Vracanje bivse, da ili ne ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
lost90
#1 Vracanje bivse, da ili ne ?
Pitanje prvenstveno za dame,
bio sam u vezi s jednom djevojkom, prekinuli smo jer zivimo u razlicitim drzavama, ona se pocela hladiti, nismo se mogli vidjati, svadjali se i razidjemo se jer je ona tako htjela. Ostali smo u ok odnosu, u zadnje vrijeme mi se pocela cesce javljati i vidim da razmislja o nama, kao i pomirila bi se ali je opet strah da ne pukne iz istog razloga. Par puta sam joj dao do znanja da je zelim nazad, ali nisam puno navaljivao.
Meni je stvarno stalo do nje i vec sam odlucio da je pokusam vratiti, samo ne znam da li da to uradim na kartu hladnoce ili da je fino pokusam ponovo osvojiti. Recimo za par dana joj je rodjendan, planirao sam da joj posaljem neki poklon, ruze i cokoladu recimo, nikakav nakit ili nesto skupo, cisto da pokazem da mislim na nju, a ne da je kupujem.
Sta mislite o ovome, hoce li ispasti potez ocajnika ili bi vas vecina pozitivno reagovalo da neki bivsi momak uradi ovo ?
bio sam u vezi s jednom djevojkom, prekinuli smo jer zivimo u razlicitim drzavama, ona se pocela hladiti, nismo se mogli vidjati, svadjali se i razidjemo se jer je ona tako htjela. Ostali smo u ok odnosu, u zadnje vrijeme mi se pocela cesce javljati i vidim da razmislja o nama, kao i pomirila bi se ali je opet strah da ne pukne iz istog razloga. Par puta sam joj dao do znanja da je zelim nazad, ali nisam puno navaljivao.
Meni je stvarno stalo do nje i vec sam odlucio da je pokusam vratiti, samo ne znam da li da to uradim na kartu hladnoce ili da je fino pokusam ponovo osvojiti. Recimo za par dana joj je rodjendan, planirao sam da joj posaljem neki poklon, ruze i cokoladu recimo, nikakav nakit ili nesto skupo, cisto da pokazem da mislim na nju, a ne da je kupujem.
Sta mislite o ovome, hoce li ispasti potez ocajnika ili bi vas vecina pozitivno reagovalo da neki bivsi momak uradi ovo ?
-
Mutivoda
#2 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Čuj na kartu hladnoće, pfff..
- Dosadno mii
#3 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Nemoj ništa slati. Žene inače baš i ne cijene kad se neko fino ponaša prema njima.
Ozbiljno, biće priča nje i njenih jaranica: "joj znaš ko mi je danas poslao to i to za rođendan, još me nije prebolio, možeš misliti, a već toliko i toliko nismo zajedno .... "
Možeš pokušat nešto sa njom , ali kad se nađete uživo nekad u istoj državi
Ozbiljno, biće priča nje i njenih jaranica: "joj znaš ko mi je danas poslao to i to za rođendan, još me nije prebolio, možeš misliti, a već toliko i toliko nismo zajedno .... "
Možeš pokušat nešto sa njom , ali kad se nađete uživo nekad u istoj državi
-
lost90
#4 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
a čuj ti, ja kad sam bio fin i trpio svakakve pizdarije samo da bi imali dobru komunikaciju jer sam bio svjestan sta sve daljina radi ona me je ipak napucala pod izgovorom da joj treba fizicki kontakt, da joj treba neko ko joj je blizu, a prije toga mjesec dana mi pricala o braku i kako jedva ceka da se uda za mene i kako ce trpit sve samo da izdrzimo.Mutivoda wrote:Čuj na kartu hladnoće, pfff..
kad smo prekinuli pocela se sama javljati, prvo prijateljski, pa me onda pocela ispitivati jesam li nasao djevojku, pa mi pocela slati da joj falim isl. sad kad sam pristao na to, ne znam da li da je pokusam osvojiti onime cime jesam ili da igram malo grublje. Ona ipak ne inzistira na tome da se mi pomirimo, ali mi daje znakove po kojima vidim da hoce da ja budem taj koji ce inzistirati.
Prvi put sam probao fino, trpio sve i svasta, slao poklone svaki mjesec, placao avio kartu 500 eur da bi dosao na 24h u njen grad samo da veceramo skupa i da se malo vidimo, pa mi se odbilo od glavu. zbog toga mi i pada na pamet ovo s hladnocom.
Isto tako vece su sanse da hladnocom samo uprskam stvar s obzirom da sam joj vec daleko od ociju a time i daleko od srca.
- dječak sa šibicama
#5 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Ako se jednom ohladila, ohladice se i drugi put.
Osim ako uskoro ne budete zajedno, odnosno ako planirate nekakav zajednicki zivot ili bar da budete blizu jedno drugome.
