Volvo s40, problemi..

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
VrliPisacNeki

#1 Volvo s40, problemi..

Post by VrliPisacNeki »

Vozdra!

Posto sam vidio da je ovdje uvijek visok odaziv na teme i da se ljudi trude da zaista pomognu odlucih se pozaliti i traziti i vase misljenje. :)

Ugl. radi se o volvu s40, 2005., diesel, 2.0. Prvi problem sam imao sa cudnim zvukom pri malo vecoj brzini kada bih pomjerao volan u lijevo ha hu, elem, to je otkazao lezaj i problem ce u skoro vrijeme biti rijesen. Ono sto me zeza jeste hajmo reci visokofrekventan zvuk na polasku (samo kad stavim auto u prvu brzinu i krecem). Zvuk je tesko opisati. npr. kao truba napunjena vodom :-) u F-auto centru su mu za to i lezaj trazili 3000km :lol: s tim da ne obecavaju da ce se popraviti, mora se vaditi cijeli set mjenjaca :sad: eh sad ako ima neko s tim iskustva bio bih praaavo zahvalan da mi kaze svoje misljenje. sta bi taj zvuk mogao predstavljati? :)

Takodjer, posto je volvo relativno rijedak auto na nasim cestama, slabo ima i majstora, pa eto ako neko zna nekoga ko je zaista dobar kad su ove vozilice u pitanju nek ostavi info.. :sax:
neki

#2 Re: Volvo s40, problemi..

Post by neki »

http://www.bhvolvoclub.ba/

ovdje ce se vjerovatno naci neko ko ce ti moci kvalitetno odgovoriti na pitanje, a vjerovatno znaju i za dobre majstore. F autocentar ti preporucujem da zaobilazis u sirokom luku
Bakir1

#3 Re: Volvo s40, problemi..

Post by Bakir1 »

2,0 d 100 kw 136 KS je fordov motor,taj auto je na platformi ne znam mondea,focusa,tako da imas dosta majstora koji ti taj auto mogu odrzavati,kojeg tacno nemam pojma ali vjerovatno ima majstora za isti.
to sto opisujes kao kvar moze biti veoma banalna stvar tipa nosac mjenjaca,zastitni lim,auspuh.tj sve ovo ako nemas anomalija u samom radu automobila,ako ubrzava kako treba,ako trosi kako treba itd
holowey

#4 Re: Volvo s40, problemi..

Post by holowey »

majstor vlado na grbavici, odmah iznad sandora...cini mi se da on radi volvo... nazovi na 033 644 846 pa priupitaj
pajero

#5 Re: Volvo s40, problemi..

Post by pajero »

Samo cu ponoviti ono sto je predhodno receno. Prvo navrati na bhvolvoclub forum jer tamo pored raje koja vole volva ima i majstor koji privatno radi. Kod Vlade i Zvonke otidji obavezno jer su to stari znalci za ovog svedskog proizvodjaca...Pozdrav
VrliPisacNeki

#6 Re: Volvo s40, problemi..

Post by VrliPisacNeki »

Hvala puno!

Isao sam na grbavicu i odmah je prepoznao problem. Sve u svemu hejbet stvari. :)

Lamela, korpa, zamajac, druk lezaj i prednji lezaj desnog tocka. Odoh ja u hiljade.. :sad:

Pozz
pajero

#7 Re: Volvo s40, problemi..

Post by pajero »

JBG druze, volvo je to jos 2005...Ako ti to urade kako treba nece biti problema narednih 10 godina... :thumbup:
bollle

#8 Re: Volvo s40, problemi..

Post by bollle »

Jakara servis u Podlugovima oni su majstori za deset..
mmaanniijjaakk

#9 Re: Volvo s40, problemi..

Post by mmaanniijjaakk »

imas kralju u Zenici kod Kalemove pumpe ... frajer extra radi volvo automobile ..... ja sam iz Sarajeva ali idem kod njega redovno, naravno uz moje originalne dijelove .... volvo s60 je u pitanju...
Post Reply