voznja helikopterom
-
mido_Hz
#1 voznja helikopterom
pozz raja, kao sto vidite iz naslova mene interesuje, dali ima igdje na podrucju SA kantona kakav klub u kojem je moguce da se provoza helikopterom, znaci platis 3-4 stoje i sat voznje, dali to kod nas ima, ako neko zna kakv klub il slicno da se javi, npr u Hrvatskoj platis mupu i oni te vozaju hahaahha
- karbofix
#2 Re: vozdnja helikopterom
zar ti je do toga
nezz, nisam siguran...
-
mido_Hz
#3 Re: vozdnja helikopterom
brate moj zivotna mi je to zelja ako mi vjerujes, znas onu staru " da mi se provozati, pa kad umro " hahahahhaah
-
Kristijana
#4 Re: vozdnja helikopterom
Ima u SA sto posto, za turističke vožnje na taj sistem: platiš i voziš se. Čula sam to, ali ne znam detalje. Mali avion ili helikopter je bio u pitanju, a ti nastavi da tragaš za informacijama, uglavnom - ima. Ja kad sam to čula rekla sam sebi: KAD TAD ĆU... 
- igorailwayman
#5 Re: vozdnja helikopterom
probajte kontaktirati sporstki aerodrom u Butmiru ili u aeroklub u Visokom, što i nije daleko od Sarajeva tako da je obavezna ruta iznad Sarajeva
-
mido_Hz
#6 Re: vozdnja helikopterom
hvala na odgovorima, probacu ove kontaktirati i pogledati dali je moguce, jer me interesuje samo voznja helikopterom, nije mi zanimljiv mali avion...hocu da osjetim onaj zvuk ko na americkim filmovima hahahaah
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: vozdnja helikopterom
U američkim filmovima uvijek se u posljednjih petnaestak minuta pojavi helikopter i pozitivac razriješi sve komplikacije uz pomoć helikoptera, spasi neki ženski lik,...Hepiend!
Ima i FB grupa ŠTA SMO NAUČILI IZ AMERIČKIH FILMOVA:
http://www.facebook.com/pages/Sta-smo-n ... 0543873476
Pošto sam i ja bio pod utjecajem američkih filmova, mislio sam da je ''prolazak kroz staklo ili izlog'' sasvim normalna stvar. Prođeš i samo se ustaneš, otreseš prašinu,...i gotovo.
Jednom sam tako ''provukao'' ruku kroz fckn*g staklenu pregradu između kuhinje i hodnika. Krvoskok iz ruke. (Krvoskok=uporedi=Vodoskok)
Sreća, pa je dežurni na Plastičnoj hirurgiji bio dr. Aginčić i sve povezao kako treba, pa sam i 300kg tereta vukao dok sam radio u magacinu samo nekoliko mjeseci nakon operacije.
Od tada više ne ''prolazim kroz staklo'' niti ''provlačim'' ruke,...Ožiljak na desnici ruci ostao je kao uspomena.
Pošto sam i ja bio pod utjecajem američkih filmova, mislio sam da je ''prolazak kroz staklo ili izlog'' sasvim normalna stvar. Prođeš i samo se ustaneš, otreseš prašinu,...i gotovo.
Jednom sam tako ''provukao'' ruku kroz fckn*g staklenu pregradu između kuhinje i hodnika. Krvoskok iz ruke. (Krvoskok=uporedi=Vodoskok)
Sreća, pa je dežurni na Plastičnoj hirurgiji bio dr. Aginčić i sve povezao kako treba, pa sam i 300kg tereta vukao dok sam radio u magacinu samo nekoliko mjeseci nakon operacije.
Od tada više ne ''prolazim kroz staklo'' niti ''provlačim'' ruke,...Ožiljak na desnici ruci ostao je kao uspomena.
- travar
#8 Re: vozdnja helikopterom
AmaterPipiDugaDevetka wrote:U američkim filmovima uvijek se u posljednjih petnaestak minuta pojavi helikopter i pozitivac razriješi sve komplikacije uz pomoć helikoptera, spasi neki ženski lik,...Hepiend!
