vjeruj ja ih tjerao nisam, moja zadaća je bila da ih vojno porazimo, što se mene tiče mogli su svi ostati, dapače, onda bi valjda i pronašli većinu odgovornih za zla počinjena na teritoriju rsk, ovako će proći, lišo, što bi rekli dalmatinci...jutarnji wrote:Pa sto si protjerao ljude kad si tako fin i tolerantan?osa wrote:nije mi smetao prefiks srpski, i sad imaš stranke s tim prefiksom kulturna društva i sl...
Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
- osa
#26 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
- jutarnji
#27 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Ma ja, ti si ih samo vojno porazio i sasvim slucajno pedaliro iz Hrvatske za sva vremena. Ovo nema ni u crtanomosa wrote:vjeruj ja ih tjerao nisam, moja zadaća je bila da ih vojno porazimo, što se mene tiče mogli su svi ostati
filmu, teorija "jebo mater ako si ti normalan".
A to, pa sto ne kazes da ti je zao sto ih se nisi i docepao pa da im u duhu tolerancije i razumijevanja pendrekomosa wrote: onda bi valjda i pronašli većinu odgovornih za zla počinjena na teritoriju rsk
bubrege odvaljivas.
- osa
#28 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
momče ti si previše agresivan, a jutro je, smiri se, ne radi se to tako, postoje sudovi, dugogodišnje zatvorske kazne i sl. , to što ćeš nekog malo naklepati, baš i nije neka kazna, s obzirom na počinjeno...jutarnji wrote:Ma ja, ti si ih samo vojno porazio i sasvim slucajno pedaliro iz Hrvatske za sva vremena. Ovo nema ni u crtanomosa wrote:vjeruj ja ih tjerao nisam, moja zadaća je bila da ih vojno porazimo, što se mene tiče mogli su svi ostati
filmu, teorija "jebo mater ako si ti normalan".A to, pa sto ne kazes da ti je zao sto ih se nisi i docepao pa da im u duhu tolerancije i razumijevanja pendrekomosa wrote: onda bi valjda i pronašli većinu odgovornih za zla počinjena na teritoriju rsk
bubrege odvaljivas.
- ultima_palabra
#29 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Ne bi smetao u normalnoj državi... ali kada se zna kako se došlo do tog "prefiksa" i kakav je bio sastav stanovništva na toj teritoriji prije rata, onda naravno da smeta, najblaže rečeno.
- osa
#30 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
ja sam mislio da je tema oopćenito o prefiksu srpski, a to mi je nevjerovatno da nekom smeta, kad bih razmišljao tako onda bi mi trebao smetati i prefiks hrvatski, a ne smeta mi, dapače...ultima_palabra wrote:Ne bi smetao u normalnoj državi... ali kada se zna kako se došlo do tog "prefiksa" i kakav je bio sastav stanovništva na toj teritoriji prije rata, onda naravno da smeta, najblaže rečeno.
- jutarnji
#31 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Ovo neka drotovska fora?osa wrote:momče ti si previše agresivan, a jutro je, smiri se
Aha, ono, jeste, eno Gotovina objasnjava sta ste radili i ceka dugogodisnju kaznu. Sve po zakonuosa wrote:ne radi se to tako, postoje sudovi, dugogodišnje zatvorske kazne i sl
A ja sam agresivan?osa wrote: to što ćeš nekog malo naklepati
-
bicebolje
#32 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Jeste. Zašto. Zato što su mogli. Nisu pitali niti sad pitaju da li drugoj strani prihvatljivo. Takva glupa pitanja se ne postavljaju jer unaprijed znaš odgovor. Kome može biti prihvatljivo ubijanje i protjerivanje.jutarnji wrote:Sto je glupo pitanje? je li tako nastalo ono sto ti nazivas RS? Jeste.
Ako možeš dozvoljeno ti je sve. Evo Ameri pobiše Avganistance i Iračane na drugom kraju svijeta u rođenim kućama. Zašto ? Zato što mogu.
- jutarnji
#33 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Dobro, jasno mi je da ti priznajes samo jezik sile, pretpostavljam da u svom zivotu sve rijesavas sjekirom.bicebolje wrote:Jeste. Zašto. Zato što su mogli. Nisu pitali niti sad pitaju da li drugoj strani prihvatljivo. Takva glupa pitanja se ne postavljaju jer unaprijed znaš odgovor. Kome može biti prihvatljivo ubijanje i protjerivanje.
