Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sada mi otac, sa osmjehom na licu, dodje i reče da početnici ne smiju voziti iza 23 h navečer. Sad ne znam da li je to ovaj novi zakon koji danas stupa na snagu, ili je to od prije, pa me interesuje da li je to tacno, i koga bih mogao nazvati da konkretno potvrdim ?
Ja sam pocetnik. Zaustavila me je policija dvije nedelje za redom iza ponoci. Nista brate samo mi pregledali auto imam li palica,nozeva, narkotika, a sto se tice voznje iza 23 sata nisu mi spomenuli nista
decko_sa_kovaca wrote:Ja sam pocetnik. Zaustavila me je policija dvije nedelje za redom iza ponoci. Nista brate samo mi pregledali auto imam li palica,nozeva, narkotika, a sto se tice voznje iza 23 sata nisu mi spomenuli nista
Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk
a jesul te zaustavili FUPovci ili obicni saobracajci ?
posto fupovci samo pretresaju, a ovi prasinari peglaju
decko_sa_kovaca wrote:Ja sam pocetnik. Zaustavila me je policija dvije nedelje za redom iza ponoci. Nista brate samo mi pregledali auto imam li palica,nozeva, narkotika, a sto se tice voznje iza 23 sata nisu mi spomenuli nista
Jednom fupovci oni su rovili, a jednom obicni. Postavljo mi naka pitanja i puho onaj alko test. Frajr bio ubjedjen da sam pjan, a bio umoran nakav sjebo se kad je vidio nule. Uglavnom nista oba puta. Voznju iza 23 sata nisu spominjali nikako
hahah čuj fupovci
to je podrška
kakav fup hahaha
toliko liku mrsko pročitati zakon
sve zna u sve se razumije....
Ako te FUP-ovci ili tacnije SPJ FUP-a zaustave voznja iza 23h i pretresanje ce ti biti romanticna komedija.
Ako te FUP-ovci ili tacnije SPJ FUP-a zaustave voznja iza 23h i pretresanje ce ti biti romanticna komedija.
Zaustavljali su me 2 puta FUPovci, bez ikakvog problema je proslo: pretresli nas i auto, nisu nasli nista, jer nije ni bilo nista da se nadje , i nastavili svojim putem i oni i mi.
A ako neko zna član zakona koji govori o zabrani vožnje 00:00-05:00 moze li da uslika ili posšalje. lp
Home25 wrote:
Zaustavljali su me 2 puta FUPovci, bez ikakvog problema je proslo: pretresli nas i auto, nisu nasli nista, jer nije ni bilo nista da se nadje , i nastavili svojim putem i oni i mi.
A ako neko zna član zakona koji govori o zabrani vožnje 00:00-05:00 moze li da uslika ili posšalje. lp
Da ti nacrtam, FUP znaci Federalna Uprava Policije, policajci FUP-a ili kako ti to nazivas FUP-vci, ne rade rutinske kontrole vozila i vozaca, to po potrebi radi jedinica za podrsku MUP-a KS. Ako te policajci FUP-a zaustave znaj da je neki belaj!
Tačno. Nije u pitanju FUP , već Jedinica za podršku Kantonalna.
Nego da se vratimo na temu.
Zahvaljujući diletantima koji su izmislili ovu novu verziju odredba zabrane za osobe koje su prvi put stekle pravo da upravljaju vozilom , nemaju više tu zabranu.
Lično smatram da je apsolutna glupost zabranjivati vožnju početnicima iza 23 pa do 5-6 ili već koliko.
Može li mi neko smisleno objasniti u čemu je poenta?
vješalica wrote:hahha lik ne zna razliku između kantonalne podrške onih crnih momaka i fupovaca
hahahah
šta je smiješno?
I mene su FUP-ovci zaustavljali, baš neki dan. Bio u MyFace diskoteci i u 3 ujutro kod Američke ambasade na proširenju za skretanje ka Željezničkoj stanici me zaustavili oni.
