Veselju su nedostajala djeca
kako sam skontao,ekipa je potrošila dosta vremena i živaca,mi smo se lijepo proveli,a klinci su nas čekali sa svojim trokolicama,malim bajkovima šarenih guma,mini kopijama montibajkova,a i oni mrvu veći-7,8,9 godišnjaci su sa zavišću posmatrali oznojene forumaše i ostalu raju dok pedalaju ka kraju vožnje i izvoru voćnog soka.
Na Forumu je kako vidim,priča o pedalanju poprimila zvanične,mrtvozbiljne projektaške tonove,pominje se tu i Mama i izgradnje projekata ovih onih..a ljeto se nigdje brže ne završava nego u Sarajevu,a sa njim i sve te vesele sunčane ideje.
Fino,ali hajde da se lijepo prekontamo i poslušajte moju skromnu ideju,pa kome se svidi nek izvoli reći koju ili nek se javi na pp u toku priče.
Hajde da jedan od narednih vikenda mi forumaši koji imamo djecu,ili pak male rođake te dobi,dovedemo malu raju na Vilsonovo,kupimo brdo soka,slatkiša i sendviča te da im organizujemo zajedničko vozanje , neku zezanciju i igranje.
Pošto su maleni,Vils je za njih još uvjek duuugaačak,a mjesta za odmor ima,pa i za momente kad im dojadi pedalanje-ima prostor oko novog Tita,i onaj fini parkić preko Miljacke kod slastičarne Ramis,odn.iza Capuccina.Ne trebam napominjati šta znači logistika kolačima i sladoledom nakon vožnje biciklom,pa je znači sve u krugu od 100 metara.
Raja koja je malo dalje u gradu,može bicikla spakovat u gepek,malce u auto,i parkirati se ili na Vrbanji ili iza onih zgrada oko slastičarne i capuccina-svejedno.
Kako su djeca u pitanju,mislim da bi Policija rado pripomogla da pripazi, oko ulijetanja "sugrađana" na skuterima i onih koji misle da se bic vozi bez korištenja ruku,ili uz privezanog pitbula.Jedna patrolna kola bi bila dovoljna i možda par njih na biciklima također.
Lično bih pribavio pozornost jedne dnevne novine i eventualno par web-stranica od značaja,a za sponzorstva mislim da nema potrebe,da ne komplikujemo.
Pozivam i ovu ekipu koja je osmislila Giro da kaže koju pametnu i ocjeni moju ideju,i ako je izvodivo,da pripomognu savjetima.
Mislim da bi samo okupljanje malenih bilo praznik za oči,uz njihova šarena bicikla,smjeh i igru.
Eto,pa javite se i recite šta mislite
Dr.Gog