Ako možeš dozvoljeno ti je sve. Evo Ameri pobiše Avganistance i Iračane na drugom kraju svijeta u rođenim kućama. Zašto ? Zato što mogu.
-
bicebolje
#34 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Nismo tu bitni ni ja ni ti. To je jednostavno tako. Većina država na svijetu je nastala silom. Ne ostvaruju se želje na lijepe oči a pogotovo ne suštinske koje su najbitnije za opstanak jednog naroda.jutarnji wrote:Dobro, jasno mi je da ti priznajes samo jezik sile, pretpostavljam da u svom zivotu sve rijesavas sjekirom.bicebolje wrote:Jeste. Zašto. Zato što su mogli. Nisu pitali niti sad pitaju da li drugoj strani prihvatljivo. Takva glupa pitanja se ne postavljaju jer unaprijed znaš odgovor. Kome može biti prihvatljivo ubijanje i protjerivanje.
"Evo nas vidi nas kaki smo ljepi i fini daj nam sad državu" Ne ide to tako. Na svijetu imaš na hiljade naroda a samo 200tinjak nacija odnosno naroda koji su stvorili državu.
Last edited by bicebolje on 19/11/2010 09:16, edited 1 time in total.
- jutarnji
#35 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Znaci da se mi ne zajebavamo sa vama i gubimo vrijeme, nego da se drzimo one vec spomenute ludacke opcije pabicebolje wrote:"Evo nas vidi nas kaki smo ljepi i fini daj nam sad državu" Ne ide to tako.
da se tek onda "dogovorimo" k`o ljudi?
- mO k3
#36 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
druze... deder dojdi malo sebi uhvati se za glavu i dobro razmisli sta si napiso.... manji entitet nije drzava niti ce ikada da bude... a ni tadaBear Hug wrote:Ajmo skinuti bijele rukavice i porazgovarati. Nikog ovdje ne vrijedja samo ime "srpski", nego samo postojanje RS. Jer koga vrijedja samo ime, neka ide na lijecenje, jer njemu smeta samo ime jednog naroda. Uostalom, kao sto to rekoh na onoj drugoj temi, kako se u SFRJ mogla jedna republika zvati "Republika Hrvatska"? Ili, ako je vama prefiks srpski uvredljiv, onda je i nama ime "Bosna" uvredljivo, jer se sada jedan narod zove Bosnjaci, sto implicira da je citava drzava njihova, a mi smo tu dosljaci?!
Za one koji kazu "nastala genocidom, protjerivanjem...": Republika Srpska je nacionalna drzava Srba zapadno od Drine. Dakle, nakon prvo svjetskog rata jedine suverene drzave bile su Srbija i Crna Gora. Crna gora je proglasila ujedinjenje sa Srbijom, kao i Banat, Backa i Baranja. Zapadno od Drine sve do Slovenije formirana je DRZAVA SLOVENACA, HRVATA I SRBA(!!!) (ne mijesati sa kasnije nastalom drzavom, kraljevinom SHS) koja je kasnije proglasila ujedinjenje sa Srbijom. Ta drzava je kratko postojala, i nije bilo vremena da je svi priznaju, ali priznale su je dvije drzave, Srbija i (pazi sad) AUSTRO-UGARSKA (u nestajanju)!
Imajuci to u vidu, kao i cinjenicu da su Srbi podnijeli ogromne gubitke u da bi se stvorila zajednicka drzava, a kasnije Srbi iz Bosne i Hrvatske da se ta drzava odrzi, kao i da su bili zrtve genocida, mozemo slobodno zakljuciti da SRBI IMAJU PRAVO NA NACIONALNU DRZAVU ZAPADNO OD DRINE
Sto se tice devedesetih, zlocina i protjerivanja, pa... tu su sudovi za zlocince, tu je povratak. A to sto je drzava nastala "ogradjivanjem", nije se moglo drugacije formirati. Kako je nastala SAD, nego ogradjivanjem svojih kolonija. kako se Srbija odvojila od otomanskog carstva? Ogradila je svoje teritorije. Kako je nastala Ceska? kad je nestala A-U, Cesi su ogradili svoje teritorije.
