Volvo S80
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Ljut_ko_Leptir
#1 Volvo S80
Sta mislite o ovoj zvijeri...
5 cilindera
2.4i
125KW, 170hp
5 cilindera
2.4i
125KW, 170hp
-
nineac
Pa sad da je zvijr i nije. Auto je sasvim solidan, ali je naglasak stavljen na udobnost i komform ukupne vožnje, to povećava težinu, a sobzirom koje su dimezije tog automobila nije baš lagan. Tako da ta mašina predstavlja sasvim solidnu kombinaciju, ali nemoj puno očekivati od perfomansi.
Za tu težinu trebaš nešto od 200+ ks da bi rekao da je zvijer!
inače, auto je super udoban i izuzetno tih!
Za tu težinu trebaš nešto od 200+ ks da bi rekao da je zvijer!
- Qler
Ma volvo je volvo, jebi ga! Meni je beton auto.
Po nekom mom skromnom misljenju uvijek se znalo
Mercedes - luksuz, udobnost i sl
BMW - Sportske limuzine, jake masine i tako
Volvo - Sigurnost u svakom pogledu, nekako ulijeva sigurnost i samopouzdanje! Klasicna, a dobra auta
Audi - ni tamo - ni 'vamo, uglanom ne zna bil' piskio 'il bi kako
:D zato ga je i ne gumo

Mercedes - luksuz, udobnost i sl
BMW - Sportske limuzine, jake masine i tako
Volvo - Sigurnost u svakom pogledu, nekako ulijeva sigurnost i samopouzdanje! Klasicna, a dobra auta
Audi - ni tamo - ni 'vamo, uglanom ne zna bil' piskio 'il bi kako
-
Ljut_ko_Leptir
[ I to ...[/b]nineac wrote:Pa sad da je zvijr i nije. Jesi li ga vozio?Auto je sasvim solidan, ali je naglasak stavljen na udobnost i komform ukupne vožnje, to povećava težinu, a sobzirom koje su dimezije tog automobila nije baš lagan.Da je tezak ,slazem se potpuno ali se zato ne izvrce lako a sto se tice razvijanja brzine treba probati pa komentarisati. Tako da ta mašina predstavlja sasvim solidnu kombinaciju, ali nemoj puno očekivati od perfomansi. Nije Porshe ali vjeruj da je zvijer, na 240km/h se osjecas kao da vozis 120 a brzinu primjetis tek kad pogledas u retrovizor.Za tu težinu trebaš nešto od 200+ ks da bi rekao da je zvijer!
-
Ljut_ko_Leptir
[ I to ...[/b]nineac wrote:Pa sad da je zvijr i nije. Jesi li ga vozio?Auto je sasvim solidan, ali je naglasak stavljen na udobnost i komform ukupne vožnje, to povećava težinu, a sobzirom koje su dimezije tog automobila nije baš lagan.Da je tezak ,slazem se potpuno ali se zato ne izvrce lako a sto se tice razvijanja brzine treba probati pa komentarisati. Tako da ta mašina predstavlja sasvim solidnu kombinaciju, ali nemoj puno očekivati od perfomansi. Nije Porshe ali vjeruj da je zvijer, na 240km/h se osjecas kao da vozis 120 a brzinu primjetis tek kad pogledas u retrovizor.Za tu težinu trebaš nešto od 200+ ks da bi rekao da je zvijer!
-
Ljut_ko_Leptir
Qler wrote:Ma volvo je volvo, jebi ga! Meni je beton auto.
Mercedes - luksuz, udobnost i sl I ne tako velika razlika od volva
BMW - Sportske limuzine, jake masine i tako S ovim se ne bih slozio jer sam imao BMW i zgadili su mi se ko auta totalno..Volvo - Sigurnost u svakom pogledu, nekako ulijeva sigurnost i samopouzdanje! Klasicna, a dobra auta
Audi - ni tamo - ni 'vamo, uglanom ne zna bil' piskio 'il bi kako:D zato ga je i ne gumo Prije bih izabrao za Audi nego za BMW.
-
Zadig
uz duzno postovanje, ja ne znam o kom autu ti pricas, ali S80 sa ovim motorm koji je coek naveo ide maximalno 220 (toliko navodi proizvodjac).Ljut_ko_Leptir wrote:Qler wrote:Ma volvo je volvo, jebi ga! Meni je beton auto.
BMW - Sportske limuzine, jake masine i tako S ovim se ne bih slozio jer sam imao BMW i zgadili su mi se ko auta totalno..Volvo - Sigurnost u svakom pogledu, nekako ulijeva sigurnost i samopouzdanje! Klasicna, a dobra auta
Audi - ni tamo - ni 'vamo, uglanom ne zna bil' piskio 'il bi kako:D zato ga je i ne gumo Prije bih izabrao za Audi nego za BMW.
I maximalna brzina od 220 sa ubrzanjem od nula do 100 za 9 sekundi izvini ali sekunde nije zvjer, nije ni z od zvjeri.
Jednostavno komforna limuzina i to je to
ako ti slucajno mislis na S80 T6 model, e to je vec nesto drugo.
-
nineac
Da imao sam priliku voziti ga sa par motorana jednoj promociji, a D5 sam vozio na dužoj relaciji.
Ostajem pri svemu što sam ti rekao, s tim da po mom mišljenju najbolja kombinacija u tom automobilu je D5 sa 163 ks i 340 nm obrtnog momenta.
To je sjajna putna limuzina, te se diesel sa velikim obrtnim momentom sasvim super uklapa u sve to.
Inače, u svemu ostalom je tipični volvo, ima finih stvarčica koje su samo vlvu svojstvene.
Ostajem pri svemu što sam ti rekao, s tim da po mom mišljenju najbolja kombinacija u tom automobilu je D5 sa 163 ks i 340 nm obrtnog momenta.
To je sjajna putna limuzina, te se diesel sa velikim obrtnim momentom sasvim super uklapa u sve to.
Inače, u svemu ostalom je tipični volvo, ima finih stvarčica koje su samo vlvu svojstvene.
-
Ljut_ko_Leptir
Ne mislim na T6 .Zadig wrote:uz duzno postovanje, ja ne znam o kom autu ti pricas, ali S80 sa ovim motorm koji je coek naveo ide maximalno 220 (toliko navodi proizvodjac).Ovako, ja imam to auto i vjeruj mi da sam da vozio 240 a to sto proizvodjac kaze okaci macku o rep, jedino ako km sat laze toliko a to i nije bas svojstveno za Volvo.Ljut_ko_Leptir wrote:Qler wrote:Ma volvo je volvo, jebi ga! Meni je beton auto.
I maximalna brzina od 220 sa ubrzanjem od nula do 100 za 9 sekundi izvini ali sekunde nije zvjer, nije ni z od zvjeri. Koliko mu sekundi treba to ne znam , nisam mjerio ali znam da do 100km/s nabije vrlo brzobrze nego 9 sec, mislim.
Jednostavno komforna limuzina i to je to
Slazem se i to i jeste limuzina i nije sportsko auto ali za jednu limuzinu vrlo brzo auto a o stabilnosti da ne govorim.
ako ti slucajno mislis na S80 T6 model, e to je vec nesto drugo.
-
ado-šampion
Čuj to!? Ma nemoj mi reć'!Anell wrote:Volvo je kvalitetno auto! Evo jedna slika od mene!