srpsko-hrvatski u EU
- od A-H bosanski
- od I-R hrvatski
- od S-Ž srpski
Slabo ti je poznato. U Hagu naš(e) jezik(e) nazivaju BHS/BCS, pritom svaki optuženik, kao i svaki svjedok ima ima pravo da bira na kojem jeziku želi čitati optužnicu itd.macan prvi wrote:Koliko mi je poznato, u Haagu nema biranja ko ce optuzenicima prevoditi s engleskog - s tim sto je EU malo drugacija institucija.![]()
Inace, ja se sa Srbijancima ne razumijem, oni govore na cirilici.![]()
![]()
'Ajmo, slike, dokumenti, izvori, dokazi za tvrdnje. Imal' toga, ili ostaje sve na "laprdanju" i "ublehi"?Ban Tvrtko wrote:U Italiji se, inter alia, čuvaju tekstovi na italijanskom i latinskom, iz 13., 14., 15. i 16. stoljeća u kojima italijanski i vatikanski autori pišu o BOSANSKOM jeziku, kako je isti 'od svih ilirskih jezika najčišći, najpoetičniji, elegantniji itd. i da bi se svi ilirski pjesnici trebali koristiti BOSANSKIM jezikom u svome umjetničkom izrazu'.
Zato nijedne više, vi anti-bosanski laprdatori i ublehari, pun mi vas je više k.r.c!!!
Ma to ti je "Hlopta".besana wrote:Nema shansi da se ovo dogovori ikad. Definitivno. Mishn imposibl. A otkud im boshnjacki jezik? Shta im je to?
Ili kao što bi profesorica sa Filološkog fakulteta u Banja Luci, odsjeka za srpski jezik i književnost rekla: sarajevska varijanta hrvatskog jezika.besana wrote:i Halat? Ma zaboli me, ja cu ko onaj par postova iznad, pricam sarajevski jezik
LoL !!!!!!!!!!!!!besana wrote:i Halat? Ma zaboli me, ja cu ko onaj par postova iznad, pricam sarajevski jezik
lopindza wrote:vazda cu govoriti svoj maternji jezik koji pripada mjestu gdje zivim a to je sarajevski jezik i zargon , i ako me ko razumije dobro je a puca mi ćuna sto me neko ne konta i nerazumije ...samo nek ima hljeba pite i ćevapa i za mezetluka ostlo sve j...m pa i te nekakve jezike i EUROPU ili ti EVROPU....
Ma kaos!besana wrote:ko nadrealisti?Vitezanin wrote:Sad sam se sjetio![]()
![]()
![]()
Naime, prije nego što je bilo neko SP ili možda EP u nogometu (ima godina...) na HRT-u su se predstavljali nacionalni timovi..I za vrijeme predstavljanja tima tadašnje SCG (možda čak i SR Jugoslavije) lik je simultano prevodio ono što su nogometaši SCG/YU govorili. OMG OMG OMG. Za smijanje ili za plakanje-nemam pojma.
Genijalno!minjonja wrote:predlazem humski jezik
da patentiram naziv?PipiDugaDevetka wrote:Genijalno!minjonja wrote:predlazem humski jezik
![]()
![]()
Ta je ideja vec pominjana u vise navrata.sarajevonekad wrote: 2. Zbog čega upravo taj bivši s-h kojeg su se svi odrekli nije postao "bosanski"? Mislim da bi on bio daleko prirodniji ( to je onaj jezik koji su Bošnjaci govorili do poslije rata, ako se ne varam) kao zvanični bosanski od ovog kroatizovanog "općina" , "komentirati" i sl.