Voznja s nalogom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saso mange

#1 Voznja s nalogom

Post by saso mange »

Ljudovi imam jedno pitanje
buraz je odbio da mu stari uzme auto jer nije htio neko smece a ni da starci izlijecu za skuplje pa je izabrao alternativu, da vozi poslovno auto od starog

dakle, ima nalog da moze voziti auto (koji uredno popunjava) i jednom je platio kaznu jer nije imao naloga (visoka vopra, ne znam tacno kolko je doslo) dro...policajac mu je rekao da s nalogom moze slobodno da vozi ali ja mu pravo vjerujem.

zanimaju me koja su mu ogranicenja, znam da ne smije voziti izvan sarajevskog kantona, sad poslije dopuna zakona o voznji smije i iza 23h voziti al je opet starce strah da ga pustaju navece
i nije uposlenik firme cije je auto ali su ga vec 1 zaustavljali i nije bilo problema nakon sto je pokazao nalog.

pitam cisto jer ima svakakvih policajaca, i onih sto puste i onih sto peglaju i onih sto ne znaju zakon ako nije frka da me neko uputi ko se razumije u ovo a i sad policije po gradu ko zohara, na svakom cosku.

(odmah da kazem, ne nije guzonja, ne nije u pitanju audi242948)
duboka_misao

#2 Re: Voznja s nalogom

Post by duboka_misao »

ima tema na Pf auto....
saso mange

#3 Re: Voznja s nalogom

Post by saso mange »

ne mogu naci temu, link molim
muha_sa

#4 Re: Voznja s nalogom

Post by muha_sa »

da pokušam :D
ne kontam u cemu je fol :-) popuni se nalog--napiše se ime vozaca--relacija i vozdra :D
vozio sam i ja službeno auto i van granica BiH--uredno popunjen nalog i šta više treba :?:
ne znam odkud ti informacija da ne smije vozit van SA.kantona :?:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#5 Re: Voznja s nalogom

Post by pape »

muha_sa wrote:da pokušam :D
ne kontam u cemu je fol :-) popuni se nalog--napiše se ime vozaca--relacija i vozdra :D
vozio sam i ja službeno auto i van granica BiH--uredno popunjen nalog i šta više treba :?:
:D Haj` pokusaj opet, ... procitaj mu post choro, ... :D
Vozi ocevo auto od firme, a mali nije njihov uposlenik.
Naravno da nije u redu i po zakonu. Tj, ... moze ga vozati dok ne napravi kakvo sranje, ... :cry:
muha_sa

#6 Re: Voznja s nalogom

Post by muha_sa »

pape wrote:
muha_sa wrote:da pokušam :D
:D Haj` pokusaj opet, ... procitaj mu post choro, ... :D
Vozi ocevo auto od firme, a mali nije njihov uposlenik.
Naravno da nije u redu i po zakonu. Tj, ... moze ga vozati dok ne napravi kakvo sranje, ... :cry:
:lol: :lol:

e onda ništa :shock:
saso mange

#8 Re: Voznja s nalogom

Post by saso mange »

na toj temi nema nista sto bi meni pomoglo

dakle ... ima li iko odgovor na ovo?
muha_sa

#9 Re: Voznja s nalogom

Post by muha_sa »

saso mange wrote:
na toj temi nema nista sto bi meni pomoglo

dakle ... ima li iko odgovor na ovo?
pape me zbunio :-) djuturum ohrndani--volim ga što je pitar a još mu i nik plah :D

nego saso mange------jel nalog popunjen na burazerovo ime :?:

vozio sam auto i po BiH i van a nisam uposlenik te firme--briga murije jesil il nisi uposlenik---bitno je da autom upravlja onaj ko je upisan na nalog i da je napisana relacija--od tacke A-B i nazad :D
starii

#10 Re: Voznja s nalogom

Post by starii »

moze ovizit sa putnim nalogom gdje god hoce i kad god hoce, samo nek mu ne stavlja relaciju gdje ide...a sto se tice policije nek samo pokaze saobarcajnu i putni nalog i nece imati problema sto se tice koristenja auta..nece ga policija nikad pitati jel radi u toj firmi...ja sam isto vozio sluzbeno vozilo pokazem putni nalog i nije bilo nikakvih problema...
gaius

