draga asana, to da li ce se oni vratiti ili ne, nece bas puno uticati na buducnost i sudbinu ove zemlje.Asana wrote:
Vracaj se sandra, vracajte se svi ... svojim prisustvom, znanjima, navikama, glasanjem na izborima pomozite da ne potonemo! Mozda jos ima nade, ako ne odu bas svi koji misle svojom glavom! Bez tebe i takvih, nikada necemo uspjeti u pokusajima mijenjanja tragicnog puta kojim idemo kao zemlja, i ostaje nam vrlo jadan izbor za nasu vlastitu srecu ... a to je ....
Ja znam ljude koji su se vratili cisto zbog nostalgije, a tamo negdje su mogli zivjeti kao gospoda, dosli su sa diplomama uglednih fakulteta, ovdje su ih docekali k'o na noz, te sta se ti sepuris, ako si bio vani nisi pokupio svu pamet svijeta, mozes sa diplomom obrisati dupe isl. Ali oni su ostali jer tamo negdje su osjecali nostalgiju, pa sada su sretni s te strane.
A to da ce oni nas spasiti, pa nece bas.
Jer oni ne mogu promjeniti navike ovog naroda da glasa uvijek za iste, da pocnu izlaziti na proteste, da se ne zadovoljavaju onom "samo nek se ne puca", to je sve kolektivni mentalitet i svijest i to se ne moze preko noci promjeniti.
Oni ne mogu promjeniti politicare, retoriku, "nacionalni interes".
Sa njima ili bez njih, ovdje zadugo nece biti bolje buducnosti, samo sto ce oni mozda biti sretniji jer ce imati prijatelje i porodice kraj sebe.
Ja bih licno voljela da nama sutra svane sunce, ali...jedno su zelje a drugo mogucnosti