Vremenska prognoza na FTV-u
Moderator: anex
-
sulesavic
#1 Vremenska prognoza na FTV-u
Oèekujuæi veèers taj Pozitiv, da vidim o èemu je rijeè, na TV-u sam vidio ne¹to uistinu novo u BiH - legendarni Esad Kirliæ vodio je vremensku prognozu. Èovjeku je 100 godina, mo¾da je i senilan, ali u poreðenju s ostalima (fufice i druge) - thumbs up!
-
pdiddy
Meni ga je malo bilo zao vidjeti.
Nesto mi se stislo oko srca kada sam ga vidio onako unezgodjenog, njise se lijevo desno....mislim da im je bolje sa manekenkicama....ljepse su za gledat, a u principu me ne interesuje ciklona i anticiklona vec jednostavno kakvo ce vrijeme biti sutra i narednih dana, sunce, kisa oblaci ili sta li vec....
Nesto mi se stislo oko srca kada sam ga vidio onako unezgodjenog, njise se lijevo desno....mislim da im je bolje sa manekenkicama....ljepse su za gledat, a u principu me ne interesuje ciklona i anticiklona vec jednostavno kakvo ce vrijeme biti sutra i narednih dana, sunce, kisa oblaci ili sta li vec....
-
in33sa
Pa da bi mogao imati predstavu o tome kakvo te vrijeme ocekuje, moras razumjeti i sta je ciklona i sta je anticiklona
Kirlica su ubacili jer je ono proslih dana bilo stvarno dno dna, neke strelice koje idu od zapada, a ona govori "duvace sjeveroistocni vjetar" i slicne greske, recimo "temperatura ce se kretati od 3 stepena u Bukurestu do 24 u Podgorici", drugim rijecima mijesaju jutarnje i popodnevne temperature, sto je ociti dokaz neznanja urednika vremenske prognoze.
Diletantizam.
Kirlica su ubacili jer je ono proslih dana bilo stvarno dno dna, neke strelice koje idu od zapada, a ona govori "duvace sjeveroistocni vjetar" i slicne greske, recimo "temperatura ce se kretati od 3 stepena u Bukurestu do 24 u Podgorici", drugim rijecima mijesaju jutarnje i popodnevne temperature, sto je ociti dokaz neznanja urednika vremenske prognoze.
Diletantizam.
- karanana
jao nisam vidio Esada nikad. Chedu rahmetli sam isto fulio. One fufice aschare stavili da "uljepsaju" malo bio-prognozu gledalaca. Pojma one nemaju ni o meteologiji ni o zemljopisu. Ali onako, solidne su za vidjeti, posebno kad one lasteksice obuku pa se vide fino obline iz profila.
- DaysleepeR
Nisam gledao ali potez pozdravljam.
Uzitak je gledati gosp. Milana Sijerkovića na NOVA-oj TV takodje starog meteorologa koji uvijek kaze ono dodatno ljudima koje zanima malo detaljnija prognoza.

Uzitak je gledati gosp. Milana Sijerkovića na NOVA-oj TV takodje starog meteorologa koji uvijek kaze ono dodatno ljudima koje zanima malo detaljnija prognoza.

- van Basten
Za pohvalu... hrt odavno za vremensku koristi samo profesionalce iz njihovog metereološkog zavoda i to ne samo za pisanje nego i za prezentovanje iste, i rezultati su očiti - najpouzdanija vremenska odavno.
Konačno se i naši sjetili da ne treba izmišljati toplu vodu, da je dovoljno prepisati uspješne recepte drugih
Konačno se i naši sjetili da ne treba izmišljati toplu vodu, da je dovoljno prepisati uspješne recepte drugih
-
bengin
Maćkice na FTV su najbolje sa onim rikverc iskorakom. K'o matadori .ebo te.
Al' i to je OK. Šta reći za vr.prognozu na Hayat-u? Ma ljudi ja kako god se pokušam okrenut kada je ona mapa BiH na ekranu (pa čak sam prob'o i na glavi dubit) nikako ne kontam one neprirodne položaje gradova. očekuješ Tuzlu na ekranu gore pa desno u odnosu na Sarajevo kad ono ona skroz negdje dole lijevo. I dok ti skontaš gdje je koji grad, prodje voz i u stvari nemaš pojma kakvo će vrijeme sutra biti. Ma na tv NOVA su tite. Počevši od same vremenske prognoze i profesionalnosti kojom prilaze i najmanjem segmentu svog programa kakav je i vremenska prognoza. Mi smo iza njih 17 svjetlosnih godina.
-
funaki
bengin wrote:Maćkice na FTV su najbolje sa onim rikverc iskorakom. K'o matadori .ebo te.Al' i to je OK. Šta reći za vr.prognozu na Hayat-u? Ma ljudi ja kako god se pokušam okrenut kada je ona mapa BiH na ekranu (pa čak sam prob'o i na glavi dubit) nikako ne kontam one neprirodne položaje gradova. očekuješ Tuzlu na ekranu gore pa desno u odnosu na Sarajevo kad ono ona skroz negdje dole lijevo. I dok ti skontaš gdje je koji grad, prodje voz i u stvari nemaš pojma kakvo će vrijeme sutra biti. Ma na tv NOVA su tite. Počevši od same vremenske prognoze i profesionalnosti kojom prilaze i najmanjem segmentu svog programa kakav je i vremenska prognoza. Mi smo iza njih 17 svjetlosnih godina.
Fakat, ovaj iskorak....
-
Nancy Drew
-
in33sa
Ali najbolje su mi Ardijana i Irena sa OBN-a, svaka vremenska prognoza njima je ista, "postovani gledaoci, sutra nas ceka lijepo i toplo vrijeme, i narednih dana jos toplije vrijeme". To su govorile i u januaru i decembru, svaka zraka sunca koja se pojavi, njima je lijepo i toplo, jos toplije, vrijeme.
Na RTRS opet svaki oblak koji se pojavi proglase kao naoblacenje i zahladnjenje.
Onda imas RTRS i OBN kombinovanu prognozu, za isti dan, suncano i jos toplije vrijeme, uz jace naoblacenje i zahladnjenje.
Na RTRS opet svaki oblak koji se pojavi proglase kao naoblacenje i zahladnjenje.
Onda imas RTRS i OBN kombinovanu prognozu, za isti dan, suncano i jos toplije vrijeme, uz jace naoblacenje i zahladnjenje.
-
Svemirski_Jebach
to ti je razlika izmedju optimiste i pesimistein33sa wrote:Ali najbolje su mi Ardijana i Irena sa OBN-a, svaka vremenska prognoza njima je ista, "postovani gledaoci, sutra nas ceka lijepo i toplo vrijeme, i narednih dana jos toplije vrijeme". To su govorile i u januaru i decembru, svaka zraka sunca koja se pojavi, njima je lijepo i toplo, jos toplije, vrijeme.
- black
prognoza vremena
http://www.youtube.com/watch?v=HvcyS2fSScI
i josh
http://www.youtube.com/watch?v=lCrhJQDi ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=HvcyS2fSScI
i josh
http://www.youtube.com/watch?v=lCrhJQDi ... ed&search=