to se i ja pitamRomeo 80 wrote:tempora wrote:Romeo 80 wrote:Ma dalmatinka, slažem se ja s tobom da u životu nisu stvari uvijek crno-bijele, ali u ovom tekstu ja vidim samo potvrdu onoga o čemu se ranije pričalo. Kolika komadina budale moraš biti da se polukružno okrećeš na autocesti i nastaviš se kretati skoro 40 km u krivom smijeru totalno ignorišući automobile koji ti stalno idu u susret i koji ti daju svjetlosne i zvučne signale da nešto nije u redu?!
Kod mene taj argument da nije znao ne pali, jer su ti svi znakovi i informativne table u tom slučaju okrenuti naopačke! I pored svega ti auti idu u susret čak i u "tvojoj" traci i ti ni habera?!![]()
Pricati istim jezikom ( i citati valjda :s) ne znaci automatski i razumijeti. A razumjeti i na koncu shvatiti nesto, nije stvar momenta, vec malo duzeg procesa. Pa bi se o budalastinama moglo na duge staze.Ti spominješ budalaštine, ne ja! I nije mi da ocjenjujem tvoju inteligenciju,a ponajmanje da je vrijedjam.
No poloziti vozacki ispit ne iziskuje neku posebnu pamet.To niko nije rekao! No jedno je samo položiti vozački, a nešto sasvim drugo raditi gluposti u saobraćaju. Ne može ti biti amnestija nedostatak pameti... Primjera za isto u praksi ima vise nego dovoljno. Valjda bi to trebalo nesto reci, ali mozda nece. A u situacijama kada covjek biva dezorjentiran, u panici i kada nije vican situaciji, katkada i nekome ne pomazu ni table, navigacije, suvozaci, trice i kucine.I to bi meni kao trebao da bude dovoljan razlog da sažaljevam debila?! I takvih primjera takodjer ima dovoljno. Ovaj na zalost, u krajnjem obliku tragedije. Budalastina moze biti samo jedna misao, a ta je: da se nikome od nas, nesto slicno ili mozda isto ne moze desiti.Za druge ne znam. Ali za sebe mogu sa 100% sigurnosti reći da mi se nikad, ponavljam nikad ne bi moglo desiti da se uključim na pogrešnu stranu autoceste, zatim vozim tako 20 minuta, zatim ignorišem konstantna upozorenja ostalih vozača koji mi dolaze u susret, zatim ne obraćam pažnju na znakove okrenute naopačke! Da, to mi se nikad ne bi moglo desiti!!! A ta pomisao stvarno nema veze sa pamecu, a ponajmanje sa iskustvom. Malo vise -sa arogancijom!
Tempora, da li to znači da ćeš sutra nalaziti izgovor i za nadrogiranog kretena koji na pješačkom prelazu pokosi dijete?! Mislim, svakome se može desiti zar ne? Kakva je razlika? Jedan je nadrogiran, drugi samo idiot...
Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
- lolita_xx
#76 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
- anais_nin
#77 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
tempora wrote: Covjek koji u momentu tragedija i ovakvih strasnih stradanja relativira tezinu tragedije na "budale" ( kao da je budalastina vicna samo drugima??? ) i "pametne"- ne postuje zivot niti zna ono osnovno o sebi, naime da je i sam covjek.
tragikomicno mi je kakvi primjeri se ovde vade iz rukava i kako se relativizira ljudska tragedija koja se ovde desila
sta je s novopecenom majkom koja je u neznanju protresla svoje novorodjence i pri tom mu oduzela zivot? je li i ona monstrum? i je li otac (a to se nedavno desilo u torontu) koji je sjeo u auto ispred svoje kuce i krenuo na posao, i pri tom oduzeo zivot sopstvenom dijetetu jer se maleni iskrao iz kuce i sakrio iza zadnjeg dijela auta da se igra, je li i on monstrum?
mozemo do amena vaditi lijeve primjere iz rukava, ja fakat ne kontam kakve veze imaju silovatelji i narkomani sa ovom temom?
- Panthera
#78 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Anais ti si meni superanais_nin wrote:tempora wrote: Covjek koji u momentu tragedija i ovakvih strasnih stradanja relativira tezinu tragedije na "budale" ( kao da je budalastina vicna samo drugima??? ) i "pametne"- ne postuje zivot niti zna ono osnovno o sebi, naime da je i sam covjek.niko od nas ne zna sta ga ceka...i za sta smo sve sposobni sutra...upravo je to jedna od glavnih odlika "covjecnosti"....neizbjeznost cinjenice da cemo praviti greske...nekad u svojim ocima, nekad u ocima drugih...kad te greske predju u razinu zlocina - cak i ljudski zakon prepoznaje razlike i "nijanse" u istim, mada i u tom aspektu ne mozemo svi da se slozimo i cesto ima ljudskog faktora greske pri donosenju presuda...
tragikomicno mi je kakvi primjeri se ovde vade iz rukava i kako se relativizira ljudska tragedija koja se ovde desilaznam da postoji veliki broj ljekara na ovom forumu...kao i drugog medicinskog osoblja...svako onaj ko je ikad radio u toj struci svjestan je nemogucnosti "svemogucnosti" bilo koje osobe u toj struci...ljudi smo, nismo masine...ne mora biti nikakvih vanjskih faktora, stresova da bi se napravila greska koja znaci izgubljen ljudski zivot...to je jednostavno rizik koji svjesno na sebe preuzima svako ko izabere tu struku...
