Vracanje staroj "ljubavi"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sha_ba

#76 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by sha_ba »

ma sala :-D nek je vama sretno

ps ne diraj sprecu, medena ce te zik :mrgreen: :mrgreen:
žuti cvjetak

#77 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by žuti cvjetak »

:lol: ma ja dala preporuku, ono u vezi truda sto sam napisala. :)
respo

#78 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by respo »

Perdita_Durango wrote:Ja se do sad nikad nisam vracala, nije mi se cinilo smisleno pokusavati opet ako je vec jednom propalo. No, neki ljudi uspiju od drugog puta.
ajmo mi onda prvi put :D
respo

#79 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by respo »

žuti cvjetak wrote:
sha_ba wrote:
žuti cvjetak wrote:Vratila se i nisam se pokajala. :)
i odma udarila po respi... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sala mala ;)
samo prenijela moje malo opazanje, licno ne volim onakav nastup. :-D
al ti prija kad te respo pozove na kafu :D
FFC

#80 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by FFC »

ladyblue18 wrote:
FFC wrote:vraćanje staroj ljubavi je obaveza jer to čini ljubav romantičnom.

ko odustane od stare ljubavi jer je nepraktično i jer neće uspjeti ne shvata poentu ljubavi.
:lol: :lol: :lol: dobar :mrgreen:

šta je smiješno?

ljudi koji traze ljubav iz sebicnih razloga (tipa hocu da budem sretna) obicno to rade kalkulantski i ne zasluzuju ljubav.

i kad misle da su je nasli, ljubav takvih ljudi je ljubav lisena substance kao kafa bez kofeina, kao pivo bez alkohola, sinteticna i plasticna.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#81 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by ladyblue18 »

Aham, aham, a to sve ima kakve veze sa vracanjem staroj "ljubavi"?
Blueeyes

#82 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Blueeyes »

Ja se vratila poslije nekoliko godina, poslije prekida uzrokovanog prevarom i citam ove postove i jos sam vise nesigurna da li sam pogrjesila. :? Ionako se i sama pitam cemu sve to cim nam naleti neki los period koji doduse kratko traje, ali eto vidjet cemo jos...valjda bude ok
sha_ba

#83 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by sha_ba »

Blueeyes wrote:Ja se vratila poslije nekoliko godina, poslije prekida uzrokovanog prevarom i citam ove postove i jos sam vise nesigurna da li sam pogrjesila. :? Ionako se i sama pitam cemu sve to cim nam naleti neki los period koji doduse kratko traje, ali eto vidjet cemo jos...valjda bude ok
zavisi da li si bas oprostila, presla preko toga... ali ako svaki put kad se iz bilo kojeg razloga posvadjate, zakacite ti se vracas na prevaru, i nisi sigurna u njega 100% vrtit ce te se samo u krug dok jednom od vas ne pukne film... opet sve je do tebe ;)
Last edited by sha_ba on 15/01/2013 17:13, edited 2 times in total.
Blueeyes

#84 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Blueeyes »

Oprostila sam ja davno, da nisam ne bih opet bila s njim, inace to i ne spominjemo. Krenuli smo ispocetka, ali imam odredjenu dozu straha kad je to u pitanju iskreno. A valjda nece, ocito ili cu se morati rijesiti tog straha il sama tu vezu osudjujem na propast svojim razmisljanjem i strahom :)
forel

#85 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by forel »

Blueeyes wrote:Oprostila sam ja davno, da nisam ne bih opet bila s njim, inace to i ne spominjemo. Krenuli smo ispocetka, ali imam odredjenu dozu straha kad je to u pitanju iskreno. A valjda nece, ocito ili cu se morati rijesiti tog straha il sama tu vezu osudjujem na propast svojim razmisljanjem i strahom :)

Oprostila?Ma nikad ne oprostis, sve dok ti je u mozgu to nije oprostaj.Nikad se ne vracam staroj ljubavi jer kako god da zavrsi kad se posvadzas bice e ti si mene tad i tad prevarila il ti si mene to i to.Da je valjalo ne bi puklo.I upravo to sto govoris upropastit ces sama svoju vezu strahom il ako se nekim slucajem ponovi prva recenica koja ce ti na ustima biti - rekla sam ti! :(
Blueeyes

#86 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Blueeyes »

forel wrote:
Blueeyes wrote:Oprostila sam ja davno, da nisam ne bih opet bila s njim, inace to i ne spominjemo. Krenuli smo ispocetka, ali imam odredjenu dozu straha kad je to u pitanju iskreno. A valjda nece, ocito ili cu se morati rijesiti tog straha il sama tu vezu osudjujem na propast svojim razmisljanjem i strahom :)

