Vovlo V40???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nineac
#1 Vovlo V40???
Imal iko iskustva sa Volvom S40/V40.
U prilici sam da kupim Vovlo V40 sa 2.0 16V motorom (136ks). Kupujem jer mi je pravo povoljan, a već sam se zasitio svog starog auta (Vectra B 2.0 16V).
Imal ko kakvih praktičnih iskustava??? Šta su mu mane, šta prednosti?
U prilici sam da kupim Vovlo V40 sa 2.0 16V motorom (136ks). Kupujem jer mi je pravo povoljan, a već sam se zasitio svog starog auta (Vectra B 2.0 16V).
-
Stari
Imao sam priliku voziti ga u nekoliko navrata, mislim ovu karavan verziju v40 ....u dvije izvedbe: buisnes i edittion classic. Sad, ja se ne sjecam jesul' to bas bile te masine za koje si ti zainteresovan (2.0, 16V). Ovi domaci su me odvratili od kupovine ....kazu ...ako hoces volva ne kupuj to jer hem se montira u Belgiji (il Holandiji), hem mu je tehnologija od mitsubishija. Ovi domaci imaju obicaj reci pravi volvo je samo onaj koji je montiran u Goteborgu (prvenstveno s60 i v70)...a ja za te tipove nemam bas para jer su znatno skuplji.
Ako te zanima .....moje misljenje....pa ide fino....ubrzava solidno (nije bas nesto da ti dah stane al eto nema problema u preticanju ni na ravnom ni uzbrdo). Troskovi za opravke ovdje u svedskoj nisu znatno visi nego kod ostalih auta....al to vjerovatno nije slucaj u Bosni. Zvucna izolacija ne zaostaje puno za onom kod SAAB-a (za kojeg smatram da je najbolji u tom pogledu)....dakle ipak za klasu bolji od recimo Peogeota ili Citroena koji , cim ih nabijes na 100km po auto putu zvrche i hrche ko kosilica za travu i stereo se nista ne cuje.
Prosao je sve testove na polarnom poligonu Arvidsjaur u uslovima velikih hladnoca (u kojima tamo ne oskudjevaju) uz zadovoljavajuce statistike. Sto se tice sigurnosti ocjena kod vecine experata ....robusno-jaka 4 -ka ...od 5 mogucih.
Ako te zanima .....moje misljenje....pa ide fino....ubrzava solidno (nije bas nesto da ti dah stane al eto nema problema u preticanju ni na ravnom ni uzbrdo). Troskovi za opravke ovdje u svedskoj nisu znatno visi nego kod ostalih auta....al to vjerovatno nije slucaj u Bosni. Zvucna izolacija ne zaostaje puno za onom kod SAAB-a (za kojeg smatram da je najbolji u tom pogledu)....dakle ipak za klasu bolji od recimo Peogeota ili Citroena koji , cim ih nabijes na 100km po auto putu zvrche i hrche ko kosilica za travu i stereo se nista ne cuje.
Prosao je sve testove na polarnom poligonu Arvidsjaur u uslovima velikih hladnoca (u kojima tamo ne oskudjevaju) uz zadovoljavajuce statistike. Sto se tice sigurnosti ocjena kod vecine experata ....robusno-jaka 4 -ka ...od 5 mogucih.
-
nineac
rajvosa kakav je sa potrošnjom?? Jel baš taj V40 sa 2.0 motorom??
de mi malo više podataka, udobnost itd! mislim da bi trebao biti dosta kvalitetniji od moje vectre, ali nisma s en ikada sa tim autom susreto, osim par puta na nekim kraćim relacijama!
de mi malo više podataka, udobnost itd! mislim da bi trebao biti dosta kvalitetniji od moje vectre, ali nisma s en ikada sa tim autom susreto, osim par puta na nekim kraćim relacijama!
-
rajvosa
Sto se potrosnje tice , trosi solidno.Nebi ti znao reci tacno u litre al ako insistiras mogu..Opel V. nisam vozio i neznam koliko trosi.Udoban je , mada mi nije nesto super raskosan.Znas Kada sjednes u Volvo R klasu tek vidis koliko je V 40 mali..Al kazem , u toj klasi je super..nineac wrote:rajvosa kakav je sa potrošnjom?? Jel baš taj V40 sa 2.0 motorom??
Vozio sam ga u svim prilikama i veoma je stabilan, Super auto za snijeg-kisa.Na auto putu se neces postiditi..
Sta jos da kazem....Pitaj pa cu ti reci
-
nineac
Koliko prosječno troši? Kod mene vectra troši prosječno 8-8.5 ltr (vani mogu spsutiti na 7 ali u gradu ispod 11 neam teorije). Znam da su tu negdje, ali neznam d ali je previše rastrošan. Inče ja mislim da je on dosta komforniji od Vectre! Posebno sjedišta!
