Četvrti sam, i jeste.. Vjeruj mi, nije lagano prisustvovati online nastavi.. što više i komplikovanije je jer nemaš vremena da stigneš išta uraditi, i moraš biti veoma brz.. također imaju i kamere, gdje moramo biti sa profesorima face to face kako bi rekli.. eh, u tome je caka.
Ovaj novi sistem..smjernice ili kako god već, nisu pametne nit bliže ka poboljšanju stanja. Ovo će dozvoliti profesorima iskorištavanje da bude ispitivanja i ubijanja samo dok ste u školi, i hajte molim vas.. ko će pratiti "smjernice" koje naše ministarstvo traži.. mislim, bruh to niko neće poštovati, ono budimo iskreni, šta će djeca od 15-18 godina to pratiti, pola njih će samo doći jer moraju i tako se fuljaju cijelo školovanje..
Ja, koliko znam imamo pravo da apelujemo i predamo molbu školi da budemo samo online (pojedini učenici) ko ima nekoga / ili posjeduje neku bolest ili nešto što može da dodatno pogorša njegovo stanje ako dobiju COVID-19..
Lično, moja mama je onkološki pacijent i sigurno neću dozvoliti da je ugrozim, ne brini se, ne idem po kafama, nit se fuljam po vani, ako odem, jest do drugog stana gdje boravim i to je to a i kad izađem tu je sva oprema protiv COVID-a na meni.. Ne znam, ovdje sam lično postavio ovu temu jer se čudim čudu koje naše ministarstvo nadlaže svim školama da rade.. podijelite vaše mišljenje pa da se malo svađamo i diskutujemo o ovome
Edit1: komentar koji je veoma korektan i tačan: