VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Moderator: anex
-
sehic
#1 VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
ZADNJIH 4-5 DANA SAM SVJEDOK UGIBANJA VEĆEG BROJA VRABACA.U RAZGOVORU SA PRIJATELJIMA I ONI SU POTVRDILI DA SU VIDJELI PAR MRTVIH VRABACA.ŠTA SE OVO DEŠAVA.
- sirocco
#2 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
presla svinjska gripa na vrapce , eto sta je 
- amortizer
#3 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
CAPS LOCK - Desava se da u zadnjih 4-5 dana ugibaju vrapci, a i prijatelji potvrdjuju isto.sehic wrote:...ŠTA SE OVO DEŠAVA.
- amortizer
#4 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
nista gripa, recesija i njih spucala. Prve prave zrtve recesijesirocco wrote:presla svinjska gripa na vrapce , eto sta je
- Eweleen
#5 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
TI VRAPCA
-
BlentoBoy
#6 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Pa sta da radimo drugovi i drugarice 
- mrtva kokoš
#8 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
poskupilo gorivo , pa idu pjeske.

Last edited by mrtva kokoš on 05/08/2009 00:13, edited 1 time in total.
- trinaesti
#9 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
p'ičija gripa (:
-
Barcafan
#10 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Da da, ovako prolazi svaka ozbiljna tema i sve ostalo kod Bosanaca...
Sve na sprdnju i zezanciju dok ne zagusti i dok se nema vise sta jesti i dok se ne podje crkavati
Covjek je dosao sa alarmantnom obaviješću da je primijećeno neobjašnjivo masovno umiranje vrabaca a od deset odgovora ni jedan se ne može nazvati ozbiljim
A možda je u pitanju nešto što će sutra ubijati i ljude jer sve što šteti životinjama potencijalna je opasnost i za ljude.
Ali na žalost ovdje su većina ljudi koji neće da razmišljaju
Sve na sprdnju i zezanciju dok ne zagusti i dok se nema vise sta jesti i dok se ne podje crkavati
Covjek je dosao sa alarmantnom obaviješću da je primijećeno neobjašnjivo masovno umiranje vrabaca a od deset odgovora ni jedan se ne može nazvati ozbiljim
A možda je u pitanju nešto što će sutra ubijati i ljude jer sve što šteti životinjama potencijalna je opasnost i za ljude.
Ali na žalost ovdje su većina ljudi koji neće da razmišljaju
- aklimatizator
#12 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
A kad kao posljedica masovnog ugibanja vrabaca naleti turbo-masovna najezda skakavaca ili nekih drugih insekata vikace raja evo kijametskog dana
-
Barcafan
#13 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Nakon par ovakvih odgovora koji jasno oslikavaju većinski stav prema svemu u našem narodu nebi li se moglo reći da šta god da se desi narodu koji ovako ismijava svaku ozbiljnu stvar i koji vise voli da ne zna nego da zna, da bi to bilo i zasluženo?aklimatizator wrote:A kad kao posljedica masovnog ugibanja vrabaca naleti turbo-masovna najezda skakavaca ili nekih drugih insekata vikace raja evo kijametskog dana
-
felichi
#14 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
prije nekoliko dana hodam ulicom, kad iznenada pade mrtav vrabac ispred mene.
fakat.
sigurno ima neko objasnjenje.
fakat.
- Mr.Lee
#15 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Prijatelju moj, covjek pred parlamentom sa osmero djece prezivljava i cijelo Sarajevo ga gleda i suti. Sta si ocekivao?Barcafan wrote:Nakon par ovakvih odgovora koji jasno oslikavaju većinski stav prema svemu u našem narodu nebi li se moglo reći da šta god da se desi narodu koji ovako ismijava svaku ozbiljnu stvar i koji vise voli da ne zna nego da zna, da bi to bilo i zasluženo?
