VOLVO S40

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
leon bosnia

#1 VOLVO S40

Post by leon bosnia »

Planiram kupiti Volvo s 40 , pa bih zelio cuti sta mislite o istom. Motor 1,6 benzin, naravno nov. Nemojte me zaliti sa komentarima :skoljka:
LeKo

#2 Re: VOLVO S40

Post by LeKo »

Procekaj Drvosječu, on će ti najbolje reći.
sinus

#3 Re: VOLVO S40

Post by sinus »

Koliko god se ja trudio da mi se svidi ovaj auto odbija me jedna jedina stvar, a to je unutrašnjost koja mi se ni malo ne sviđa:

Image
corsa

#4 Re: VOLVO S40

Post by corsa »

@sinus :thumbup:
Totalno bezlican auto, zato mi se volvo i inace ne svidja!
TheGodfather001

#5 Re: VOLVO S40

Post by TheGodfather001 »

Koliko vidim da je leon rekao da kupuje NOVOG S40, koji je u svakom slucaju i ljepsi i napredniji od prethodnika... Mislim da nema puno komentara za novo auto, benzin - potrosnja oko 9-10 po gradu, servis skup, neka je sretno i da ih promijenis mnogo.
sinus

#6 Re: VOLVO S40

Post by sinus »

Do mene je nisam vidio da novog kupuje, ali opet isto imam mišljenje...(ali o ukusima se ne raspravlja)

Image
Gray

#7 Re: VOLVO S40

Post by Gray »

corsa wrote:@sinus :thumbup:
Totalno bezlican auto, zato mi se volvo i inace ne svidja!

Nekada bio, ali se stvari mijenjaju, svaki novi model im je sve bolji a pogotovo sve ljepši. Pogledaj samo zadnja tri modela, C30, XC60 i budući S60.

Image

Image

Image
corsa

#8 Re: VOLVO S40

Post by corsa »

Joj, suti, stalno imam problem zbog ovog C30. Mojoj djevojci je prelijep, a meni prednji dio i nekako, ali zadnji je preruzan. :D Totalna kopija stare 480-tke. Ne znam, o ukusima se ne raspravlja, ali Volvo mi se ne svidja, pogotovo unutrasnjost. Jedini koji mi nije los je novi S80.
Gray

#9 Re: VOLVO S40

Post by Gray »

Meni se Volvo baš sviđa zbog unutrašnjosti. one tanke konzole su genijalne. Volvo mi se sviđa jer je ipak premium klasa, luksuzan, siguran, a nije Nijemac (Audi, BMW, Merc) kojeg svi imaju i koji su mi postai maksimalno papanski. Volvo je decentni luksuz, za ljude koji hoće dobro i luksuzno auto a nemaju potrebu da se kur*e tim :D

Image
rusmir.ba

#10 Re: VOLVO S40

Post by rusmir.ba »

vozio kod surajaka S40, predzadnji model, 1.8 koliko se sjecam, mislim da nisam vidio auto koje bolje lezi na cesti i djeluje sigurnije, a i unutrasnjost nije bas tako ruzna, ova nova je extra.

da trosi-trosi, pogotovu stani/kreni po gradu, vani je to vec podnosljivo.

mozda malo skupo odrzavanje no kod novog to te ne bi trebalo brinuti. ako si se namjerio na njega ne mjenjaj odluku!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#11 Re: VOLVO S40

Post by corolla02 »

Od njihovih sedana S60 i S80 su vrijedni pogleda, dok S40 i S30 nemaju sta ponuditi
Gile Šampion

#12 Re: VOLVO S40

Post by Gile Šampion »

Eh ovako evo mog iskustva.Imao sam priliku voziti Volvo S 40 2000 godište,1.8 motor,benzin,prešao nekih 16000 km.To sam auto vozio prije nekih 3 mjeseca.Auto je zaista prešlo tako malu kilometražu,znači što se tiče motora haman novo,jer je kod prijašnjeg vlasnika stajao više garažiran nego što je vožen.Šta reći?

Totalno sam se razočarao

Prije nego što sam ja uzeo to auto,koje je inače vlasništvo moje firme,auto je bilo u ovlaštenom servisu,promjenjeno na njemu sve što se trebalo promjeniti...
Auto troši nekih 11-12 litara gradske vožnje ! Auto APSOLUTNO tromo.Ja koji u privatnom vlasništvu imam neko auto koje je približne jačine što se tiče kubikaže i KS,jednostavno nisam mogao da vjerujem da je to Volvo uopšte(kako slabo ide) :shock: :? jer nekad prije toga sam imao isto priliku da vozim S 60 i naprosto sam oduševljen njime po pitanju svega.

