Nije nesto tezak put, nekih sat i po, mislim da nam nije vise trebalo, a super je pogled i super je osjecaj vidjetrelej iz te blizine, inace ga svaki dan gledam sa balkona.
Okacicu i par slika uskoro, nadam se.
Moderator: anex
Iskreno govoreci, ne poznajem bas Trebevic pa ne znam koji putem je isao postavljac teme, ali pokusacu da objasnim.Admir_1984 wrote:Kojom si stazom ishao? Jel jednom od one dvije pomenute od postavljaca teme ili? Ak moze jos malo vishe detalja o putu do Vrha![]()
prije par dana konačno sve završeno, očišćen sasvim,Ateista wrote:Inace, jeli neko upoznat koliko je Trebevic uopste ociscen? Ima li jos nepregledanih podrucja i koliko?
isto ovako sam isao i ja prije malo vise od mjesec dana, ali nismo dosli do vrha jer smo se bojali mina. Inace ko ide kolima kao mi cesta je ocajna!!!Ateista wrote:
Prvo autom preko vraca, na vracama skrenuo lijevo. Vec na trebevicu, ima skretanje na desno sa putokazom za vrh, uska cesta, ne mogu se dva auta mimoici osim na prosirenjima. Tim putem sam isao dok nije naislo novo skretanje na lijevu stranu, opet sa putokazom za vrh, i bez asfalta, samo sljunak. Pored samog skretanja ima prosirenje gdje smo ostavili auto i krenuli pjeske putem kojim nema vise asfalta. Nakon mozda par zavoja, bila je markacija i put kroz sumu kojim smo nastavili. Kasnije je bio putokaz za "vrh preko grebena", a negdje sam cuo da je to put preko puhove ravni. Kod tog putokaza je pisalo 60 minuta do vrha, meni se cini da nam nije trebalo vise od neki 30-40minuta. Dosli smo prvo do manjeg releja, pa puticem do vrha sa stubom na kojem pise nadmorska visina. Nastavili smo dalje i naisli na ndrugi put koji je vodio do nekog starog doma Vaso Miskin Crni i do samog releja, velikog, i odatle smo se putem vratili do auta.
To bi bilo to, mozda i nije neko planinarenje s obzirom na to da smo isli autom dokle je bilo asfalta, ali nam je prvi put da idemo na vrh pa nismo bili sigurni ni koliko ce nam trebati, poprilicno sam se iznenadio da smo stigli tako brzo.

A gdje se tačno nalaze, osim ako nije neka zajebancija!?schtab wrote:bio ja ljetos, sliko...veceras kad uhvatim vremena postavicu nekoliko slika...
ovi sto su bili, jestel obilazili one artiljerijske polozaje iz austrougarske?
Ja sam ove godine išao iz više pravaca uglavnom sa Brusa pa sam tako išao Brus- Izvor Krčmarica-Dobre Vode-Brus, Brus-Krčmarica-Puhova ravan-Brus, Brus- Krčmarica-Dobre Vode- Tri Budalaša-Brus, Jasik-Puhova ravan-Vrh Trebevića-Jasik,schtab wrote:bio ja ljetos, sliko...veceras kad uhvatim vremena postavicu nekoliko slika...
ovi sto su bili, jestel obilazili one artiljerijske polozaje iz austrougarske?

