VOLVO S40
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- accent
#1 VOLVO S40
Ako im ko kakvog iskustva sa Volvom S40 negativnog pozitivnog nije bitno neka podijeli to iskustvo sa nama.
Kakav je za odrzavanje, cijene djelova i servisa i koji je servis najbolji?
Kakva je potrosnja dizel u ovom slucaju?
Bezbjednost znamo ipak je to Volvo.
I sveukupna ocijena.
Molio bi da se javljaju iskljucivo forumasi koji su valsnisi Volva (u ovom slucaju S40) ili su to bili
HVALA
I sveukupna ocijena.
Molio bi da se javljaju iskljucivo forumasi koji su valsnisi Volva (u ovom slucaju S40) ili su to bili
HVALA
-
obuca
e jebiga ja samo vozimaccent wrote:a sta je pravo S ili V sad si me upalila odo trazit (ma koliko se sjecam nisam nigjde vidio V, pojma nemam)
a zar u SKFu ne prodaju lezajeve ili su se preorijentisali na sve zivo
-
miop
V je karavan, a S je limuzinaobuca wrote:e jebiga ja samo vozimaccent wrote:a sta je pravo S ili V sad si me upalila odo trazit (ma koliko se sjecam nisam nigjde vidio V, pojma nemam)
a zar u SKFu ne prodaju lezajeve ili su se preorijentisali na sve zivomoram muza pitat sta to znaci. kod mene je V40. a SKF ima sve dijelove i garanciju dobijes. meni su zamjenili bosch pumpu. mi smo generalku uradili za upola manje love nego sto bi kostalo u servisu
I nije TDI (VW) nego TD sa common rail direktnim ubrizgavanjem goriva
- Drvosjeca iz Dejcica
Imao sam V40 1,9 75 kW, 2001. godiste, glavne karakteristike mala potrosnja, robusno i sigurno auto. Ja sam svog doduse servisirao u Volvo servisu ali to je bilo uglavnom redovna izmjena ulja i filtera; za ostalim skupim popravcima nisam imao potrebe jer me slusao k'o Doxa.
Da prije dva mjeseca nisam imao sudar, sa duplo vecim vozilom, vjerovatno bi ga i danas vozio. Sreca pa sam prilikom tog sudara sjedio u Volvu jer ko zna kako bih prosao da je bilo neko manje vozilo.

- Drvosjeca iz Dejcica
Naravno, meterijalno se moze nadoknaditi, izgubljen ili unisten zivot ne. Trenutno vozim Renaulta i autic je O.K, mada sam vec bacio oko na V70.obuca wrote:oj drvosjeco zao mi je ali je vazno da opet da se nista vise nije desilo osim gužvanja limarije. bice opet volvo
-
obuca
mocan je pravo. i mi se dvoumimo da li da prodamo ovog i da uzmemo drugogDrvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, meterijalno se moze nadoknaditi, izgubljen ili unisten zivot ne. Trenutno vozim Renaulta i autic je O.K, mada sam vec bacio oko na V70.obuca wrote:oj drvosjeco zao mi je ali je vazno da opet da se nista vise nije desilo osim gužvanja limarije. bice opet volvo
- Drvosjeca iz Dejcica
Da, pogotovo D5, 120kW ili 163 KS. Na zalost ja u BiH nisam uspio naci niti jednog 2001/2002. godiste. Za ovakvo auto bi se trebalo otici u inostranstvo i ako hoces da dovuces dobrog sa relativno malo pređenih kilometara, takvog ne mozes dobiti ispod 23-27 hiljada KM do registracije.obuca wrote:mocan je pravo. i mi se dvoumimo da li da prodamo ovog i da uzmemo drugogDrvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, meterijalno se moze nadoknaditi, izgubljen ili unisten zivot ne. Trenutno vozim Renaulta i autic je O.K, mada sam vec bacio oko na V70.obuca wrote:oj drvosjeco zao mi je ali je vazno da opet da se nista vise nije desilo osim gužvanja limarije. bice opet volvo
-
zlatan01
Neko je vec spomenuo da V kod Volvoa znaci karavan dok S znaci limuzinu. Kod serije 40 do 2003 je ugradjivan Renault 1,9 litarski motor dok u aktuelnu seriju (sada S40 i V50) se ugradjuju PSA 1,6 litarski 109 ks i 2,0 od 136 ks. Probao sam obadva i moram reci da idu jako dobro i stedljivo. 1,6 trosi prosjecno 5 litara! Volvo inace ima problema sa kvalitetom elektronike narocito ovih 40 i 50 tako da su u vrhu liste auta koji cesto posjecuju servis. Ovo naravno ne mora znaciti da su problematicni svi primjerci i sve serije auta...