Krut,neudoban,ružna unutrašnjost,slabo ide,troši...skup za održavanje...eto to su moji utisci što se konkretno tiče Volva S 40

Vjerovatno ovaj novi Volvo S 40 je dosta,dosta bolji...
VR6

#13 Re: VOLVO S40

Post by VR6 »

Vozio sam ovaj novi S40, prvo sa 1.6 dizel motorom sa 110-ak KS, a kasnije i 2.0 benzin. Meni se licno autic pravo svidio, cak i ovaj dizelas, iako osnovni motor, isao je jako fino, trosio mi oko 4 litre na otvorenoj sasvim solidnim tempom. Dobar mjenjac, opcenito jako fin autic za vozit, a uz to udoban.
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: VOLVO S40

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

leon bosnia wrote:Planiram kupiti Volvo s 40 , pa bih zelio cuti sta mislite o istom. Motor 1,6 benzin, naravno nov. Nemojte me zaliti sa komentarima :skoljka:
Dobar izbor, novi S40/V50 je dobar autic, potpuno drugacije auto u odnosu na stari S/V40. Doduse neki mu zamjeraju sto je rađen na sasiji Forda Focusa ali tu se dodirne tacke sa Focusom zavrsavaju - globalizacija uzima svoj danak. Ja sam do prije par sedmica imao V50 2.0D model iz 2004. godine, i bio sam izrazito zadovoljan. Za nesto vise od godinu dana koliko je bio u mom posjedu, promijenio sam ulje i sve filtere te prednje i zadnje pakne. Imao sam problem sa bravom (elektronika) na prednjim lijevim vratima ali i to je rijeseno zamijenom elektro modula. Ovi modeli iz 2004. godine i sa pocetka 2005. godine imaju sitnih djecijih bolesti sa elektronikom, dok su modeli od sredine 2005. pa nadalje prevazisli ove probleme. Kod diesel motora zna zezati EGR ventil i cija zamijena u ovlastenom servisu kosta oko 400-500€, ali ti kupujes benzin pa ces imati par stavki manje od kojih moze zaboliti glava. :-) Ako si u prilici ja bih ti ipak preporucio 2.4 ili 2.4i motor, jednostavno potrosnja ce ti biti tu negdje u 5% gore-dole a ti motori su se pokazali izuzetno pouzadani i izdrzljivi. O sigurnosti ne treba trositi rijeci, pet zvjezdica (34 poena), anatomski dizajnirana sjedista koja su na Whiplash testu dala najbolje rezultate i neobicno dizajnirana sredisnja konzola Volvo S40 cine ovo vozilo posebnim. Onaj ko zeli drugacije vozilo, neka mi ne zamjere vlasnici VW-a, BMW-a i Benz-a, koje ce ih izdvojiti od sivila svetog trojstva iz Njemacke, Volvo je sigurno pravi izbor. Na kraju ako kupis S40 obavezno posjeti ovaj link. Sretno. :)
olensoner

#15 Re: VOLVO S40

Post by olensoner »

Ma ne mozes pogrijesiti, to je odlicno auto, prijatelj mi ima novi S40 2.4 benz. full oprema automatik, sve i za pare nije mogao bolju opremu i bolje auto kupiti(istina htio je da kupi novi S60, ali mu se nije isplatilo ckati jos godinu dana). Sto se tice samog 1.6 motora nije los ako nisi neki pretjerano zestok vozac, jer ne mozes ocekivati sportske preformanse od auta koji ima 100KS i teskog 1300-1400kg. Potrosnja tog motora po gradu je nekih 9 litara, a 5-7 ovako na otvorenom. Auta ima sasvim dovoljno mjesta da se smjeste 4 osobe prsojecne visine. U svakom slucaju ja bih ga kupio na da sam na tvom mjestu. Ja licno imam S80 i kada budem kupovao slijedece auto sigurno ce opet Volvo da bude, najvjerovatnije neki iz serije XC :thumbup:
emko1234

#16 Re: VOLVO S40

Post by emko1234 »

evo sve su ti ljudi rekli,ja bi ti samo rekao da je taj motor star bar 8-9 god..i da se po meni ne isplati uzet..bolji ti je 1.6d 5 puta,o 2.0d necu ni pricat je odlican motor cijela ga grupacija koristi..ford,peugeot,mazda,volvo...benzinci su isto dobri osim tog ulaznog..on je bas los,al ako nemas neke sportske ambicije bice ti dovoljan..
leon bosnia

#17 Re: VOLVO S40

Post by leon bosnia »

Hvala svima na iscrpnim informacijama. Mislim da mi odgovara 74 kw za voznju po Bosni i odlazak na more. VOLVO je vrh sigurnosti i kvaliteta. Ako promijenim misljenje javljam se .
leon bosnia

#18 Re: VOLVO S40

Post by leon bosnia »

Motor 1,6 101ks je aluminijski u potpunosti i nije star 8-9 godina. Odlikuju ga vrlo mala potrosnja i izdrzljivost, u odnosu na tezinu naravno. Opet kazem da je idealan za ODodlazak na remo i voznju po bosanskim cestama. Autoput je nesto drugo, trebao b i najmanje 2,0 140ks
Drvosjeca iz Dejcica

#19 Re: VOLVO S40

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

leon bosnia wrote:Motor 1,6 101ks je aluminijski u potpunosti i nije star 8-9 godina. Odlikuju ga vrlo mala potrosnja i izdrzljivost, u odnosu na tezinu naravno. Opet kazem da je idealan za ODodlazak na remo i voznju po bosanskim cestama. Autoput je nesto drugo, trebao b i najmanje 2,0 140ks
Ako si pazario neka je sa srecom, naravno da je ta snaga zadovoljavajuca...osim ako ne mislis ici na nurnberger ring. :-D Sretno. :thumbup:
Post Reply