I ja sam se malo bojao mina, ali isli smo samo onuda kuda je vec ugazeno. Mislim da tuda mozes slobodno, a evo i @Banksy kaze da je sve ocisceno, nadam se da ce nam dati i neki izvor te informacije.Skyfox wrote:isto ovako sam isao i ja prije malo vise od mjesec dana, ali nismo dosli do vrha jer smo se bojali mina. Inace ko ide kolima kao mi cesta je ocajna!!!Ateista wrote:
Prvo autom preko vraca, na vracama skrenuo lijevo. Vec na trebevicu, ima skretanje na desno sa putokazom za vrh, uska cesta, ne mogu se dva auta mimoici osim na prosirenjima. Tim putem sam isao dok nije naislo novo skretanje na lijevu stranu, opet sa putokazom za vrh, i bez asfalta, samo sljunak. Pored samog skretanja ima prosirenje gdje smo ostavili auto i krenuli pjeske putem kojim nema vise asfalta. Nakon mozda par zavoja, bila je markacija i put kroz sumu kojim smo nastavili. Kasnije je bio putokaz za "vrh preko grebena", a negdje sam cuo da je to put preko puhove ravni. Kod tog putokaza je pisalo 60 minuta do vrha, meni se cini da nam nije trebalo vise od neki 30-40minuta. Dosli smo prvo do manjeg releja, pa puticem do vrha sa stubom na kojem pise nadmorska visina. Nastavili smo dalje i naisli na ndrugi put koji je vodio do nekog starog doma Vaso Miskin Crni i do samog releja, velikog, i odatle smo se putem vratili do auta.
To bi bilo to, mozda i nije neko planinarenje s obzirom na to da smo isli autom dokle je bilo asfalta, ali nam je prvi put da idemo na vrh pa nismo bili sigurni ni koliko ce nam trebati, poprilicno sam se iznenadio da smo stigli tako brzo.
Priroda je fantasticna ali zive duse nema.
slikano mobitelom pa je lose ispalo. Nadam se drugi put da idemo do vrha...
PS
ko klinac prije rata sam se popeo pjeske na vrh, sjecam se ovih divljih konja...
Moze li izvor te iformacije da je ociscen i koliko je pozdan?Banksy wrote:prije par dana konačno sve završeno, očišćen sasvim,Ateista wrote:Inace, jeli neko upoznat koliko je Trebevic uopste ociscen? Ima li jos nepregledanih podrucja i koliko?
ali vidiš da nikoga nije briga, nije ni ''naš'' ni ''njihov'',
možda ga to i sačuva
Pisale su sve dnevne novine. I mene je začudilo kako je, u drugim medijima, ta vijest prošla neopaženo.Ateista wrote:Moze li izvor te iformacije da je ociscen i koliko je pozdan?Banksy wrote:prije par dana konačno sve završeno, očišćen sasvim,Ateista wrote:Inace, jeli neko upoznat koliko je Trebevic uopste ociscen? Ima li jos nepregledanih podrucja i koliko?
možda ga to i sačuva
Hvala.
Hvala na informacijama!Banksy wrote:Pisale su sve dnevne novine. I mene je začudilo kako je, u drugim medijima, ta vijest prošla neopaženo.Ateista wrote:Moze li izvor te iformacije da je ociscen i koliko je pozdan?Banksy wrote: prije par dana konačno sve završeno, očišćen sasvim,
možda ga to i sačuva
Hvala.
Jedva nađoh i na netu
http://sarajevo.co.ba/trebevic-ociscen-od-mina/
http://www.ekoakcija.com/content/opcina ... ni-betonom

Jel' moze uz jedno malo pivo?chuchumbamayumbe wrote:Prva je, koliko ja vidim, muhara, otrovna.
Druga je gnojištarka, jestiva gljiva, ali se ne smije konzumirati uz alkohol.
Hvala na informacijama !!! Za ovu prvu i ja sam predpostavljao da je muhara i kažu da je vrlo otrovna a za ovu, kako ti reče gnojištarku prosto nemogu da vjerujem da je jestiva, jer je naizgled jako privlačna a obično su te otrovne.chuchumbamayumbe wrote:Prva je, koliko ja vidim, muhara, otrovna.
Ipak oprez!zagordark wrote:Hvala na informacijama !!! Za ovu prvu i ja sam predpostavljao da je muhara i kažu da je vrlo otrovna a za ovu, kako ti reče gnojištarku prosto nemogu da vjerujem da je jestiva, jer je naizgled jako privlačna a obično su te otrovne.chuchumbamayumbe wrote:Prva je, koliko ja vidim, muhara, otrovna.
I da sve samo ovo našao na Puhovoj ravni.
Da potpuno si upravu!! Uvjek treba provjeriti kod dobrih znalaca ili mještana! Dovoljno je jedna da zaluta pa da posljedice budu kobne a i može te da ih konzumirate pedeset puta a pedesetprvi da se otrujete.VjecitiStudent wrote:Ipak oprez!zagordark wrote:Hvala na informacijama !!! Za ovu prvu i ja sam predpostavljao da je muhara i kažu da je vrlo otrovna a za ovu, kako ti reče gnojištarku prosto nemogu da vjerujem da je jestiva, jer je naizgled jako privlačna a obično su te otrovne.chuchumbamayumbe wrote:Prva je, koliko ja vidim, muhara, otrovna.
I da sve samo ovo našao na Puhovoj ravni.
Gljive bez straha mogu jesti samo oni koji potpuno poznaju opis gljive koju konzumiraju.
Bilo sta drugo vodi ka trovanju, prije ili kasnije.
Bezbeli da može!andrija2007 wrote:Jel' moze uz jedno malo pivo?chuchumbamayumbe wrote:Prva je, koliko ja vidim, muhara, otrovna.