Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Slucajno naletih na internetu na stranicu Litavske Nogometne Federacije i za razliku od nasih bilmeza cija stranica izgleda kao da sam je ja pravio, oni imaju dosta informacije na svojoj, ukljucujuci rezultate svake moguce selekcije. Tako nadjoh i utakmice nase U21 repke protive njihove i sastave koji su igrali.
13.10.98 su nas u Vilniusu predstavljali ovi igraci:
Ovo je sve generacija '77-'79. Ovi igraci bi sad svi trebali biti na vrhuncu karijere sa svojih 29-30 godina. A zamislite da je ovakva reprezentacija izasla na Bilinom Polju prije 10 dana. Mozda ovo najvise pokazuje koliki napredak je ipak napravljen u zadnjih 10 godina.
Od ovih pobrojanih osim Hasagića, Bešlije i Joldića je li neko od njih igrao više od 2 tekme za repku? Ima li još osim Kene i Bešlije neko od ovih da je aktivan?
Fratris wrote:Slucajno naletih na internetu na stranicu Litavske Nogometne Federacije i za razliku od nasih bilmeza cija stranica izgleda kao da sam je ja pravio, oni imaju dosta informacije na svojoj, ukljucujuci rezultate svake moguce selekcije. Tako nadjoh i utakmice nase U21 repke protive njihove i sastave koji su igrali.
13.10.98 su nas u Vilniusu predstavljali ovi igraci:
Ovo je sve generacija '77-'79. Ovi igraci bi sad svi trebali biti na vrhuncu karijere sa svojih 29-30 godina. A zamislite da je ovakva reprezentacija izasla na Bilinom Polju prije 10 dana. Mozda ovo najvise pokazuje koliki napredak je ipak napravljen u zadnjih 10 godina.
Jeste da bas i nema veze sa temom,ali uvijek sam se pitao zasto u Hrvatskoj gradjane Litvanije ili Litve nazivaju Litavcima .To mi je bas nekako presmijesno
abondanzieri wrote:
Jeste da bas i nema veze sa temom,ali uvijek sam se pitao zasto u Hrvatskoj gradjane Litvanije ili Litve nazivaju Litavcima .To mi je bas nekako presmijesno
Zato sto oni sami sebe tako zovu, a doslo je najvjerovatnije preko njemackog jezika. Pridjev "litavski" je na njihovom jeziku "lietuviu" a na njemackom "litauisch."
Kad smo kod Litvanije, sjećam se kad je naša A reprezentacija igrala protiv njih tamo (poraženi smo 4-2, meni se čini), idu sad ono sastavi timova, i svaki naš igrač je bio napisan kao Baljicius, Konjicius, itd.. Presmiješno xD
bio na ovoj utakmici. mladi igrali u nekakvom parku, joldic bio kapiten, ubili nas litvanci. a repka gledala s tribina i otisla na po tekme, smrzli se. stare je tada, nakon gola konjica, unistio valdas ivanauskas, tada zvijezda HSV-a.
Kenan HASAGIC danas u istanbulu
2-Zoran LJUBISIC bio lafo neka nada iz svedske
Mirza SELIMOVIC, igrao u sarajevu, nakon teske povrede prestao igrati, cuo sam da je vatrogasac
4-Ernes OSMANOVIC veze nemam
5-Omer JOLDIC-igra u Olimpiku
6-Adin MULAOSMANOVIC veze nemam, igrao u makedoniji, jedinstvu..
7-Hadis ZUBANOVIC - oprostio se, vodi dijete na treninge u bubamaru
8-Alen AVDIC igra u Iranu
9-Miroslav DUJMOVIC mislim da je u jedinstvu (46' 18-Senad ZERIC igra u madjarskoj)
10-Mirsad BESLIJA sad je u zelji
11-Enes BISTRIVODA sportski direktor rudara iz kaknja
Sarajevski wrote:bio na ovoj utakmici. mladi igrali u nekakvom parku, joldic bio kapiten, ubili nas litvanci. a repka gledala s tribina i otisla na po tekme, smrzli se. stare je tada, nakon gola konjica, unistio valdas ivanauskas, tada zvijezda HSV-a.
Kenan HASAGIC danas u istanbulu
2-Zoran LJUBISIC bio lafo neka nada iz svedske
Mirza SELIMOVIC, igrao u sarajevu, nakon teske povrede prestao igrati, cuo sam da je vatrogasac
4-Ernes OSMANOVIC veze nemam
5-Omer JOLDIC-igra u Olimpiku
7-Hadis ZUBANOVIC - oprostio se, vodi dijete na treninge u bubamaru
8-Alen AVDIC igra u Iranu
9-Miroslav DUJMOVIC mislim da je u jedinstvu (46' 18-Senad ZERIC igra u madjarskoj)
10-Mirsad BESLIJA sad je u zelji
11-Enes BISTRIVODA sportski direktor rudara iz kaknja
Sarajevski wrote:
zajebale ga povrede...teska poveda na jednom od prvih treninga repke...nije vise igro u zelji,otiso u jedinstvo,opet se dobro povrijedio...i onda makedonija...trenutno nista posebno...znaci povrede,a pogotovo ona prva ga zajebale...