdje ga nema, te sviraj prednost' kad ne treba, te premjestaj zivi zid po pet minuta, ili cisti guzvu u sesnestercu 5 minuta...
Altsa

Post by Altsa »

radeljas wrote:
car-x wrote:

treba da odu svi, prije svega pashalic i ushanovic, pa onda i slishkovic. zasto, pa samo zbog sinocnje kukavichke igre, gdje je u utakmici u kojoj nam je trebala pobjeda on igra defanzivno 70 minuta. da ne govorim o glupostima tipa pozivanja konjica kome je u eng. zabranjeno da igra zato sto ne vidi dobro. nije uveo niti jednog mladjeg igraca. ova grupa je bila jedna od najslabijih i nismo prosli. spanija ocajna, sicg nece proci ni prvi krug na sp sa ovakvom igrom. belgija u problemima.
eto zasto treba da ode. nista nije postigao. je li se mozda kvalifikovao na neko takmicenje. NIJE. je li mozda doveo nekog mladog kvalitetnog igraca. NIJE. nemojte reci da ih nema. kako onda ti igraci mladi zaigraju za svajcarske, svedske i ostale zemlje. sinoc je postavio igru kao klasicni amater. ko je on bog pa da mu se dadne treca prilika. kakva ba treca sreca . mars u zrinjski. to ti je nivo.
Prenj

Post by Prenj »

Altsa wrote:
radeljas wrote:
car-x wrote: igraci i trener su u svakom slucaju osvjetlali obraz..

eto zasto treba da ode. nista nije postigao. je li se mozda kvalifikovao na neko takmicenje. NIJE. je li mozda doveo nekog mladog kvalitetnog igraca. NIJE. nemojte reci da ih nema. kako onda ti igraci mladi zaigraju za svajcarske, svedske i ostale zemlje. sinoc je postavio igru kao klasicni amater. ko je on bog pa da mu se dadne treca prilika. kakva ba treca sreca . mars u zrinjski. to ti je nivo.
Opet ti moram ponoviti da nasi fudbaleri sa selektorom na celu, po mnogo cemu, daleko iznad bilo cega drugog sto ova zemlja moze da uradi (jedino ih kosarkasi siju).
Do kog nivoa se uspiju klubovi plasirati?
U zadnjem su razredu evropske kvalitete, za razliku od reprezentacije koja je u sredini.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Altsa wrote:
radeljas wrote:
car-x wrote: igraci i trener su u svakom slucaju osvjetlali obraz..

Da kao sto sam i predpostavljao tvoj post bas i nema veze sa sportom jer ocito je da je problem sto je to Blaz Sliskovic. To sto mladi igraci igraju za te ekipe nije kriv Baka nego savez. I samo mi jos reci koga bi ti doveo za selektora, mozda Hadzibegica, Musovica, Muzurovica jer oni ocito odgovaraju imenom i prezimenom.
Qwert

Post by Qwert »

Budimo realni, bh tim jos nije spreman za veliko wk. Trebace jos vremena dok se bh tim i 'okolo' izravna sa susjedima...oni nemaju republjikance.
Altsa

Post by Altsa »

