Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Haris.ba
#26 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Ma nek se igra u Zenici da skupe nesta para pa poprave onaj teren, i mozda postave krovove na bocne tribine. Nije toliko ni bitno koliko stadion prima gledalaca ako ima dobar teren i popratne prostorije.
A neko spominje Grbavicu. Haj da se ne zezamo. Teren nije los, ali ima ondje jos posla na pratecim objektima.
A neko spominje Grbavicu. Haj da se ne zezamo. Teren nije los, ali ima ondje jos posla na pratecim objektima.
- PriNc_ba
#27 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
3XL wrote:Halo utakmica protiv Njemacke , ponavljam NJemacke , skoro pa prazan stadion......
a da se informises
- Shmizzla
#28 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
ma jok, bolje je u ZeniciPriNc_ba wrote:AAEERROO wrote:
![]()
![]()
![]()
ma isto ko u zenici xD![]()
![]()
-
3XL
#29 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Nebitno koji je tim bio , igrala je BiH .. Problem Sarajeva i jet sto raja bira utakmice , samo se lozite kad se vec napravi neki rezultat , kad su pocele kvalifikacije , neznam da je se neko bas toliko protivio igranju u Zenici , e sad kad se napravi rezultat daj nama , e nemoze ni tako ...... Krenulo se u Zenici , nek se zavrsi u Zenici , a sto se mene tice meni je svejedno gdje ce igrati samo nek oni pobjedjuju ......PriNc_ba wrote:3XL wrote:Halo utakmica protiv Njemacke , ponavljam NJemacke , skoro pa prazan stadion......
a da se informisestaj dan su igrali Bosna i Hercegovina i A2 reprezentacija Njemacke
ako se malo zarovis po guglu naci ces tadasnji prvi sastav njemacke repke i onda pogledaj sastav koji je dosao na kosevo i sve ce ti biti jasno
PS. Jos nesto , taj isti dan se igrala utakmica mladi U21 protiv Njemacke na Bilinom i bilo je vise raje na toj utakmici vec na Kosevu gdje je igrala A reprezentacija BiH ....
Last edited by 3XL on 10/09/2009 18:32, edited 1 time in total.
- Murat Sabanovic
#30 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
naparavite stadion van grada ,bez atletske staze ,sa kapacitetom oko 30000 hiljada ,dobrim pristupom..pa je tvoja ideja vrijedna razmatranja ...do tada zenica i samo zenica!!! njet sarajevo...byNelle wrote:Termin koji je malo poznat u vrhunskom sportu "peh stadion" . Mislim da je vrijeme da se neko pozabavi tzv. pehom zvanim stadion Kosevo. , Mozda je potrebno obezbijediti 20tak sportskih psihologa koji će našim , da ne kažem razmaženim igračima , razbiti psihološku barijeru , i da se reprezentacija konačno vrati na naš najveći stadion , odakle će puuuuuno veći broj ljudi imati priliku da posmatra našu najbolju nogometnu selekciju.
Ne kažem da treba isključiti Zenicu , ili neki drugi grad koji može obezbijediti optimalne uslove , ali sam mišljenja da nam to praznovjerje ne smije biti prepreka da najvažnije utakmice u ovoj kratkoj nogometnoj historiji igramo pred 35000 (ili više).
-
pOZz
#31 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Sa ovim Savezom i sa cjelokupnom ovom situacijom (da ne budem grub) da Bog da nikad ne došli na najljepši stadion u državi!
- zecko_kupuz
#32 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Ljudi dragi, ne možete upoređivati navijanje kada igraju klubovi i reprezentacija. Možda samo dvije zemlje imaju "reprezentativne" navijače na nivou klupskih - Turska i Grčka.
Dalje, znamo svi kako se navija u Liverpoolu, Manchesteru, Londonu... a pogledajte jučerašnju utakmicu Engleske. Atmosfera je bila pozorišna, što zbog velikog kapaciteta Wembleya, što zbog činjenice da utakmici prisustvuju navijači sa svih strana. Dakle, nema tu nikakvog "orkestriranog" navijanja.
Kod nas, kada nema fanaticosa ostaje "every man for himself".
