Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1995?
-
sv12
#1 Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1995?
Recimo, hipoteticki scenario, sin od najgoreg ustase iz BiH, ozeni kcerku od najgoreg cetnika iz BiH, oni dobiju malog ili malu, dede kao nacionalni radikali bore se do njegove punoljetnosti da se izjasni kako oni zele, unuku kad naraste pukne film od ispiranja mozga, on bi ganjao koke, da ne bi uvrijedio ni jednu, ni drugu stranu i da bi bio jedino sto moze, neutralan, kaze, nisam ni ustasa ni cetnik, nego Bosanac.
E sad ja vas pitam, da li u tom slucaju mali se moze kandidovati za clana predsjednistva BiH po vazecem toalet papiru iz Daytona kojeg zovemo ustav BiH?
Ne moze. Sta nam je raditi? Vratiti cetvrtog clana predsjednistva BiH, uvesti proporcionalan broj ministara Vijeca Ministara iz reda "ostalih" i s tim zavrsiti posao i sto se tice presude iz Strasbourga i sto se tice bilo cega drugog.
Ja znam da to Srbi i Hrvati nece da priznaju i da bi oni najradije da im svi ostali budu robovi, medjutim to nece ici i oni se sampi tu ne pitaju, niti su oni plus Bosnjaci u Daytonu na incijativu Srba i Hrvata, tacnije zlocinaca koji su ih vodili, plus medjunarodne bande imali ustavno ili bilo kakvo drugo pravo po bilo kojem ustavu, ukinuti clana predsjednistva ekipi Sejdic-Finci.
Znaci Srbi i Hrvati, vratite Sejdic-Finci ekipi njihovog clana predsjednistva i njihova prava koja ste im ukrali u Daytonu i da idemo ka Europi.
E sad ja vas pitam, da li u tom slucaju mali se moze kandidovati za clana predsjednistva BiH po vazecem toalet papiru iz Daytona kojeg zovemo ustav BiH?
Ne moze. Sta nam je raditi? Vratiti cetvrtog clana predsjednistva BiH, uvesti proporcionalan broj ministara Vijeca Ministara iz reda "ostalih" i s tim zavrsiti posao i sto se tice presude iz Strasbourga i sto se tice bilo cega drugog.
Ja znam da to Srbi i Hrvati nece da priznaju i da bi oni najradije da im svi ostali budu robovi, medjutim to nece ici i oni se sampi tu ne pitaju, niti su oni plus Bosnjaci u Daytonu na incijativu Srba i Hrvata, tacnije zlocinaca koji su ih vodili, plus medjunarodne bande imali ustavno ili bilo kakvo drugo pravo po bilo kojem ustavu, ukinuti clana predsjednistva ekipi Sejdic-Finci.
Znaci Srbi i Hrvati, vratite Sejdic-Finci ekipi njihovog clana predsjednistva i njihova prava koja ste im ukrali u Daytonu i da idemo ka Europi.
-
Bodkin
#2 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
sta znaci vratiti? jel to bilo nekad? i da, moras dobro lud biti i misliti da ce neko pristati na to. tj, pristace i dodik i covic samo ako taj potencijalni cetvrti bude mogao doci iz redova grupe ljudi koji su na njihovoj strani. isto tako kao sto ti sad zastupas da bosanci dobiju mjesto ( iako pola turbobosnjaka sa tema o popisu pise tzv bosanci i zove ih velikosrpskim projektom
)
-
sv12
#3 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
A cuj nesto morati ce, Bosnjaci se trebaju iz pregovora oko ovog totalno iskljuciti. To nije njihov problem niti su oni to zeljeli, njima je ruka bila zavrnuta u Daytonu.Bodkin wrote:sta znaci vratiti? jel to bilo nekad? i da, moras dobro lud biti i misliti da ce neko pristati na to. tj, pristace i dodik i covic samo ako taj potencijalni cetvrti bude mogao doci iz redova grupe ljudi koji su na njihovoj strani. isto tako kao sto ti sad zastupas da bosanci dobiju mjesto ( iako pola turbobosnjaka sa tema o popisu pise tzv bosanci i zove ih velikosrpskim projektom)
Zlocinci Milosevic i Tudjman plus njihovi bosanski isprdci su to zahtjevali, a medjunarodna banda u Daytonu zavrnula ruku Aliji i to je to. Sad smo tu gdje smo, Europski sud je rekao svoje, a sad Covici i Dodizi mogu pjevati borbene, ali im je tako. Ko su oni da potlacuju fellow Bosance iz ekipe Sejdic-Finci?
