Vožnja za Srebrenicu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- DaysleepeR
#1 Vožnja za Srebrenicu
Pomoc djeci sa posebnim potrebama je odrzana danas
Ni rijeci u medijima
Bilo je 99% bajkera iz BiH plus gosti iz inostranstva.
Svaki bajker je nosio bar po jedan paket sa skolskim priborom, igrackama itd. za djecu sa posebnim potrebama.
Kolona je bila duga nekoliko kilometara...
Zalosno je da na ovom forumu imamo razne gluposti o kocnicama, alu felgama, street raceovima i sl. a nismo imali najavu o necemu takvom.
Meni je licno bila cast sto sam mogao da ucestvujem...
Ako niste znali, nadam se da cete moci da citate o ovome u narednim danima
Ako nista, bar je bilo vrijedno otici i prouciti zrtvama i odati im pocast, pogotovo u ovim danima kad su se pojavili oni uzasni snimci..
Ni rijeci u medijima
Bilo je 99% bajkera iz BiH plus gosti iz inostranstva.
Svaki bajker je nosio bar po jedan paket sa skolskim priborom, igrackama itd. za djecu sa posebnim potrebama.
Zalosno je da na ovom forumu imamo razne gluposti o kocnicama, alu felgama, street raceovima i sl. a nismo imali najavu o necemu takvom.
Ako nista, bar je bilo vrijedno otici i prouciti zrtvama i odati im pocast, pogotovo u ovim danima kad su se pojavili oni uzasni snimci..
Last edited by DaysleepeR on 04/06/2005 23:09, edited 1 time in total.
-
BigusDickus
Evo, cestitke i ovdje... Svaka cast... 
-
Lojo_Hasanovic
Prije svega ovim sto su se sjetili da naprave nesto ovako!bosniaque wrote:jel ti to meni!Lojo_Hasanovic wrote:E svaka cast!
A i teb vala svaka cast!
Al ope mislim da nije dovoljno samo sjedit za kompijuterom i vikat svaka cast....malo je to brate, malo...
- DaysleepeR
Oslobodjenje:
Vožnja za Srebrenicu - pomoć djeci s posebnim potrebama
U organizaciji Sarajevo Bikers Cluba u subotu je po drugi put organizirana dvodnevna nepolitička i neprofitna akcija pod nazivom Vožnja za Srebrenicu - Pomoć djeci sa posebnim potrebama.
Moto klubovi, uključujući veliki broj motociklista, sastali su se u subotu ujutro ispred sarajevskog stadiona Koševo, odakle su se zajednički u kolonama uputili prema Srebrenici.
Akcija je organizirana u saradnji sa Općinom Srebrenica i načelnikom Abdurahmanom Malkićem, a osnovna ideja Vožnje za Srebrenicu bila je da moto-klubovi i samostalni motociklisti, kao i druge zainteresovane osobe koje su pružile podršku donacijom u odjevnim predmetima, obući, školskom priboru, igračkama, hrani ili pak novčano, putem Sarajevo Bikers Cluba distribuiraju pomoć osobama, odnosno djeci kojima je napotrebnija.
Glavni donatori poklon-paketa za djecu Srebrenice, kako smo saznali u Sarajevo Bikers Clubu, bili su Robot comerce-Sarajevo, Gadžo comerce -Sarajevo, Vispak - Visoko, BH Telekom, auto-moto klubovi i samostalni građani, donatori iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, dok su sponzori manifestacije bili Coca-Cola, Karlovačko pivo, MIS Sarajevo i štamparija CPU.
U okviru iste akcije planiran je navečer i rok-koncert, s liderima poznate muzičke grupe Divlje jagode, kao glavnim gostima.
Njihov je sponzor nevladina organizacija Partnerski omladinski program (POP).
Vožnja za Srebrenicu - pomoć djeci s posebnim potrebama
U organizaciji Sarajevo Bikers Cluba u subotu je po drugi put organizirana dvodnevna nepolitička i neprofitna akcija pod nazivom Vožnja za Srebrenicu - Pomoć djeci sa posebnim potrebama.
