Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sandra01

#1 Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by sandra01 »

Meni je ovde zima.Konstantno .Ne volim ove ljude koji se nikad ne smiju.Nisam sretna... ni zadovoljna i ne volim sebe jer sam pocela da licim na njih ,da uzivam u onome sto imam i da me problemi drugih ljudi ne doticu,da mi je najnormalnija stvar da sedam dana ne zazvoni telefon,da se za izlazak na kafu dogovorim sedam dana ranije i ...da ne davim dalje.
E sad meni se kao najlogicnije rjesenje namece da se fino vratim svojoj kuci tamo gdje pripadam ako nista ono da ponovo pronadjem sebe ,pa onda da se ljutim na to otkrice :) i da ga shodno situaciji volim ili ne volim..
Sve je to divno i krasno ,rjeseno stambeno pitanje, perfektna na dva strana jezika ,radno iskustvo steceno ovde,familija tamo,prijatelji tamo i kad pocnem da nabrajam...sama sebe pitam pa sta ja radim ovde?
I taman pocnem da planiram kako da se preselim i onda...tupa bol u stomaku...a sta ako...i tamo bude ovako?
I onda me uhvati panika i kao ovde imam kakvu takvu sigurnost,i mogu se snaci ..pa onda opet kontam...pa ako se mogu snaci ovde sama u stranom svjetu a sto se nebi snasla tamo?Da ali tamo su manje mogucnosti!Sta ako ih ne pronadjem?A da ja za svaki slucaj stavim stvari u storage ovde pa... ne daj boze ako zagusti.Ili da sve prodam?Ili da sebi dam jos jednu godinu ovde (to radim posljednje tri godine) ,ili da... I tako pitanja u nedogled a vrijeme prolazi...a godina sam,da ne citiram Meshu...,nesto se mora uraditi ili prelomiti da ostanem ovde ili put pod noge .
A strah me.
Topla voda

#2 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Topla voda »

vrijeme ti je da se vratis kuci
ne boj se
new_jazzWa

#3 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by new_jazzWa »

Procitah,i pronadjoh sebe prije desetak godina...ALi se zeznuh i vratih se...Prijatelji su sprijatelji samo dok imas para,ljudima si draga dok imaju koristi od tebe...Ovdje su ljudi postali hladniji nego tu gdje vec jesi...Ta tupa bol te opominje jer i sama znas da bi odluka bila pogresna...Ne zelim savjetovati,nego samo zamoliti da razmislis jos jednom...Slomljena si prvi put kad si otisla,nemoj da ti se to desi i na povratku.
lar071

#4 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by lar071 »

Sve se u zivotu moze probati .... sad vani sad kuci nije problem . Sretno !
Tuzlachina

#5 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Tuzlachina »

bio u istim scenama 06 ..... vratio se, kupio stan , bio 6 mjeseci i put me opet nanese preko atlantika ..... ev' me jos uvijek s one strane BIH....
.... spakuj se i kreni ... da barem znas da jesi probala i vidjela ... ako ne ide odes online i kupis kartu nazad za 6 min .... sve to izgleda komplikovano danas a za par mjeseci smijesno jednostavno .... sretan put Sandra ;)
Brisbane

#6 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Brisbane »

