Voznja na Bosanski nacin

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
array

#1 Voznja na Bosanski nacin

Post by array »

Prica se da je prije nekoliko godina policajac u Atlanti zaustavio nekog Bosanca i rekao mu da je vozio 85 milja na sat, 15 preko ogranicenja. Kaze njemu Bosanac, sta ti je bolan, svakih 500 metara na cesti ima znak i lijepo pise 85. I nakon dosta muke i natezanja policajac mu uspije objasniti da 85 nije speed limit nego broj autoputa. A na to Bosanac kaze:
Aaaaaaa, jebote, onda ti trebas otici za Mujom, on je otisao na 285!
:D :D :D
Istina ili nije, ali 100% znam da ovo jeste:
Dosli nekakve izbjeglice iz Istocne Bosne, smjestili ih u ruralno podrucje jedno 80 milja od Atlante i neko im poklonio jedno od onih starih Americkih velikih auta. I nakon godinu i nesto ljudi dobiju papire pa se moralo ici U Atlantu downtown u INS. Desilo se da ja naletim na tog covjeka in posto jadan nikad nije vozio auto u BiH ja mu kazem da neide sam nego da nadje nekog da ga odbaci. Ali Bosanac kao Bosanac, on se fino sa autom uputi u Atlantu sam samcat.

I kad je dosao u downtown nasao se na interstate 85 koji ima 8 traka u jednom pravcu a vozi se konstantno oko 70 na sat. Kud mu je auto staro kud on nezna ni znakove a ni Engleski, on je usporio citav saobracaj ne bi li nekako "prepoznao" INS neboder medju milion drugih :D .

Kad je vidio da od tog nema nista, nekako se uspije prebaciti u krajnju desnu traku koja je inace koristi samo za hitno zaustavljanje. Valjda ga neko prijavio zbog spore voznje (minimum je 40), sta li, ali ubrzo se iza njega nadje policajac sa upaljenim rotacionim svjetlima.

Nakon natezanja uspije on nekako objasniti gdje ide i policajac mu fino kaze (i nacrta) da jos vozi dva exita i skrene desno, zgrada ce biti negdje na lijevu stranu nakon nekoliko milja. A on ti policajca za rukav i ne da mu da ode. Drzi nedaj, policajac ukapira da od njegovih direkcija nema nista nego shvati da ce ga morati odvesti direktno do zgrade. I covjek fino sa upaljenim rotacionim svjetlima stane ispred njega i kaze Bosancu "follow me".

I tako se Bosanac nadje u situaciji da ga policija u USA fino odvede do INS-a sa upaljenim svjetlima sto znaci i prednost prolaska kroz guzvu i crveno na mnogim semaforima, bas kao sto su nekad vodili Titu. :D :D

Prica je ziva istina a kako se je vratio, neznam, kaze da je isao sam bez pratnje. :D :D

E svasta jebote.
Qler

Post by Qler »

a kad si isao drugi put, snasao si e :)

daj ba :) pa jebo te, to si ti dosao u USA, i prvi dan poceo da vozas po gradu ko po mahali?

a ona zenska na temi prije, je vozila na otvorenom putu, znaci pravac, u PRVOJ! a bosanac bar je znao auto voziti i snaci se da dodje do odredista!
array

Post by array »

Qler wrote:a kad si isao drugi put, snasao si e :)

daj ba :) pa jebo te, to si ti dosao u USA, i prvi dan poceo da vozas po gradu ko po mahali?

a ona zenska na temi prije, je vozila na otvorenom putu, znaci pravac, u PRVOJ! a bosanac bar je znao auto voziti i snaci se da dodje do odredista!
E zajebo si se. Ja jos nemam vozacke! :D
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

array wrote:
Qler wrote:a kad si isao drugi put, snasao si e :)

E zajebo si se. Ja jos nemam vozacke! :D
auu buraz kakvo si ti onda djete?
koliko ti je god? 13?
Fair Life

#5 Re: Voznja na Bosanski nacin

Post by Fair Life »

array wrote:(...)
Prica je ziva istina a kako se je vratio, neznam, kaze da je isao sam bez pratnje. :D :D

E svasta jebote.
Kako se vratio? Najeb'o ko zuti.

Pise on meni da kad se je vozio kuci razlaufao krntiju na 120 necega/h. I sve je bilo dobro dok se kuci nije primakao. On na kocnicu... ona ne radi. On za rucnu... jok, nista...
Sta ce - kud ce... sjeti se on te razbije staklo ispred volana na brzinomjeru. Uzme kazaljku brzinomjera i prstom je vrati sa 120 na 0... i tako se nekako jedva zaustavi.
whow

Post by whow »

Stvarno vise ne mogo ovih stupidnih prica o " tvrdoglavim i neukim " Bosancima". Sto je previse previse je . Ja bih ti isto tako mogao ispricat par prichica o ostalim narodima i narodnostima te njihovom
( ne)poznavanju saobracaja .Mislim da su ove prichice dio psiholosko propagandnog rata protiv Bosanaca. Ja licno mislim da je Bosanac iz tvoje price pokazao i dokazao da je ustvari sposobniji nego predstavnici iz grupe :ostali , medutim ti naravno nisi u stanju sagledati situaciju iz toga ugla.
whow

#7 Re: Voznja na Bosanski nacin

Post by whow »

Fair Life wrote:
array wrote:(...)