Da li ce ta drzava biti entitet u okviru vece drzave, BiH, ili samostalna drzava, to je drugo pitanje. To pitanje treba da rijese svi narodi BiH izmedju sebe. Moze se cak i ukinuti, ako Srbi to zele. Ali nemojte pricati "smeta mi ime, protivustavno je" kad svi znamo da se promjenom imena zeli obesmisliti svrha postojanja RS, a svrha je zastita prava srpskog naroda u BiH.
-
bicebolje
#37 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Pošto si umnožio mene i sebe odnosno persiraš mene i sebe, raspravu završavam. Ako ti nije jasno šta sam napisao pročitaj ponovo. Nema potrebe za dodatnim glupim pitanjima.jutarnji wrote:Znaci da se mi ne zajebavamo sa vama i gubimo vrijeme, nego da se drzimo one vec spomenute ludacke opcije pabicebolje wrote:"Evo nas vidi nas kaki smo ljepi i fini daj nam sad državu" Ne ide to tako.
da se tek onda "dogovorimo" k`o ljudi?
- nineinchnails
#38 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
...
Last edited by nineinchnails on 19/11/2010 10:17, edited 1 time in total.
- jutarnji
#39 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Dovidjenja, prijatno.bicebolje wrote:Pošto si umnožio mene i sebe odnosno persiraš mene i sebe, raspravu završavam.
Jasno mi je. Nema ljudske, nema razgovora, nabavi veci buzdovan i prvi opauci iza usiju...to je tvoja teorija.bicebolje wrote:Ako ti nije jasno šta sam napisao pročitaj ponovo
-
drug bevc
#40 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
pasos dobio u DC Banja Luka, a ličnu - isao familiji u posjetu pa izvadio usput.jutarnji wrote:I moras u Sabac po licnu kartu i pasos?drug bevc wrote:jes al kad otvorim novcanik a ono ima i licna na kojoj pise r srbija izdata u šabcu kao i pasoš.![]()
Udarila brlja u tintaru? Ako, ako, samo se ti drOgaj, zdravo je to na urankudrug bevc wrote:i naravno za nas serve krme je kralj zivotinja dok ne probamo lava!!!!!
brlju ne pijem, samo domaće pivo jelen, lav i itd.......i nikad na uranku jer radim.........
-
CungaLunga
#41 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Komrad wrote:1mustra wrote:Kakvo sad gusenje? Jesi li ti ikad bio u RS? Barem u BiH?zavrzlama wrote: ime manjeg entiteta je samo konstantno podsjecanje na karkter rata i onog za sta su ginuli BIH srbi,a ginuli su za najsramnije ideje covjecanstva i da stvar bude gora, nisu ostvarili ono za sta su ginuli,nego sa necasnim plijenom se guse u drzavi BIH..
Pa ono znas
"mi ne volimo BiH"
"BiH do kad mora Sropska zavijek"
"necu da mi sude, sudije muslimani"
"ovu zgradu sam napravio u inat onim u sarajevu"
"navijam za BiH samo protiv Turske"
"ne navijam za BiH"
"BiH je vjestacka tvorevina komunista"
"Bosnjaci su islamizirani Srbi i Hrvati
i onda pogleda u novcanik ... kad tamo Licna karta i pise "Bosna i Hercegovina" ide izvadit pasos kad tamo "Bosna i Hercegovina"
i onda ispocetka
"ja mrzim BiH"
..... itd.....
et tako se gusi srbadija u RS-u na celu sa Kremetom
Ne samo licnu kartu, u novcaniku mogu naci i marke ( ipak je to prosperitetni entitet), a na njima pise....
Ima i na cirilici da se bolje razumije
-
bicebolje
#42 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
dupli
Last edited by bicebolje on 19/11/2010 10:27, edited 1 time in total.
-
bicebolje
#43 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Zato danas imamo demokratiju u RS i FBIH i konfederalni način odlučivanja na nivou BiH.Ženski Dr.Med wrote: zastita od preglasavanja???.... to ti se zove demokratija...
Srbi su se na taj način de facto zaštitili od preglasavanja.
De facto da ali de jure ne. Zaštićena je RS. Srbi, Hrvati, Bošnjaci će izgubiti primat sa provedbom presude Sejdić, Finci.ultima_palabra wrote: Pa jesu li sad Srbi zaštićeni na državnom nivou? Ne može nijedna odluka proći bez njihovog odobrenja.