sta je s novopecenom majkom koja je u neznanju protresla svoje novorodjence i pri tom mu oduzela zivot? je li i ona monstrum? i je li otac (a to se nedavno desilo u torontu) koji je sjeo u auto ispred svoje kuce i krenuo na posao, i pri tom oduzeo zivot sopstvenom dijetetu jer se maleni iskrao iz kuce i sakrio iza zadnjeg dijela auta da se igra, je li i on monstrum?
mozemo do amena vaditi lijeve primjere iz rukava, ja fakat ne kontam kakve veze imaju silovatelji i narkomani sa ovom temom?valjda pokusaj da se zamaskira i skrene paznja sa neponovljivog bisera ove teme o zaljenju za hrpom metala
kako da ne zalim nekog ko ima vise suosjecanja za auto nego za ljudski zivot?
![]()
- anais_nin
#79 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
a koji to procenat saobracajnih nesreca prouzrokoju narkomani, a koliko je jednostavno faktor "ljudske greske"? ili treba da pominjem koji procenat saobracajnih u nasim krajevima (a i sire) prouzrokuje bajni balkanski sindrom "ja malo popio, al bolje vozim pod gasom"? ili nevezanje pojaseva? ili bijesne curice koje misle da su posebne i da je superkul razvaliti tatino auto, pa se poslije jos time hvale? sta sa svima njima? to su "budale" sa kojima zivis, druzis se...obicni ljudi koji prave greske, a nekad i gluposti...Romeo 80 wrote: Tempora, da li to znači da ćeš sutra nalaziti izgovor i za nadrogiranog kretena koji na pješačkom prelazu pokosi dijete?! Mislim, svakome se može desiti zar ne? Kakva je razlika? Jedan je nadrogiran, drugi samo idiot...
ovakve nesrece, tragedije se dogadjaju rijetko...kolicina ljudske gluposti i primitivizma koji nas okruzuju je neogranicena i izgleda neprestana...a valja zivjeti....i barem se truditi biti covjek....
- amrica
- lolita_xx
#81 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
meni maskiranje nije potrebnoanais_nin wrote:tempora wrote: Covjek koji u momentu tragedija i ovakvih strasnih stradanja relativira tezinu tragedije na "budale" ( kao da je budalastina vicna samo drugima??? ) i "pametne"- ne postuje zivot niti zna ono osnovno o sebi, naime da je i sam covjek.niko od nas ne zna sta ga ceka...i za sta smo sve sposobni sutra...upravo je to jedna od glavnih odlika "covjecnosti"....neizbjeznost cinjenice da cemo praviti greske...nekad u svojim ocima, nekad u ocima drugih...kad te greske predju u razinu zlocina - cak i ljudski zakon prepoznaje razlike i "nijanse" u istim, mada i u tom aspektu ne mozemo svi da se slozimo i cesto ima ljudskog faktora greske pri donosenju presuda...
tragikomicno mi je kakvi primjeri se ovde vade iz rukava i kako se relativizira ljudska tragedija koja se ovde desilaznam da postoji veliki broj ljekara na ovom forumu...kao i drugog medicinskog osoblja...svako onaj ko je ikad radio u toj struci svjestan je nemogucnosti "svemogucnosti" bilo koje osobe u toj struci...ljudi smo, nismo masine...ne mora biti nikakvih vanjskih faktora, stresova da bi se napravila greska koja znaci izgubljen ljudski zivot...to je jednostavno rizik koji svjesno na sebe preuzima svako ko izabere tu struku...
mozemo do amena vaditi lijeve primjere iz rukava, ja fakat ne kontam kakve veze imaju silovatelji i narkomani sa ovom temom?valjda pokusaj da se zamaskira i skrene paznja sa neponovljivog bisera ove teme o zaljenju za hrpom metala
kako da ne zalim nekog ko ima vise suosjecanja za auto nego za ljudski zivot?
![]()
upravo zato jer imam suosjecanja za ljudske zivote ovako i govorim... zao mi ljudi koji ni krivi ni duzni nastradase. sta mislis da covjek iz drugog auta ostane nepokretan? ili da neko od tvoje porodice na ovakav nacin izgubi zivot? ti bi zalila?
cuj kakve veze ima silovatelj? pa i silovatelj siluje djevojcicu, pa trebamo li ga opravdati jer mozda u tom trenutku nije znao sta radi, nije psihicki stabilan?
- amortizer
#82 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Ovog lika je li? http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... e-208-putalolita_xx wrote:...sjecate li se prosle godine kad je djevojka iz njemacke izgubila zivot zbog lika koji ni vozacku nije imao?...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#83 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
frajer je očito bolestan
- lolita_xx
#84 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
da... svi su mu jebali familiju, majku najvise...amortizer wrote:Ovog lika je li? http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... e-208-putalolita_xx wrote:...sjecate li se prosle godine kad je djevojka iz njemacke izgubila zivot zbog lika koji ni vozacku nije imao?...
po meni skoro ista situacija kao i ova...
