Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
senadd wrote:Hvala za akciju,
ali sam zaboravio napisati cijene,pa dodajem:
klima električni paket......itd
1 astra clasic dođe 22900
2Aveo 19000
3. Accent cca 21500
Zavisi od kuće,ali sve je u 500 Kermica
Sjedio sam u svim,nije loše,ali me interesuje zbog produženog roka garancije (3-5 god).da neće "musti" na servisima,jer to je naša specijalnost..
POZZZZZ
Napisao je...
isto se slazem s tobom da je bolje uzeti astru H, ako vec uzima... razlika u cijeni je 4000km... (oba modela prilicno dobro opremljena)
Ako u kalkulaciju uracunas , opravke , servise , (pre) prodajnu vrijednost onda je Astra stvarno milju ispred Accenta. Vozio sam oba auta Astru Clasik rentao preko mjesec dana dok sam Accenta rentao samo jedan vikend i vise ga nikada ne bih uzeo taman da mi ga dzaba nudi.Usporedbe radi Nova Astra sa 1.8 l masinom i 138 ks se prodaje Canadi pod Saturn bedzom i cjena joj je 20-tak hiljada dollara znaci malo preko 25 000 km dok se Accent prodaje za 10 000 nov dakle duplo jeftiniji. Koliko vidim u Bosni je Astra neznatno skuplja . Ja tu ne bih uopce razmisljao jer je Astra puno , puno bolje auto ali do tebe je. Da si rekao Hyundai Elantra ili Sonata mozda bih mogli pricati ali Accent nema govora. Po mome misljenju Accent ima dvije prednosti a to su potrosnja i kvaliteta. Hyndaji je po ocjenama "Consumer Guide" po kvaliteti plasiran u sam vrh iznad Opela , VW , Honde i mnogih drugih ali je kao auto kutija na tockovima u kojoj nema nikakvoga uzivanja samo od tacke A do tacke B i to po mogucnosti kratke relacije jer na duzim relacijama se obavezno pojavljuje glavobolja. Ja bih uz ovoga Accenta obavezno prodavao i bocu aspirina kada te zdrma glavobolja od buke, vibracija i slicno.
whow wrote:Ako u kalkulaciju uracunas , opravke , servise , (pre) prodajnu vrijednost onda je Astra stvarno milju ispred Accenta. Vozio sam oba auta Astru Clasik rentao preko mjesec dana dok sam Accenta rentao samo jedan vikend i vise ga nikada ne bih uzeo taman da mi ga dzaba nudi.Usporedbe radi Nova Astra sa 1.8 l masinom i 138 ks se prodaje Canadi pod Saturn bedzom i cjena joj je 20-tak hiljada dollara znaci malo preko 25 000 km dok se Accent prodaje za 10 000 nov dakle duplo jeftiniji. Koliko vidim u Bosni je Astra neznatno skuplja . Ja tu ne bih uopce razmisljao jer je Astra puno , puno bolje auto ali do tebe je. Da si rekao Hyundai Elantra ili Sonata mozda bih mogli pricati ali Accent nema govora. Po mome misljenju Accent ima dvije prednosti a to su potrosnja i kvaliteta. Hyndaji je po ocjenama "Consumer Guide" po kvaliteti plasiran u sam vrh iznad Opela , VW , Honde i mnogih drugih ali je kao auto kutija na tockovima u kojoj nema nikakvoga uzivanja samo od tacke A do tacke B i to po mogucnosti kratke relacije jer na duzim relacijama se obavezno pojavljuje glavobolja. Ja bih uz ovoga Accenta obavezno prodavao i bocu aspirina kada te zdrma glavobolja od buke, vibracija i slicno.
Obzirom da o temi mislim ozbiljno,malo sam se udubio u razmišljanje i stvarno se može dobro nasmijati,i zabrinuti,gdje i kako živimo.
Pogledam ovaj prijedlog za KIS-RIO,nije loše,vidim stranicu nudi se .U Avazu oglas 19900 KM,sve tip-top.
kad nazovem kazu 20800-ima nekih troškova.
ne sumnjam u istinitost,ali zasto precizno nije napisano ,šta i koliko kermica.
Sve izgleda kao za djecu-bajke i čovjek kroz tu prizmu onda sve posmatra.Lavovi su okolo
SADA POMALO RAZMIŠLJAM O POLOVNOM (3-5 GOD)Citroenu,pežou,scenicu-
INTERESUJE ME VAŠA MIŠLJENJA
zito23 wrote:Ovaj Lacceti.Shevrole 19900 tovar opreme,
znali neko kako to ide .