Oprostila?Ma nikad ne oprostis, sve dok ti je u mozgu to nije oprostaj.Nikad se ne vracam staroj ljubavi jer kako god da zavrsi kad se posvadzas bice e ti si mene tad i tad prevarila il ti si mene to i to.Da je valjalo ne bi puklo.I upravo to sto govoris upropastit ces sama svoju vezu strahom il ako se nekim slucajem ponovi prva recenica koja ce ti na ustima biti - rekla sam ti! :(
Ne slazem se s tobom, osoba koja nije oprostila ne bi nikad dala drugu sansu. Ja jesam oprostila, ali nikad necu zaboraviti sta se desilo i normalno je da cu to imati ako nista u podsvjesti kao upozorenje da bi se moglo ponoviti, a nadam se da nece jer se on promjenio, promjenila sam se i ja nabolje :) Taj strah je nesto sto ja cuvam za sebe, ne napadam ga zbog stvari koje su se desile ili bi mogle, ne zelim da razgovaram o tome s njim jer bi to protumacio kao da nemam povjerenja u njega sto je donekle i istina, ali ovaj drugi put zelim krenuti ispocetka i vjerovati mu u potpunosti sto cu vremenom i ostvariti. Svako ima pravo na gresku, svi smo mi zbog nezrelosti radili glupe stvari zbog kojih se kajem, ali ako se nesto da ispraviti, popraviti zasto ne pokusati, jos pogotovo ako je ljubav u pitanju.
fake believer

#87 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by fake believer »

Tesko ce se nesto popraviti ako nismo iskreni, tj. ako nemamo povjerenja. Uvredu ili nevjeru smo oprostili tek onda ako smo spremni o tome razgovarati. Sve dok je cutke nosimo u sebi, nece valjat :wink:
Blueeyes

#88 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Blueeyes »

Ja sam se vratila staroj ljubavi nakon godinu i po dana, sve je bilo divno, pomislila sam da ce ovaj put biti drugacije, ulozila sam sve napore da nam ovaj put veza uspije i nakon pola godine poceli su se javljati "simptom" koji su nas i prosli put doveli do prekida, poljuljao mi je povjerenje koje sam mu jedva ponovo poklonila i znajuci da ponovo idemo ka njegovoj nevjeri, preveri, lazima koje je vec poceo izgovarat i servirat svakodnevno odlucila sam da tu bude kraj. Naravno on opet nije bio kriv, njegov je obraz cist, nije mi nista uradio, nije me prevario bla bla.
dust in the wind

#89 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by dust in the wind »

sve je individualno...i ovakve teme ne vode nicemu...
Havatar

#90 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Havatar »

Blueeyes

#91 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Blueeyes »

dust in the wind wrote:sve je individualno...i ovakve teme ne vode nicemu...
Sve u zivotu je individualno, mada su neke stvari u zivotu kod svih slicne, razlike su u nijansama i licnom dozivljaju istih zato i postoje forumi gdje se iskustva dijele
Ramzess Veliki

#92 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Ramzess Veliki »

Vratiš mu istom mjerom, ali ćutke, da ne sazna. :wink:
Vidjećeš da pali. :D
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#93 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by vedra nebesa »

ne valja se vraćati :mrgreen:
Blueeyes

#94 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Blueeyes »

Ramzess Veliki wrote:
Vratila prosli put i nije pomoglo vala samo sam uradila nesto na sto nisam ponosna
ho oponopono

#95 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by ho oponopono »

...nema povratka,nikad! 8-) ... što je bilo, bilo je idem na nove pašnjake! :oops:

:mrgreen:
fatamorgana

#96 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by fatamorgana »

ho oponopono wrote:...nema povratka,nikad! 8-) ... što je bilo, bilo je idem na nove pašnjake! :oops:

:mrgreen:
Podržavam, :D
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#97 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by vedra nebesa »

Blueeyes wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Vratila prosli put i nije pomoglo vala samo sam uradila nesto na sto nisam ponosna
a šta si uradila :mrgreen:

a slažem se s tobom...ako prekid nije bio zbog gluposti, ne treba nastavljati
Ramzess Veliki

#98 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Ramzess Veliki »

Blueeyes wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Znači da si romantična duša. :kiss:
U tvom slučaju ako misliš ostati sa njim moraš postati više praktična, a manje idealista. Ljudi nisu savršeni, i pomiri se sa tim. Ako se ne pomiriš, patićeš ...
I još nešto ... ne traži dokaze da te vara, to će te izjesti. Ili pređi preko toga kao da se ništa nije desilo, ili prekini. Ali i kada prekineš sa njim, ako misliš da će ti drugi biti vjerniji, lažeš se. U svakoj vezi neko nekoga vara.
Havatar

#99 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by Havatar »

Ima slucajeva gdje su roditelji bili protiv veze pa je zato doslo do raskida..
ho oponopono

#100 Re: Vracanje staroj "ljubavi"

Post by ho oponopono »

Havatar wrote:Ima slucajeva gdje su roditelji bili protiv veze pa je zato doslo do raskida..

...a koji klinac nisu se usprotivili roditeljima?!

...nema izgovora, ne želim ništ da slušam...grizeš, kidaš, lomiš sve da bi bio sa dotičnom/dotičnim! :pusi:

...ali jebiga (da prostiš) nismo svi isti! :mrgreen:
Post Reply