- and
#85 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
ko je i iz kojeg mjesta je ovaj vozač golfa?
-
emko1234
#86 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
ma joj ljudi ove se sutacije desavaju svakodnevno i kod nas i vani..neke vise neke manje slicne..sta je frajeru bilo u glavi da vozi 40 km u suprotnom pravcu ne moze niko znat..i sta je bilo u glavama vozaca da niko ne nazove policiju da posalje presretace..jedan je samo poziv primljen od zene koju je za dlaku izbjegao..kazu da je vozio preko 180km/h..mislim i ako je bio pokusaj samoubistva sto mu je stara bila u autu??i onda naleti na lolu u audiju s5 koji je prema istim tim ocevidcima na nekim dijelovima autputa vozio i 250km/h..naravno momak u audiju nije kriv ni sekunde..al eto desilo se sto se desilo..
ja sam licno ucestvovao u jednoj ajmo rec slicnoj situaciji na putu ka moru prosle god..bio sam sa starim u autu i na semaforu u konjicu iza mene stanu neki likovi,2 frajera i 2 cure u nekom napucanom bmwu 3 mozda 2000 god..i muzika dere cure polugole skacu nesto ludiraju se po autu..hajd krenemo prema jablanici i sad je guzva,petak raja ide na more i iz jednog pravca i drugog..ja volim brzo da vozim,imam iskustva imam auto koje se moze brzo i sigurno vozit..al nema preticanja jer smo u koloni koja vozi 70km/h i stalno idu auta iz suprotnog smjera..al taj momak iza mi se sad lijepi za guzicu svako malo izviruje oce na silu da pretice a stvarno nema mjesta..u jednom trenutku je bilo pravca nekih mozda 800 metara i ja sam uhvatio mjesta i izletio pretekao mozda nekih 5 auta.on je ostao iza..i opet malo mjesta ja opet preticem i na kraju preteknem cijelu kolonu i sad vozim mozda 100-120 kad on me stize..to sam ja malo glup ispao i sad kako me stize ja saltam iz 5 u 4 dajem pun gas..djecije al jebiga i on ide da me pretekne vozi mozda 140-150 al do trenutka kad me stize i ja vozim sad negdje oko 150 i ono ko ne dam mu
,stari vidi sta je kaze pusti djeca nije ovo mjesto za trke i ja pustam gas i pretice..i ono gledaju ko mangupi neki dok prolaze..320d i odose tu ga je bas sprzio..15 min kasnije opet guzva..kad sta ce ti bit,momak je preticao preko pune,krivina,auto iz suprotnog smjera i sudar..mogli su svi izginut sreca pa ovaj lik iz supretnog smjera je imao malo mjesta da pobjegne ustranu..sta je njima bilo u glavi??sta ljude tjera na takve stvari??glupiranje nepotrebno,sta je dobio?mislio da je ocu da trkam s njim..kamikaza na cestama je sve vise i cim vide 2 auspuha na nekom autu odmah lete ko muhe na govno,to se svakodnevno desava po gradu pogotovo navecer..s tim recimo sto je taj bmw vjervatno na zadnjem servisu bio 2002..upamet raja
ja sam licno ucestvovao u jednoj ajmo rec slicnoj situaciji na putu ka moru prosle god..bio sam sa starim u autu i na semaforu u konjicu iza mene stanu neki likovi,2 frajera i 2 cure u nekom napucanom bmwu 3 mozda 2000 god..i muzika dere cure polugole skacu nesto ludiraju se po autu..hajd krenemo prema jablanici i sad je guzva,petak raja ide na more i iz jednog pravca i drugog..ja volim brzo da vozim,imam iskustva imam auto koje se moze brzo i sigurno vozit..al nema preticanja jer smo u koloni koja vozi 70km/h i stalno idu auta iz suprotnog smjera..al taj momak iza mi se sad lijepi za guzicu svako malo izviruje oce na silu da pretice a stvarno nema mjesta..u jednom trenutku je bilo pravca nekih mozda 800 metara i ja sam uhvatio mjesta i izletio pretekao mozda nekih 5 auta.on je ostao iza..i opet malo mjesta ja opet preticem i na kraju preteknem cijelu kolonu i sad vozim mozda 100-120 kad on me stize..to sam ja malo glup ispao i sad kako me stize ja saltam iz 5 u 4 dajem pun gas..djecije al jebiga i on ide da me pretekne vozi mozda 140-150 al do trenutka kad me stize i ja vozim sad negdje oko 150 i ono ko ne dam mu
- chuchumbamayumbe
#87 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Ma ja ba, mislio on da ti hoćeš da se trkaš a ti vozio samo 15 banki, dječje igrice.emko1234 wrote:ma joj ljudi ove se sutacije desavaju svakodnevno i kod nas i vani..neke vise neke manje slicne..sta je frajeru bilo u glavi da vozi 40 km u suprotnom pravcu ne moze niko znat..i sta je bilo u glavama vozaca da niko ne nazove policiju da posalje presretace..jedan je samo poziv primljen od zene koju je za dlaku izbjegao..kazu da je vozio preko 180km/h..mislim i ako je bio pokusaj samoubistva sto mu je stara bila u autu??i onda naleti na lolu u audiju s5 koji je prema istim tim ocevidcima na nekim dijelovima autputa vozio i 250km/h..naravno momak u audiju nije kriv ni sekunde..al eto desilo se sto se desilo..
