Vrhovni sud u plamenu

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Vrhovni sud u plamenu

Post by PipiDugaDevetka » 23/11/2006 22:06

Image
Vrhovni sud prije paljevine

Image
Džaba UN oklopnjaci, džaba sve, zapališe Sud!

Image
Urugvajci, MONUC-ovci, istinski heroji svih dešavanja u DR Kongu(Ni nalik na UNPROFORce-Holandeze), spašavaju zgradu Vrhovnog suda.

Image
Posada je preživjela!

Image
Kongoanski EUFOR.

Image
Ovoo-su-našee-puškee!

U Demokratskoj Republici Kongo nakon završnog kruga izbora zapaljen je Vrhovni sud koji ovih dana treba da ovjeri i proglasi konačne rezultate.
Neslužbeno, pobjednik je dosadašnji predsjednik Kabila sa oko 58%, a nezadovoljni suparnik u završnom krugu, Bemba, je prošlog vikenda otpočeo proteste. Tada je na ulicama gl. grada Kinshase, poginulo 4 lica.
Kabila je pobijedio u samo 5 od 11 provincija, a u glavnom regionu, Kinshasi, je podebelo izgubio. Medjutim, pobijedio je u Katangi, provinciji na jugu DR Konga.
UNPROFOR u Kongu se zove MONUC, a ima ih oko 17 000 u ovoj zemlji veličine Zapadne Evrope, sa oko 80 000 000 stanovnika koja je veoma bogata zlatom, naftom, dijamantima, uranom, mahagoni drvetom, kobaltom,...nema čega nema. Uprkos velikim prirodnim bogatsvima, Kongoanci su među najsiromašnijim na svijetu. Četiri miliona ih je stradalo u genocidnom ratu, a i danas svakodnevno 1000 ljudi umirE od gladi, sukoba i boleština.
U sastavu MONUC-a je i EUFOR sa oko 2000 vojnika iz Evrope. Pored ove EUFORske, UN-ovske i ratno-genocidne sličnosti sa BiH ima još mnogo toga sličnog, kod njih u bijelom svijetu na Crnom kontinentu i kod nas, u BiH.
Detaljnije o svemu, na engleskom i francuskom:
http://www.monuc.org/Home.aspx?lang=en


Post Reply