Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Fratris

#1 Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by Fratris »

Slucajno naletih na internetu na stranicu Litavske Nogometne Federacije i za razliku od nasih bilmeza cija stranica izgleda kao da sam je ja pravio, oni imaju dosta informacije na svojoj, ukljucujuci rezultate svake moguce selekcije. Tako nadjoh i utakmice nase U21 repke protive njihove i sastave koji su igrali.

13.10.98 su nas u Vilniusu predstavljali ovi igraci:

1-Kennan HASAGIC
2-Zoran LJUBISIC
3-Mirza SELIMOVIC (57' 14-Nedim HALILOVIC)
4-Ernes OSMANOVIC
5-Omer JOLDIC
6-Adin MULAOSMANOVIC
7-Hadis ZUBANOVIC
8-Alen AVDIC
9-Miroslav DUJMOVIC (46' 18-Senad ZERIC)
10-Mirsad BESLIJA (89' 15-Muhamed JUSUFOVIC)
11-Enes BISTRIVODA.

Coach: Nermin BUKVA
Captain: Omer JOLDIC

Substitutes:
12-Miroslav KRUZIK
13-Adih MUMINOVIC
16-Admir KAJTAZ
17-Emir MEHIC

Ovo je sve generacija '77-'79. Ovi igraci bi sad svi trebali biti na vrhuncu karijere sa svojih 29-30 godina. A zamislite da je ovakva reprezentacija izasla na Bilinom Polju prije 10 dana. Mozda ovo najvise pokazuje koliki napredak je ipak napravljen u zadnjih 10 godina. :bih:
papacja

#2 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by papacja »

Od ovih pobrojanih osim Hasagića, Bešlije i Joldića je li neko od njih igrao više od 2 tekme za repku? Ima li još osim Kene i Bešlije neko od ovih da je aktivan?
LongDong

#3 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by LongDong »

Znam da je Nedim Halilović do prije par godina igro u Varteksu, a sad je valjda u nekom švedskom prvoligašu, a za ostale :skoljka:
abondanzieri

#4 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by abondanzieri »

Fratris wrote:Slucajno naletih na internetu na stranicu Litavske Nogometne Federacije i za razliku od nasih bilmeza cija stranica izgleda kao da sam je ja pravio, oni imaju dosta informacije na svojoj, ukljucujuci rezultate svake moguce selekcije. Tako nadjoh i utakmice nase U21 repke protive njihove i sastave koji su igrali.

13.10.98 su nas u Vilniusu predstavljali ovi igraci:

1-Kennan HASAGIC
2-Zoran LJUBISIC
3-Mirza SELIMOVIC (57' 14-Nedim HALILOVIC)
4-Ernes OSMANOVIC
5-Omer JOLDIC
6-Adin MULAOSMANOVIC
7-Hadis ZUBANOVIC
8-Alen AVDIC
9-Miroslav DUJMOVIC (46' 18-Senad ZERIC)
10-Mirsad BESLIJA (89' 15-Muhamed JUSUFOVIC)
11-Enes BISTRIVODA.

Coach: Nermin BUKVA
Captain: Omer JOLDIC

Substitutes:
12-Miroslav KRUZIK
13-Adih MUMINOVIC
16-Admir KAJTAZ
17-Emir MEHIC

Ovo je sve generacija '77-'79. Ovi igraci bi sad svi trebali biti na vrhuncu karijere sa svojih 29-30 godina. A zamislite da je ovakva reprezentacija izasla na Bilinom Polju prije 10 dana. Mozda ovo najvise pokazuje koliki napredak je ipak napravljen u zadnjih 10 godina. :bih:
Jeste da bas i nema veze sa temom,ali uvijek sam se pitao zasto u Hrvatskoj gradjane Litvanije ili Litve nazivaju Litavcima :? :D .To mi je bas nekako presmijesno :-) :-) :-)
Fratris