Sad ispravite gresku i vadite nas iz govana u koja ste nas uvalili, inace nema napretka niti puta ka EU, a sto je najvaznije ubrzo ako se ovo ne usvoji, zavrcu se pipe za kredite i od EU i od MMF-a.
-
Bodkin
#4 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
vidi, ne kazem ja da ne treba bosanca u predsjednistvo ali dodik i covic to nece iz sasvim logicnog razloga. da ta grupa ljudi naginje srbima i da dodik kaze hocemo jednog predstavnika u predsjednistvo ti bi prvi ovdje galamio kako radi isto sto i milosevic 
-
sv12
#5 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Ali cekaj, ko je Dodik ili ko su Srbi da oni ukidaju ekipi Sejdic-Finci njihovog clana predsjednistva bez obzira za njihove motive?Bodkin wrote:vidi, ne kazem ja da ne treba bosanca u predsjednistvo ali dodik i covic to nece iz sasvim logicnog razloga. da ta grupa ljudi naginje srbima i da dodik kaze hocemo jednog predstavnika u predsjednistvo ti bi prvi ovdje galamio kako radi isto sto i milosevic
Mislim to je potlacivanje tih ljudi, ti ljudi nemaju elementarna prava, pogotovo tamo gdje Srbi i Hrvati vladaju, jer za njih ko nije clan HDZa ili SNSDa i SDSa, on nema sanse za goli zivot i onda ih Srbi i Hrvati asimiliraju i potlacuju na sve moguce nacine. Ljudima je puko film i glasaju svjesno da Hrvatima izglasaju Komsica. Ja ih potpuno razumijem. Njihova je Bosna kao i nasa, pogotovo sto u toj ekipi iz reda "ostalih" ima jako puno onih iz mjesanih brakova, ciji roditelji su imali neka prava, medjutim sticajem okolnosti su se ukrstali i razvijali medjunacionalnu ljubav i sad njihovim potomcima Dodik od Laktasa i Covic od Sirokog, zabranjuju da imaju prava kao Dodik i Covic?
Pa to je diskriminacija i tesko potlacivanje, pa to je laktasko-zapadnohercegovacki apartheid.
-
Bodkin
#6 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
da ti budem iskren nisam ni znao da je nekad bilo cetvoroclano predsjednistvosv12 wrote:Ali cekaj, ko je Dodik ili ko su Srbi da oni ukidaju ekipi Sejdic-Finci njihovog clana predsjednistva bez obzira za njihove motive?Bodkin wrote:vidi, ne kazem ja da ne treba bosanca u predsjednistvo ali dodik i covic to nece iz sasvim logicnog razloga. da ta grupa ljudi naginje srbima i da dodik kaze hocemo jednog predstavnika u predsjednistvo ti bi prvi ovdje galamio kako radi isto sto i milosevic
Mislim to je potlacivanje tih ljudi, ti ljudi nemaju elementarna prava, pogotovo tamo gdje Srbi i Hrvati vladaju, jer za njih ko nije clan HDZa ili SNSDa i SDSa, on nema sanse za goli zivot i onda ih Srbi i Hrvati asimiliraju i potlacuju na sve moguce nacine. Ljudima je puko film i glasaju svjesno da Hrvatima izglasaju Komsica. Ja ih potpuno razumijem. Njihova je Bosna kao i nasa, pogotovo sto u toj ekipi iz reda "ostalih" ima jako puno onih iz mjesanih brakova, ciji roditelji su imali neka prava, medjutim sticajem okolnosti su se ukrstali i razvijali medjunacionalnu ljubav i sad njihovim potomcima Dodik od Laktasa i Covic od Sirokog, zabranjuju da imaju prava kao Dodik i Covic?