Moto klubovi, uključujući veliki broj motociklista, sastali su se u subotu ujutro ispred sarajevskog stadiona Koševo, odakle su se zajednički u kolonama uputili prema Srebrenici.
Akcija je organizirana u saradnji sa Općinom Srebrenica i načelnikom Abdurahmanom Malkićem, a osnovna ideja Vožnje za Srebrenicu bila je da moto-klubovi i samostalni motociklisti, kao i druge zainteresovane osobe koje su pružile podršku donacijom u odjevnim predmetima, obući, školskom priboru, igračkama, hrani ili pak novčano, putem Sarajevo Bikers Cluba distribuiraju pomoć osobama, odnosno djeci kojima je napotrebnija.
Glavni donatori poklon-paketa za djecu Srebrenice, kako smo saznali u Sarajevo Bikers Clubu, bili su Robot comerce-Sarajevo, Gadžo comerce -Sarajevo, Vispak - Visoko, BH Telekom, auto-moto klubovi i samostalni građani, donatori iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, dok su sponzori manifestacije bili Coca-Cola, Karlovačko pivo, MIS Sarajevo i štamparija CPU.
U okviru iste akcije planiran je navečer i rok-koncert, s liderima poznate muzičke grupe Divlje jagode, kao glavnim gostima.
Njihov je sponzor nevladina organizacija Partnerski omladinski program (POP).
-
The_Flyer2002
khm, khm.
svaka cast svrsi i organizaciji
svaka cast svrsi i organizaciji
-
Stitch__
#16 Re: Vožnja za Srebrenicu
jel to ne citas avaz, slika na 3 stupca izaslaDaysleepeR wrote:Pomoc djeci sa posebnim potrebama je odrzana danas
Ni rijeci u medijimaBilo je 99% bajkera iz BiH plus gosti iz inostranstva.
- DaysleepeR
Danasnji tekst u Avazu otkriva da je u Voznji za Srebrenicu ucestvovalo vise od 200 motorista iz 20 klubova iz B&H i sire i da je prikupljeno vise od tonu poklona za djecu sa posebnim potrebama.
Svaka cast bajkerima.
Svaka cast bajkerima.
- DaysleepeR
Za one koji su pitali, slike mozete naci na slijedecem linku:
http://www.sarajevobikersclub.ba/srebrenica05_foto.htm
http://www.sarajevobikersclub.ba/srebrenica05_foto.htm
-
Ghost Rider
Da je bilo 99% motorista iz BiH nije tacno.....bio sam tamo i ono sto me razocaralo je to da je vecina dosla da im guzica vidi malo puta....neki su dosli obuceni u kombinezone sa slajderima kao da ih je neko skinuo sa piste.....Valentino Rossi je malo dijete za njih kako su oni bili napucani.....negdje oko 17h svi su sjeli na motore i raspalili iz Srebrenice...iskreno mislim da je vecinu bolio k.... za Srebrenicu...tu su dosli da malo pokazu mashine i opremu. Zalosno pravo.....cast izuzetcima koji su tu dosli da odaju pocast poginulim i da pomognu djeci, ali nazalost njih je bilo pravo malo. :-x
- phil manzanera
Posto sam relativno novi na forumu, da dam svoj komentar i na "Srebrenicu". Po mom misljenju akcija je bila odlicna (s manjim zamjerkama) i sam sam bio prisutan, kao veliki broj drugih sarajevskih motociklista. Smatram da nije vazno da li je neko dosao da pokaze svoj novi kombinezon ili iz nekog drugog razloga, mislim da je najvaznije da je - dosao!
- DaysleepeR
Ja se slazem apsolutno i mislim da nema potrebe za opaskama tipa ko je i zasto dosao, ako je ko i dosao onako, nije otisao ravnodusan!phil manzanera wrote:Posto sam relativno novi na forumu, da dam svoj komentar i na "Srebrenicu". Po mom misljenju akcija je bila odlicna i sam sam bio prisutan, kao veliki broj drugih sarajevskih motociklista. Smatram da nije vazno da li je neko dosao da pokaze svoj novi kombinezon ili iz nekog drugog razloga, mislim da je najvaznije da je - dosao!