Super gospodo draga ali šta ćete kad se prekopaju svi mezari koji su ili oronuli ili malo potonuli u zemlju( vašom krivicom jer ipak neko se mora brinuti o mezarju ) . Onda ponovo prekopati sve . I tako u nedogled . Zašto se ne proširuju ova groblja koja trenutno postoje i zašto se nešto ne poduzme na tom pitanju. Ljudi za nekih 5 do 6 godina neće se moći vidjeti ni jedan onaj stari mezar ( muški kao sa fesom naprijed a ženski ... sad se ne mogu sjetit tih mezara ko god želi da ih vidi nek prošeta malo do ravnih bakija ili npr do mezarja vrbanjuše sa lokalitetom iznad Baščaršije . Je nemam predstave što se ovo radi . Vjerovatno ne biraju ni način ni sredstva samo daj para pa preko mrtvih preko mrtvih. Ovu ja zaista ne znam koga kritikujem vjerovatno odgovorne za odžavanje grobalja . Dajte ljudi da nekako probamo zaustaviti to prekopavanje mada nemam predstavu kako to izvesti. Za 5 -6 god neće biti starih mezara i onda može naići neki pametnjaković i jednostavno reći pa jeli iko bio na ovom prostoru u ranijem periodu ili je ovo naseljeno 90-tih tek
OVO JE SRAMNO . Volio bi čuti stav drugih forumaša o tome ali.........
PS : ovo se odnosi na mezare ljudi islamske vjeroispojvesti a za ostale vjeroispovjesti ne znam i nisam siguran šta je sa tim . tako molim da se neko možda ne nađe uvrijeđenim ovom temom mada ne vidim razlog ali bolje spriječiti nego liječiti