Dalje, znamo svi kako se navija u Liverpoolu, Manchesteru, Londonu... a pogledajte jučerašnju utakmicu Engleske. Atmosfera je bila pozorišna, što zbog velikog kapaciteta Wembleya, što zbog činjenice da utakmici prisustvuju navijači sa svih strana. Dakle, nema tu nikakvog "orkestriranog" navijanja.
Kod nas, kada nema fanaticosa ostaje "every man for himself".
- A1fa
#33 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Neka hvala, ne vjerujem ni ja u te price o ,,ukletom stadionu'', ali Kosevo te bukvalno umori svojom glomaznoscu! Desavanje na terenu je predaleko od publike, kad je kakva akcija i guzva pred golom a ti se potrefis na suprotnoj strani, moras gledati skace li i raduje li se iko na toj tribini koja je najbliza da bi skontao da li je pao gol...Neka Sarajevo (mislim na grad) napravi prvenstveno zbog svojih klubova jedan odgovarajuci sportski objekat koji ce onda moci da koristi i reprezentacija i nece vjerovatno onda biti nikakvih prepreka da se reprezentacija vrati u glavni grad
. Ne znam sta je sa Grbavicom?? Zar ni Zelji ni kantonu nije u interesu da se onaj stadion malo dotjera, urede tribine za nekih 20.000 gledalaca??
Last edited by A1fa on 10/09/2009 18:57, edited 1 time in total.
- The idijot
#34 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
ma kakvo Kosevo....pa taj stadion prvo ne zadovoljava uslove FIFE i UEFE
( ima neke privremene potvrde i te gluposti pa se neke tekme mogu tu igrati ).....
p.s. a dajte Spaniju na Kosevo , pa da se malo njihov vezni red poigra sa nasim veznim igracima na onolikom prostoru
jadna ti majka na sta bi to licilo.....
p.s.s Bilino polje ima A licencu , dobilo prije 10-tak dana ....sto sve govori o stadionu
p.s. a dajte Spaniju na Kosevo , pa da se malo njihov vezni red poigra sa nasim veznim igracima na onolikom prostoru
p.s.s Bilino polje ima A licencu , dobilo prije 10-tak dana ....sto sve govori o stadionu
- Shmizzla
#35 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Pa zašto ulagati na Bilino polje a ne u GrbavicuHaris.ba wrote:Ma nek se igra u Zenici da skupe nesta para pa poprave onaj teren, i mozda postave krovove na bocne tribine. Nije toliko ni bitno koliko stadion prima gledalaca ako ima dobar teren i popratne prostorije.
- PriNc_ba
#36 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
ne kazem ja da se tekme sve trebaju igrati na kosevu. i totalno je neatraktivna tekma ova bila da nije bilo potrebe da jos po ruznom vremenu raja dolaze. i jos prijateljska. a taj dan sto je bilo vise raje na bilinom... pa bilo je jer je ljudima bilo zabremedet da im se bilo sta odrzava u gradu jer je to tada bio plafon (igranje mlade repke i jos su nasi razvalili mlade koliko se sjecam).3XL wrote:Nebitno koji je tim bio , igrala je BiH .. Problem Sarajeva i jet sto raja bira utakmice , samo se lozite kad se vec napravi neki rezultat , kad su pocele kvalifikacije , neznam da je se neko bas toliko protivio igranju u Zenici , e sad kad se napravi rezultat daj nama , e nemoze ni tako ...... Krenulo se u Zenici , nek se zavrsi u Zenici , a sto se mene tice meni je svejedno gdje ce igrati samo nek oni pobjedjuju ......PriNc_ba wrote:3XL wrote:Halo utakmica protiv Njemacke , ponavljam NJemacke , skoro pa prazan stadion......
a da se informisestaj dan su igrali Bosna i Hercegovina i A2 reprezentacija Njemacke
ako se malo zarovis po guglu naci ces tadasnji prvi sastav njemacke repke i onda pogledaj sastav koji je dosao na kosevo i sve ce ti biti jasno
PS. Jos nesto , taj isti dan se igrala utakmica mladi U21 protiv Njemacke na Bilinom i bilo je vise raje na toj utakmici vec na Kosevu gdje je igrala A reprezentacija BiH ....
zasitila su se raja tekmi protiv farskih ostrva,estonija,litvanija i drugih jakih ali neatraktivnih repki poput ceske rumunije i slicnih... tj nisu se zasitili njih niti nase repke nego katastrofalnih rezultata protiv tih ekipa protiv kojih smo mogli osvojiti uvijek vise bodova. nije vala ni bilino bilo svaku tekmu puno a prima samo 12 hiljada koliko ja znam prema tome ipak se i na bilinom BIRAJU tekme
iz tog razloga mislim da protiv spanije trebamo igrati na kosevu a za baraz se skontati kako sam vec naveo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#37 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Da,samo sto stadion sa kapacitetom od 11000 ulaznica KOJE SE PRODAJU,se rodio za malverzaciju i preprodaju po petostruko skupljim cijenama.
