VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

sehic

#1 VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by sehic »

ZADNJIH 4-5 DANA SAM SVJEDOK UGIBANJA VEĆEG BROJA VRABACA.U RAZGOVORU SA PRIJATELJIMA I ONI SU POTVRDILI DA SU VIDJELI PAR MRTVIH VRABACA.ŠTA SE OVO DEŠAVA.
sirocco

#2 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by sirocco »

presla svinjska gripa na vrapce , eto sta je :D
amortizer

#3 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by amortizer »

sehic wrote:...ŠTA SE OVO DEŠAVA.
CAPS LOCK - Desava se da u zadnjih 4-5 dana ugibaju vrapci, a i prijatelji potvrdjuju isto.
:-D :sax:
amortizer

#4 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by amortizer »

sirocco wrote:presla svinjska gripa na vrapce , eto sta je :D
nista gripa, recesija i njih spucala. Prve prave zrtve recesije
Eweleen

#5 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Eweleen »

TI VRAPCA
BlentoBoy

#6 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by BlentoBoy »

Pa sta da radimo drugovi i drugarice :run:
*miara*

#7 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by *miara* »

macke gladne.
mrtva kokoš

#8 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by mrtva kokoš »

poskupilo gorivo , pa idu pjeske. :-) :D
Last edited by mrtva kokoš on 05/08/2009 00:13, edited 1 time in total.
trinaesti

#9 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by trinaesti »

p'ičija gripa (:
Barcafan

#10 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Barcafan »

Da da, ovako prolazi svaka ozbiljna tema i sve ostalo kod Bosanaca...

Sve na sprdnju i zezanciju dok ne zagusti i dok se nema vise sta jesti i dok se ne podje crkavati

Covjek je dosao sa alarmantnom obaviješću da je primijećeno neobjašnjivo masovno umiranje vrabaca a od deset odgovora ni jedan se ne može nazvati ozbiljim

A možda je u pitanju nešto što će sutra ubijati i ljude jer sve što šteti životinjama potencijalna je opasnost i za ljude.

Ali na žalost ovdje su većina ljudi koji neće da razmišljaju
Mr.Lee

#11 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Mr.Lee »

RECESIJA brate! :D
aklimatizator

#12 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by aklimatizator »

A kad kao posljedica masovnog ugibanja vrabaca naleti turbo-masovna najezda skakavaca ili nekih drugih insekata vikace raja evo kijametskog dana
Barcafan

#13 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Barcafan »

aklimatizator wrote:A kad kao posljedica masovnog ugibanja vrabaca naleti turbo-masovna najezda skakavaca ili nekih drugih insekata vikace raja evo kijametskog dana
Nakon par ovakvih odgovora koji jasno oslikavaju većinski stav prema svemu u našem narodu nebi li se moglo reći da šta god da se desi narodu koji ovako ismijava svaku ozbiljnu stvar i koji vise voli da ne zna nego da zna, da bi to bilo i zasluženo?
felichi

#14 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by felichi »

prije nekoliko dana hodam ulicom, kad iznenada pade mrtav vrabac ispred mene.
fakat.
sigurno ima neko objasnjenje.
Mr.Lee

#15 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Mr.Lee »

Barcafan wrote:Nakon par ovakvih odgovora koji jasno oslikavaju većinski stav prema svemu u našem narodu nebi li se moglo reći da šta god da se desi narodu koji ovako ismijava svaku ozbiljnu stvar i koji vise voli da ne zna nego da zna, da bi to bilo i zasluženo?
Prijatelju moj, covjek pred parlamentom sa osmero djece prezivljava i cijelo Sarajevo ga gleda i suti. Sta si ocekivao?
Barcafan

#16 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Barcafan »