Daju puno garancije?
Potpuno se slazem s tobom glede komentara " lavovi su okolo" mores sirom otvoriti oci inace te nigdje nema. Po pitanju Laccetija evo nekoliko komentara onako iz prve ruke. Prijateljica kupila Laccetija ( Chevrolet Optra 5 LT) hatchback varijanta sa 1.8 L masinom prije godinu dana. Do sada nije imala niti jedan problem , 100% gradska voznja. Ja sam ga vozio i cinio mi se kao veoma upravljivo auto, prilicno tiho u kabini , solidna zavrsna obrada , dobri materijali i izgled koji plijeni. Po mom misljenju puno , puno bolji izbor od Hyundaia. Chevrolet Lacceti je u stvari Korejski Deawo koji je zapao u financiske teskoce pa ga je otkupio GM i pokrenuo liniju malih automobila ( Lacceti /Optra , Aveo , Spark) za globalno trziste. Deawoo je i ranije imao suradnju sa GM-om u Americi se prodavao Opel Kadet ( suza) prodavao pod modelom Deawoo. Po pitanju garancije Chevrolet a Americi daje 160000 km ili 7 godina sta dode prvo. Mislim da je u BiH ova garancija puno manja made je sve ovo samo marketiska igra jer se one komponente koje su podgarancijom rijetko kvare. Dok oni sto moras mijenjati nije pod garancijom (pakne , discovi , remeni , gume i slicno) a regularne servise bih kao trebao obavljati u dealershipu tako da kada se sve to sabere nista nije to bas dzabe. Uglavnom Lacceti je solidan autic neznam koliko mu se krece cijena u BiH u Kanadi sa svom dodatnom opremom izade oko 20 000 dollara na cesti. Ovdje mu je najveca mana sto gubi vrijednost tako da se vec par godina star Lacceti (ocuvan pod garancijom ) sa nekih 50-60 K moze naci i za 8.000 dollara. Takoder bih napomenuo da je sedan ( limuzina ) verzija bar po meni dosta losije dizajnirana i izgleda ustvari gotovo isto kao Hyundai Elantra.
znali neko kako to ide .
Daju puno garancije?
Potpuno se slazem s tobom glede komentara " lavovi su okolo" mores sirom otvoriti oci inace te nigdje nema. Po pitanju Laccetija evo nekoliko komentara onako iz prve ruke. Prijateljica kupila Laccetija ( Chevrolet Optra 5 LT) hatchback varijanta sa 1.8 L masinom prije godinu dana. Do sada nije imala niti jedan problem , 100% gradska voznja. Ja sam ga vozio i cinio mi se kao veoma upravljivo auto, prilicno tiho u kabini , solidna zavrsna obrada , dobri materijali i izgled koji plijeni. Po mom misljenju puno , puno bolji izbor od Hyundaia. Chevrolet Lacceti je u stvari Korejski Deawo koji je zapao u financiske teskoce pa ga je otkupio GM i pokrenuo liniju malih automobila ( Lacceti /Optra , Aveo , Spark) za globalno trziste. Deawoo je i ranije imao suradnju sa GM-om u Americi se prodavao Opel Kadet ( suza) prodavao pod modelom Deawoo. Po pitanju garancije Chevrolet a Americi daje 160000 km ili 7 godina sta dode prvo. Mislim da je u BiH ova garancija puno manja made je sve ovo samo marketiska igra jer se one komponente koje su podgarancijom rijetko kvare. Dok oni sto moras mijenjati nije pod garancijom (pakne , discovi , remeni , gume i slicno) a regularne servise bih kao trebao obavljati u dealershipu tako da kada se sve to sabere nista nije to bas dzabe. Uglavnom Lacceti je solidan autic neznam koliko mu se krece cijena u BiH u Kanadi sa svom dodatnom opremom izade oko 20 000 dollara na cesti. Ovdje mu je najveca mana sto gubi vrijednost tako da se vec par godina star Lacceti (ocuvan pod garancijom ) sa nekih 50-60 K moze naci i za 8.000 dollara. Takoder bih napomenuo da je sedan ( limuzina ) verzija bar po meni dosta losije dizajnirana i izgleda ustvari gotovo isto kao Hyundai Elantra.