sandra01 wrote:Meni je ovde zima.Konstantno .Ne volim ove ljude koji se nikad ne smiju.Nisam sretna... ni zadovoljna i ne volim sebe jer sam pocela da licim na njih ,da uzivam u onome sto imam i da me problemi drugih ljudi ne doticu,da mi je najnormalnija stvar da sedam dana ne zazvoni telefon,da se za izlazak na kafu dogovorim sedam dana ranije i ...da ne davim dalje.
E sad meni se kao najlogicnije rjesenje namece da se fino vratim svojoj kuci tamo gdje pripadam ako nista ono da ponovo pronadjem sebe ,pa onda da se ljutim na to otkrice :) i da ga shodno situaciji volim ili ne volim..
Sve je to divno i krasno ,rjeseno stambeno pitanje, perfektna na dva strana jezika ,radno iskustvo steceno ovde,familija tamo,prijatelji tamo i kad pocnem da nabrajam...sama sebe pitam pa sta ja radim ovde?
I taman pocnem da planiram kako da se preselim i onda...tupa bol u stomaku...a sta ako...i tamo bude ovako?
I onda me uhvati panika i kao ovde imam kakvu takvu sigurnost,i mogu se snaci ..pa onda opet kontam...pa ako se mogu snaci ovde sama u stranom svjetu a sto se nebi snasla tamo?Da ali tamo su manje mogucnosti!Sta ako ih ne pronadjem?A da ja za svaki slucaj stavim stvari u storage ovde pa... ne daj boze ako zagusti.Ili da sve prodam?Ili da sebi dam jos jednu godinu ovde (to radim posljednje tri godine) ,ili da... I tako pitanja u nedogled a vrijeme prolazi...a godina sam,da ne citiram Meshu...,nesto se mora uraditi ili prelomiti da ostanem ovde ili put pod noge .
A strah me.
Odakle ?
NOR, SWE ?
kijameta

#7 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by kijameta »

Tuzlachina wrote:bio u istim scenama 06 ..... vratio se, kupio stan , bio 6 mjeseci i put me opet nanese preko atlantika ..... ev' me jos uvijek s one strane BIH....
.... spakuj se i kreni ... da barem znas da jesi probala i vidjela ... ako ne ide odes online i kupis kartu nazad za 6 min .... sve to izgleda komplikovano danas a za par mjeseci smijesno jednostavno .... sretan put Sandra ;)
Covjek ti je odlicno rekao. Probaj,pokusaj vidi. Dodzi nazad na odredzeno vrijeme,ne zatvarajuci 'vrata' tu gdje si sad,tako da u slucaju da ti se ovdje ne svidi ili se ne adaptiras,ostane mogucnost vracanja sadasnjem svijetu i zivotu. Mozda ti se nece svidjeti ovdje pa se vratis za dva mjeseca nazad ali ostace ti jedan psihicki mir i spokoj jednog odradzenog,dozivljenog i uradzenog posla,dok ako ne odes do kraja zivota ces si prigovarati u stilu ; ee mogla sam otici,moglo je biti ovako-onako.
Bodkin

#8 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Bodkin »

kijameta wrote:
Tuzlachina wrote:bio u istim scenama 06 ..... vratio se, kupio stan , bio 6 mjeseci i put me opet nanese preko atlantika ..... ev' me jos uvijek s one strane BIH....
Covjek ti je odlicno rekao. Probaj,pokusaj vidi. Dodzi nazad na odredzeno vrijeme,ne zatvarajuci 'vrata' tu gdje si sad,tako da u slucaju da ti se ovdje ne svidi ili se ne adaptiras,ostane mogucnost vracanja sadasnjem svijetu i zivotu. Mozda ti se nece svidjeti ovdje pa se vratis za dva mjeseca nazad ali ostace ti jedan psihicki mir i spokoj jednog odradzenog,dozivljenog i uradzenog posla,dok ako ne odes do kraja zivota ces si prigovarati u stilu ; ee mogla sam otici,moglo je biti ovako-onako.
bas tako.ukoliko imas mogucnost da "zaledis" sve to tu na kraci vremenski period i da se vratis i pokusas ja ti savjetujem da uradis.dzaba sve ako nemas psihicki mir..sretno sta god da odlucis
sekiracija

#9 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by sekiracija »

Sandra-1,mozda bi u dvoje to bilo lakse uraditi :-D .ma salim se i sam sam u toj dilemi.
No ja cu vjerovarno uzeti reemigraciju i razguliti odavde.
U Sarajevu mi nije nikad dosadno,a ima i lijepih planina ,pa rijeka ,pa se moze i na pecanje i na skijanje,a ni Jadran nije daleko.
teAMICA

#10 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by teAMICA »

Draga Sandra,
bila sam u istoj situaciji, vratila sam se kući i nikad se nisam pokajala, hiljade stvari koje mi "kući" smetaju, ali sam sretnija tu.
Slušaj srce a ne razum i nećeš pogriješiti...
Sretno
neshto