- Drvosjeca iz Dejcica
Da to su Renault motori prilagodjeni seriji S/V40. Moja jedina zamjerka tim motorima je mozda malo veca razina buke kod veceg broja obrtaja, inace ostalo je sve OK.zlatan01 wrote:Neko je vec spomenuo da V kod Volvoa znaci karavan dok S znaci limuzinu. Kod serije 40 do 2003 je ugradjivan Renault 1,9 litarski motor dok u aktuelnu seriju (sada S40 i V50) se ugradjuju PSA 1,6 litarski 109 ks i 2,0 od 136 ks. Probao sam obadva i moram reci da idu jako dobro i stedljivo. 1,6 trosi prosjecno 5 litara! Volvo inace ima problema sa kvalitetom elektronike narocito ovih 40 i 50 tako da su u vrhu liste auta koji cesto posjecuju servis. Ovo naravno ne mora znaciti da su problematicni svi primjerci i sve serije auta...
- chuchumbamayumbe
Ubio se za Dejcica?!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, meterijalno se moze nadoknaditi, izgubljen ili unisten zivot ne. Trenutno vozim Renaulta i autic je O.K, mada sam vec bacio oko na V70.obuca wrote:oj drvosjeco zao mi je ali je vazno da opet da se nista vise nije desilo osim gužvanja limarije. bice opet volvo
-
howyesno
nisam vlasnik tog automobila ali sam dugo vozio dva volva s40 , doduse oba su bili benzinci.
auta su pravi strojevi, nema zamjerke, lezi na cesti kao na sinama a i covjek se nenormalno sigurno osjeca u njemu,
e sada da li su dijelovi i servis skupi ne znam jer nisam ja servisirao, znam samo da su u f-auto centru uzasno skupi za ostale ne znam .
u svakom slucaju treba ga pregledat ako je dobar za svake je preporuke.
auta su pravi strojevi, nema zamjerke, lezi na cesti kao na sinama a i covjek se nenormalno sigurno osjeca u njemu,
e sada da li su dijelovi i servis skupi ne znam jer nisam ja servisirao, znam samo da su u f-auto centru uzasno skupi za ostale ne znam .
u svakom slucaju treba ga pregledat ako je dobar za svake je preporuke.
-
privat
#20 Re: VOLVO S40
Volvo S40 sam imao skoro cetri godine.Imao sam model 98 i tad je presao vise od 70 000km,jacina motora je bila 2,0 to znaci oko 140 konja .Potrosnja je bila solidna,negdje izmedju 7,5 do 8,5 lit.na 100km.zavisno od nacina voznje.Bio je benzinac i nije bio tako los,malo tvrd na gumama ,valjda zbog niskoprofilnih guma i ne bas startan.Njegove lose osobine su kocnice,spone,amortizeri,zatim semering koji dihtuje izmedju mjenjaca i motora,tu ulje obavezno procuri a popravka je skupa.Inace je to jako fino i stabilno auto,i dalje vozim volvo samo malo jace i puno skuplje ,sretno sa buducom kupnjom pa makar i ne bilo volvo!?accent wrote:Ako im ko kakvog iskustva sa Volvom S40 negativnog pozitivnog nije bitno neka podijeli to iskustvo sa nama.