#11 Re: Voznja s nalogom

Post by gaius »

putni nalog ne treba za putnička vozila u vlasništvu pravnog lica..
saso mange

#12 Re: Voznja s nalogom

Post by saso mange »

@muha_sa burazovo ime stoji na nalogu, normala sve ostalo do kad vazi nalog, koji kanton pecat itd.
puni kilometrazu, relacija sarajevo loko (jer samo vozika po sarajevu), i njegov potpis

@gaius pitam jer buraz ne radi u firmi
muha_sa

#13 Re: Voznja s nalogom

Post by muha_sa »

saso mange wrote:@muha_sa burazovo ime stoji na nalogu, normala sve ostalo do kad vazi nalog, koji kanton pecat itd.
puni kilometrazu, relacija sarajevo loko (jer samo vozika po sarajevu), i njegov potpi
s

dobro jutro.
potpis direktora firme,pecat i nema problema---s tim što se nalog svaki dan treba popunit---koliko me sjecanje služi :D
ako se nije šta promjenilo jer sam ja prije 4.godine voziko firmino auto na putni nalog----nisam bio uposlenik firme.
Savjetnik Premijera

#14 Re: Voznja s nalogom

Post by Savjetnik Premijera »

saso mange wrote:@muha_sa burazovo ime stoji na nalogu, normala sve ostalo do kad vazi nalog, koji kanton pecat itd.
puni kilometrazu, relacija sarajevo loko (jer samo vozika po sarajevu), i njegov potpis

Sta je sa zakonom o porezu na dohodak, kako se pravda ta pređena kilometraža.
Član 13.
(2) Kod korištenja vozila prihod se utvrđuje prema obimu stvarnog korištenja vozila u privatne svrhe prema evidenciji o pređenoj kilometraži na način da se pređena kilometraža množi sa 20% prosječne cijene naftnih derivata po pređenom kilometru
sadmire

#15 Re: Voznja s nalogom

Post by sadmire »

gaius wrote:putni nalog ne treba za putnička vozila u vlasništvu pravnog lica..
Covjek vam je vec dao odgovor, nema potrebe da se zamarate putnim nalozima, pecatima, potpisima i ostalim sitnicama.
Problem se moze javiti jedino oko ovlastenja, da se nadje neki "pametan" policajac pa da trazi punomoc za upravljanje vozilom na ime vozaca, ali se meni to licno jos nije desilo, iako sam vise puta zaustavljan, a vozilo je na leasingu.
sadmire

#16 Re: Voznja s nalogom

Post by sadmire »

Savjetnik Premijera wrote:

Sta je sa zakonom o porezu na dohodak, kako se pravda ta pređena kilometraža.
Član 13.
(2) Kod korištenja vozila prihod se utvrđuje prema obimu stvarnog korištenja vozila u privatne svrhe prema evidenciji o pređenoj kilometraži na način da se pređena kilometraža množi sa 20% prosječne cijene naftnih derivata po pređenom kilometru

Tvoje pitanje ima smisla, ali je taj clan u praksi mrtvo slovo na papiru. Nemoguce je dokazati da li je neko vozilo koristio u privatne svrhe! Ako vec vodis evidenciju, onda svaku voznju mozes prikazati kao sluzbenu, vazno je da se kilometraza iz evidencije i sa auta poklapaju i niko ti nista ne moze. Utoliko vise sto se time vjerovatno niko iz porezne i ne bavi!
saso mange

#17 Re: Voznja s nalogom

Post by saso mange »

malo off.
inace kad trebam informacije oko zakona, koga mogu kontaktirati? mup? na koji nacin
saso mange

#19 Re: Voznja s nalogom

Post by saso mange »

rekoh kontaktirati ne iscitavati 2 sata :shock: hvala uglavnom
kurty

#20 Re: Voznja s nalogom

Post by kurty »

saso mange wrote:
rekoh kontaktirati ne iscitavati 2 sata :shock: hvala uglavnom

:roll: :roll: :roll:
saso mange

#21 Re: Voznja s nalogom