radi se o knjigama razne sadrzine....
Kako i na osnovu cega procijenit tu vrijednost?
Otvoreno me zanima koja bi bila novcana vrijednost toga
i men je pao napamet bosnjacki institut....Panasonic wrote:To je alhamijado knjizevnost. Ima li autor koji je? Mehmed Uskufi, Hasan Kaimija, Sirrija, Umihana Cuvidina...
Vidi u antikvarnici ali pazi da te ne zeznu. Mozes otici i u Bosnjacki institut pa im ponuditi, oni uzimaju te knjige.
http://www.bosnjackiinstitut.org/bosanski/
Jes to našo u sehari,pa odma da se unovčiBosanac sa dna kace wrote:Koja je vrijednost starih knjiga (najmanje 100 godina) napisanih arebicom, tj. arapskim pismom al na bosanskom jeziku?
Otvoreno me zanima koja bi bila novcana vrijednost toga, i kome to uopste ponudit?
(muzej, biblioteka, institut...)
ma nebitno dje su nadjene...goldenlily wrote:Jes to našo u sehari,pa odma da se unovčiBosanac sa dna kace wrote:Koja je vrijednost starih knjiga (najmanje 100 godina) napisanih arebicom, tj. arapskim pismom al na bosanskom jeziku?
Otvoreno me zanima koja bi bila novcana vrijednost toga, i kome to uopste ponudit?
?
Nemoj bolan prodavat,knjige nemaju cijenu!
a eto poklonice ih nekom na lijepe ociblack wrote:to se ne prodaje
khmdrmadzija wrote:Bosanac, dobro ti rekose ljudi. To nije za prodaju.
black wrote:to se ne prodaje
Jebes institucije, pare se cuvaju u duseku, a drzavom se upravlja na sijelu.drmadzija wrote:Sa obzirom da si Bosanac sa dna kace, vjerujem da ces ti, kao i tvoji sljedbenici, bolje sacuvati tu zbirku nego bilo koji nas muzej, biblioteka ili institut. Da sam ja u posjedu tih knjiga i da mi treba novac, stupio bih u kontakt sa tim nasim “timom strucnjaka koji se bavi takvim stvarima” i povjerio im listu knjiga sa kojim raspolazem. Ako budu zainteresovani za otkup nekih od radova, ponudi im kopije. Neka kopiraju knjige koje ih interesuju i neka te posteno isplate.
Izvini ako sam te uvrijedio ovim i onim predhodnim postom. Ko sam ja da ti govorim sta da radis? Hajde sretno.
i ja bih rekao! ali ako si jos voljan prodati posalji index knjiga na moj ppUmjetnik a wrote:black wrote:to se ne prodaje
posaljem tiArslan wrote:i ja bih rekao! ali ako si jos voljan prodati posalji index knjiga na moj ppUmjetnik a wrote:black wrote:to se ne prodaje![]()
ko je autor?DobroJutroKolumbo wrote:Imam i ja jednu rijetkost , pa ako neko hoce da kupi...Ilmihal iz 1943. godine , stampan u "NDH" , stamparija "Ante Pavelic"...!
![]()
![]()
![]()
Ne zajebajem se , stvarno je istina!
E to vec moram pogledati kad dodjem kuci, stvarno ne znam...Nije me bas interesovalo...Bosanac sa dna kace wrote:ko je autor?DobroJutroKolumbo wrote:Imam i ja jednu rijetkost , pa ako neko hoce da kupi...Ilmihal iz 1943. godine , stampan u "NDH" , stamparija "Ante Pavelic"...!
![]()
![]()
![]()
Bosanac sa dna kace wrote:Koja je vrijednost starih knjiga (najmanje 100 godina) napisanih arebicom, tj. arapskim pismom al na bosanskom jeziku?
svugdje pise arebicaLesli Eldridž wrote:Bosanac sa dna kace wrote:Koja je vrijednost starih knjiga (najmanje 100 godina) napisanih arebicom, tj. arapskim pismom al na bosanskom jeziku?
![]()
![]()
Nije bolan ne bio arebica
![]()
![]()
, već arabica
sve je dobro dok nije jarebica!Bosanac sa dna kace wrote:svugdje pise arebicaLesli Eldridž wrote:Bosanac sa dna kace wrote:Koja je vrijednost starih knjiga (najmanje 100 godina) napisanih arebicom, tj. arapskim pismom al na bosanskom jeziku?
![]()
![]()
Nije bolan ne bio arebica
![]()
![]()
, već arabica
odkud to arabica?
Moram te razočarati, to baš i nije neki raritetDobroJutroKolumbo wrote:Imam i ja jednu rijetkost , pa ako neko hoce da kupi...Ilmihal iz 1943. godine , stampan u "NDH" , stamparija "Ante Pavelic"...!
![]()
![]()
![]()