Auto se kupi da se vozi, valjda bi ti to preko bare morao znati. Još uvijek razmišljaš kao Balkanac i želiš da auto dobro "utopiš". Svakom autu na zapadu drastično pada cijena poslije par godina, tako da nisam više ni siguran odakle pišeš.
active wrote:ako je tvoja tvrdnja da accent iznutra izgleda seljacki, onda se i ja slazem s tobom...
boje i oblici- isto da se neko dijete poigralo sa dizajniranjem auta...
uostalom, otidji u opel i hyundai salon, sjedi i provozaj malo astru i accent, pa se onda javi...
Pa bio sam u procesu kupovine auta nedavno i jedan od favorita je bio upravo accent. Bolji je od astre (po mome mišljenju), a ti sada iznosiš tvrnje da se i na slikama vidi kvalitet. Meni je puno ljepši i pregledniji. U Astri sjediš zavaljeno, slaba je preglednost, tvrda, ko i golf i baš neudobna. Nikad švabo nije pravio udobne aute...
Hahahahaha. U kojem si se ti Mercedesu i BMW-u vozio?!
Lesli Eldridž wrote:I glupost je dijeliti aute na klase. Ima ih većih i manjih, ali to nema nikakvih implikacija na udobnost, veličinu unutrašnjosti,... Nekada manje auto ima veću širinu, pa je puno ljepši i udobniji.
[/quote]
Nije da ti tražim bisere, ali fakat ne znaš ono o čemu pričaš. Veće auto je u 99% slučaja udobnije, sjedišta su kod većih auta puno bolja, ZVUČNA IZOLACIJA je daleeeko bolja... Kad sjedneš u neko manje auto (kako i sam posjedujem) na dugom putu zbog buke i vibracija fakat zaboli glava, kao što Whow reče. Jest da on ima odličan ovjes, podešen na udobnost, solidna sjedala (vše meka nego tvrda), ali buka u 16... Recimo sjedneš u BMW peticu (auta za koja ti tvrdiš da su neudobni ), nek' je i s početka devedesetih, ona jest prilično tvrda (ovjes, sjedišta) ali zvučna izolacija je fantastična i s njom bez obzira koliko pređeš, nit te boli glava, nit leđa, nezamislivo kod manjih auta.
Last edited by ado-šampion on 23/04/2008 11:40, edited 2 times in total.
znali neko kako to ide .
Daju puno garancije?
Auto se kupi da se vozi, valjda bi ti to preko bare morao znati. Još uvijek razmišljaš kao Balkanac i želiš da auto dobro "utopiš". Svakom autu na zapadu drastično pada cijena poslije par godina, tako da nisam više ni siguran odakle pišeš.
Ne kontam . Da li bih to Balkanac trebala biti uvreda jer ja to ustvari smatram komplitentom. Ti si malo previse komplikovan za moj ukus. Have a good life.
Trenutno je u Hrvatskoj i u BiH AKCIJA KIA,RIO,RENAULT,CITROEN,DACIA.....
SVE PROIZVEDENO 2007,,ne ide tamo pa se ovdje rasprodaje.
Istina je da dovuku kontigent,po nekoj cijeni,pa onda ko fol,daju dodatnu opremu ili uslive pa ispada i ekstra zarada.Sve je dobro da nisam vidio daciu 2006 g.(u Zenici) na zadnje lijevom migacu pravo protruho,a još u garanciji.
Ko zna gdje i koliko je ležao???
Zato ovakav Upit...
active wrote:ako je tvoja tvrdnja da accent iznutra izgleda seljacki, onda se i ja slazem s tobom...
boje i oblici- isto da se neko dijete poigralo sa dizajniranjem auta...
uostalom, otidji u opel i hyundai salon, sjedi i provozaj malo astru i accent, pa se onda javi...
Pa bio sam u procesu kupovine auta nedavno i jedan od favorita je bio upravo accent. Bolji je od astre (po mome mišljenju), a ti sada iznosiš tvrnje da se i na slikama vidi kvalitet. Meni je puno ljepši i pregledniji. U Astri sjediš zavaljeno, slaba je preglednost, tvrda, ko i golf i baš neudobna. Nikad švabo nije pravio udobne aute...
Hahahahaha. U kojem si se ti Mercedesu i BMW-u vozio?!
