vratila u skenderiji :)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
aldm
#1 vratila u skenderiji :)
Jel neko kupovao ona vratila u skenderiji, što se prodaju po 40KM. I ako jest, valjal to šta-jel čvrsto i sigurno, ili za jednokraku uporabu?

- Panthera
#2 Re: vratila u skenderiji :)
Kakva vratila sta gdje koliko? prosvijetli nas.i mene zanimaaldm wrote:Jel neko kupovao ona vratila u skenderiji, što se prodaju po 40KM. I ako jest, valjal to šta-jel čvrsto i sigurno, ili za jednokraku uporabu?![]()
-
aldm
#3 Re: vratila u skenderiji :)
ma u radnji sportske opreme u skenderiji (ono gdje imaju tegovi i one za*ebancije). Valjda imaju navoji, i to se stavi u štok od vrata i frcera. Eh, menePanthera wrote:Kakva vratila sta gdje koliko? prosvijetli nas.i mene zanimaaldm wrote:Jel neko kupovao ona vratila u skenderiji, što se prodaju po 40KM. I ako jest, valjal to šta-jel čvrsto i sigurno, ili za jednokraku uporabu?![]()
interesuje koliko je to sigurno...
- Panthera
#4 Re: vratila u skenderiji :)
a to...ja mislio sprava vratilo isl..neznam koliko imas kg? sihuran sam da sa dobrom montazom nemas frke. Vratilo mozes napraviti i sam..nikakav problem..uzems komad cijevi odrezes na mjeru vrata (ako ti odgovara ta na vratima) i postavis drvene nosace koje prethodno namontiras na odg.visinu..(dva komada drveta na kojima napravis leziste za sipku) i to je to..1 sat posla..estetski nije lose a sipku mozes skidati po potrebi..aldm wrote:ma u radnji sportske opreme u skenderiji (ono gdje imaju tegovi i one za*ebancije). Valjda imaju navoji, i to se stavi u štok od vrata i frcera. Eh, menePanthera wrote:Kakva vratila sta gdje koliko? prosvijetli nas.i mene zanimaaldm wrote:Jel neko kupovao ona vratila u skenderiji, što se prodaju po 40KM. I ako jest, valjal to šta-jel čvrsto i sigurno, ili za jednokraku uporabu?![]()
-
The Realist
#5 Re: vratila u skenderiji :)
Ja imam poznanika koji je imao takvo vratilo (ne znam je li isto kao u Skenderiji to koje si vidio, ali ta vrsta, koja se namontira na štok) i uglavnom je bio zadovoljan, navodno do 150kg drži. Sada ne znam da li mase, ili pritiska, jer se ipak dizanjem vrši povelik pritisak.aldm wrote:ma u radnji sportske opreme u skenderiji (ono gdje imaju tegovi i one za*ebancije). Valjda imaju navoji, i to se stavi u štok od vrata i frcera. Eh, menePanthera wrote:Kakva vratila sta gdje koliko? prosvijetli nas.i mene zanimaaldm wrote:Jel neko kupovao ona vratila u skenderiji, što se prodaju po 40KM. I ako jest, valjal to šta-jel čvrsto i sigurno, ili za jednokraku uporabu?![]()
Ali dobro ti je Panthera rekao, to se da lako napraviti. Ja sam isto imao, samo sam ja u zid postavio, ali morao skinuti kada sam se selio
- Joey Tribbiani
#6 Re: vratila u skenderiji :)
stara teme ali mi nesto pade na pamet.
zna li neko kako da napravim te nosace, ne znam moze li bas od drveta. Na koju visinu da postavim? Ako se mislim tu dizati, normalno savijem noge u koljenima ali moram dici glavu iznad cijevi.
zna li neko kako da napravim te nosace, ne znam moze li bas od drveta. Na koju visinu da postavim? Ako se mislim tu dizati, normalno savijem noge u koljenima ali moram dici glavu iznad cijevi.