- ljubav_aha
#9 Re: vozdnja helikopterom
super je,ja sam isla jednim bez no_vrata-@_all
,jedna polovina mene je bila van helikoptera dok sam pravila fotke ,obavezno probaj

-
danijel1980
#10 Re: vozdnja helikopterom
vozio se Blackhawk-om, Iroquez-om, Chinook-om i Pumom i vjeruj da i nije tako zanimljivo, pogotov da dajes lovu. Oprostajna voznja bila prije 4 dana i ko mi naredi opet da idem otici ce u vrazju mater..
- ljubav_aha
#11 Re: vozdnja helikopterom
sto se desilodanijel1980 wrote:vozio se Blackhawk-om, Iroquez-om, Chinook-om i Pumom i vjeruj da i nije tako zanimljivo, pogotov da dajes lovu. Oprostajna voznja bila prije 4 dana i ko mi naredi opet da idem otici ce u vrazju mater..
-
simpozijum delirijum
#12 Re: vozdnja helikopterom
ima Pink Republika Srpska ili sta su vec , a uglavnom imas servis da iznajmis i privatni mlaznjak ( Cesna Citacion II ) i helikopter Gazelu ( bivsa 'Juga' licencna proizvodnja )
idi na web Air Srpska i naci ces informacije
tuzno ali istinito od pokradenih letjelica iz bivsega Sup BiH oni prave biznis
ko nas Je..be kada smo glupi !
idi na web Air Srpska i naci ces informacije
tuzno ali istinito od pokradenih letjelica iz bivsega Sup BiH oni prave biznis
ko nas Je..be kada smo glupi !
-
savsvoj
#13 Re: vozdnja helikopterom
ja kad sam prosle godine trazio za voznju avionom naletio sam na momka koji iznajmljuje voznju helikopterom samo mislim da je malo skuplje od 2-3 stoje. Uglavnom javim ako pronadjem
- felipe kajetano
- drndalo
#15 Re: vozdnja helikopterom
Trese, lupa, udara, uglavnom, mozda ti se ne bi svidjelo...
Uglavnom, ja ne znam za komercijalnu mogucnost necega takvog, posebno ne u aeroklubovima, malo ih je koji bi to mogli letjeti... Jos je manje klubova koji si to mogu priustiti, puno je skuplje od npr. klupske Utve ili Cessne...
Ono helikoptera sto ima, mozda bi se moglo unajmiti da leti za tebe, ali bi tu procedura bila prvo odobrenje "pretpostavljene komande" (EUFOR/NATO, MUP ili Armija BiH), ili bi se mozda mogla dobiti Gazela iz npr. aero-servisa Vlade RS, po nekoj cijeni, ali bi prvo u svakom slucaju bilo da oni procjene "treba li im to" prvo politicki, pa tek onda finansijski...
Ove price sa Pinkom i sl. su samo price... Helikopter je jako skupa zajebancija, i malo ga ko moze platiti... Ako te bas interesuje, u BiH ga koliko ja znam privatno imaju Jata u Srebreniku i Sirbegovic u Gracanici... U HR cesto leti samo Todoricev (Konzum, Agrokor) Bell...
Uglavnom, ja ne znam za komercijalnu mogucnost necega takvog, posebno ne u aeroklubovima, malo ih je koji bi to mogli letjeti... Jos je manje klubova koji si to mogu priustiti, puno je skuplje od npr. klupske Utve ili Cessne...
Ono helikoptera sto ima, mozda bi se moglo unajmiti da leti za tebe, ali bi tu procedura bila prvo odobrenje "pretpostavljene komande" (EUFOR/NATO, MUP ili Armija BiH), ili bi se mozda mogla dobiti Gazela iz npr. aero-servisa Vlade RS, po nekoj cijeni, ali bi prvo u svakom slucaju bilo da oni procjene "treba li im to" prvo politicki, pa tek onda finansijski...
Ove price sa Pinkom i sl. su samo price... Helikopter je jako skupa zajebancija, i malo ga ko moze platiti... Ako te bas interesuje, u BiH ga koliko ja znam privatno imaju Jata u Srebreniku i Sirbegovic u Gracanici... U HR cesto leti samo Todoricev (Konzum, Agrokor) Bell...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16 Re: vozdnja helikopterom
Moj jaran Mario službeno letio onim teretnim helikopterom MI-(ne znam koji broj), pa mu, kada je sjeo u nj., pružili neke čepiće za uši, a on da sve okrene na šalu i tako suzbije tremu koju je imao napravi pokret kao da će čepiće staviti u usta. Biva, žvake da stavi u usta.