Lesli Eldridž wrote:I glupost je dijeliti aute na klase. Ima ih većih i manjih, ali to nema nikakvih implikacija na udobnost, veličinu unutrašnjosti,... Nekada manje auto ima veću širinu, pa je puno ljepši i udobniji.
Nije da ti tražim bisere, ali fakat ne znaš ono o čemu pričaš. Veće auto je u 99% slučaja udobnije, sjedišta su kod većih auta puno bolja, ZVUČNA IZOLACIJA je daleeeko bolja... Kad sjedneš u neko manje auto (kako i sam posjedujem) na dugom putu zbog buke i vibracija fakat zaboli glava, kao što Whow reče. Jest da on ima odličan ovjes, podešen na udobnost, solidna sjedala (vše meka nego tvrda), ali buka u 16... Recimo sjedneš u BMW peticu (auta za koja ti tvrdiš da su neudobni ), nek' je i s početka devedesetih, ona jest prilično tvrda (ovjes, sjedišta) ali zvučna izolacija je fantastična i s njom bez obzira koliko pređeš, nit te boli glava, nit leđa, nezamislivo kod manjih auta.[/quote]Bistrina razmišljanja ti je -k'o boza.
zito23 wrote:Trenutno je u Hrvatskoj i u BiH AKCIJA KIA,RIO,RENAULT,CITROEN,DACIA.....
Istina je da dovuku kontigent,po nekoj cijeni,pa onda ko fol,daju dodatnu opremu ili uslive pa ispada i ekstra zarada.Sve je dobro da nisam vidio daciu 2006 g.(u Zenici) na zadnje lijevom migacu pravo protruho,a još u garanciji.
Zato ovakav Upit...
Prošle godine sam Uzeo novog Clia na akciji i auto je proizvedeno 2007. godine, tj iste koje sam ga i kupio. Što se tiće Dacie koju si vidio postavlja se pitanje da li je možda došlo do oštečenja prilikom transporta ili je možda korišteno vozilo, jer i na polovna auto kuće daju garanciju. Logično je da kad kupuješ nov automobil da je proizveden u godini u kojoj ga kupuješ. Ko je lud da kupi 2008. godine Daciu proizvedenu 2006. godine, jer to nije više novo auto bez obzira što je stajalo na lageru.
zito23 wrote:Trenutno je u Hrvatskoj i u BiH AKCIJA KIA,RIO,RENAULT,CITROEN,DACIA.....
Zato ovakav Upit...
Da tema zaživi,a uklapa se u onu od 15000 KM.
Ova akcija za shevrole (u Avazu),ima li neko da zna kako to ide,jer preko telefona je sve dim-priča.
I vani su vrlo cesti slucajevi da auto ne izadje na cestu u godini u kojoj je proizvedeno.
Moj Seat je proizveden u 4 mjesecu 2000. godine, isporucen dileru negdje u septembru, a prva registracija mu je bila u februaru 2001.
Dakle, auta se u vece gradove i vecim dilerima isporucuju u vecim kontingentima, i normalno je, jer auto nije kesa bombona, da nekada na lageru provede par mjeseci, kao sto je moguce da se cijela posiljaka proda za mjesec, pa onda narucis i cekas.
mozda ipak da pogledas kia ceed za 24990KM?
ili dacia logan, dosta jeftnija?
accent je stari model, sada je vec i30, astra classic takodje stari model i radi se u poljskoj(ne kvalitetan kao ionako problematicne astre g), aveo slab sa sigurnosnog aspekta...1 zvjezdica na ncap testu...
dr.iver wrote:accent je stari model, sada je vec i30, astra classic takodje stari model i radi se u poljskoj(ne kvalitetan kao ionako problematicne astre g), aveo slab sa sigurnosnog aspekta...1 zvjezdica na ncap testu...
Accent je klasa sa Kiom Rio, a I30 je klasa sa Ceedom.
Aveo je slab sa sigurnosnog aspekta i ima uzasan manuelni mjenjac (govorim za Aveo sa 4-ero vrata, onaj sa 3-5 je skroz drugaciji automobil).