-
rajvosa
Mislim da je tu negdje znaci oko 9l.Kod mene je model 2003 v40 2.0nineac wrote:Koliko prosječno troši? Kod mene vectra troši prosječno 8-8.5 ltr (vani mogu spsutiti na 7 ali u gradu ispod 11 neam teorije). Znam da su tu negdje, ali neznam d ali je previše rastrošan. Inče ja mislim da je on dosta komforniji od Vectre! Posebno sjedišta!
Gdje si jel kupujes u sarajevu..
Mozda ce ti biti interesantna info .Na auto putiu je super na brzini 160 -180.Vozio sam ga i preko 200 .nije za brzin epreko 200 a to ti i netreba..Meni se licno svidja Volvo S 60 R. To je najbolji volvo.Al on ti je puno veci puno vise trosi ...Al je super .
Volvo V40 je fino auto .
Zelim ti puno srece .
ps
Ako te jos nesto zanima pitaj
-
dugi
I ja sam bio zagrijan za to auto ali ga nisam kupio jer sam tek dosao u swe, nisam dobio stalni posao pa mi je malo preskup.
Sjedao sam unutra, dosta je skucen, ako si preko 190cm nema sanse da se udobno smijestis.
Taj motor mislim da je fordov 2.0 16v. Koliko trosi ne znam jer to svedi ne prate. Kad pitam sveda koliko mu trosi auto samo me cudno pogleda i kaze da ne zna, to ih ne interesuje.
Sto se tice saradnje sa mitsubishijem od njih su uzimali 1.8 motore.
U principu fin autic.
Sjedao sam unutra, dosta je skucen, ako si preko 190cm nema sanse da se udobno smijestis.
Taj motor mislim da je fordov 2.0 16v. Koliko trosi ne znam jer to svedi ne prate. Kad pitam sveda koliko mu trosi auto samo me cudno pogleda i kaze da ne zna, to ih ne interesuje.
Sto se tice saradnje sa mitsubishijem od njih su uzimali 1.8 motore.
U principu fin autic.
-
Stari
Nisam sad bas previse siguran u nekakvu usporedbu izmedju V40 i te Vectre B koju ti imas.nineac wrote:Koliko prosječno troši? Kod mene vectra troši prosječno 8-8.5 ltr (vani mogu spsutiti na 7 ali u gradu ispod 11 neam teorije). Znam da su tu negdje, ali neznam d ali je previše rastrošan. Inče ja mislim da je on dosta komforniji od Vectre! Posebno sjedišta!
Al onako opcenito....ja imam osjecaj da je vectra za nijansu prostranija od v40 ....vrlo moguce da grijesim ....al i meni se plafon kod v40 cini malo nizi nego sto bi trebalo. A sto se sjedista tice, to vidis bas nisam zagledao ....dovoljno je udoban...samo fakat nije za one koji su visoki preko 190cm.
- VR6
Ja sam cuo da je to najgori Volvo model u historiji. Nije bas na nivou Volvo-a, inace, cuvaj se GDI motora, oni su preosjetljivi na gorivo. Taj Volvo dosta motora ima od Renaulta, nisam siguran jel i taj Renaultov, al moguce je...
-
mehopuzic
e i ja sam razmisljao o tom automobilu! ali sam cuo puno stvari protiv njega te da je holandski, te da ima renaultovu tehnolgiju i neke motore(npr 1.9 d europa) te da se pocesto kvari pa sam odustao! inace on stvarno mocno izgleda i nije skup-mozda bas zato sto nije cemu! ma nisam ti ni sam pametan! 2000 tdi sa klimom i abs-om mozes kupiti za 5000-5500 eura!
-
whow
Nemam nekih direktnih iskustava sa Volvom V 40/ S40 , ali ga vidam na cesti svakodnevno , izgled je o.k. jer je skrojen po uzoru na vece dobro poznate modele Volva. Pitanje je dali je to jos uvjek onaj isti Volvo i poslije dolaska Fordovog management team-a . Mislim da djeli platformu sa novom Mazdom 3, Focusom i nekim drugim autima iz Ford- grupe. Ford tvrdi da iako doticni model djeli mnostvo djelova sa drugim automobilima ( obicno nize klase i znatno jeftinijim) Volvo jos uvijek zadrzava svoje prepoznatljive karakteristike. Koliko je to istina presudice vrijeme i prodaja . Licno mislim da se radi o slucaju kada je "mark up" od nekoliko hiljada dollara dodan samo zbog Volvo bedza. Citao sam neke review-e u Motor Trend i mislim da je auto u cjelini ocjenjen pozitivno , definitvno nije "best buy"jer kao sto rekoh placa se za prestiz koji nosi Volvo bedz ali ako ga dobivas povoljno onda je to o.k. Mislim da Ford ovim autom upravo zali pridobiti trziste srednjeg staleza ,
koje tradicionalno kupuju auta Golf klase ali ovaj put sa nesto vise luxuza i puno vecom cijenom. Pitanje je dali si si spreman pre-platiti auto samo da bih mogao reci da vozis Volva . Ja licno vozim 04 Boru TDI station vagon i za iste pa i manje pare sam ovdje mogao kupiti Altimu koja je performer al svak' nesto voli. Hajd' nek je sa srecom.