Mr.Lee wrote:
Barcafan wrote:Nakon par ovakvih odgovora koji jasno oslikavaju većinski stav prema svemu u našem narodu nebi li se moglo reći da šta god da se desi narodu koji ovako ismijava svaku ozbiljnu stvar i koji vise voli da ne zna nego da zna, da bi to bilo i zasluženo?
Prijatelju moj, covjek pred parlamentom sa osmero djece prezivljava i cijelo Sarajevo ga gleda i suti. Sta si ocekivao?
Pa očekujem više osviješćenosti i savjesnosti, racionalnog razmišljanja i moralnijeg ponašanja. Samo glupost, neznanje i nemoral se šire ovom zemljom a to sve počinje od ovakvog načina pogleda na svijet koji se jasno vidi na ovoj temi. Ako se takva situacija nastavi budimo sigurni da ce nam se i stanje pogoršavati sve više i više. Neobrazovanost, nezainteresovanost, pesimizam, sebičnost, zavist, odbacivanje morala i vjere a prisvajanje nemorala i trenutnih uživanja, sve su to osobine kojim se može opisati jedan prosječan stanovnik ove zemlje.

Ja kao pripadnik tog naroda ja sam dužan da kažem nešto protiv svega ovoga jer ako se i ja uklopim u glupu većinu onda sam i sam odgovoran za nesto sto ce se kasnije desiti tom narodu a mozda i meni. Probudite se ljudi, pocnite razmisljati i obrazovati se dok nije kasno.

Danas vrapci sutra mi!
Sarayman

#17 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Sarayman »

Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
pjegica

#18 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by pjegica »

Ja sam prije nekoliko sedmica našla mrtvog vrapca na balkonu. Nisam to shvatila toliko ozbiljno jer je bio samo jedan, ali ova tema zvuči prilično ozbiljno.
beautyfool

#19 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by beautyfool »

Sarayman wrote:Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
A jeli tebi palo napamet da isti vrapci zive i u Africi i da svaki dan na temperaturama cak i iznad 50 stepeni sasvim normalno cvrkucu ?
Eweleen

#20 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Eweleen »

beautyfool wrote:
Sarayman wrote:Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
A jeli tebi palo napamet da isti vrapci zive i u Africi i da svaki dan na temperaturama cak i iznad 50 stepeni sasvim normalno cvrkucu ?
a i na sjevernom polu veselo cvrkuću
ciacco

#21 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by ciacco »

Vrapcici poceli da letU na jug :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#22 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Toto »

sehic wrote:ZADNJIH 4-5 DANA SAM SVJEDOK UGIBANJA VEĆEG BROJA VRABACA.U RAZGOVORU SA PRIJATELJIMA I ONI SU POTVRDILI DA SU VIDJELI PAR MRTVIH VRABACA.ŠTA SE OVO DEŠAVA.
Sta god se desava, a nije tipicno: treba odmah prijaviti i to onome ko ti prvi na um padne ili ciji broj telefona znas napamet. Bolje to prijeviti i sintorima nego cutati. Policija i vatrogasci su svakako najprihvatljivije. Oni sigurno zanju kome dalje to treba proslijediti. Posto su zivotinje u pitanju: potraziti u imeniku bilo kakvu veterinarsku instituciju - pa taman to bila i studentska sluzba veterinraskog fakulteta.
I ako se zeli bas biti siguran onda uraditi prijevu u bar dvije institucije npr. Vatrogasci, veterinarska stanica.

Otvarane ove teme je jako dobar potez. :thumbup:
duboka_misao

#23 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by duboka_misao »

felichi wrote:prije nekoliko dana hodam ulicom, kad iznenada pade mrtav vrabac ispred mene.
fakat.
sigurno ima neko objasnjenje.
da nisi pustio goluba na njega?
Edo_77

#24 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Edo_77 »

:run:
Vitamin C

#25 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO

Post by Vitamin C »

beautyfool wrote:
Ovi nisu navikli na ogromne vrućine, vrapci Afrikanci jesu. Nosim se mišlju da jeste do vrućina. I ja da letim, padao bih na zemlju koliko je toplo. Sva sreća pa ne letim, pa sam uvijek prizemljen. Sigurno je bolan pad.
Post Reply