Novi Accent sam vozio, ima odlican dizel motor, onako opcenito auto je sasvim ok. No gotovo jednaka je i Kia Rio (duga), s tim da mi Kia djeluje zrelije, prije svega mirnije je podesena za voznju krivinama, Accent kod jaceg kocenja pred krivinu ima vrlo lagan straznji kraj. Kod oba modela i onaj osnovni 1.4 motor se vec odlicno ponasa. Opela nikad nisam bio ljubitelj, zbog loseg mjenjaca. Ne znam koji se motori nude uz Astru Classic, al ako ima dizel, izbjegavaj to u sirokom luku...
u astru classic idu 1.4 16v i 1.6 16v motori kao i 1.7 cdti...generalno ljudi nisu zadovoljni, slabije kvalitete nego "orginal" iz mackanje
a isto tako jedna stvar je rentati auto na sedmicu ili mjesec a sasvim druga stvar je kupiti i to nov auto(iz perspektive da ce se voziti barem 5 godina kod prvog vlasnika...)
Kia Rio, sa svom opremom koju u salonu nude, kosta otprilike koliko i osnovni model Accenta. ja mislim da to govori sve, sa obzirom da su to haman identicni automobili.
poznanik je imao rio i u pocetku je bio odusevljen tim autom, kako je jeftino dobio svega, ipak uskoro je poceo jako negativno govoriti o njemu te ga prodao i kupio polovan clio... radilo se o onom prvom riu koji je kostao cini mi se jedno vrijeme 13.000 km
d2 wrote:poznanik je imao rio i u pocetku je bio odusevljen tim autom, kako je jeftino dobio svega, ipak uskoro je poceo jako negativno govoriti o njemu te ga prodao i kupio polovan clio... radilo se o onom prvom riu koji je kostao cini mi se jedno vrijeme 13.000 km
Prvi Rio je bio odron, taj nije mogao smotati, znao je ici samo pravo
dr.iver wrote:accent je stari model, sada je vec i30, astra classic takodje stari model i radi se u poljskoj(ne kvalitetan kao ionako problematicne astre g), aveo slab sa sigurnosnog aspekta...1 zvjezdica na ncap testu...
Accent je klasa sa Kiom Rio, a I30 je klasa sa Ceedom.
Aveo je slab sa sigurnosnog aspekta i ima uzasan manuelni mjenjac (govorim za Aveo sa 4-ero vrata, onaj sa 3-5 je skroz drugaciji automobil).
Novi Accent sam vozio, ima odlican dizel motor, onako opcenito auto je sasvim ok. No gotovo jednaka je i Kia Rio (duga), s tim da mi Kia djeluje zrelije, prije svega mirnije je podesena za voznju krivinama, Accent kod jaceg kocenja pred krivinu ima vrlo lagan straznji kraj. Kod oba modela i onaj osnovni 1.4 motor se vec odlicno ponasa. Opela nikad nisam bio ljubitelj, zbog loseg mjenjaca. Ne znam koji se motori nude uz Astru Classic, al ako ima dizel, izbjegavaj to u sirokom luku...
Ako 1.9 CDTI valja za Alfu, Fiat i Saab zasto ne valja u Opelu, ili 1.7 CDTI ( Isuzuov motor) valja u Hondi zasto ne valja u Astri ili mozda ja grijesim.
Era losih opelovih dizela je prosla prije desetak godina, pustite se predrasuda i citajte malo, nece vam skoditi
dugi wrote:Ako 1.9 CDTI valja za Alfu, Fiat i Saab zasto ne valja u Opelu, ili 1.7 CDTI ( Isuzuov motor) valja u Hondi zasto ne valja u Astri ili mozda ja grijesim. Era losih opelovih dizela je prosla prije desetak godina, pustite se predrasuda i citajte malo, nece vam skoditi
Astra Classic nema Alfine motore, koliko ja znam?! A taj Isuzuov je zesca kanta, bas jedan poznanik je kupio tu Astru Classic sa tim motorom i kaze, moj prvi i posljednji Opel. Stalno je po servisu i nesto ga zajebaje, ja na osnovu tog njegovog iskustva, nikad ne bi uzeo auto sa tim motorom.
astra classic je i po meni najpametnija kupnja. to je auto na zalasku koji je prebolio sve "djecije bolesti" i u poredjenju sa aveom i accentom za slicnu lovu se dobije najvise auta. sad, sve zavisi od toga sta kupac trazi tj. koje je starosne dobi, ima li ili nema porodicu, kakav motor preferira, kako vozi, kolko prelazi kilometara godisnje, koliko cesto mjenja automobil.... i na kraju krajeva, sta voli.
o ovakvim temama bi se moglo danima diskutovat, i uvijek ce biti onih koji ce bacati drvlje i kamenje na pojedina auta zato sto mu se ne svidjaju....