#11 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by neshto »

u istoj sam dilemi bio prije 10 godina, vratih se i nikada se nisam pokajao.
jedine stvari koje fale su taj neki "sređeni" život, kvalitetno zdrvastveno osiguranje i neki osjećaj sigurnosti općenito. možda baš taj manjak sigurnosti (s tim mislim da ne znaš šta nas sutra čeka) daje dodatni šarm životu u BiH. ako očekuješ da ćeš svaki dan visiti po kafama sa ostalim gubidanima varaš se, čim nađu posao, čim se počne radit život postaje dosta sličan zapadno evropskom...
ima prednosti, ima mana al jedno je sigurno, živjeti ovdje nije dosadno...
nađi posao i vraćaj se, samo se nemoj zeznut pa vratit a da nisi našla posao, ne srljaj...
svirac

#12 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by svirac »

Draga "nesto" ... ti si se vec vratila, samo .... treba ti neko da te malo gurne.
Ako ovdje imas familiju i malo prijatelja, nece biti tesko naci ni posao. Moja sestra se nakon 10 godina vratila i ...... niko sretniji od nje. Promijenila se totalno i nema vise onih tamnih krugova oko ociju. A i djeca su joj sretnija .... muz bas i nije, ali, ko ga *ebe! :evil: :-D

Pozdrav
Cober

#13 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Cober »

sandra01 wrote:Meni je ovde zima.Konstantno .Ne volim ove ljude koji se nikad ne smiju. Nisam sretna... ni zadovoljna i ne volim sebe jer sam pocela da licim na njih ...
Šta češ ti uopće tu gdje ne pripadaš? Da budeš nenasmijana, nesretna, nezadovoljna zajedno sa njima? Zbog novca i svega što ide sa tim? Čini li te to sretnim? Sama sebi si već sve u potpunosti odgovorila. Znaš li ti koje su istinske vrijednosti u životu? To što ti imaš tamo očigledno nisu. Vrati se, zbog sigurnosti i mira u sebi ostavi otvorena vrata tu gdje jesi, i vrati se kući svojim prijateljima. Ili si ih zaboravila za sve ove godine pa ti sada trebaju samo kao duševna terapija za nostalgiju? Ako je to neka te tu gdje jesi, onda tu i pripadaš.

Pozdrav, Cober.
brinetta

#14 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by brinetta »

Samo hrabno, slusaj svoje srce i vrati se.
Znam kako se osjecas!
lord-executioner

#15 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by lord-executioner »

Ovo mogu reci samo ljudi koji ne zive ovdje, ili koji zive, a nisu svjesni da zivot ne znaci zivotariti od danas do sutra. Ovdje NIJE dobro, ovdje nema mogucnosti, ovdje moze biti ugodno kratkorocno, na par mjeseci, ali dugorocna stabilnost se ne moze postici osim ako zrtvujes obraz ili moral i prostituises se u politici ili kriminalu ( tu ubrajam i sve oblike korupcije, neovisno o konkretnom poslu ). U BiH vise nema ispravnih vrijednosti, bijeda ili zudnja za izlaskom iz bijede su ih unistile. Ja zivim ovdje, ne zivim niti sam zivio vani, ali meni se cini da pokretacu teme treba samo promjena klime, doslovno :) Ja zelim otici odavdje, ali ne zelim otici u hladnije krajeve, brrr... Hladnoca deprimira. Prijateljstvo ni ovdje nije idealno ( ono ionako uvijek zavisi od covjeka, ne od pojma ), gotovo svaki ce ti prijatelj zabiti noz u ledja ako se ukaze potreba za tim i ako ce od toga imati koristi, a sto se tice distance na kojoj se drze komsije i drugi ljudi, ovdje ces pozeljeti tu distancu, i pozeljet ces da ljudi izvade nos iz tvojih poslova... Ne, moja preporuka bi bila da radije planiras prelazak u Australiju ili neku mediteransku drzavu. U BiH se nece jos dugo vrijediti vracati.
pjega

