Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zanima me da li je neko upoznat s kaznama u BiH za vrijeđanje preko interneta, isticanje uvredljivih komentara, nacionalistički komentari itd? Da li je za takvo nešto predviđena kazna u BiH, Federaciji BiH, RS-u, ili kantonima?
Zanima me da li je neko upoznat s kaznama u BiH za vrijeđanje preko interneta, isticanje uvredljivih komentara, nacionalistički komentari itd? Da li je za takvo nešto predviđena kazna u BiH, Federaciji BiH, RS-u, ili kantonima?
Hvala unaprijed
internet je širok pojam
Recimo pozivanje na rasnu ili međunacionalnu mržnju s facebook profila, zatim podrška terorizmu poput ISIL-a, krađa šifre za e-mail ili profile na društvenim mrežama, postavljanje nečije fotografije bez odobrenja u svrhu vrijeđanja ili omalovažavanja neke osobe, itd..
Hvala unaprijed
internet je širok pojam
Recimo pozivanje na rasnu ili međunacionalnu mržnju s facebook profila, zatim podrška terorizmu poput ISIL-a, krađa šifre za e-mail ili profile na društvenim mrežama, postavljanje nečije fotografije bez odobrenja u svrhu vrijeđanja ili omalovažavanja neke osobe, itd..
pa za podrsku terorizmu valjda postoje,danas je to popularno reci,sigurnosne agencije koje to prate
rz brzotrz wrote:morali bi onda pola drzave da kazne... pun fb nacionalizma, ismijavanja i ostalih poganluka...
Pa dobro..Drugo je pitanje provedbe zakona..Da je kako treba pola tendera i konkursa bi bilo oboreno..Ali ja pitam da li postoje uopće takvi zakoni primjera radi; za širenje međuvjerske mržnje kazna je tolika i tolika itd...