ja sam licno ucestvovao u jednoj ajmo rec slicnoj situaciji na putu ka moru prosle god..bio sam sa starim u autu i na semaforu u konjicu iza mene stanu neki likovi,2 frajera i 2 cure u nekom napucanom bmwu 3 mozda 2000 god..i muzika dere cure polugole skacu nesto ludiraju se po autu..hajd krenemo prema jablanici i sad je guzva,petak raja ide na more i iz jednog pravca i drugog..ja volim brzo da vozim,imam iskustva imam auto koje se moze brzo i sigurno vozit..al nema preticanja jer smo u koloni koja vozi 70km/h i stalno idu auta iz suprotnog smjera..al taj momak iza mi se sad lijepi za guzicu svako malo izviruje oce na silu da pretice a stvarno nema mjesta..u jednom trenutku je bilo pravca nekih mozda 800 metara i ja sam uhvatio mjesta i izletio pretekao mozda nekih 5 auta.on je ostao iza..i opet malo mjesta ja opet preticem i na kraju preteknem cijelu kolonu i sad vozim mozda 100-120 kad on me stize..to sam ja malo glup ispao i sad kako me stize ja saltam iz 5 u 4 dajem pun gas..djecije al jebiga i on ide da me pretekne vozi mozda 140-150 al do trenutka kad me stize i ja vozim sad negdje oko 150 i ono ko ne dam mu![]()
,stari vidi sta je kaze pusti djeca nije ovo mjesto za trke i ja pustam gas i pretice..i ono gledaju ko mangupi neki dok prolaze..320d i odose tu ga je bas sprzio..15 min kasnije opet guzva..kad sta ce ti bit,momak je preticao preko pune,krivina,auto iz suprotnog smjera i sudar..mogli su svi izginut sreca pa ovaj lik iz supretnog smjera je imao malo mjesta da pobjegne ustranu..sta je njima bilo u glavi??sta ljude tjera na takve stvari??glupiranje nepotrebno,sta je dobio?mislio da je ocu da trkam s njim..kamikaza na cestama je sve vise i cim vide 2 auspuha na nekom autu odmah lete ko muhe na govno,to se svakodnevno desava po gradu pogotovo navecer..s tim recimo sto je taj bmw vjervatno na zadnjem servisu bio 2002..upamet raja
I ti u pamet brate...
- ladyada
#88 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
nije mi jasno da je 60 km vozio i nije skonto da je auto put ili da vozi pogresno ............pocetkom godine moja poznanica je nastradala u saobracajnoj ,jer je neka baba pomjesala izlaz ulaz na auto put ...........babi nista u mercedesu osim soka , poznanica jos lezi u bolnici sva polomljena .............. auto kaze njena sestra ko palacinka .........iako nije neka brzina bila oko 50km......
-
emko1234
#89 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
chuchumbamayumbe** ma upravu si nema sta,i ja sam tu ispao ko balavac..kasnije kontas sta da ti nisi tako uradio mozda on ne bi imao udes..al kod kurcenja djavo vazda dodje po svoje,nema zajebancije..samo treba danas bas dobro pazit..kazu sad na novoj pustili snimke s nadzornih kamera da se ovaj lik izgubio,prvo je vozio normalno i onda je fulio izlaz s autoputa i okrenuo se polukruzno i vozio 40 km..kad se desila nesreca imao je jos 2 min do izlaza koji je njemu trebao..
-
tempora
#90 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Romeo 80 wrote:tempora wrote: Pricati istim jezikom ( i citati valjda :s) ne znaci automatski i razumijeti. A razumjeti i na koncu shvatiti nesto, nije stvar momenta, vec malo duzeg procesa. Pa bi se o budalastinama moglo na duge staze.Ti spominješ budalaštine, ne ja! I nije mi da ocjenjujem tvoju inteligenciju,a ponajmanje da je vrijedjam.
No poloziti vozacki ispit ne iziskuje neku posebnu pamet.To niko nije rekao! No jedno je samo položiti vozački, a nešto sasvim drugo raditi gluposti u saobraćaju. Ne može ti biti amnestija nedostatak pameti... Primjera za isto u praksi ima vise nego dovoljno. Valjda bi to trebalo nesto reci, ali mozda nece. A u situacijama kada covjek biva dezorjentiran, u panici i kada nije vican situaciji, katkada i nekome ne pomazu ni table, navigacije, suvozaci, trice i kucine.I to bi meni kao trebao da bude dovoljan razlog da sažaljevam debila?! I takvih primjera takodjer ima dovoljno. Ovaj na zalost, u krajnjem obliku tragedije. Budalastina moze biti samo jedna misao, a ta je: da se nikome od nas, nesto slicno ili mozda isto ne moze desiti.Za druge ne znam. Ali za sebe mogu sa 100% sigurnosti reći da mi se nikad, ponavljam nikad ne bi moglo desiti da se uključim na pogrešnu stranu autoceste, zatim vozim tako 20 minuta, zatim ignorišem konstantna upozorenja ostalih vozača koji mi dolaze u susret, zatim ne obraćam pažnju na znakove okrenute naopačke! Da, to mi se nikad ne bi moglo desiti!!! A ta pomisao stvarno nema veze sa pamecu, a ponajmanje sa iskustvom. Malo vise -sa arogancijom!