I sveukupna ocijena.
HVALA
- Drvosjeca iz Dejcica
Ma kakvi, kod nas jos na konjima prilaze selu.chuchumbamayumbe wrote:Ubio se za Dejcica?!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, meterijalno se moze nadoknaditi, izgubljen ili unisten zivot ne. Trenutno vozim Renaulta i autic je O.K, mada sam vec bacio oko na V70.obuca wrote:oj drvosjeco zao mi je ali je vazno da opet da se nista vise nije desilo osim gužvanja limarije. bice opet volvo
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Vozio cetrdesetku, vozio sezdesetku, vozio xc cross country.
Po meni, ovaj zadnji pobrao sve simpatije. Ljetos sam radio na pisti gdje isprobavaju nove modele. Novi V70 je ok, 40 nekako premalen i opet xc pobrao sve simpatije. Bice skup ali kad bih imao ne bih zalio. Masina i po. Nego da nadjem onaj prospekt sto sam zastekao pa vam nalijepim performanse ( trosi 10 litara, toliko znam, moze se i dizel naruciti)
Po meni, ovaj zadnji pobrao sve simpatije. Ljetos sam radio na pisti gdje isprobavaju nove modele. Novi V70 je ok, 40 nekako premalen i opet xc pobrao sve simpatije. Bice skup ali kad bih imao ne bih zalio. Masina i po. Nego da nadjem onaj prospekt sto sam zastekao pa vam nalijepim performanse ( trosi 10 litara, toliko znam, moze se i dizel naruciti)
- chuchumbamayumbe
#23 Re: VOLVO S40
Ima li sta da mu valja, svijuti?!privat wrote:Volvo S40 sam imao skoro cetri godine.Imao sam model 98 i tad je presao vise od 70 000km,jacina motora je bila 2,0 to znaci oko 140 konja .Potrosnja je bila solidna,negdje izmedju 7,5 do 8,5 lit.na 100km.zavisno od nacina voznje.Bio je benzinac i nije bio tako los,malo tvrd na gumama ,valjda zbog niskoprofilnih guma i ne bas startan.Njegove lose osobine su kocnice,spone,amortizeri,zatim semering koji dihtuje izmedju mjenjaca i motora,tu ulje obavezno procuri a popravka je skupa.Inace je to jako fino i stabilno auto,i dalje vozim volvo samo malo jace i puno skuplje ,sretno sa buducom kupnjom pa makar i ne bilo volvo!?accent wrote:Ako im ko kakvog iskustva sa Volvom S40 negativnog pozitivnog nije bitno neka podijeli to iskustvo sa nama.
I sveukupna ocijena.
HVALA
-
serpico
JA vozim s 60 d5 dizelas 2002. Dobro auto potrosnja 6-7 pri brzoj voznji (7 ako se stalno vozi 180}. Lijep izgled mada malo cudna kombinacija dizel a sportski izgled. Danas izmijenjao sve filtere i ulje (svakih 20-40-60 hiljada km). Distribucioni remen se mijenja tek na 160 hiljada. Uglovnom sam prezadovoljan do sada. Prije volva sam imao lancia k 2,4 td od 97 do 2002 koja je bila udobnija i mozda ljepsa ali sve ostalo je na strani volva 
-
ado-šampion
Niko nije spomenuo da se Volvo S40 prethodne generacije pravio na istoj platformi kao i Mitsubishi Carisma, koju je koliko ja znam (nisam siguran!) razvio Mitsubishi. Tako da oni koji očekuju "premium" mogu biti razočarani. Da ne pokrenem lavinu sad, nemam ništa protiv Mitsubishija, sam vozim japanca i simpatišem japance (moj sljedeći/prvi auto biće aktuelni Avensis, ako Bog da), kad kažem "premium" mislim na BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar i slične. Da, da ne zaboravim Lexus.