Prenj wrote:
Altsa wrote:
radeljas wrote: treba da odu svi, prije svega pashalic i ushanovic, pa onda i slishkovic. zasto, pa samo zbog sinocnje kukavichke igre, gdje je u utakmici u kojoj nam je trebala pobjeda on igra defanzivno 70 minuta. da ne govorim o glupostima tipa pozivanja konjica kome je u eng. zabranjeno da igra zato sto ne vidi dobro. nije uveo niti jednog mladjeg igraca. ova grupa je bila jedna od najslabijih i nismo prosli. spanija ocajna, sicg nece proci ni prvi krug na sp sa ovakvom igrom. belgija u problemima.
Opet ti moram ponoviti da nasi fudbaleri sa selektorom na celu, po mnogo cemu, daleko iznad bilo cega drugog sto ova zemlja moze da uradi (jedino ih kosarkasi siju).
U zadnjem su razredu evropske kvalitete, za razliku od reprezentacije koja je u sredini.
malo si polupao loncice. ko govori o klubovima ista. je li imao priliku u kvalifikacijama za evropsko prvensto. jeste . je li uspio NIJE. je li imao priliku za svjetsko prvensto jeste. je li uspio. NIJE. i u cemu ti vidis uspjeh sliskovica. kvalifikacije se igraju da se ode na neko veliko takmicenje a ne da se hvalimo kako smo treci u grupi. :? :? fakat je da nije uspio i ni pod koju cijenu mu se nesmije dati jos jedna prilika koju ce sigurno uprskati.
jel to hoces da kazes da je on najbolji nas trener. ako ti smatras da je on nas najbolji trener onda ja i ti nemamo o cemu da govorimo.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ne bih se složio da Slišković treba otići.U onom četaljskom grotlu je trebalo izdržati.Barbarezu,Berberoviću,Hasagiću,Milenkoviću svaka čast.Vidjelo se na njima da se nisu prepali za razliku od Musića,Jakirevića,Brace koji se krije po terenu.I ja sam bio za napadačku taktiku,taman petardu primili,ali u ovoj utakmici je bilo presudno srce koje mi očigledni nismo imali a ne taktika.Da smo imali aktivan rezultat ko zna kako bi se tekma odvijala do kraja.Ko garantuje da nebi bilo ulijetanja na teren i nedaj bože mrtvi glava.Mislim da je Baka izvukao 95% kvaliteta iz ove reprezentacije.Pa vidjeli ste sinoć zadnjih 20-tak minuta.Srbi su se ušutili ko zadnje pizde.Izgubili smo sa minimalnih 1:0.Nisu nas razvalili kao što im je bila želja niti su nas nadigrali.Mi smo svoju šansu prokockali protiv Belgije i Litve a u Španiji smo pokradeni.Mislim da netrebamo žaliti.U ovoj reprezentaciji ima materijala.Za nas sigurno dolaze bolja vremena.Glavu gore.

NEMA PREDAJE 8)
Prenj

Post by Prenj »

Altsa wrote:
Prenj wrote: Opet ti moram ponoviti da nasi fudbaleri sa selektorom na celu, po mnogo cemu, daleko iznad bilo cega drugog sto ova zemlja moze da uradi (jedino ih kosarkasi siju).
malo si polupao loncice. ko govori o klubovima ista. je li imao priliku u kvalifikacijama za evropsko prvensto. jeste . je li uspio NIJE. je li imao priliku za svjetsko prvensto jeste. je li uspio. NIJE. i u cemu ti vidis uspjeh sliskovica. kvalifikacije se igraju da se ode na neko veliko takmicenje a ne da se hvalimo kako smo treci u grupi. :? :? fakat je da nije uspio i ni pod koju cijenu mu se nesmije dati jos jedna prilika koju ce sigurno uprskati.
jel to hoces da kazes da je on najbolji nas trener. ako ti smatras da je on nas najbolji trener onda ja i ti nemamo o cemu da govorimo.
Ne, nasi fudbalski klubovi ko da kuci igraju rukomet ili hokej na travi, kako prolaze u medjunarodnim takmicenjima.
S obzirom da ti ocito smatras da trener prvo mora imati podobno ime, tesko da se dalje moze argumentovano diskutovati.
car-x

Post by car-x »

Plavac wrote:Ne bih se složio da Slišković treba otići.U onom četaljskom grotlu je trebalo izdržati.Barbarezu,Berberoviću,Hasagiću,Milenkoviću svaka čast.Vidjelo se na njima da se nisu prepali za razliku od Musića,Jakirevića,Brace koji se krije po terenu.I ja sam bio za napadačku taktiku,taman petardu primili,ali u ovoj utakmici je bilo presudno srce koje mi očigledni nismo imali a ne taktika.Da smo imali aktivan rezultat ko zna kako bi se tekma odvijala do kraja.Ko garantuje da nebi bilo ulijetanja na teren i nedaj bože mrtvi glava.Mislim da je Baka izvukao 95% kvaliteta iz ove reprezentacije.Pa vidjeli ste sinoć zadnjih 20-tak minuta.Srbi su se ušutili ko zadnje pizde.Izgubili smo sa minimalnih 1:0.Nisu nas razvalili kao što im je bila želja niti su nas nadigrali.Mi smo svoju šansu prokockali protiv Belgije i Litve a u Španiji smo pokradeni.Mislim da netrebamo žaliti.U ovoj reprezentaciji ima materijala.Za nas sigurno dolaze bolja vremena.Glavu gore.