Tempora, da li to znači da ćeš sutra nalaziti izgovor i za nadrogiranog kretena koji na pješačkom prelazu pokosi dijete?! Mislim, svakome se može desiti zar ne? Kakva je razlika? Jedan je nadrogiran, drugi samo idiot...
Ovo si napisao ti, ako se ne varam: "Kolika komadina budale moraš biti da se polukružno okrećeš na autocesti i nastaviš se kretati skoro 40 km u krivom smijeru totalno ignorišući automobile koji ti stalno idu u susret i koji ti daju svjetlosne i zvučne signale da nešto nije u redu?!" Stoga, preispitaj svoju tvrdnju da o budalastinama pocinjem ja a ne ti.....
Posto se ti i tvoja istomisljenica pitate isto kako vidim, da odgovorim.
Nigdje nisam procitala da je vozac bio u alkoholiziranom ili nadrogiranom stanju. Sto cini, da razmisljam svojom glavom. A ne da lupam kao tvoja istomisljenica koja kao upravo zato sto zali za nevinim zivotima moze sebi dozvoliti drskost pa da iz te grotesne empatije pozali za gvodjurijom i kroz perfektnu navigaciju svojih zdravih mozdanih celija moze da prosudi nesto sto ni strucna lica jos nisu utvrdila. Da je covjek namjerno prouzrokovao svoju smrt i time tesko povrijedio jos dva lica. Pa ga stoga ovdje treba mrtvog rascereciti. Dati mu epitet idiota, morona, nekoga ko nije vrijedan vase uvazene, visoko nadarene inteligencije. Ako vam nije malo smrt za satisfakciju, gdje su vam granice pitam se ? :s
I sto se tice pitanja, svako onaj koji u nadrogiranom ili alkoholiziranom stanju sjeda u vozilo i time ugrozava zivot drugih treba biti propisno kaznjen. A isti taj, koji u takvom stanju, odnese tudji zivot, treba po meni biti tretiran kao ubica. S predumisljajem. No kako znamo i brzina sto ce reci neodgovornost u voznji i nepridrzavanje pravila voznje takodjer ugrozava zivote. Svakodnevna praksa u BiH koja je jedna od prvih zemalja na ljestvici po saobracajnim nesrecama u Evropi.
- lolita_xx
#91 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
'istomisljenica' nije spomenula da je covjek bio u alkoholiziranom stanju ili nadrogiran.
nevezano samo za ovaj slucaj, konstatujem da svakodnevno stradaju nevini ljudi, jer se nadju u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu.
nevezano samo za ovaj slucaj, konstatujem da svakodnevno stradaju nevini ljudi, jer se nadju u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#92 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Ja ne volim puno pisati jer filozofiranje mi nikad nije bilo jača strana za razliku od nekih i zato kažem ono što mislim bez uvijanja! Ne pada mi na pamet da pored toliko tužnih ljudskih priča i sudbina ja sad oplakujem jednu budaletinu koja je bila u stanju uraditi onako nešto...tempora wrote:Romeo 80 wrote:tempora wrote: Pricati istim jezikom ( i citati valjda :s) ne znaci automatski i razumijeti. A razumjeti i na koncu shvatiti nesto, nije stvar momenta, vec malo duzeg procesa. Pa bi se o budalastinama moglo na duge staze.Ti spominješ budalaštine, ne ja! I nije mi da ocjenjujem tvoju inteligenciju,a ponajmanje da je vrijedjam.
Ovo si napisao ti, ako se ne varam: "Kolika komadina budale moraš biti da se polukružno okrećeš na autocesti i nastaviš se kretati skoro 40 km u krivom smijeru totalno ignorišući automobile koji ti stalno idu u susret i koji ti daju svjetlosne i zvučne signale da nešto nije u redu?!" Stoga, preispitaj svoju tvrdnju da o budalastinama pocinjem ja a ne ti.....
Posto se ti i tvoja istomisljenica pitate isto kako vidim, da odgovorim.
Nigdje nisam procitala da je vozac bio u alkoholiziranom ili nadrogiranom stanju. I to je sad kao bitno? Mene ne zanima razlog, već posljedica!Sto cini, da razmisljam svojom glavom. A ne da lupam kao tvoja istomisljenica koja kao upravo zato sto zali za nevinim zivotima moze sebi dozvoliti drskost pa da iz te grotesne empatije pozali za gvodjurijom i kroz perfektnu navigaciju svojih zdravih mozdanih celija moze da prosudi nesto sto ni strucna lica jos nisu utvrdila. Da je covjek namjerno prouzrokovao svoju smrt i time tesko povrijedio jos dva lica. Pa ga stoga ovdje treba mrtvog rascereciti. Dati mu epitet idiota, morona, nekoga ko nije vrijedan vase uvazene, visoko nadarene inteligencije. Pa dobro, kako bi ga ti nazvala? Mislim, vidim da imam posla sa superiornim oblikom inteligencije koji jako voli pametovati u svakom svom postu pa me zanima šta bi ti mislila da je tvoje dijete bilo u tom audiju?Ako vam nije malo smrt za satisfakciju, gdje su vam granice pitam se ? :s Preformuliši. Šta želiš ovim reći?
I sto se tice pitanja, svako onaj koji u nadrogiranom ili alkoholiziranom stanju sjeda u vozilo i time ugrozava zivot drugih treba biti propisno kaznjen. A isti taj, koji u takvom stanju, odnese tudji zivot, treba po meni biti tretiran kao ubica. S predumisljajem. A pretpostavljam da onog ko je samo debil treba amnestirati?! No kako znamo i brzina sto ce reci neodgovornost u voznji i nepridrzavanje pravila voznje takodjer ugrozava zivote. Svakodnevna praksa u BiH koja je jedna od prvih zemalja na ljestvici po saobracajnim nesrecama u Evropi.
Što se tiče ove teme možeš s drugima raspravljati koliko hoćeš, a od mene ćeš uvijek čuti isti odgovor i to bez pisanja traktata...
- anais_nin
#93 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
tempora jos jednom svaka cast
da nije tema ovakva kakva jeste, i da nije u pitanju tragedija izgubljenih ljudskih zivota morala bih se na momenat nasmijati ko fol spontanoj sinhronizovanosti
da nije tema ovakva kakva jeste, i da nije u pitanju tragedija izgubljenih ljudskih zivota morala bih se na momenat nasmijati ko fol spontanoj sinhronizovanosti
-
emko1234
#94 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
ja ne znam cemu toliko filozofiranje i pametovanje..koliko sam primjetio misljenja vam se stvarno kose totalno..tempora je upravu 90%..al mislim da nema potrebe za filozofijom kad je utvrdjeno da je lik bio normalan 100% vozac..nije bio ni pod utuicajem alkohola niti droga bio je los vozac koji je fulio izlaz na autocesti,nazvao je prijatelja koji mu je rekao da se okrene i vrati..frajer je to shvatio doslovno i okrenuo se i vozio nazad..vi pricate o tome ko o necemu sto se nikad nije deslio..imal iko tv od vas?svaki dan se to desava,kako se niko ne zapita kako ti savjesni vozaci sto su blicali i svirali nisu zovnuli policiju i obavjestili ih da frajer vozi u pogresnom pravcu??kako je policija samo jedan poziv dobila?sto je lik u audiju prema rijecima ocevidaca vozio preko 200??to je sve nevazno izgleda,vazno je samo da je covjek vozio 60km u pogresnoom pravcu..jest vazno al ima jos drugih stvari koje su doprnijele skoro isto ko ta voznja u pogresnom pravcu..koliko bi kod nas vozio u pogresnom pravcu?5 km maximalno jer bi ga neka kamikaza s dvicom gti pokupila odmah,kod nas ljudi po zaustavnoj traci preticu a samo rijetki postuju ogranicenja i odmah dobiju nadimak pocetnika ...dajte ljudi molim vas..koliko vas je vozilo po autoputu sarajevo-kakanj drzeci se ogranicenja sve vrijeme..evo ja prvi kazem da nisam,smanjim na mjestima gdje je kamera il gdje policije moze bit..krenite prvo od sebe pa onda osudjujte druge..il barem kad vec krenete osudjivat imajte barem sve cinjeci u vidu..
- lolita_xx
#95 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
evo upravu si...ali ja vec rekoh da se svakome moze desiti, pa i meni, ali rekoh i da bih ja sama bila samo budala vise koja ugrozava neciju sigurnost, pa cak i zivot. i da ovako poginem, niko me ne bi trebao zaliti.emko1234 wrote:ja ne znam cemu toliko filozofiranje i pametovanje..koliko sam primjetio misljenja vam se stvarno kose totalno..tempora je upravu 90%..al mislim da nema potrebe za filozofijom kad je utvrdjeno da je lik bio normalan 100% vozac..nije bio ni pod utuicajem alkohola niti droga bio je los vozac koji je fulio izlaz na autocesti,nazvao je prijatelja koji mu je rekao da se okrene i vrati..frajer je to shvatio doslovno i okrenuo se i vozio nazad..vi pricate o tome ko o necemu sto se nikad nije deslio..imal iko tv od vas?svaki dan se to desava,kako se niko ne zapita kako ti savjesni vozaci sto su blicali i svirali nisu zovnuli policiju i obavjestili ih da frajer vozi u pogresnom pravcu??kako je policija samo jedan poziv dobila?sto je lik u audiju prema rijecima ocevidaca vozio preko 200??to je sve nevazno izgleda,vazno je samo da je covjek vozio 60km u pogresnoom pravcu..jest vazno al ima jos drugih stvari koje su doprnijele skoro isto ko ta voznja u pogresnom pravcu..koliko bi kod nas vozio u pogresnom pravcu?5 km maximalno jer bi ga neka kamikaza s dvicom gti pokupila odmah,kod nas ljudi po zaustavnoj traci preticu a samo rijetki postuju ogranicenja i odmah dobiju nadimak pocetnika ...dajte ljudi molim vas..koliko vas je vozilo po autoputu sarajevo-kakanj drzeci se ogranicenja sve vrijeme..evo ja prvi kazem da nisam,smanjim na mjestima gdje je kamera il gdje policije moze bit..krenite prvo od sebe pa onda osudjujte druge..il barem kad vec krenete osudjivat imajte barem sve cinjeci u vidu..