#16 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by pjega »

zanimljivo. veoma. mene sad zanima koliko li nas je ovakvih? svako malo, ista tema sa nekom varijacijom se pojavi.

doslovno si opisala i moja razmisljanja. s tim da ti cak imas par prednosti. ja bih se vratila pod puno ‘nesredjenijim’ okolnostima.

a taj isti strah... tu je. ne toliko da se necu snaci, nego da cu se jednostavno *ebeno razocarati. zbog svih ovih razloga koje drugi spominju. a desi li se to, pa ja odlucim pokupiti svoje prnje nazad van bosne, to ce biti kraj mene kao bosanke. nikad me vjerovatno ta zemlja vidjela vise ne bi na duze staze, osim obaveznih posjeta svojima. jednostavno bih postala nesto drugo.

na drugoj strani, sebi kazem, ako ne sada probati, pa kada ona. i stvar bi trebala biti jednostavna. nisam zadovoljna ovdje. sta onda vise trazim tu? hocu li i mogu li sebi oprostiti ako ne probam? sada bi bilo perfektno vrijeme. i ima tome tako vec neko vrijeme. pa sad sebi dadoh jos jednu godinu. da se osmislim. a znam vec, ustvari se nemam sta vise osmisljati.

savjeta dobrog nemam, jer kao sto vidis u istom sam blatu. osim mozda jednog. dobro razluci sta je uzrok tvog nezadovoljstva i sta tacno ocekujes od zivota u bosni. jer ‘gdje god da odes, opet si TI tu’

a odgovor pronaci ovdje neces. jedni ce reci, dolazi. drugi, nemoj. istina, pomogne podijeliti misljenej sa drugima, vidjeti sta ostali u i van bosne misle, ali na kraju ipak ostaje da odgovor pronadjes sama u sebi.
Altsa

#17 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Altsa »

sigurno je da treba da probas i tu varijantu da se vratis. ali nikako ne zatvaraj vrata za sobom. tj. ostavi svakako mogucnost da se opet vratis tamo odakle mislis da dosjes. mnogi su se razocaraali i pokajali sto su dosli.jer ipak ovdje nista nije kao prije.
♥ Julianna ♥

#18 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by ♥ Julianna ♥ »

Mislim da je bolje žaliti za nečim što SI, nego što NISI učinila. :) Kako god da odlučiš, mislim da sretnija nećeš biti nigdje osim ovdje. Što sam starija, toga sam sve više svjesna, iako sam ja u dilemi suprotnoj od tvoje. Kad bi se moglo nekako sjediti na dvije stolice, ne znam ... :roll:
svirac

#19 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by svirac »

lord-executioner wrote:dugorocna stabilnost se ne moze postici osim ako zrtvujes obraz ili moral i prostituises se u politici ili kriminalu
Dobro, uglavnom si rekao jednu poprilicno surovu istinu koja, kad se gleda kroz jednu prizmu, deprimira mladog covjeka, ali, malo si pretjerao sa ovim gore jer to jednostavno nije istina. Osim toga, sta znaci dugorocna stabilnost? Pare u banci? Zavisi sta covjek trazi od zivota. Kazem opet, mogu razumjeti, ali, sve je do covjeka. U ovom poganom vremenu, glupo i skupo je sjediti i sazalijevati sebe.
Imam 37. Bio u ratu u Hrvatskoj kada sam sluzio JNA, cijeli rat bio u BiH, najbolje godine zivota sam izgubio u ratu, otisle u vjetar....uglavnom. Sta sam trebao uraditi poslije svega? Sjesti, plakati i reci kako je zivot nepravedan!?
Ozenjen sam, imam zenu i dvoje preslatke djecice, radim za platu, povremeno pecam kad imam vremena, odem do staraca za vikend, vidim se povremeno sa par prijatelja (pravih) koji mi nikad ne bi zabili noz u ledja, odem malo i do "moreta". Uglavnom, ne zalim se previse. E sad, ako covjek pozeli nesto vise od zivota .... peke .... postujem!!! Ali, opet, treba delati, a ne........
Otidji vani ako mislis da trebas. ne znam nikoga ko je htio otici, a nije mogao. Bice ti onako kako sam sebi nakurikas.
zimomor