E svasta jebote.
Kako se vratio? Najeb'o ko zuti.

Pise on meni da kad se je vozio kuci razlaufao krntiju na 120 necega/h. I sve je bilo dobro dok se kuci nije primakao. On na kocnicu... ona ne radi. On za rucnu... jok, nista...
Sta ce - kud ce... sjeti se on te razbije staklo ispred volana na brzinomjeru. Uzme kazaljku brzinomjera i prstom je vrati sa 120 na 0... i tako se nekako jedva zaustavi.
:lol: :lol: :lol:
array

Post by array »

whow wrote:Stvarno vise ne mogo ovih stupidnih prica o " tvrdoglavim i neukim " Bosancima". Sto je previse previse je . Ja bih ti isto tako mogao ispricat par prichica o ostalim narodima i narodnostima te njihovom
( ne)poznavanju saobracaja .Mislim da su ove prichice dio psiholosko propagandnog rata protiv Bosanaca. Ja licno mislim da je Bosanac iz tvoje price pokazao i dokazao da je ustvari sposobniji nego predstavnici iz grupe :ostali , medutim ti naravno nisi u stanju sagledati situaciju iz toga ugla.
Hajde dobro, evo onda jedne istinite price u kojoj je glavna uloga bio neki Hrvat iz Viteza ili okoline. I ova je prica 100% istinita, cuo sam je i vidio vlastitim usima i ocima iz prve ruke.

Tamo negdje ranih poslijeratnih godina mnogi su avioni za Ameriku bili puni nasih izbjeglica. I normalno cim se izadje iz Bosne niko nikom ne smeta, sve nacije se zajedno okupe i pricaju na aerodromima dok svo ne odu tamo gdje su posli. I tako kad smo se svi zatekli u Jacksonvilleu, Florida, pricali se "dozivljaji" o letu iz Evrope za Ameriku. Trebam li napomenuti da 99% Bosanaca iz svih letova tvrdi da im nesto nije bilo u redu sa avionom, da su se stjuardese necega prepale i sta ti ga ja znam, prestale se kole dijeliti jer se avion sumnjivo tresao radi kvara na motorima, sve sami iskusni i cesti letaci :D . I kad ono u po frke taj ti Hrvat rece:

"A jeste li vidjeli kad su iznad okeana stjuardese spustile roletne na svim prozorima kako putnici ne bi vidjeli kako se prelazi vremenska razlika!" :lol:

Svi u njega pogledase da se covjek nece slucajno nasmijati kao da se sali a on ozbiljan kao smrt. On valjda konta da je vremenska razlika ono sto kad se leti iznad oblaka bljesti od bjeline pa se nemoze gledati vani, sta li. :D :D

E, svasta.
Fair Life

Post by Fair Life »

Bila dva brata Slovenca... Hase i Huse... uvijek sretni i raspjevani...

Moj očka 'ma konjička dva,
oba sta lepa šimelna,
cing cingel cing cingel
cing cingelcing cong.

Za enega poprosil bom,
da drevi v vas pojezdil bom,
cing cingel cing cingel
cing cingelcing cong.

Če z tri gore, čez tri dole,
čez tri zelene travnike
cing cingel cing cingel
cing cingelcing cong.

bom jezdil k svoji ljub'ci v vas,
prepeval in vriskal na glas.
cing cingel cing cingel
cing cingelcing cong.
amanjarabi

Post by amanjarabi »

arraye

pisat pa spavat!

Jel jasno cobane!
Qler

Post by Qler »

Image

eto ti americkih auta i voznje :D:D
Bosna_E

Post by Bosna_E »

E slicna ti stvar bila i u Lincoln, NE samo kada je policajac rekao ovom nasem "Follow me" ovaj mu odgovorio Fala i tebi ;)
PR80.

Post by PR80. »

@array
Po tvojoj prici sramota je nesto ne znati jel`?
Sorry ali nismo se svi rodili sa vozackom u ruci. :D
repeater

Post by repeater »

array wrote:
"A jeste li vidjeli kad su iznad okeana stjuardese spustile roletne na svim prozorima kako putnici ne bi vidjeli kako se prelazi vremenska razlika!" :lol:
iz neznanja se cijedi najbolji humor. :lol: :lol:
velaxsa

Post by velaxsa »

Ovo za autoputeve u Atlanti i brzinu je pokusaj nekog papka u Atlanti da skonta vic,ne znam samo kome je smjesan......a sto se tice snalazenja u saobracaju,siguran sam da se u down-town-u Atlante ni ameri ne snalaze dobro kad dodju prvi put.....grad je velik i ima milion jednosmjernih ulica izmedju velikih zgrada.Sto je najgore, ima ih dosta koje pocinju sa istim nazivom uz male razlike(a idu u razlicitim smjerovima) npr PeachtreeN,S,E,W,NW,NE,Ind,Rd.Ct........i za covjeka koji ne zna jezik i prvi put dodje tu,sigurno predstavlja problem.....a sto se tice same voznje i pravila,da ovi glupi ameri dodju kod nas ili bilo gdje u Evropu,siguran sam da bi ih bar 70 % bilo nespospobno za voznju(fizicki test) a o pravilima da i ne spominjem...........
Post Reply