-
emko1234
#96 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
ma ne znam sta bi ti rekao vezano za to zaljenje,meni je zao svakog,pogotovo nekog ko je ovako poginuo..jadan lik,jos stara s njim bila..jebote zivot,da niko nista ne uradi od tih silnih vozaca..pa tih 60km presrelo ga je barem 500 auta ako ne i vise i da jedna zena samo nazove polciju i oni nista ne urade,sve se ovo moglo sprijecit pravovremenom reakcijom al sve..lolita_xx wrote:evo upravu si...ali ja vec rekoh da se svakome moze desiti, pa i meni, ali rekoh i da bih ja sama bila samo budala vise koja ugrozava neciju sigurnost, pa cak i zivot. i da ovako poginem, niko me ne bi trebao zaliti.emko1234 wrote:ja ne znam cemu toliko filozofiranje i pametovanje..koliko sam primjetio misljenja vam se stvarno kose totalno..tempora je upravu 90%..al mislim da nema potrebe za filozofijom kad je utvrdjeno da je lik bio normalan 100% vozac..nije bio ni pod utuicajem alkohola niti droga bio je los vozac koji je fulio izlaz na autocesti,nazvao je prijatelja koji mu je rekao da se okrene i vrati..frajer je to shvatio doslovno i okrenuo se i vozio nazad..vi pricate o tome ko o necemu sto se nikad nije deslio..imal iko tv od vas?svaki dan se to desava,kako se niko ne zapita kako ti savjesni vozaci sto su blicali i svirali nisu zovnuli policiju i obavjestili ih da frajer vozi u pogresnom pravcu??kako je policija samo jedan poziv dobila?sto je lik u audiju prema rijecima ocevidaca vozio preko 200??to je sve nevazno izgleda,vazno je samo da je covjek vozio 60km u pogresnoom pravcu..jest vazno al ima jos drugih stvari koje su doprnijele skoro isto ko ta voznja u pogresnom pravcu..koliko bi kod nas vozio u pogresnom pravcu?5 km maximalno jer bi ga neka kamikaza s dvicom gti pokupila odmah,kod nas ljudi po zaustavnoj traci preticu a samo rijetki postuju ogranicenja i odmah dobiju nadimak pocetnika ...dajte ljudi molim vas..koliko vas je vozilo po autoputu sarajevo-kakanj drzeci se ogranicenja sve vrijeme..evo ja prvi kazem da nisam,smanjim na mjestima gdje je kamera il gdje policije moze bit..krenite prvo od sebe pa onda osudjujte druge..il barem kad vec krenete osudjivat imajte barem sve cinjeci u vidu..
-
tempora
#97 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Romeo 80 wrote:
Ja ne volim puno pisati jer filozofiranje mi nikad nije bilo jača strana za razliku od nekih i zato kažem ono što mislim bez uvijanja! Ne pada mi na pamet da pored toliko tužnih ljudskih priča i sudbina ja sad oplakujem jednu budaletinu koja je bila u stanju uraditi onako nešto...![]()
Što se tiče ove teme možeš s drugima raspravljati koliko hoćeš, a od mene ćeš uvijek čuti isti odgovor i to bez pisanja traktata...
Ono sto je tebi filozofija, meni je zdravo razmisljanje. Jer samo neko ko ne razmislja moze izreci nesto kao ti, pa izjaviti da ga ne interesuje uzrok vec posljedica.
Ne znam odakle ti pravo da spominjes moje dijete u cijeloj prici ali bit ce da smatras da ces me time dozvati pameti, jer po tvojoj teoriji samo onda kada se covjeku desi nesto licno on bi trebao uvidjeti tezinu desavanja. Nemam rijeci.
I zadnji puta. Ne interesuje me da li ces ti ili bilo ko zaliti ovog covjeka ili bilo koga drugoga. Niti je to bila moja poruka. Ono sto sam htjela reci je da se pokusate suzdrzati blesavih, pomamnih, neodraslih, bizarnih i povrsnih komentara. Jer dva zivota su nestala a dva tesko povrijedjena. Ko ima iole pameti u glavi zanijemio bi pred ovom tragedijom. Pa makar smatrao i osobu budalom. Jer budale smo svi u odredjenim zivotnim situacijama. I vrlo lako nam se moze desiti da svoju budalastinu platimo zivotom. Ko ima imalo dostojanstva razmislio bi o tome, da njegova rijec moze dosegnuti i one koji su ostali iza ovih zrtava i da se tom rjecju covjeku moze nauditi. Onome koji nista nije imao sa ovom tragedijom ali je nekoga izgubio u njoj.
Ovako vrijedjate prvenstveno sami sebe, a potom zdravu pamet onih koji vas citaju i onih koji su u ovoj tragediji najvise izgubili. Vasa prljava, zlobna rijec ce vremenom izlapiti i biti zaboravljena. Ali neciji zivot nekome ne.