koje tradicionalno kupuju auta Golf klase ali ovaj put sa nesto vise luxuza i puno vecom cijenom. Pitanje je dali si si spreman pre-platiti auto samo da bih mogao reci da vozis Volva . Ja licno vozim 04 Boru TDI station vagon i za iste pa i manje pare sam ovdje mogao kupiti Altimu koja je performer al svak' nesto voli. Hajd' nek je sa srecom.
-
nineac
Ovo je prva verzija volva S/V 40 te on ima sopstveni trap, a tehniku je djelio sa mitsubishi carismom (što nije loše). Novi Volvo S40/V50 djeli tehniku sa novim Focusom i Mazdom 3.
međutim odusto sam, je meni ne priliči karavan, nemogu nikako protiv sebe. Da je limuzina uzeo bi odmah pogotovo jer je motor koliko toliko kapacitetan (140 ks 191 nm) te ima kraće prenose od vectre. Inače, dosta su mi se svidjela sjedišta koja su iz Volva S70. Veličinom je malo manji od vectre, ali ga ta sjedišta izvlače, to je pravo dobro voziti se u njima.
Uglavnom ništa od njega.
međutim odusto sam, je meni ne priliči karavan, nemogu nikako protiv sebe. Da je limuzina uzeo bi odmah pogotovo jer je motor koliko toliko kapacitetan (140 ks 191 nm) te ima kraće prenose od vectre. Inače, dosta su mi se svidjela sjedišta koja su iz Volva S70. Veličinom je malo manji od vectre, ali ga ta sjedišta izvlače, to je pravo dobro voziti se u njima.
Uglavnom ništa od njega.
-
Stari
Ovo cini mi se i nije bas tako....imao je volvo ranije losijih modela ....prvo mjesto kao najveci volvoov promasaj u istoriji....se desio kad su s kraja 80-ih u Goteborgu odlucili da naprave sportsko-auto za mlade.....mislim Volvo i sport i mladi.....evo kako je to izgledaloVR6 wrote:Ja sam cuo da je to najgori Volvo model u historiji. Nije bas na nivou Volvo-a, inace,...
Statisticki gledano ubjedljivo najlosije prodavan volvo svih vremena je bez konkurencije jedini Volvo-sport coupe za mlade ....model 480
-
BIciklo1
jucer u Zenici na raskrsnici prekoputa Talica , kamion (MB šleper 25 tonski) je naletio na Volva, ne znam kojeg neki stariji kockasti model . vjerujete da je kamion ostao bez prednjeg dijela , a prika u volvu izađe nogom ispravi točak i ode . murjaci crkoše od smijeha.

-
whow
E dobra ti je ova , govori mnogo o automobilima a bogami i nasim murijacima .BIciklo1 wrote:jucer u Zenici na raskrsnici prekoputa Talica , kamion (MB šleper 25 tonski) je naletio na Volva, ne znam kojeg neki stariji kockasti model . vjerujete da je kamion ostao bez prednjeg dijela , a prika u volvu izađe nogom ispravi točak i ode . murjaci crkoše od smijeha.
Zahvaljujem
-
audi_s2
ja bi ti kao prijedlog dao alfa 156 kao svako auto ima mane al kad vidis ljepotu tu onda te srce vuce
citao sam u novinama kad smo vec kod mana da je jedan od najnepouzdaniji auta i da su njegovi vlasnici prilicno nezadovoljni
ima li ko ovakvih iskustava.
citao sam u novinama kad smo vec kod mana da je jedan od najnepouzdaniji auta i da su njegovi vlasnici prilicno nezadovoljni
ima li ko ovakvih iskustava.
-
FortunaBela
#22 Re: Vovlo V40???
Nema mane, ali ja ga nikad ne bih uzela, saab je zakon....nineac wrote:Imal iko iskustva sa Volvom S40/V40.
-
rajvosa
Nineac,
Volvo 60 r klasa je super auto
http://www.fast-autos.net/volvo/volvo60r.html
Trenitno mi je najbolje auto BMW 6er.....naravno u svoljoj klasi
http://www.bmw.de/de/produkte/automobil ... index.html
Pozdrav
Volvo 60 r klasa je super auto
http://www.fast-autos.net/volvo/volvo60r.html
Trenitno mi je najbolje auto BMW 6er.....naravno u svoljoj klasi
http://www.bmw.de/de/produkte/automobil ... index.html