#20 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by zimomor »

Hajde Boga ti, nemas ni kučeta ni mačeta (što je moja rahmetli nana znala reći), što znači da nemaš porodicu, tako da bez maltretiranja ikoga drugog možeš isprobati život ovdje na neko vrijeme. Ako ti se ne svidi, kupiš one way ticket za povratak i nastaviš tamo gdje si stala. Bar se nećeš pitati za 20 godina, šta bi bilo da si se vratila 2009. u Sarajevo.
A taman je i prošla ova prestupna 2008. tako da ti se ova godina ubila za tako bitnu odluku. :D
Madame de Pompadour

#21 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by Madame de Pompadour »

Vrati se pod uslovom da ne zavisis niti od drzave a niti od pojedinaca (politika, korupcija itd), ..podrazumijevam moras imati znanje ili novac...u svakom drugom slucaju je rizicno. 8)

Ili ako ima smogucnosti da zivis na relaciji Bosna vs drzava u kojoj trenutno boravis, pa kad dosadi malo tamo malo ovamo:) 8-)
SA 071

#22 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by SA 071 »

svirac wrote:
lord-executioner wrote:dugorocna stabilnost se ne moze postici osim ako zrtvujes obraz ili moral i prostituises se u politici ili kriminalu
Dobro, uglavnom si rekao jednu poprilicno surovu istinu koja, kad se gleda kroz jednu prizmu, deprimira mladog covjeka, ali, malo si pretjerao sa ovim gore jer to jednostavno nije istina. Osim toga, sta znaci dugorocna stabilnost? Pare u banci? Zavisi sta covjek trazi od zivota. Kazem opet, mogu razumjeti, ali, sve je do covjeka. U ovom poganom vremenu, glupo i skupo je sjediti i sazalijevati sebe.
Imam 37. Bio u ratu u Hrvatskoj kada sam sluzio JNA, cijeli rat bio u BiH, najbolje godine zivota sam izgubio u ratu, otisle u vjetar....uglavnom. Sta sam trebao uraditi poslije svega? Sjesti, plakati i reci kako je zivot nepravedan!?
Ozenjen sam, imam zenu i dvoje preslatke djecice, radim za platu, povremeno pecam kad imam vremena, odem do staraca za vikend, vidim se povremeno sa par prijatelja (pravih) koji mi nikad ne bi zabili noz u ledja, odem malo i do "moreta". Uglavnom, ne zalim se previse. E sad, ako covjek pozeli nesto vise od zivota .... peke .... postujem!!! Ali, opet, treba delati, a ne........
Otidji vani ako mislis da trebas. ne znam nikoga ko je htio otici, a nije mogao. Bice ti onako kako sam sebi nakurikas.
Dobar post. Kod nas raja uglavnom voli kukati, i kada ima i kada nema razloga za to. Ne kazem da je dobro, ali se ne slazem ni da se moze dobro zivjeti i imati dugorocna stabilnost samo ako si u politici ili kriminalu.

Sta znaci dobro zivjeti? Raja misle da je dobar zivot samo imati puno para, vilu, bazen, limuzine... I kazu vani se dobro zivi. Pa nemaju ni vani svi puno para, vile, bazene, limuzine... A dobro zive?!...

Ovo sto je svirac opisao, po mom misljenju, lici na dobar zivot. Para covjeku naravno nikad dosta, moglo bi uvijek jos. Ali bitno je covjekovo zadovoljstvo. Ako je covjek nezadovoljan, ni milioni ne pomazu...