-
emko1234
#98 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
tempora 100% tacno sve.. 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#99 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
Pih, stvarno sam zloban...tempora wrote:Romeo 80 wrote:
Ja ne volim puno pisati jer filozofiranje mi nikad nije bilo jača strana za razliku od nekih i zato kažem ono što mislim bez uvijanja! Ne pada mi na pamet da pored toliko tužnih ljudskih priča i sudbina ja sad oplakujem jednu budaletinu koja je bila u stanju uraditi onako nešto...![]()
Ono sto je tebi filozofija, meni je zdravo razmisljanje. Meni nikad nije bio fazon samog sebe uzdizati. No kako smatraš da si nešto strašno pametna valjda to mene čini budalom?! I još očekuješ da šutim?! Neće moći! Jer samo neko ko ne razmislja moze izreci nesto kao ti, pa izjaviti da ga ne interesuje uzrok vec posljedica. Da, ne zanima me uzrok jer uzrok mi je poznat a bogme i posljedica. Kreten napravio debilnu grešku i sad trebam kao nešto razbijati glavu time?! Ne pada mi na pamet...Covjecanstvo se vijekovima trudi da spozna uzroke necega kako bi to nesto sprjecavao ili barem pokusao sprijeciti. Aferim.
Ne znam odakle ti pravo da spominjes moje dijete u cijeloj prici ali bit ce da smatras da ces me time dozvati pameti, jer po tvojoj teoriji samo onda kada se covjeku desi nesto licno on bi trebao uvidjeti tezinu desavanja. Pa ti si dokaz da je to istina.Nemam rijeci.
![]()
I zadnji puta. Ne interesuje me da li ces ti ili bilo ko zaliti ovog covjeka ili bilo koga drugoga. Niti je to bila moja poruka. Ono sto sam htjela reci je da se pokusate suzdrzati blesavih, pomamnih, neodraslih, bizarnih i povrsnih komentara. Ne smatram svoje komentare ni bizarnim ni površnim. Možda nemam pretjeranu želju pisati eseje kad sve može stati u dvije rečenice, ali ako ti smatraš moje komentare nedoraslim to ih nužno ne čini takvim! Jer dva zivota su nestala a dva tesko povrijedjena. Ko ima iole pameti u glavi zanijemio bi pred ovom tragedijom. Što implicira da sam glup jer nisam zanijemio, šta li?!Pa makar smatrao i osobu budalom. Jer budale smo svi u odredjenim zivotnim situacijama. I vrlo lako nam se moze desiti da svoju budalastinu platimo zivotom. Naravno, samo ne bih tada ni očekivao da me se nešto sažalijeva jer to ne bih ni zaslužio... Ko ima imalo dostojanstva razmislio bi o tome, da njegova rijec moze dosegnuti i one koji su ostali iza ovih zrtava i da se tom rjecju covjeku moze nauditi. Onome koji nista nije imao sa ovom tragedijom ali je nekoga izgubio u njoj. Po toj logici ova tema se nije smjela ni otvoriti, zar ne?
Ovako vrijedjate prvenstveno sami sebe, a potom zdravu pamet onih koji vas citaju i onih koji su u ovoj tragediji najvise izgubili. Ako te to toliko vrijeđa nemoj me čitati. No ne očekuj od mene da na tvoje arogantno indirektne tvrdnje da sam glup, zao i kakav sve ne šutim. To neće ići!Vasa prljava, zlobna rijec ce vremenom izlapiti i biti zaboravljena. Ali neciji zivot nekome ne.
-
Leonid Breznjev
#100 Re: Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru
tesko onome koga ljudi cuvaju, rekao bi moj rahmetli djed...
evo, pregledah ovu temu opet, svakojakih misljenja, zaljenja, kritika, zaprepastenja.. a malo suosjecaja, kako i inace. prethodnog vikenda se desi saobracajna nesreca, cetri mlada zivota se zbog prepotentnosti ugasise i ostavise iza sebe sedam malih zivota koja ostadose bez majke, oceva... sami...
neke izjave na ovoj temi su me pogodile i kada sam je prvi put citao, no sada jos vise. zamisljam kako je onima koji su izgubili nekog u ovoj nesreci, kako bi se oni osjecali da vide ova vasa misljenja, izjave...... zamisljam, a znam...
ne znam sta da vam kazem, osim da ponovim rijeci mog rahmetli djeda.. tesko onome koga ljudi cuvaju..
evo, pregledah ovu temu opet, svakojakih misljenja, zaljenja, kritika, zaprepastenja.. a malo suosjecaja, kako i inace. prethodnog vikenda se desi saobracajna nesreca, cetri mlada zivota se zbog prepotentnosti ugasise i ostavise iza sebe sedam malih zivota koja ostadose bez majke, oceva... sami...
neke izjave na ovoj temi su me pogodile i kada sam je prvi put citao, no sada jos vise. zamisljam kako je onima koji su izgubili nekog u ovoj nesreci, kako bi se oni osjecali da vide ova vasa misljenja, izjave...... zamisljam, a znam...
ne znam sta da vam kazem, osim da ponovim rijeci mog rahmetli djeda.. tesko onome koga ljudi cuvaju..