Vraćanje podataka sa USBa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
pametnjakovic1987

#1 Vraćanje podataka sa USBa

Post by pametnjakovic1987 »

Pozz,drug mi se javio kako su mu od jednom nestale fotografije sa USBa.
Na USBu se trenutno nalazi 20ak slika i pjesme.
Po njegovoj priči na USBu je bilo oko 500-600 slika, probao sam EaseUS,Recuva,Disk Digger,Disk Drill,Wondershare Data Recovery,ma nisam ne znam sta sve nisam probao,cak sam i probao "originalne programe" ,i uvijek naravno DeepScan ,jedan mi pronadje 5-6 fajlova,neki 30ak ,jedan je čak 100 ali nista vise od toga,i u tih 100 mi prikaze vec ove sto su na USBu.Ja znam da sam isto imao problema sa USBom od 64GB da sam cesto gubio fajlove ,ali kada ukljucim DeepScan uvijek mi nadje po 5000-6000 slika,ali ne mogu se sjetiti kojim sam programom radio.
Inace sada je u pitanju USB od 16GB ,i potrebno je vratiti slike,video i dokumente (word i to).
Pa me sada zanima koji vi preporučujete program i kakva ste iskustva imali sa njim.
diablobih

#2 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by diablobih »

Recuva je uvijek vracala sve sto je moguce.
pametnjakovic1987

#3 Re: Vraćanje podataka sa USBa

diablobih wrote:Recuva je uvijek vracala sve sto je moguce.
Evo sta meni "originalna" Recuva nadje na DeepScanu ,a ponavljam trebalo bi nekih 500-600 slika

Image
CPT

#4 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by CPT »

pametnjakovic1987 wrote:
Evo sta meni "originalna" Recuva nadje na DeepScanu ,a ponavljam trebalo bi nekih 500-600 slika
pokusao sa?

attrib -h -r -s /s /d g:\*.*

g = usb drive letter
Dope_Man

#5 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by Dope_Man »

Imas faktora koji utjecu na to sta ce naci. Da li je kopirano jos sta na USB u medjuvremenu itd. Kakav je sam USB, je li neki solidan ili jedan od onih nerealno jeftinih kineza? Jer imas dosta tih USBova i kartica sa dosta memorije, koji zapravo nemaju toliko memorije (npr. pise 64 a ima 4) pa ako stavljas preko stvarnog kapaciteta gubi fajlove.
pametnjakovic1987

#6 Re: Vraćanje podataka sa USBa

CPT wrote:
pametnjakovic1987 wrote:
pokusao sa?

attrib -h -r -s /s /d g:\*.*

g = usb drive letter
Mozes pojasniti brate,kontam da je cmd. al' opet nemam pojma.
Dope_Man wrote:Imas faktora koji utjecu na to sta ce naci. Da li je kopirano jos sta na USB u medjuvremenu itd. Kakav je sam USB, je li neki solidan ili jedan od onih nerealno jeftinih kineza? Jer imas dosta tih USBova i kartica sa dosta memorije, koji zapravo nemaju toliko memorije (npr. pise 64 a ima 4) pa ako stavljas preko stvarnog kapaciteta gubi fajlove.
U pitanju je Adata od 16GB i cini mi se kvalitetan,normalno cita ga kao 14.4GB.On je inace najvise ovaj USB držao u autu na transmiteru,vjerujem da je zbog toga doslo do gubljenja fajlova...
CPT

#7 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by CPT »

pametnjakovic1987 wrote:U pitanju je Adata od 16GB i cini mi se kvalitetan,normalno cita ga kao 14.4GB.On je inace najvise ovaj USB držao u autu na transmiteru,vjerujem da je zbog toga doslo do gubljenja fajlova...
Googlaj komandu gore... Obicno je virus to koji stavi atribut na fajlove tako da ne vidis iako su na sticku.
mehanika

#8 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by mehanika »

Skini program USBFix i neka preskenira USB.

https://usbfix-free.en.softonic.com/
pametnjakovic1987

#9 Re: Vraćanje podataka sa USBa

CPT wrote:
pametnjakovic1987 wrote:U pitanju je Adata od 16GB i cini mi se kvalitetan,normalno cita ga kao 14.4GB.On je inace najvise ovaj USB držao u autu na transmiteru,vjerujem da je zbog toga doslo do gubljenja fajlova...
Googlaj komandu gore... Obicno je virus to koji stavi atribut na fajlove tako da ne vidis iako su na sticku.
E,tu sam se ja onda za*ebo,trebao sam samo ga piknuti u PC i upaliti Hirens Boot CD,jer on pokaze te "skrivene fajlove",ali ja budala formatiro USB u nadi da cu mzd. tako naci fajlove,
mehanika wrote:Skini program USBFix i neka preskenira USB.

To cu sigurno probati,hvala.
CPT

#10 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by CPT »

pametnjakovic1987 wrote:
CPT wrote:
E,tu sam se ja onda za*ebo,trebao sam samo ga piknuti u PC i upaliti Hirens Boot CD,jer on pokaze te "skrivene fajlove",ali ja budala formatiro USB u nadi da cu mzd. tako naci fajlove,
mehanika wrote:Skini program USBFix i neka preskenira USB.

To cu sigurno probati,hvala.
ne trebas hirens, samo ukucas ono gore i skriveni folderi se vrate... formatirao si u nadi da ces naci fajlove...
zanimljiva teorija :-D :D
super_bayern

#11 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by super_bayern »

probaj sa ovim:
http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29

Preporučujem takođe EaseUS Data Recovery Wizard koji mi je spasio slučajno formatiranu D particiju neki dan, zlata vrijedi.
AmiĐa_Idriz

#12 Re: Vraćanje podataka sa USBa

Post by AmiĐa_Idriz »

Zašto mi je na onom screenshotu prvo za oko zapao folder "ja kad jedem govna" :lol:
pametnjakovic1987

#13 Re: Vraćanje podataka sa USBa

AmiĐa_Idriz wrote:Zašto mi je na onom screenshotu prvo za oko zapao folder "ja kad jedem govna" :lol:
Zato sto se nisi fokusirao na problem,nego si zvirnjao okolo :-D :-D
Post Reply