Vremenska prognoza na TV Hayat
Moderator: _BataZiv_0809
-
AdnanSA
#1 Vremenska prognoza na TV Hayat
Gledam neku vece prognozu na Hayatu i kazu u Australiji vrijeme suncano i ponegdje oblacno i to je sve.Pa kakva im je to prognoza?Meni je to pravo smijesno.Australija velika kao Evropa a oni sazeli prognozu u samo dvije rijeci. Valjda to govore da popune minutazu i radi dijaspore i satelita.
Kao da nasi ljudi tamo imaju povjerenja u Hayatovu prognozu,oni gledaju neku lokalnu prognozu a ne neku bezveznu Hayatovu...
Stvarno cista glupost
Kao da nasi ljudi tamo imaju povjerenja u Hayatovu prognozu,oni gledaju neku lokalnu prognozu a ne neku bezveznu Hayatovu...
Stvarno cista glupost
-
d2
ljudima puno znaci kad vide svoj dio svijeta na vremenskoj prognozi neke televizije kao sto je i tebi krivo kad gledas cnn weather report pa nema nigdje sarajeva, bilo bi ti drago da napisu sarajevo +20 makar bilo i -10 u tom momentu i svakako se ne bi ravnao prema njima nego prema FHMZ
i u pravu si to se radi radi dijaspore a nisi u pravu da se radi o popunjavanju minutaze jer da si tako pazljiv gledalac vidio bi da je vremenska skracena sa 3 minute na 2 od 1.9 a to je primetime i tu je svaka sekunda par desetina maraka a da ne govorim o minutama
i u pravu si to se radi radi dijaspore a nisi u pravu da se radi o popunjavanju minutaze jer da si tako pazljiv gledalac vidio bi da je vremenska skracena sa 3 minute na 2 od 1.9 a to je primetime i tu je svaka sekunda par desetina maraka a da ne govorim o minutama
- chuchumbamayumbe
Vremenska prognoza na Hayatu i ona "kamera" sto ide po BiH je odron. Strasno je zamorna i nikako ne radi ono sto joj je cilj...da gledaocu da podatke o vremenu.
Ljudi, pogledate li vi ikada vremensku prognozu na HRT-u, kratko, jasno, pregledno, konkretno. A da ne spominjem nacin na koji ljudi iznose prognozu vremena...strucno, jasno i konkretno.
Kada vidim da ide prognoza vremena na Hayatu ja odmah promijenim kanal (neka se niko ne uvrijedi). Ovo vrijedi i za vecinu ostalih BH TV stanica. Dovedu nekakve cice i misle da je to to, a ono ljudi odmah preshaltaju, hem ona odron, hem ne zna citati, nesto mlatara rukama, ma nidje veze.
Ljudi, pogledate li vi ikada vremensku prognozu na HRT-u, kratko, jasno, pregledno, konkretno. A da ne spominjem nacin na koji ljudi iznose prognozu vremena...strucno, jasno i konkretno.
Kada vidim da ide prognoza vremena na Hayatu ja odmah promijenim kanal (neka se niko ne uvrijedi). Ovo vrijedi i za vecinu ostalih BH TV stanica. Dovedu nekakve cice i misle da je to to, a ono ljudi odmah preshaltaju, hem ona odron, hem ne zna citati, nesto mlatara rukama, ma nidje veze.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#11 Re: Vremenska prognoza na TV Hayat
AdnanSA wrote:Gledam neku vece prognozu na Hayatu i kazu u Australiji vrijeme suncano i ponegdje oblacno i to je sve.Pa kakva im je to prognoza?Meni je to pravo smijesno.Australija velika kao Evropa a oni sazeli prognozu u samo dvije rijeci. Valjda to govore da popune minutazu i radi dijaspore i satelita.
Stvarno cista glupost
a ovaj je izgleda napravio prognozu sa australiju samo da bi je spomenuo
e pa meni nije svejedno, jer je to javna televizija bolan, ne zelje i pozdravid2 wrote:ljudima puno znaci kad vide svoj dio svijeta na vremenskoj prognozi neke televizije kao sto je i tebi krivo kad gledas cnn weather report pa nema nigdje sarajeva, bilo bi ti drago da napisu sarajevo +20 makar bilo i -10 u tom momentu i svakako se ne bi ravnao prema njima nego prema FHMZ
- black
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
"u srbiji sutra ce danas biti pretezno suncano vrijeme, sutra nas u srbiji ocekuje umjereno oblacno i toplo vreme. sada ste razumeli vremensku prognozu"
a jadnica sa ovog drugog linka, sta joj bi
- uvjek dobar gost
.......... Najgluplje najave vremena, ali ubjedljivo su na našim televizijama, stave neke polovne manekenke il neke dame sumnjivog morala... i one ko fol nešto vaze...
Prvo... pola vremena se potroši na činjenice kakvo vrijeme je bilo danas... a vremenska prognoza je oko 20.ooh.... šta me boli q. kakvo je vrijeme danas bilo kad dan je već prošao.... alo....
Poslije toga nema nikakvih kretanja ciklona il čega već... kako i zašto... aloo...temperature ... i prognozu ne možete pogoditi... pa dajte pođonite CNN il BBC... il bar HRT... a ne uvijek mi kao najpametniji a niđe veze....
Eto... a još jedna najveća fula... izvještaj sa planina... koliko cenata snijega ima i kakvo se vrijeme očekuje.....
Ima li iko pametan....

Prvo... pola vremena se potroši na činjenice kakvo vrijeme je bilo danas... a vremenska prognoza je oko 20.ooh.... šta me boli q. kakvo je vrijeme danas bilo kad dan je već prošao.... alo....
Poslije toga nema nikakvih kretanja ciklona il čega već... kako i zašto... aloo...temperature ... i prognozu ne možete pogoditi... pa dajte pođonite CNN il BBC... il bar HRT... a ne uvijek mi kao najpametniji a niđe veze....
Eto... a još jedna najveća fula... izvještaj sa planina... koliko cenata snijega ima i kakvo se vrijeme očekuje.....
Ima li iko pametan....
- uvjek dobar gost
Ali izvješaj o sniježnom pokrivaču na planinama ostaje enigma...???
Ima na net-u ali nisam uvijek u situaciji da se nakačim....
Ima na net-u ali nisam uvijek u situaciji da se nakačim....
-
to_the_roots
d2 wrote:odakle znas da sutra u australiji nece biti takvo vrijeme kakvo je receno ?
-
AdnanSA
Gospodin se zove Sijerkovic ako se ne varam. Ima šlifa i iskustva bez sumnje a na Novoj najavljuje kada se ocekuju nepogode...mondura wrote:Zar taj Hayat iko vise ziv gleda?![]()
Prognoza Nove TV je za svaku pohvalu, pogotovo kada je vodi onaj stariji gospodin.
Uglavnom sluzi za najavu loseg vremena ipak moj favorit je Mirna Maras.Mlada,lijepa em najavljuje lijepo vrijeme