Samim tim desi se ovo sto se sinoc desilo da su do ulaznice dosli ljudi koji jednostavnu nisu od dizanja atmosfere,to je poenta.
A ovo sto se zenicaci pale odma,nije bitno koji je stadion,neka se igra i na bilinom ali kada se prosiri kapacitet stadiona na barem 20000 ljudi,da bi se moglo provuci sto vise bas navijaca od BHF,do Robijasa a i sviju ostalih koji su bliski toj navijackoj prici.
Nemojte okretati pricu na relaciju Zenica-Sarajevo i obratno,to nije poenta.
Jeidno ako vam se i dalje placaju karte po 100.150 KM,tj. naravno da ne placaju i onda se desi ovo sto se desilo,ulete sve sami pozeri i posmatraci,cast izuzetcima.
E to je poenta.
Samim tim desi se ovo sto se sinoc desilo da su do ulaznice dosli ljudi koji jednostavnu nisu od dizanja atmosfere,to je poenta.
A ovo sto se zenicaci pale odma,nije bitno koji je stadion,neka se igra i na bilinom ali kada se prosiri kapacitet stadiona na barem 20000 ljudi,da bi se moglo provuci sto vise bas navijaca od BHF,do Robijasa a i sviju ostalih koji su bliski toj navijackoj prici.
Nemojte okretati pricu na relaciju Zenica-Sarajevo i obratno,to nije poenta.
Jeidno ako vam se i dalje placaju karte po 100.150 KM,tj. naravno da ne placaju i onda se desi ovo sto se desilo,ulete sve sami pozeri i posmatraci,cast izuzetcima.
E to je poenta.
-
jefferson
#38 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
To je interni problem Sarajeva. Nedavnu rekonstrukciju stadiona je primarno finansirala opcina i ZE-DO Kanton, dok je federacija uletila s nesto malo novca (sto je trbealo, s obzirom da je Zenica u Federaciji), medjutim, opet ponavljam, Opcina Zenica je osigurala Milion maraka za zadnju rekonstrukciju i sad je jedini stadion sa A licencom.Shmizzla wrote:Pa zašto ulagati na Bilino polje a ne u GrbavicuHaris.ba wrote:Ma nek se igra u Zenici da skupe nesta para pa poprave onaj teren, i mozda postave krovove na bocne tribine. Nije toliko ni bitno koliko stadion prima gledalaca ako ima dobar teren i popratne prostorije.
A neko spominje Grbavicu. Haj da se ne zezamo. Teren nije los, ali ima ondje jos posla na pratecim objektima.Imam dojam da kad bi se i Grbavica sredila da bi nešto izmislili da se tu ne igra kao i za Koševo :mrgreen:očito su tu neke druge stvari u pitanju, radi nekog razloga neko ne želi da se te utakmice održavaju u Sarajevu, takav se dojam stiče..
Drugo, zenica je sad skrsila neznam koliko miliona na novu dvoranu, tako da me ne bi iznenadilo da se pocne nesto raditi na prosirivanju Bilinog Polja vrlo brzo, bar na kapacitet od 20,000 gledalaca. Za to vec postoje arhitektonski nacrti, samo pare trebaju, medjutim s obzirom na politiku Opcine, vrlo je moguce.
Znaci, to sto je Sarajevu vaznije da preko nekakvih banaka (tj. novcem svih poreskih obveznika ove drzave) finansira nekakav megalomanski toranj bez svrhe onog kriminalca Radoncica, je stvar sarajlija koje trebaju to rjesiti.
X stvari u Sarajevu mnogo vise skripi nego u gradovima kao sto su Zenica i Tuzla, stoga to sto u Sarajevu ne igra reprezentacija jer je stadion sve samo ne fudbalski je sramota Sarajeva kao grada, i to se treba rjesiti na neki nacin.
