JThomas wrote:a tek ovi što se bodu džointom u venu...
ko su "ovi'
JThomas wrote:a tek ovi što se bodu džointom u venu...
i istom iglommuha_sa wrote:ljubav_aha wrote:ovdje izgleda valda opsti haos i ludnica![]()
istom nas injekcijom bolipa s mene ludilo na Havanu prešlo
vas se naježiJo
MimmaShish wrote:Zivim u americi vec 11 godina i kako ameri kazu "living the american dream". U bosnu kakva je sada se nebi vratila. Bosna nam naravno svima nedostaje, Bosanac iz bosne ide al bosna iz bosanca nikadaBilo bi predivno imati svu svoju rodbinu i prijatelje blizu. Nista bolje od jutarnje kafice sa kolegicom i duge trac partije he he Ali to je nazalost jedina pozitivna stvar koja mi pada napamet o zivotu u bosni. Moja porodica ide "kuci" svake godine po jedno 2-3 sedmice, vidimo rodbinu i prijatelje, nahvatamo se bosanskog "rahatluka", ostavimo svezanj love i nazad u dobru staru u.s. of a. Kad kazem "rahatluk" kazem to ironicno. Odem u prodavnicu, zenka na kasi, nekulturna do milog boga. Odem u postu, moram tri put zvat covjeka za salterom da mi proda markice, kaze cekaj bona da popijem kafu. Zabolio me zub po nesreci, morala zubaru. Radi tip na dva pacijenta, mene i jos nekog covjeka, dade njemu injekciju prvo pa istom iglom hoce i mene da bode. Odmakni se od zuba umene
Znas li ti za sidu i hepatitis.
Moradoh u opstinu za neki papir, poslase me na pet razlicitih mjesta i svaki mi sluzbenik, u magli duhanskog dima tako gustoj da se jedva vidi, odbrusi "neradim ja to idi nekom drugom''. To je bosanska svakodnevnica. Nakon zivota u holandiji, njemackoj i americi takav bezobrazluk jednostavno nije prihvatljiv. Od ove tri zemlje u kojima sam zivjela, amerika je najbolja. Ukratko, ima se moze se. Radimo normalno, ne rintamo. Nema stresa, srecni mi, srecna djeca. Uklapamo se dobro, he he doduse nije tesko, zivimo u sjevernoj kaliforniji, svaka treca faca je imigrant. Valjda ce se situacija u bosni poboljsati za jedno 35 godina tako da bar penzionerske dane mogu provesti u bosni moj home sweet home.
besana wrote:Najgore je to shto kad procitah naslov teme, pomislih hoce ljubv_aha da se vrati![]()
![]()
![]()
HAVANA daj ti nama josh audicije ................dok nije pocelo![]()
blue_sky wrote:MimmaShish wrote:Zivim u americi vec 11 godina i kako ameri kazu "living the american dream". U bosnu kakva je sada se nebi vratila. Bosna nam naravno svima nedostaje, Bosanac iz bosne ide al bosna iz bosanca nikadaBilo bi predivno imati svu svoju rodbinu i prijatelje blizu. Nista bolje od jutarnje kafice sa kolegicom i duge trac partije he he Ali to je nazalost jedina pozitivna stvar koja mi pada napamet o zivotu u bosni. Moja porodica ide "kuci" svake godine po jedno 2-3 sedmice, vidimo rodbinu i prijatelje, nahvatamo se bosanskog "rahatluka", ostavimo svezanj love i nazad u dobru staru u.s. of a. Kad kazem "rahatluk" kazem to ironicno. Odem u prodavnicu, zenka na kasi, nekulturna do milog boga. Odem u postu, moram tri put zvat covjeka za salterom da mi proda markice, kaze cekaj bona da popijem kafu. Zabolio me zub po nesreci, morala zubaru. Radi tip na dva pacijenta, mene i jos nekog covjeka, dade njemu injekciju prvo pa istom iglom hoce i mene da bode. Odmakni se od zuba umene
Moradoh u opstinu za neki papir, poslase me na pet razlicitih mjesta i svaki mi sluzbenik, u magli duhanskog dima tako gustoj da se jedva vidi, odbrusi "neradim ja to idi nekom drugom''. To je bosanska svakodnevnica. Nakon zivota u holandiji, njemackoj i americi takav bezobrazluk jednostavno nije prihvatljiv. Od ove tri zemlje u kojima sam zivjela, amerika je najbolja. Ukratko, ima se moze se. Radimo normalno, ne rintamo. Nema stresa, srecni mi, srecna djeca. Uklapamo se dobro, he he doduse nije tesko, zivimo u sjevernoj kaliforniji, svaka treca faca je imigrant. Valjda ce se situacija u bosni poboljsati za jedno 35 godina tako da bar penzionerske dane mogu provesti u bosni moj home sweet home.