Prisutni se nasmijaše iako su i sami bili pod tremom i strahom od letenja.
Tako je i otpočeo razgovor među putnicima koji se nisu međusobno poznavali. ''Otkravio'' ih svojom šalom.
Prisutni se nasmijaše iako su i sami bili pod tremom i strahom od letenja.
Tako je i otpočeo razgovor među putnicima koji se nisu međusobno poznavali. ''Otkravio'' ih svojom šalom.
-
convict
#17 Re: vozdnja helikopterom
A mater isto ne prolazi kroz staklo otkad je to vidjelatravar wrote:AmaterPipiDugaDevetka wrote:U američkim filmovima uvijek se u posljednjih petnaestak minuta pojavi helikopter i pozitivac razriješi sve komplikacije uz pomoć helikoptera, spasi neki ženski lik,...Hepiend!
- citroen
#18 Re: vozdnja helikopterom
Jednom letio u Mi-17 i nista posebno,posto stalno nesto klepece ,trese,prevelika buka itd

- SimplyRed
#19 Re: vozdnja helikopterom
ja bih letjela onim starijim avioncicima, sa otvorenim kabinama i onim prednjim propelerom, kako li se vec zove. Nataknes koznu kapu i letiiiiii
helikopter, vala, ne valja. oni plopeleri klaparaju. sigurna sam da se bez megafona putnici ne mogu ni cut medjusobno.
helikopter, vala, ne valja. oni plopeleri klaparaju. sigurna sam da se bez megafona putnici ne mogu ni cut medjusobno.
-
mido_Hz
#20 Re: vozdnja helikopterom
jao komentara ne mozes a da se ne nasmijes hahahahahahaha, sto neko kaze skupa je to zajebancija al. vrijedi bar jednom probati pa kud puklo da puklo
- zambaklija
#21 Re: vozdnja helikopterom
zar onaj adil tv freek kupio njakav u kojinije smio niti jednom sjesti,čuo ko biva da ga iznajmljuje 
-
photo
#22 Re: vozdnja helikopterom
@mido, i meni je to zelja zivotna. a jos bi mi bio dodatni bonus da fotkam posto se bavim fotografijom. ne znam za helikopter, ali znam da ima mali avion koji iznajmljuje (pilotira) momak iz sarajeva koji polijece iz visokog. ali, mene, kao ni tebe, ne interesuje avion vec helikopter.
ako sta nadjem javicu ovdje ali i ti isto napisi posto nas ima jos koji bi platili za istu stvar.
ako sta nadjem javicu ovdje ali i ti isto napisi posto nas ima jos koji bi platili za istu stvar.
-
photo
#23 Re: vozdnja helikopterom
zato postoje kacige sa radio vezom za medjusobnu komunikaciju.SimplyRed wrote:ja bih letjela onim starijim avioncicima, sa otvorenim kabinama i onim prednjim propelerom, kako li se vec zove. Nataknes koznu kapu i letiiiiii![]()
a bi bio fazon u prastarom avionu malo iznad miljacke... i jos neki bijeli sal da se vijori iza tebe.....
-
Timscho
#24 Re: vozdnja helikopterom
ja sam se prosle zime isto interesirao za komercijalne letove helikopterom radi skijaskih tura po planinama. saznao sam da se moze regularno platiti let transportnim helikopterom OSBiH koji polijecu iz Rajlovca. Receno mi je da cijena jednog sata leta kosta 1600km. Nisam probao jer nisam mogao da sakupim dovoljno saputnika da bi nam troskovi bili podnosljivi.mido_Hz wrote:pozz raja, kao sto vidite iz naslova mene interesuje, dali ima igdje na podrucju SA kantona kakav klub u kojem je moguce da se provoza helikopterom, znaci platis 3-4 stoje i sat voznje, dali to kod nas ima, ako neko zna kakv klub il slicno da se javi, npr u Hrvatskoj platis mupu i oni te vozaju hahaahha
- ljubav_aha
#25 Re: vozdnja helikopterom
oh pa stari Fokker ili LumiereSimplyRed wrote:ja bih letjela onim starijim avioncicima, sa otvorenim kabinama i onim prednjim propelerom, kako li se vec zove. Nataknes koznu kapu i letiiiiii![]()