Ja sam bio na utakmicama na Kosevu, ali i na svim utakmicama na Bilinom polju (osim u zadnjih par zbog promjene lokacije zivljenja) ali poredeci atmosferu na ova dva stadiona, Kosevo mi ispadne kao kad odem gledat "Tramvaj zvan ceznja" u pozoristu!
- zecko_kupuz
#39 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
A stvarno je odnos Kantona prema klubovima i sportskim objektima svih ovih godina katastrofa. U Tuzli, Zenici, a sada i Mostaru postoje inicijative da se renovira ili gradi (Tušanj, Bilino, Arena, dvorana u Mostaru), a kod nas, čini se, šta je Olimpijada dala, dovoljno je. Koševo deset godina skoro nije dotaknuto, Skenderija za NLB ligu malo dotjerana, za Zetru primili stranu donaciju, a pomoćne terene izgradili na guzove. Jedino vrijedno pomena je dvorana Ramiz Salčin, ali i to je lokalni objekat sa hiljadu stolica.
Na svakodnevno saniranje ulica, koje ne izdrže ni pola godine, lova se uzima lopatom, a razvoj sporta je ostavljen da visi na marginama.
Ne zaboravimo da Koševo nije natkriveno.
Na svakodnevno saniranje ulica, koje ne izdrže ni pola godine, lova se uzima lopatom, a razvoj sporta je ostavljen da visi na marginama.
Ne zaboravimo da Koševo nije natkriveno.
-
kone
#40 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
PAre koje su ulozene,ulozila je Opstina Zenica,a ne NSBIH,drzava,Sarajevo ili neko peti ili deseti.ZAto brate neka grad Sarajevo ulozi u stadion Grbavica i nema problema i neka se tekme igraju na Grbavici.A do tada Bilino Polje....Shmizzla wrote:Pa zašto ulagati na Bilino polje a ne u GrbavicuHaris.ba wrote:Ma nek se igra u Zenici da skupe nesta para pa poprave onaj teren, i mozda postave krovove na bocne tribine. Nije toliko ni bitno koliko stadion prima gledalaca ako ima dobar teren i popratne prostorije.
A neko spominje Grbavicu. Haj da se ne zezamo. Teren nije los, ali ima ondje jos posla na pratecim objektima.Imam dojam da kad bi se i Grbavica sredila da bi nešto izmislili da se tu ne igra kao i za Koševo :mrgreen:očito su tu neke druge stvari u pitanju, radi nekog razloga neko ne želi da se te utakmice održavaju u Sarajevu, takav se dojam stiče..
Za libera,ne kaze se zenicaCI,nego zenicaNI
Prodano 11 000 ulaznica,a na stadionu 17-18000 gledalaca
- chengaba
#41 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Kosevo je atletski stadion, Bilino Polje i Grbavica fudbalski.
Ovo su jednostavno intimniji stadioni, nije Kosevo za reprezentacije...
BTW, treba skontati da se na B. Polju odrzava Moj Ummete, vjerujem da bi reis puk'o jos 15000 stolica...

BTW, treba skontati da se na B. Polju odrzava Moj Ummete, vjerujem da bi reis puk'o jos 15000 stolica...
-
kone
#42 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
chengaba wrote:Kosevo je atletski stadion, Bilino Polje i Grbavica fudbalski.
BTW, treba skontati da se na B. Polju odrzava Moj Ummete, vjerujem da bi reis puk'o jos 15000 stolica...![]()
![]()
Nista me ne bi cudilo
- Haris.ba
-
shadow
#44 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
solo1 wrote:Bilino polje je ok, teren nam odgovara jer je manji a i atmosfera je super samo ako nismo u stanju da igramo na nasem najvecem stadionu (kao sto to rade svi ostali - komsije (maksimir je i gori od koseva)) ili na bilo kojem drugom stadionu onda mi se ponekad cini da nismo ni zasluzili bolje rezultate - pocinjemo da licimo na Boliviju koja ima stadion na nadmorskoj visini od preko 2500 metara i tamo pobjedjuju Brazil i Argentinu a kada odu njima u goste - uzas -
zamislite nas na svijetskom prvenstvu kako bi tek tamo izgledali bez jake podrske navijaca kakvu inace imamo diljem evrope![]()
I ako cemo o atmosferi onda je ono sinoc bio odron, nikakva podrska. Protiv Danske je Kosevo grmilo, pa nek je bilo pola sabana i onih koji nemaju neke navijacke kulture opet je ostalo 15-20 milja onih koji su spremni poderati grla tako da ne vidim argument za Zenicu protiv Koseva. A to da je ukleto
- byNelle
#45 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Niko ne govori da se manje zanimljive utakmice ne igraju u zenici pred 12.000 ili 13.000 , jer tih 12 ili 13000 puno ljepse izgleda i zvuci u zenici nego na kosevu , ali kad je utakmica za koju vlada interes poput one sinocnje , kad postoji interesovanje najmanje 50.000 ljudi da gleda utakmicu zasto im to neomoguciti.