NEMA PREDAJE 8)
osim sto se ne bih slozio da su se music, jakirevic i braco krili, sve ostalo stoji..
Altsa

Post by Altsa »

hrasno38 wrote:
Altsa wrote:
radeljas wrote: treba da odu svi, prije svega pashalic i ushanovic, pa onda i slishkovic. zasto, pa samo zbog sinocnje kukavichke igre, gdje je u utakmici u kojoj nam je trebala pobjeda on igra defanzivno 70 minuta. da ne govorim o glupostima tipa pozivanja konjica kome je u eng. zabranjeno da igra zato sto ne vidi dobro. nije uveo niti jednog mladjeg igraca. ova grupa je bila jedna od najslabijih i nismo prosli. spanija ocajna, sicg nece proci ni prvi krug na sp sa ovakvom igrom. belgija u problemima.
Da kao sto sam i predpostavljao tvoj post bas i nema veze sa sportom jer ocito je da je problem sto je to Blaz Sliskovic. To sto mladi igraci igraju za te ekipe nije kriv Baka nego savez. I samo mi jos reci koga bi ti doveo za selektora, mozda Hadzibegica, Musovica, Muzurovica jer oni ocito odgovaraju imenom i prezimenom.
ne inputiraj mi nesto sto nisam rekao. nigdje ne spominjem sliskovicevu nacionalnost vec samo kvalitet kao trenera. poznato je kako igra danas zrinjski i na kojem je nivou. a sto se tice trenera sigurno bi od njega bili bolji i Ivica Osim koji na tvoju radost nije bosnjak kao i Vaha i Hadzibegic ili Meša. nema potrebe da spominjete sliskovicevu nacionalnost jer na to nisam mislio. :D
Last edited by Altsa on 13/10/2005 11:06, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Altsa wrote: ne inputiraj mi nesto sto nisam rekao. nigdje ne spominjem sliskovicevu nacionalnost vec samo kvalitet kao trenera. poznato je kako igra danas zrinjski i na kojem je nivou. a sto se tice trenera sigurno bi od njega bili bolji i Ivica Osim koji na tvoju radost nije bosnjak kao i Vaha i Hadzibegic ili Meša.
Kada ti je svejedno, zasto onda saljes Blaza u Zrinjski, kad je Blaz dokazao milion puta da je svim svojim srcem za BiH!
Sto se tice ostalih imena sa tvoje liste, bojim se da neki od njih nikad nista uspjesno kao treneri nisu napravili, a da je drugim novac koji mogu zaraditi kao trener BH reprezentacije NEDOVOLJAN.
Altsa

Post by Altsa »

Prenj wrote:
Altsa wrote: ne inputiraj mi nesto sto nisam rekao. nigdje ne spominjem sliskovicevu nacionalnost vec samo kvalitet kao trenera. poznato je kako igra danas zrinjski i na kojem je nivou. a sto se tice trenera sigurno bi od njega bili bolji i Ivica Osim koji na tvoju radost nije bosnjak kao i Vaha i Hadzibegic ili Meša.
Kada ti je svejedno, zasto onda saljes Blaza u Zrinjski, kad je Blaz dokazao milion puta da je svim svojim srcem za BiH!
Sto se tice ostalih imena sa tvoje liste, bojim se da neki od njih nikad nista uspjesno kao treneri nisu napravili, a da je drugim novac koji mogu zaraditi kao trener BH reprezentacije NEDOVOLJAN.
pa moronu zato sto je trener zrinjskog. :lol: :lol: :lol:
a koju je to karijeru trenersku sliskovic napravio. trenirao hercegovacke timove. otjeran iz hajduka i sada vodi zrinjski koji je na sredini tabele. :lol: :lol: :lol: :lol: toliko o njegovom trenerskom kvalitetu
Post Reply