Vojna oprema svijetla ne crna, 4 kršna momka sa dugim cijevima sa Toyotom Land Cruiser od 100 milja.
Ne pitaju za alkohol, pojas itd. Jedino me pitali imam li oružja i jesam li koristio narkotička sredstva.
Također prije 2 mjeseca slična me ekipa zaustavila.
Naslovnica wrote:Lično smatram da je apsolutna glupost zabranjivati vožnju početnicima iza 23 pa do 5-6 ili već koliko.
Može li mi neko smisleno objasniti u čemu je poenta?
Poenta je u tome da je to prava stvar. Ja kad sam imao 18, sto je bilo relativno davno, i tek sam polozio vozacki, volio sam da se trkam. Posto nisam imao svoje auto uzimao sam od starog i svakakve budalastine radio. Medjutim, moj stari ja tada meni uveo pravilo koje je glasilo isto kao ovaj danasnji zakon, kada izadjem sa autom moram ga vratiti do 23 sata, pa onda mogu gdje hocu. Kako meni nije odgovaralo da idem do grada sa autom, pa da se moram vratiti kad je najbolje, nisam ga ni uzimao. Tako da me je to sprijecilo u dosta vjerovatnih divljanja kakva ti mogu pasti na pamet kad imas glupih 18. Neka ovaj zakon sprijeci 20% ovakvih kao ja, dobro je.
Naravno ko je bas lud, lud je i vozit ce bez obzira na zakon, ali koliko god ih ostavi auto kuci uhar....
Pa ima tramvaj, autobus itd., voznja nije Ustavom zagarantovano pravo... Uostalom na jednog pubertetliju koji radi drugu smjenu ide 50 onih drugih koji bi se trkali i pravili probleme
JedanOdBraceMorica wrote:Pa ima tramvaj, autobus itd., voznja nije Ustavom zagarantovano pravo... Uostalom na jednog pubertetliju koji radi drugu smjenu ide 50 onih drugih koji bi se trkali i pravili probleme
Ima u Sarajevu, ima Bosne i van Sarajeva... Ima ljudi koji na posao putuju 30-40km. Nije Ustavom zagarantovano pravo, ali isto tako ako je neko polozio vozacki ispit i kupio (nabavio) auto, onda treba da i ma pravo da vozi.
A tih 50 drugih treba rijesiti na drugi nacin. Al' hajd, kod nas ministar saobracaja kaze koridor ve-ce pa tako da nije ni cudo sto imamo zakon do pola odradjen
JedanOdBraceMorica wrote:Pa ima tramvaj, autobus itd., voznja nije Ustavom zagarantovano pravo... Uostalom na jednog pubertetliju koji radi drugu smjenu ide 50 onih drugih koji bi se trkali i pravili probleme
Ima u Sarajevu, ima Bosne i van Sarajeva... Ima ljudi koji na posao putuju 30-40km. Nije Ustavom zagarantovano pravo, ali isto tako ako je neko polozio vozacki ispit i kupio (nabavio) auto, onda treba da i ma pravo da vozi.