To sto se ona opet pocela javljati, to je cijenim njen pokusaj da te zadrzi na klupi za rezervne igrace. Zlu ne trebalo.
Osim ako uskoro ne budete zajedno, odnosno ako planirate nekakav zajednicki zivot ili bar da budete blizu jedno drugome.
To sto se ona opet pocela javljati, to je cijenim njen pokusaj da te zadrzi na klupi za rezervne igrace. Zlu ne trebalo.
-
Mutivoda
#6 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
@lost90
Mišljenje ljudi da glumljenje neke nezainteresovanosti, hladnoće je jedini način da zadrže nečije interesovanje dosta govori o njima i njihovim kvalitetima. :D
Al' pusti ti mene, ja baš i nisam neka pametna osoba a samim tim ni osoba koja bi trebala davati savjete, samo ti po svom. :D
Mišljenje ljudi da glumljenje neke nezainteresovanosti, hladnoće je jedini način da zadrže nečije interesovanje dosta govori o njima i njihovim kvalitetima. :D
Al' pusti ti mene, ja baš i nisam neka pametna osoba a samim tim ni osoba koja bi trebala davati savjete, samo ti po svom. :D
-
lost90
#7 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Znam to, zato sam i postavio pitanje da dobijem neki savjet oko toga kako da je pokusam zagrijati ponovo.
Da li ce to biti time sto cu biti ono sto i pokazati da mi je stalo, iznenaditi je necim lijepim ili jednostavno ostati normalan, poslati joj sms za rodjendan i cekati da li ce se sama skontati i zvati me da se vidimo nekad ?
Da li ce to biti time sto cu biti ono sto i pokazati da mi je stalo, iznenaditi je necim lijepim ili jednostavno ostati normalan, poslati joj sms za rodjendan i cekati da li ce se sama skontati i zvati me da se vidimo nekad ?
- dječak sa šibicama
#8 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
A posalji joj sms ili cestitku bez nekih ocekivanja, cisto onako... pa jel ti nju volis? ako da, onda ces joj cestitati rodjendan bez obzira sta ce se desiti poslije toga.
Pomalo si sebican, i sujetan
ali dobro, ne osudjujem, svi smo mi nekada takvi.
Plasis se da te opet ne otpila, logicno, jednom te ujela sad se i gustera bojis sto se kaze... sta znam, logicno bi bilo da covjek otvoreno porazgovara sa njom, ali kako nedavno rekoh, kako razgovarati kada moras postaviti pitanja od cijih odgovora imas veliki strah.
Ja licno ti samo mogu reci ono sto sam i rekao, ako se ohladila jednom, ohladice se opet vjerovatno. Ocito da nije cvrsto rijesila.
A sto ste se svadjali, to znate samo vas dvoje. Mozda je tu negdje razlog njenog hladjenja, jebiga ti znas detalje, ne mi.
Pomalo si sebican, i sujetan
Plasis se da te opet ne otpila, logicno, jednom te ujela sad se i gustera bojis sto se kaze... sta znam, logicno bi bilo da covjek otvoreno porazgovara sa njom, ali kako nedavno rekoh, kako razgovarati kada moras postaviti pitanja od cijih odgovora imas veliki strah.
Ja licno ti samo mogu reci ono sto sam i rekao, ako se ohladila jednom, ohladice se opet vjerovatno. Ocito da nije cvrsto rijesila.
A sto ste se svadjali, to znate samo vas dvoje. Mozda je tu negdje razlog njenog hladjenja, jebiga ti znas detalje, ne mi.
- p206
#9 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
ovo dvoje mi je zapalo za oko...žene i njihov "strah" da će one nešto lično zajebat, mislim wtf...lost90 wrote:Pitanje prvenstveno za dame,
ja bih joj rekao da ako je strah, da to prvo riješi sa sobom, i da ti tu ne možeš ništa...daj joj koji dan da se dobro skonta
najčešća greška nas muškaraca je što počnemo...pa hajd ovako ćemo, pa odgovara li ti ovako, pa hajd onako... ona bude dobra 5 dana i onda opet po svom...niđe veze
ako ona sama ne zna da nađe rješenje za svoj strah, nema tog koji će je uvjeriti u to... pustite se priča da su nježniji spol, ima ih jačih nego muškaraca, jer za ostaviti nekoga ipak treba hrabrosti, a danas većinom žene ostavljaju
a što se tiče poklona mogu ruže i čokolada i ništa više
i nemoj sebe stavljati u defanzivu(ja nju moram osvojiti ovo-ono, budi normala) ko da ti je Mourinho trener, u ljubavi nemaš po nekoliko kontri na jednoj utakmici ko u fudbalu, jer ti druga strana napusti teren kad hoće pa ti igraj sam
- S4mpion
#10 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Kojom logikom si ti zaključio da ovo pitanje treba postaviti prvenstveno ženama? ... kralje?
