Aaaaaaa, jebote, onda ti trebas otici za Mujom, on je otisao na 285!
Istina ili nije, ali 100% znam da ovo jeste:
Dosli nekakve izbjeglice iz Istocne Bosne, smjestili ih u ruralno podrucje jedno 80 milja od Atlante i neko im poklonio jedno od onih starih Americkih velikih auta. I nakon godinu i nesto ljudi dobiju papire pa se moralo ici U Atlantu downtown u INS. Desilo se da ja naletim na tog covjeka in posto jadan nikad nije vozio auto u BiH ja mu kazem da neide sam nego da nadje nekog da ga odbaci. Ali Bosanac kao Bosanac, on se fino sa autom uputi u Atlantu sam samcat.
I kad je dosao u downtown nasao se na interstate 85 koji ima 8 traka u jednom pravcu a vozi se konstantno oko 70 na sat. Kud mu je auto staro kud on nezna ni znakove a ni Engleski, on je usporio citav saobracaj ne bi li nekako "prepoznao" INS neboder medju milion drugih
Kad je vidio da od tog nema nista, nekako se uspije prebaciti u krajnju desnu traku koja je inace koristi samo za hitno zaustavljanje. Valjda ga neko prijavio zbog spore voznje (minimum je 40), sta li, ali ubrzo se iza njega nadje policajac sa upaljenim rotacionim svjetlima.
Nakon natezanja uspije on nekako objasniti gdje ide i policajac mu fino kaze (i nacrta) da jos vozi dva exita i skrene desno, zgrada ce biti negdje na lijevu stranu nakon nekoliko milja. A on ti policajca za rukav i ne da mu da ode. Drzi nedaj, policajac ukapira da od njegovih direkcija nema nista nego shvati da ce ga morati odvesti direktno do zgrade. I covjek fino sa upaljenim rotacionim svjetlima stane ispred njega i kaze Bosancu "follow me".
I tako se Bosanac nadje u situaciji da ga policija u USA fino odvede do INS-a sa upaljenim svjetlima sto znaci i prednost prolaska kroz guzvu i crveno na mnogim semaforima, bas kao sto su nekad vodili Titu.
Prica je ziva istina a kako se je vratio, neznam, kaze da je isao sam bez pratnje.
E svasta jebote.