-
Barcafan
#16 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Pa očekujem više osviješćenosti i savjesnosti, racionalnog razmišljanja i moralnijeg ponašanja. Samo glupost, neznanje i nemoral se šire ovom zemljom a to sve počinje od ovakvog načina pogleda na svijet koji se jasno vidi na ovoj temi. Ako se takva situacija nastavi budimo sigurni da ce nam se i stanje pogoršavati sve više i više. Neobrazovanost, nezainteresovanost, pesimizam, sebičnost, zavist, odbacivanje morala i vjere a prisvajanje nemorala i trenutnih uživanja, sve su to osobine kojim se može opisati jedan prosječan stanovnik ove zemlje.Mr.Lee wrote:Prijatelju moj, covjek pred parlamentom sa osmero djece prezivljava i cijelo Sarajevo ga gleda i suti. Sta si ocekivao?Barcafan wrote:Nakon par ovakvih odgovora koji jasno oslikavaju većinski stav prema svemu u našem narodu nebi li se moglo reći da šta god da se desi narodu koji ovako ismijava svaku ozbiljnu stvar i koji vise voli da ne zna nego da zna, da bi to bilo i zasluženo?
Ja kao pripadnik tog naroda ja sam dužan da kažem nešto protiv svega ovoga jer ako se i ja uklopim u glupu većinu onda sam i sam odgovoran za nesto sto ce se kasnije desiti tom narodu a mozda i meni. Probudite se ljudi, pocnite razmisljati i obrazovati se dok nije kasno.
Danas vrapci sutra mi!
- Sarayman
#17 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
-
pjegica
#18 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Ja sam prije nekoliko sedmica našla mrtvog vrapca na balkonu. Nisam to shvatila toliko ozbiljno jer je bio samo jedan, ali ova tema zvuči prilično ozbiljno.
- beautyfool
#19 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
A jeli tebi palo napamet da isti vrapci zive i u Africi i da svaki dan na temperaturama cak i iznad 50 stepeni sasvim normalno cvrkucu ?Sarayman wrote:Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
- Eweleen
#20 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
a i na sjevernom polu veselo cvrkućubeautyfool wrote:A jeli tebi palo napamet da isti vrapci zive i u Africi i da svaki dan na temperaturama cak i iznad 50 stepeni sasvim normalno cvrkucu ?Sarayman wrote:Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
- ciacco
#21 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Vrapcici poceli da letU na jug 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#22 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Sta god se desava, a nije tipicno: treba odmah prijaviti i to onome ko ti prvi na um padne ili ciji broj telefona znas napamet. Bolje to prijeviti i sintorima nego cutati. Policija i vatrogasci su svakako najprihvatljivije. Oni sigurno zanju kome dalje to treba proslijediti. Posto su zivotinje u pitanju: potraziti u imeniku bilo kakvu veterinarsku instituciju - pa taman to bila i studentska sluzba veterinraskog fakulteta.sehic wrote:ZADNJIH 4-5 DANA SAM SVJEDOK UGIBANJA VEĆEG BROJA VRABACA.U RAZGOVORU SA PRIJATELJIMA I ONI SU POTVRDILI DA SU VIDJELI PAR MRTVIH VRABACA.ŠTA SE OVO DEŠAVA.
I ako se zeli bas biti siguran onda uraditi prijevu u bar dvije institucije npr. Vatrogasci, veterinarska stanica.
Otvarane ove teme je jako dobar potez.
-
duboka_misao
#23 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
da nisi pustio goluba na njega?felichi wrote:prije nekoliko dana hodam ulicom, kad iznenada pade mrtav vrabac ispred mene.
fakat.
- Vitamin C
#25 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Ovi nisu navikli na ogromne vrućine, vrapci Afrikanci jesu. Nosim se mišlju da jeste do vrućina. I ja da letim, padao bih na zemlju koliko je toplo. Sva sreća pa ne letim, pa sam uvijek prizemljen. Sigurno je bolan pad.beautyfool wrote:A jeli tebi palo napamet da isti vrapci zive i u Africi i da svaki dan na temperaturama cak i iznad 50 stepeni sasvim normalno cvrkucu ?Sarayman wrote:Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?