sjooo sto nam se nagovori sviju mi.......evo se pitam kako pezivimo kupovinu,a tek kod zubara
![]()
![]()
![]()
u tom zecu lezi grm........evo ni poslovicu ne umijemo kako trebaHAVANA wrote:
Haj mi ,al kao ona preživi zubaraGarant,prvo šta uradi je kod zubara
da stigne zbrusit,nabacit nove...sve za 15 dana...
a gužva u sezoni...a poJeftino
![]()
HAVANA wrote:Ma haveru,sad nešta kontamda ovo nije naša mima pa nas podjebava
Jok, ova je uistinu iz Amerike.besana wrote:Vrlo moguceHAVANA wrote:Ma haveru,sad nešta kontamda ovo nije naša mima pa nas podjebava
![]()
![]()
MimmaShish wrote:Zivim u americi vec 11 godina i kako ameri kazu "living the american dream". U bosnu kakva je sada se nebi vratila. Bosna nam naravno svima nedostaje, Bosanac iz bosne ide al bosna iz bosanca nikadaBilo bi predivno imati svu svoju rodbinu i prijatelje blizu. Nista bolje od jutarnje kafice sa kolegicom i duge trac partije he he Ali to je nazalost jedina pozitivna stvar koja mi pada napamet o zivotu u bosni. Moja porodica ide "kuci" svake godine po jedno 2-3 sedmice, vidimo rodbinu i prijatelje, nahvatamo se bosanskog "rahatluka", ostavimo svezanj love i nazad u dobru staru u.s. of a. Kad kazem "rahatluk" kazem to ironicno. Odem u prodavnicu, zenka na kasi, nekulturna do milog boga. Odem u postu, moram tri put zvat covjeka za salterom da mi proda markice, kaze cekaj bona da popijem kafu. Zabolio me zub po nesreci, morala zubaru. Radi tip na dva pacijenta, mene i jos nekog covjeka, dade njemu injekciju prvo pa istom iglom hoce i mene da bode. Odmakni se od zuba umene
besana wrote:
Ali zaista ........a meni nekad bude krivo kada se rugamo, zezamo na racun dijaspore, ali vidi nje, zbog ovakvih dosta nas ima sliku o dijasporcima ....malo ....
besana wrote:pa izvini, ali jesi li je citao, ja sam josh pod dojmomStatic-X wrote:besana wrote:
Ali zaista ........a meni nekad bude krivo kada se rugamo, zezamo na racun dijaspore, ali vidi nje, zbog ovakvih dosta nas ima sliku o dijasporcima ....malo ....
...ej bona... pazi sta pricas![]()
besana,kad sma bila u BiH ,pitam zenu slasticarni o jednom kolacu,zena mebesana wrote:pa izvini, ali jesi li je citao, ja sam josh pod dojmomStatic-X wrote:besana wrote:
...ej bona... pazi sta pricas![]()
ok, nesto sam znatizeljan... gdje si to bogati bio, sta si radio za to vrijeme u Bosnilandlord wrote:U srcu Bosna, u glavi fosna..
Ja sam tek (prije godinu dana) otisao, i osim raje i uze rodbine, nisam se bas pozelio Bosne toliko da bih razmisljao o povratku. Tako da se mozda ukljucim u ovu temu ponovo za nekih 10-tak godina..
ti i ova mima shis mozete pod ruku,jos samo recite odakle ste .landlord wrote:U srcu Bosna, u glavi fosna..
Ja sam tek (prije godinu dana) otisao, i osim raje i uze rodbine, nisam se bas pozelio Bosne toliko da bih razmisljao o povratku. Tako da se mozda ukljucim u ovu temu ponovo za nekih 10-tak godina..
Ne kontam kakve veze ima odakle sam?luckylaka wrote:ti i ova mima shis mozete pod ruku,jos samo recite odakle ste .landlord wrote:U srcu Bosna, u glavi fosna..