- avetinja
#11 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Ako si budala vrati joj se. Kad te je prožvakala, ispljunula te je, jer joj nisi bio potreban. Sad kad bi dama opet htjela da se malo igra sa tobom pokaži joj da si karakter i pokaži joj životnu lekciju, da stvari do koje ti je stalo, ne odbacuju se tako lahko.
- avetinja
#12 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
sherbett wrote:mislim stvarnoMutivoda wrote:Čuj na kartu hladnoće, pfff..![]()
ako ti je stalo, nemoj da se inatiš i glumatašš..mogao bi sve da izgubiš. Nema od hladnoće i inata ništa osim udaljavanja.
Ako ti je bitna, pokaži joj. Ne moraš se trgat i klečat na koljenima, dapače..ni slučajno! Ali pokaži joj da ti je važna ako zaista jeste..i ne radi klasičnu grešku.."dao sam do znanja" "mogla je shvatit iz tog i tog" nekad nama nije dovoljno nacrtati već i obojati. Reci jasno što imaš za reći da ne bi došlo do nesporazuma..jer sad ti to ne treba..
ovo ne može da se postavi kao uopćeno pravilo, jer bi mogao mnogo da izgubiš u životu što si ograničenavetinja wrote:Ako si budala vrati joj se. Kad te je prožvakala, ispljunula te je, jer joj nisi bio potreban. Sad kad bi dama opet htjela da se malo igra sa tobom pokaži joj da si karakter i pokaži joj životnu lekciju, da stvari do koje ti je stalo, ne odbacuju se tako lahko.
a strah je samo izgovor za papčine.
Tko želi nađe način, tko ne želi nađe izgovor..odlika malih kukavica.
Što bi joj se vratio kada ga je nogirala? Znači da joj ne odgovara, a papčina je ko pređe preko toga.
- relativno84
#13 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Samo ti navali, izgubiti nemas sta sto vec nisi, bar ti je osjecaj dobro poznat, lakse ces preci drugi put preko toga. Ako ti je stalo do nje, pokazi to jasno, glasno i direktno, te supacke igre hladnoce pale na filmulost90 wrote:Pitanje prvenstveno za dame,
Zasto bi bio ocajnik ako pokusavas da budes s onom do koje ti je stalo
-
Jokericious
#14 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Upravo na tu kartu treba ici. Ne vole zene mlakonje.Mutivoda wrote:Čuj na kartu hladnoće, pfff..
-
sour cherry
#15 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Kratko i jasno.Što bi joj se vratio kada ga je nogirala? Znači da joj ne odgovara, a papčina je ko pređe preko toga.
- S4mpion
#16 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Pozovi je, al` prije toga obuci suknju.
-
Jokericious
#17 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Ne volimo? Nisam upoznat sa tim.joooj wrote:Ne volite ni vi muskarci da vam se zena odmah javi ili da odgovori potvrdno na prvi poziv na kafu..Jokericious wrote:Upravo na tu kartu treba ici. Ne vole zene mlakonje.Mutivoda wrote:Čuj na kartu hladnoće, pfff..
Ne moze se sve tako generalizovati.
- Capajebo
#18 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Samo se budala moze vratiti, i cemu uopste komunikacija izmedju vas 2?
- dječak sa šibicama
#19 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Mozda se vole, mozda on nju voli, cuj cemu komunikacija.
-
Jokericious
#20 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Zato sto cura taktizira. Gleda hoce li joj se ukazati bolja prilika ili nece. Cuva ga kao rezervu.
-
prog321
#21 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Moras uspostaviti dominaciju u vezi. Inace ce te opet nogirati.
Ona se mora izviniti i zamoliti te da se vrati. Ako se ne vrati, onda ti i ne treba.
Ona se mora izviniti i zamoliti te da se vrati. Ako se ne vrati, onda ti i ne treba.
- Big Ang
#22 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Shto bih ja voljela upoznati zenu zbog koje je ova prica krenula.Dosadno mii wrote:Nemoj ništa slati. Žene inače baš i ne cijene kad se neko fino ponaša prema njima.
- dječak sa šibicama
#23 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Pa muskarci, kao i zene, iznose svoje subjektivne dojmove... biti dobar prema zenama, bas i nije isplatna djelatnost, samo cinjenica 
- Big Ang
#24 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Potpuno netacno. Uostalom ima zena i Zena.dječak sa šibicama wrote:Pa muskarci, kao i zene, iznose svoje subjektivne dojmove... biti dobar prema zenama, bas i nije isplatna djelatnost, samo cinjenica
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#25 Re: Vracanje bivse, da ili ne ?
Ma ja ba, draze je zeni kad je opali stocem sa vrata nego kad joj kupi ruzu, davno apsolvirana forumska mudrost.