- osa
#44 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
evo nekih podataka...kadteskoje wrote:@osa,koliko je stradalo hrvatskih civila(prema podatcima kojima raspolaže Hrvatska "strana") u periodu 1991-1995 ?osa wrote:vjeruj ja ih tjerao nisam, moja zadaća je bila da ih vojno porazimo, što se mene tiče mogli su svi ostati, dapače, onda bi valjda i pronašli većinu odgovornih za zla počinjena na teritoriju rsk, ovako će proći, lišo, što bi rekli dalmatinci...jutarnji wrote: Pa sto si protjerao ljude kad si tako fin i tolerantan?
U ratu je poginulo preko 21.000 ljudi: 13.583 na hrvatskoj strani (uključujući nestale)[7] prema Ivi Goldsteinu ili 15.970 prema Draženu Živiću, znanstvenom suradniku Instituta društvenih znanosti "Ive Pilara",[5] te 8.039 na srpskoj strani, od toga 6.760 na područjem pod kontrolom pobunjenih Srba[nedostaje izvor], a 1.279 vojnika JNA, prema beogradskim službenim podatcima.[8] Ratom i ratnim razaranjem bilo je obuhvaćeno 54% hrvatskog teritorija, na kojem je živjelo 36% hrvatskog stanovništva. Pod okupacijom[11][12][13] se našlo 14.760 km2 ili 26% hrvatskog teritorija[7]. Nijedan hrvatski vojnik nije stupio na teritorij Srbije. U prosincu 1991. godine u Hrvatskoj je bilo oko 550.000 prognanika i izbjeglica,[14] a k tome je 150.000 ljudi bilo u izbjeglištvu u inozemstvu.
Prema podacima Državne revizije za popis i procjenu ratne štete izravna ratna šteta u Hrvatskoj u razdoblju 1990.–1999. godine iznosila je 236.431.568.000 kuna ili 65.350.635.000 DEM.[7] Prema drugim podatcima, uništeno je 180,000 domova, 25 % hrvatske ekonomije te prouzročeno 27 milijardi $ materijalne štete.[15]
Broj prognanika i izbjeglica u samoj Hrvatskoj smanjio se od 550 tisuća krajem 1991. na 386.264 u 1995. Istodobno je broj izbjeglica u inozemstvu smanjen od 150 na 57 tisuća. Počevši od 1995. godine počinje masovan povratak prognanika i izbjeglica.
-
Trebam te
#45 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Glupost ne vrijedja, vec bode oci

- muha_sa
#46 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
kadteskoje wrote: I BiH je prolazna stvar kao i SFRJ,ako ćemo tako
sinak--zišligu šta
- muha_sa
#47 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
kadteskoje wrote:dovnoremuha_sa wrote:kadteskoje wrote: I BiH je prolazna stvar kao i SFRJ,ako ćemo tako![]()
![]()
![]()
sinak--zišligu šta
mani se ba politike neg se fataj cepi i mosa zigu
jah--jedini tvoj utjecaj je da izadješ redovno na izbore i glasaš
-
stari grad Visegrad
#48 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
Bolan ne bio SFRJ je postojana 50 godina a posna najmanje 1000. Da ti bog da bolju pamet.kadteskoje wrote:I BiH je prolazna stvar kao i SFRJ,ako ćemo tako
- Hemel
#49 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
sve moze kada se ima dobra volja...kadteskoje wrote:Ma i ja bi volio da može smirom pa nek se zove bilo kako,ali vidiš da neide, nemože nazor pa da si papastari grad Visegrad wrote:Bolan ne bio SFRJ je postojana 50 godina a posna najmanje 1000. Da ti bog da bolju pamet.kadteskoje wrote:I BiH je prolazna stvar kao i SFRJ,ako ćemo tako
za pocetak, voljeti zemlju u kojoj zivis a nikako neku koju ti ''vozd'' predlaze...
- osa
#50 Re: Vrijeđa li prefiks Srpski ostale građane
dalmacija je još starija, pa....stari grad Visegrad wrote:Bolan ne bio SFRJ je postojana 50 godina a posna najmanje 1000. Da ti bog da bolju pamet.kadteskoje wrote:I BiH je prolazna stvar kao i SFRJ,ako ćemo tako