toure123 wrote:Leon16v wrote:
Sta je sa kvacilom Pezoa, to ne bih znao
Ta procedura koju si opisao je po meni uredu, kad prebacujes u vecu brzinu, pustis gas, kvacilo do kraja, prebacis brzinu, pustis kvacilo lagano i gas, to je meni neka normalna procedura za pocetnika.
Tek ti je prvi cas, pa ces se uhodati, ima jos vremena, kasnije to postane rutina, same noge dole rade, i ne razmisljas o tom.
A sve sto ti nije jasno, pitas fino i instruktora, ti si platio Boga mi, hiljadu maraka, a on je tu da ti objasni, pa makar 100 puta istu stvar
Znaci evo recimo vozim auto u 3. brzini i hocu da prebacim u 4:
1. Otpustam gas skroz (nece li ovo zaustavit auto skroz?

)
2. Kvacilo do kraja i onda prebacim u 4. brzinu
Znas sta , u svemu ovome me najvise zbunjuje do koje mjere trebam da otpustim kvacilo i pritisnem gas tako da auto nastavi normalno kretanje ?
On je meni to objasnjavao da kvacilo otpustim skoro pa skroz ( da samo lagan pritisak u tom slucaju drzim) i da onda pritisnem na gas?
A sta recimo u slucaju kad vozim u 4. brzini i hocu da zaustavim auto skroz? Jel onda postepeno moram prebacivati brzine 4 3 2 1 ili mogu odmah da do kraja kvacilo pritisnem i onda kocnica lagano ?
Halali sto te tusim, ali ja volim ovako i da cujem misljenja drugih pa da onda napravim jedan rezime u glavi sta i kako to sve izgleda

U prvoj si brzini, hoces da krenes, pustas lagano kvacilo dok ne osjetis da auto pocinje se kretati ili motor promjeni zvuk, tada daješ lagano gas i puštaš kvacilo i kreces.
Hoces u drugu brzinu, pustiš gas (Auto nece stati, dok držiš kvacilo), pritisneš kvacilo do kraja, prebacis u drugu brzinu, lagano puštaš kvacilo i u tom momentu dodaješ gas, pustiš kvacilo do kraja i nastaviš voziti.
Kada iz četvrte hoces da staneš, možeš u četvrtoj stati, kvacilo do kraja i kočnica, ali to ti instruktor nece dozvoliti.
Voziš u 4, pustiš gas, kvačilo do kraja, prebaciš u 3, lagano pustiš kvacilo, voziš. Pustiš gas opet, kvačilo do kraja, iz treće u drugu, puštaš lagano kvacilo i gas.
U drugoj brzini staješ, neces morati vracati skroz u prvu, ako hoces da staneš.
Mozda je kompilkovano ovako u tekstu, al do je praksa i za 10 casova ces skontati sigurno sve