Vracene plate u RS
-
dejansoftware
#2 Re: Vracene plate u RS
Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku da za 14.000 radnika sa srednjom stručnom spremom u Srpskoj plate budu vraćene na nivo iz 2008. godine, rekla je premijer Željka Cvijanović.
Nakon dijela sjednice Vlade na kojoj su prisustvovali predstavnici Saveza sindikata Srpske, koje je predvodila Ranka Mišić, Cvijanovićeva je najavila da će se naredna odluka odnositi na sve ostale radnike kojima će plata biti vraćena na nivo iz decembra 2012. godine.
Ona je istakla da se u razgovoru sa predstavnicima Saveza sindikata radi na poboljšanju Zakona o platama i da bi se do 15. marta trebalo izaći sa konkretnim prijedlozima zakonskih rješenja.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Nakon dijela sjednice Vlade na kojoj su prisustvovali predstavnici Saveza sindikata Srpske, koje je predvodila Ranka Mišić, Cvijanovićeva je najavila da će se naredna odluka odnositi na sve ostale radnike kojima će plata biti vraćena na nivo iz decembra 2012. godine.
Ona je istakla da se u razgovoru sa predstavnicima Saveza sindikata radi na poboljšanju Zakona o platama i da bi se do 15. marta trebalo izaći sa konkretnim prijedlozima zakonskih rješenja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3 Re: Vracene plate u RS
valja dobiti izbore a 14 tisoča glasova + uža famalija nije malo
-
dejansoftware
#4 Re: Vracene plate u RS
Nije malo ni 25 miliona KM na godisnjem nivou
- JoseMujica
#5 Re: Vracene plate u RS
šta ih briga....svakako ćeš ti vraćati taj kredit 
-
dejansoftware
#6 Re: Vracene plate u RS
Nek vracaju ovi mladi. Mi smo takodjer vracali dugove bivse juge. Meni znaci 100 -150 KM mjesecno.
-
Basvod
#7 Re: Vracene plate u RS
Nema sta... napredak.
A da ne spominjem kako je od 2008. pa do danas sve duplo poskupilo.
Da sam vlast od sramote se ne bih hvalio ovim jadom od nasih plata...
- Drvosjeca iz Dejcica
#8 Re: Vracene plate u RS
Smatram da su ovome doprinjeli i protesti u F.BiH (strah vladajućeg režima u BL), pa bi bilo lijepo da čujemo i hvala od sugrađana iz manjeg BH entiteta.
- Danguba
#9 Re: Vracene plate u RS
Prvo smanje kada im odgovara a onda vrate i to iz dva puta pred izbore.
Napredak, ja sta nego.
Napredak, ja sta nego.
- banjaluka078
#10 Re: Vracene plate u RS
Premijerka prošlog petka reče da će se razmotriti vraćanje 5% u drugoj polovini godine, a danas već ova odluka.
Lijepi izbori i najavljene demonstracije!
- Alfons Kauders
#11 Re: Vracene plate u RS
privremena, 3 mjeseca
tipicno bacanje para i kupovanje mira, biznis ez uzual
- and
#12 Re: Vracene plate u RS
dobro su znači od 2008 napredovalidejansoftware wrote:Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku da za 14.000 radnika sa srednjom stručnom spremom u Srpskoj plate budu vraćene na nivo iz 2008. godine, rekla je premijer Željka Cvijanović.
-
dejansoftware
#13 Re: Vracene plate u RS
To jeste a onda doslo i umanjenje plata...Basvod wrote:Nema sta... napredak.![]()
-
dejansoftware
#14 Re: Vracene plate u RS
Sta ces. Svjetska ekonomska kriza je bila od 2008 pa i jos uvijek traje. Nikad nije kasno za povecanje...Danguba wrote:Prvo smanje kada im odgovara a onda vrate i to iz dva puta pred izbore.
Napredak, ja sta nego.
-
dejansoftware
#15 Re: Vracene plate u RS
Informacije se mijenjaju iz sekunda u sekund pa tako i poslovne odluke. To je normalnobanjaluka078 wrote:Premijerka prošlog petka reče da će se razmotriti vraćanje 5% u drugoj polovini godine, a danas već ova odluka.
- karanana
#16 Re: Vracene plate u RS
da li ovo znaci da se izaslo iz krize?
- Alfons Kauders
#17 Re: Vracene plate u RS
rs dugorocno ima golem problem s platama u javnom sektorudejansoftware wrote:To jeste a onda doslo i umanjenje plata...Basvod wrote:Nema sta... napredak.![]()
kad je dodik dosao na vlast 2005, ustolicen je mimo izbora... a podrsku 2006 je mahom dobio od javnog sektora, kojem je parama od PDV-a suludo napumpao plate... cak se i hvalio da su zdravstvu udvostrucene plate
u fbih je radjeno nesto slicno, ali ne tako drasticno... pumpalo se, ali je polazna plata bila nesto visa... u rs ce u narednom periodu biti jako tesko odrzati plate u skolstvu, zdravstvu i sl. na trenutnom nivou... ali miletu je dovoljno da izgura do oktobra, a to moze bez problema... cak ima prostora i za egzibicije poput ove tromjesecne privremene mjere
-
dejansoftware
#18 Re: Vracene plate u RS
Svi bi tako kupili mir da mogu...Alfons Kauders wrote:privremena, 3 mjeseca
- Alfons Kauders
#19 Re: Vracene plate u RS
svi ga tako kupuju, godinama... i u fbih su digli penzije 5%, svega par dana pred proteste... ne pije vise vodedejansoftware wrote:Svi bi tako kupili mir da mogu...Alfons Kauders wrote:privremena, 3 mjeseca
-
radostan dan
#20 Re: Vracene plate u RS
ne, nego da se ušlo u izbornu godinu.karanana wrote:da li ovo znaci da se izaslo iz krize?
- JoseMujica
#21 Re: Vracene plate u RS
SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!
a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju 
-
dejansoftware
#22 Re: Vracene plate u RS
Saglasan sam sa tim da je mmf zao, imperijalan projekat.JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
Ali... Eksluzivno:Budžet RS dobija podršku iz Rusije.Od 500.000.000 e dio sredstava ide za vraćanje para MMF.Aranžman dogovoren u Sankt Peterburgu
- Alfons Kauders
#23 Re: Vracene plate u RS
ne vrijedjaj mi cvorovicaJoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
u poredjenju s prosjecnim srpskim glasacem s obje strane drine, drug cvorovic se doima kao savrseno racionalna individua... nije da bosnje i 'rvati puno zaostaju, ali ipak zaostaju
- Alfons Kauders
#24 Re: Vracene plate u RS
ah dadejansoftware wrote:Saglasan sam sa tim da je mmf zao, imperijalan projekat.JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
Ali... Eksluzivno:Budžet RS dobija podršku iz Rusije.Od 500.000.000 e dio sredstava ide za vraćanje para MMF.Aranžman dogovoren u Sankt Peterburgu
tu je majka rusija, i majka turska, i majka njemacka... i bezbroj maceha... vidi se kako su nam svima pomogle, malo je reci
a evo vucica na cnn, ubi se od price kako je za eu, poziva na mir u ukrajini i hvali se otvaranjem pregovora sa eu