#5 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by Fratris »

abondanzieri wrote: Jeste da bas i nema veze sa temom,ali uvijek sam se pitao zasto u Hrvatskoj gradjane Litvanije ili Litve nazivaju Litavcima :? :D .To mi je bas nekako presmijesno :-) :-) :-)
Zato sto oni sami sebe tako zovu, a doslo je najvjerovatnije preko njemackog jezika. Pridjev "litavski" je na njihovom jeziku "lietuviu" a na njemackom "litauisch."
Baltazar_khan

#6 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by Baltazar_khan »

Kad smo kod Litvanije, sjećam se kad je naša A reprezentacija igrala protiv njih tamo (poraženi smo 4-2, meni se čini), idu sad ono sastavi timova, i svaki naš igrač je bio napisan kao Baljicius, Konjicius, itd.. Presmiješno xD
Sarajevski

#7 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by Sarajevski »

bio na ovoj utakmici. mladi igrali u nekakvom parku, joldic bio kapiten, ubili nas litvanci. a repka gledala s tribina i otisla na po tekme, smrzli se. stare je tada, nakon gola konjica, unistio valdas ivanauskas, tada zvijezda HSV-a.
Kenan HASAGIC danas u istanbulu
2-Zoran LJUBISIC bio lafo neka nada iz svedske
Mirza SELIMOVIC, igrao u sarajevu, nakon teske povrede prestao igrati, cuo sam da je vatrogasac
4-Ernes OSMANOVIC veze nemam
5-Omer JOLDIC-igra u Olimpiku
6-Adin MULAOSMANOVIC veze nemam, igrao u makedoniji, jedinstvu..
7-Hadis ZUBANOVIC - oprostio se, vodi dijete na treninge u bubamaru
8-Alen AVDIC igra u Iranu
9-Miroslav DUJMOVIC mislim da je u jedinstvu (46' 18-Senad ZERIC igra u madjarskoj)
10-Mirsad BESLIJA sad je u zelji
11-Enes BISTRIVODA sportski direktor rudara iz kaknja
papacja

#8 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by papacja »

Sarajevski wrote:bio na ovoj utakmici. mladi igrali u nekakvom parku, joldic bio kapiten, ubili nas litvanci. a repka gledala s tribina i otisla na po tekme, smrzli se. stare je tada, nakon gola konjica, unistio valdas ivanauskas, tada zvijezda HSV-a.
Kenan HASAGIC danas u istanbulu
2-Zoran LJUBISIC bio lafo neka nada iz svedske
Mirza SELIMOVIC, igrao u sarajevu, nakon teske povrede prestao igrati, cuo sam da je vatrogasac
4-Ernes OSMANOVIC veze nemam
5-Omer JOLDIC-igra u Olimpiku
6-Adin MULAOSMANOVIC veze nemam, igrao u makedoniji, jedinstvu..
7-Hadis ZUBANOVIC - oprostio se, vodi dijete na treninge u bubamaru
8-Alen AVDIC igra u Iranu
9-Miroslav DUJMOVIC mislim da je u jedinstvu (46' 18-Senad ZERIC igra u madjarskoj)
10-Mirsad BESLIJA sad je u zelji
11-Enes BISTRIVODA sportski direktor rudara iz kaknja
Hvala :thumbup:
Fratris

#9 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by Fratris »

Sarajevski wrote: 2-Zoran LJUBISIC bio lafo neka nada iz svedske
Iz Italije. Danas igra u 5-6 ligi dole i bio je u nekakvoj reality seriji u kojoj su pravili nekakvu nogometnu ekipu za neki turnir ili nesto.
-danTe-

#10 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by -danTe- »

Sarajevski wrote: 6-Adin MULAOSMANOVIC veze nemam, igrao u makedoniji, jedinstvu..
zajebale ga povrede...teska poveda na jednom od prvih treninga repke...nije vise igro u zelji,otiso u jedinstvo,opet se dobro povrijedio...i onda makedonija...trenutno nista posebno...znaci povrede,a pogotovo ona prva ga zajebale... :(
Eborg

#11 Re: Vremeplov ili kako je to nekad bilo

Post by Eborg »

Da malo trznem temu. :)

Šteta što kod nas nema tih sastava mlađih reprezentacija s početka, ako neko nešto pronađe neka postavi.
Post Reply