A ovdje cura pise o tom nezadovoljstvu, unutrasnjoj praznini. Uvijek ce biti neka praznina. Rijetki su oni koji su ispunjeni u svim segmentima. Ali, ja cu podnijeti da nemam Audi 8 umjesto ovoga sto vozim, ali necu podnijeti da nemam koga nazvati da "izdangubim" sat-dva "tek onako".
slavkoimamodilera

#23 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by slavkoimamodilera »

SA 071 wrote:Sta znaci dobro zivjeti? Raja misle da je dobar zivot samo imati puno para, vilu, bazen, limuzine... I kazu vani se dobro zivi. Pa nemaju ni vani svi puno para, vile, bazene, limuzine... A dobro zive?!...

Ovo sto je svirac opisao, po mom misljenju, lici na dobar zivot. Para covjeku naravno nikad dosta, moglo bi uvijek jos. Ali bitno je covjekovo zadovoljstvo. Ako je covjek nezadovoljan, ni milioni ne pomazu...

Dobro zivjeti znaci imati stabilan posao sa kojeg znas da te ne moze neko nogom nabit tek tako, a to je kod nas svakodnevnica... dobro zivjeti znaci, mozda imati i povelik kredit, ali isto tako i moci mirno spavati nocu zbog njega, ne misliti sta ako me sef otpusti sutra, hocu li na ulicu sa zenom, djecom... dobro zivjeti ne znaci ponekad skoknuti do "moreta", vec djeci mirne duse kupiti sve sto im treba za skolu, poslati na skolsku ekskurziju tu i tamo, a ne se prije toga pitati je li veci prioritet platiti struju i grijanje, ili vodu ili kupiti svesku... to je onaj dio gdje ljudi vani dobro zive, a nemaju vile...

Niko ovdje ne sanja vile (dobro, bar vecina pretpostavljam), vec da zivim k'o covjek... da mi nije misaona imenica kupiti koliko toliko normalan stan, ma koliko on kostao, ne zato sto mi je ispod casti biti podstanar, vec sto ne znam ni hocu li za podstanarstva imati sutra... da mi nije misaona imenica zamisliti kako odgajati dijete u gnojistu od drzave u kojem ce ga vec od vrtica neko jebat u zdrav mozak time je li "nas" ili "njihov"...

To je zivotarenje, a ne zivot...
svirac

#24 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by svirac »

Ma daj slavko .... kada pricamo o ovome, ne treba ici u krajnosti. Najlakse je ici u krajnosti. pa jebote, ja bi ti sad mogao nabrojati barem deset razloga zasto bi trebalo "otici negdje". Ali, gdje .... gdje je to sjajno? Koja je to Arcadia? Kako sam rekao gore, cijeli zivot je borba ... samo je pitanje kako covjek gleda na to.
Dakle, uz rizik da ispadnem "proleter" i "narodni agitator", kazem: gnojiste od drzave ce ostati ako svi koji nesto vrijede podbruse pete i ufate se noge.
Da idem u SAD i tamo slazem robu u rafovima nekog od velikih molova dok mi sef - neki glupavi redneck zagorcava zivot? Da guram kolica na aerodromu i narednih 20 godina otplacujem mortgage strepeci kad ce mi banka uzeti kucu?! Neka fala. Mozda propadnem ovdje, ali, propascu medju svojim ljudima. Opet, niko niciju nafaku nije uzeo, pa nece ni moju.

p.s.
Pazi, svaki covjek drukcije razmislja i treba postovati svaciju, ja sam mozda malo zesce napisao ovaj post, ali, covjece, ne dam nikome da moj zivot naziva zivotarenjem. To je moj zivot i takav je kakvim sam ga sam sebi napravio iz nicega. Iz rata sam izasao go ko pistolj i maksimalno zaglupljen. Tako da mi niko ne moze soliti pamet. Ko misli da ce mu biti bolje vani, neka proba. Neki ostanu, neki se vrate. Tako je to .... Ja ne mogu odavde, jebiga.
Last edited by svirac on 06/01/2009 11:28, edited 1 time in total.
mojgrad

#25 Re: Vratila bih se kuci a... strah me (razgovori sa samom sobom

Post by mojgrad »

...
Last edited by mojgrad on 19/03/2010 11:43, edited 1 time in total.
Post Reply