A tih 50 drugih treba rijesiti na drugi nacin. Al' hajd, kod nas ministar saobracaja kaze koridor ve-ce pa tako da nije ni cudo sto imamo zakon do pola odradjen
I bas da se poklopi da neko zivi van Sarajeva, putuje 30 kilometara na posao, radi drugu smjenu i ima manje od dvije godine vozackog iskustva, sve to u istoj osobi? Koliko bi realno moglo biti takvih slucajeva, mozda 2 u cijeloj drzavi
I bas da se poklopi da neko zivi van Sarajeva, putuje 30 kilometara na posao, radi drugu smjenu i ima manje od dvije godine vozackog iskustva, sve to u istoj osobi? Koliko bi realno moglo biti takvih slucajeva, mozda 2 u cijeloj drzavi
De ti burazeru malo izadji medju raju, mani se saza
Hajde decko nemoj na meni ispoljavati frustacije sto se neces moci upucavati klinkama turirajuci nepoderivi dizel motor u Golfu dvici iza 11 i trkajuci se sa svojim vrsnjacima, rasnim trkacima u Corsama, Puntoima i Kadetima
JedanOdBraceMorica wrote:Hajde decko nemoj na meni ispoljavati frustacije sto se neces moci upucavati klinkama turirajuci nepoderivi dizel motor u Golfu dvici iza 11 i trkajuci se sa svojim vrsnjacima, rasnim trkacima u Corsama, Puntoima i Kadetima
"decko" je postavio konkretno pitanje, a tvoj je problem sto mislis da je Bosna samo Sarajevo. Postoje i drugi krajevi drzave i postoje selendre u koje busevi, trolejbusi, tramvaji, helikopteri, dirizabli i ostali ne voze. Jedini prijevoz do posla (ako se uspije naci) je truhla Golf dvojka. Postoje ljudi u ovoj drzavi koji se bore za komad kruha i ne lelemude u odijelima i kravatama po budzetskim ustanovama.
Ako nemas konkretan odgovor na konkretno pitanje nemoj odgovarati.
Ne mozes ti zabranit voznju iza 23 sata zbog divljanja i uskracivat meni pravo da vozim. Imas kazne za divljanje i zar nisu one dovoljne da bi ti propisno vozio
vješalica wrote:hahha lik ne zna razliku između kantonalne podrške onih crnih momaka i fupovaca
hahahah
šta je smiješno?
I mene su FUP-ovci zaustavljali, baš neki dan. Bio u MyFace diskoteci i u 3 ujutro kod Američke ambasade na proširenju za skretanje ka Željezničkoj stanici me zaustavili oni.
Vojna oprema svijetla ne crna, 4 kršna momka sa dugim cijevima sa Toyotom Land Cruiser od 100 milja.
Ne pitaju za alkohol, pojas itd. Jedino me pitali imam li oružja i jesam li koristio narkotička sredstva.
Također prije 2 mjeseca slična me ekipa zaustavila.
Naravno sve je moguce, s tim sto SPJ FUP-a po ppravilu nikad ne radi redovnu ili pojacanu kontrolu osim ako nije neka akcija u pitanju.
Osim toga uniforma je pitanje takticke namjene, svaka spec. jedinica ima nekoliko kompleta. Osnovna boja uniforme SPJ FUP-a je tamno siva, a JP MUP-a KS crna i obje jedinice imaju svjetlu kamuflazu. Takojder i JP MUP-a KS ima Land Cruisere, doduse ne sive L200 V8 nego crne L120.
JedanOdBraceMorica wrote:Hajde decko nemoj na meni ispoljavati frustacije sto se neces moci upucavati klinkama turirajuci nepoderivi dizel motor u Golfu dvici iza 11 i trkajuci se sa svojim vrsnjacima, rasnim trkacima u Corsama, Puntoima i Kadetima
"decko" je postavio konkretno pitanje, a tvoj je problem sto mislis da je Bosna samo Sarajevo. Postoje i drugi krajevi drzave i postoje selendre u koje busevi, trolejbusi, tramvaji, helikopteri, dirizabli i ostali ne voze. Jedini prijevoz do posla (ako se uspije naci) je truhla Golf dvojka. Postoje ljudi u ovoj drzavi koji se bore za komad kruha i ne lelemude u odijelima i kravatama po budzetskim ustanovama.
Ako nemas konkretan odgovor na konkretno pitanje nemoj odgovarati.
Ja sam konkretan odgovor i moje misljenje o zakonu vec dao, pogledaj malo bolje... Stvarno, nisam znao da je u drugim krajevima drzave toliko razvijena privreda da se radi u dvije smjene a s kraja na kraj grada ima pola sata voznje