Pa to je diskriminacija i tesko potlacivanje, pa to je laktasko-zapadnohercegovacki apartheid.
i da, nemoj da citiramo laticeve bljuvotine o mjesancima
-
neki
#7 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
ma ja, malo nam je administracije, daj smisli jos neku poziciju, po mogucnosti sa 15 savjetnika, sefova kabineta, pomocnika, vozaca,...da pojede jos koji milion mjesecno
debilna ideja, samo to mogu reci
-
sv12
#8 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Pa dobro, hajmo skresati administraciju i napraviti je jeftinu, hajmo ukinuti entitetske administracije i hajmo ukinuti da bi jos vise ustedjeli, clana predsjednistva iz reda srpskog naroda, recimo? Sto su recimo Srbi vrijedniji od ekipe "ostalih" pa oni mogu imati clana predsjednistva, a ekipa "ostali" ne mogu?neki wrote:ma ja, malo nam je administracije, daj smisli jos neku poziciju, po mogucnosti sa 15 savjetnika, sefova kabineta, pomocnika, vozaca,...da pojede jos koji milion mjesecno
- travnik
#9 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
sv12 wrote:Recimo, hipoteticki scenario, sin od najgoreg ustase iz BiH, ozeni kcerku od najgoreg cetnika iz BiH, oni dobiju malog ili malu, dede kao nacionalni radikali bore se do njegove punoljetnosti da se izjasni kako oni zele, unuku kad naraste pukne film od ispiranja mozga, on bi ganjao koke, da ne bi uvrijedio ni jednu, ni drugu stranu i da bi bio jedino sto moze, neutralan, kaze, nisam ni ustasa ni cetnik, nego Bosanac.
1. Ne valjaju Hrvati, ne valjaju Srbi, ne valja međunarodna zajednica....ili su u pitanju čudni kriteriji ili si turbo nacionalista.
2. Moj izbor je jedan predsjednik. Četiri? Ne znam, niti sam za, a ni protiv.
-
muzicar_iz_parka
#10 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
13 članova predsjedništva moja ideja.
- Paranoid
#11 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
+ jedan bez fortelja..muzicar_iz_parka wrote:13 članova predsjedništva moja ideja.
-
dječak sa šibicama
#12 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Jest vala, Jugoslovenu Ganicu treba vratiti fotelju, nije posteno da je jedini nema.
- webby-x
#13 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Može četiri člana.
Bošnjak i Hrvat iz FBiH, a Bosanac i Srbin iz RS-a.

-
sv12
#14 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Moze li putujući cirkus Monty Daytona?webby-x wrote:Može četiri člana.

- jon_jovi
#15 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Mora biti neparan broj članova
-
uzgajivac
#16 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
ima bolje rjesenje : izbaci dva clana iz Predsjednistva i rijeseno, tako ce se onda u Predsjednistvu glasati jednoglasno. usteda na platama 67%, a oslobode se i dva sluzbena vozila, pa se ustede avionske karte, pa gorivo, pa Kiseljak ...
- sema911s
#17 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
vi bi samo dodavali ove u drzavnoj sluzbi,.,pa valja nam i za njega platu zaradit,.,jos jedno 6 avudija da mu se kupi,.,
ja bi prije pohapsimo ove sve bacimo u kakav radni logor i dovedemo jednog precjednika,., nekog stranca,.,, da covjek unese reda kada mi sami nemozemo
ja bi prije pohapsimo ove sve bacimo u kakav radni logor i dovedemo jednog precjednika,., nekog stranca,.,, da covjek unese reda kada mi sami nemozemo
- O'zone
- Globalni moderator
#18 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Japanca po mogućnosti.sema911s wrote:vi bi samo dodavali ove u drzavnoj sluzbi,.,pa valja nam i za njega platu zaradit,.,jos jedno 6 avudija da mu se kupi,.,
Jer Japanci imaju samo jedan praznik a i taj jedan rade
-
Great Cornholio
#19 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Mašala kod nas predsjednika i dopredsjedavajućihsv12 wrote:Moze li putujući cirkus Monty Daytona?webby-x wrote:Može četiri člana.
Fakat cirkus.
- fantom slobode
#20 Re: Vracanje cetvrtog clana predsjednistva, koji je ukinut 1
Posto je preCednik najavio pola miliona Arapa koji ce da se dosele....onda iz RS-a jedan Srbin i jedan sumski brat Arap.webby-x wrote:Može četiri člana.
Uh zaboravih, treba biti neparan broj, eto Bosanca, neka se bira na cijeloj teritoriji zemlje Bosne.
- cyprus
-
uzgajivac