Ja bih volio da sam imao priliku biti u zenici , ali jednostavno ne zelim platiti 150KM niti imam 5h vremena stajati u redu da kupim kartu.
Ja bih volio da sam imao priliku biti u zenici , ali jednostavno ne zelim platiti 150KM niti imam 5h vremena stajati u redu da kupim kartu.
- byNelle
#46 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Jos nesto , trava u zenici je KRIMINALNA. Loptu gotovo nemoguce kontrolisati , i uopste ne treba da cudi onakva na momente nepovezana igra.
- hidrant
#47 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Ovo je sramota za drzavu Bosnu i Hercegovinu.
To je isto da mi nase utakmice igramo na Old Traffordu, umjesto na Wembleyu.
To je isto da mi nase utakmice igramo na Old Traffordu, umjesto na Wembleyu.
-
kijameta
#48 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Zenicki 'stadion' je golubarnik,na nista nije nalik. Sramota je da reprezentacija igra na onakvom cumezu. Sama ideja vrsenja pritiska na protivnika sa aralukanjem,bacenjem flasa,gadzanjem upaljacima i slicnim pritiscima kako to obicno radi Celik i zenicka publika je primitivna,prljava i apsolutno nesportska. Protivnika valjda treba pobjedzivati kvalitetom i nadigravanjem a ne zakulisnim radnjama. Isto mozemo reci za teren u Zenici,koji lici na misje trkaliste, izbor da se igra na takvom mjestu je takodze nesportski,jer se u startu ide na zatvaranje i opstrukciju igre a ne na nadigravanje,ne na takmicenje kvalitetom,nego na olimpijadu podlosti i nesportskih poteza. Wembley je ogroman a najveci teren u Evropi je naravno onaj na Nou Campu. Tamo svako moze da igra i da se nadigrava,tamo protivnika ceka samo beskompromisni kvalitet Barcelone i duh vitestva i fer-pleja. Tako bi nekako i reprezentacija BiH trebala biti orijentirana a jedini stadion u zemlji koji dozvoljava takav pristup je Kosevo . Price oko atletske staze su kretenizam, Srbija igra skore sve tekme na Marakani pa se Srbija uglavnom plasira na sva velika takmicenja a Zvezda je tom istom 'nefudbalskom stadionu' ( vecoj kopiji Koseva) postala prvak Evrope,sto znaci da nije do stadiona,nego sto bi narod lijepo rekao; hrdzavom qurcu i dlake smetaju.
- zecko_kupuz
#49 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Sve ove kritike na račun Bilinog polja su ustvari konstruktivni prijedlozi.
Glas javnosti. Zato postoje mnogo veće šanse da se u skorije vrijeme pokrene neka inicijativa za povećanjem kapaciteta, te uređenjem Bilinog polja, nego što bi se to moglo desiti sa Koševom.
- jeza u ledja
#50 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!
Mozda bi bilo u redu da se utakmica sa Spanijom igra na Kosevu. Atraktivan protivnik, a vjerovatno ce utakmica biti revijalnog karaktera.
Inace mislim da bi se utakmice uvijek trebale igrati u vise gradova, a ne u jednom, pa bilo to Sarajevo ili Zenica. Mozda ove kljucne u Zenici, ako igracima tako odgovara.
Inace mislim da bi se utakmice uvijek trebale igrati u vise gradova, a ne u jednom, pa bilo to Sarajevo ili Zenica. Mozda ove kljucne u Zenici, ako igracima tako odgovara.