VOLVO - KLIMA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Daphna
#1 VOLVO - KLIMA
E ovako, puklo crijevo od klime pa me interesuje gdje to uraditi, ići u servis volva ili negdje kod nekog majstora? Znate nekoga da to radi dobro a povoljno? Mislim, da ne oderu cijenom ono... 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#2 Re: VOLVO - KLIMA
To bi svaki majstor trebao da znade zamjeniti, takodjer pored zamjene crijeva i system se mora ponovno napuniti freonom!Daphna wrote:E ovako, puklo crijevo od klime pa me interesuje gdje to uraditi, ići u servis volva ili negdje kod nekog majstora? Znate nekoga da to radi dobro a povoljno? Mislim, da ne oderu cijenom ono...
-
cikavelja
#3 Re: VOLVO - KLIMA
Sto je puklo je sada po meni puno vaznije pitanje od samog gdje cu i kako cu naci drugo-novo crijevo! Jel' se to nestikla, veliki su pritisci u njima tako da od kojekakvih zamjenskih ili Hamdija pravi crijeva za klime na Bistriku, popravaka nema nista.
Jeli ostecenje doslo zbog vanjskog faktora (nabijanje viseg pritiska od dopustenog, neispravnost neke od drugih komponenata) ili je dotrajalo samo po sebi (sto je za tebe najpovoljija opcija) mada,ta crijeva vrlo rijetko pucaju sama po sebi.
Servis obavezan.
I to koji ima i znanja i materijala da to udesi.
Jeli ostecenje doslo zbog vanjskog faktora (nabijanje viseg pritiska od dopustenog, neispravnost neke od drugih komponenata) ili je dotrajalo samo po sebi (sto je za tebe najpovoljija opcija) mada,ta crijeva vrlo rijetko pucaju sama po sebi.
Servis obavezan.
I to koji ima i znanja i materijala da to udesi.
- Daphna
- MoHiKaNaC
#5 Re: VOLVO - KLIMA
Nedavno zamijenio slicno crijevo i platio 80 KM.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#6 Re: VOLVO - KLIMA
Traka!?
To odmah majstoru goni!
To odmah majstoru goni!
- Daphna
#7 Re: VOLVO - KLIMA
Gdje?MoHiKaNaC wrote:Nedavno zamijenio slicno crijevo i platio 80 KM.
@corolla02
-
cikavelja
#8 Re: VOLVO - KLIMA
Daphna wrote:Usljed čega je puklo ja nemam pojma ali ovako izgleda: (traka čisto da ne povuče kakve vlage p ajoš većeg belaja)
Kako se otprilike kreću cijene u Sarajevu?
Jebes bosanskog sofera ako nema kilo paljene zice i bar dva izolirbanda u gepeku.
- Daphna
#9 Re: VOLVO - KLIMA
Doduše, bosanac je ali ne u BiHcikavelja wrote:Daphna wrote:Usljed čega je puklo ja nemam pojma ali ovako izgleda: (traka čisto da ne povuče kakve vlage p ajoš većeg belaja)
Kako se otprilike kreću cijene u Sarajevu?
![]()
![]()
![]()
![]()
Jebes bosanskog sofera ako nema kilo paljene zice i bar dva izolirbanda u gepeku.
- citroen
#10 Re: VOLVO - KLIMA
ako si iz sarajeva,imas vrhunske majstore za te stvari u butmiru,servis se zove "klima centar"
- Daphna
#11 Re: VOLVO - KLIMA
Ok, hvala puno!citroen wrote:ako si iz sarajeva,imas vrhunske majstore za te stvari u butmiru,servis se zove "klima centar"
- citroen
#12 Re: VOLVO - KLIMA
na cliu od starog puklo crijevo na vise mjesta,trazio na vise mjesta majstora koji to moze napraviti i niko nece ni da pogleda,kazu moras kupiti novo ali ti se ne isplati,slucajno prolazio kroz butmir i vidim natpis klima centar,svratim do njih i objasnim kakav je kvar i ljudi mi rekose da se sve moze popraviti i tako im ja auto u servis,naprave crijevo i napune klimu i to sve kostalo 120KM 
-
atomic80
#13 Re: VOLVO - KLIMA
Jel ima neko broj Klima Centra (ili kako se vec zovu). Kod mene pusta negdje u sistemu, a u najgorem slucaju treba skinuti instrument tablu na Fiat Marea. Nebi bilo lose kad bi oni to mogli popraviti. Unaprijed hvala.
- Daphna
#14 Re: VOLVO - KLIMA
+387 61 186 558 Kemoatomic80 wrote:Jel ima neko broj Klima Centra (ili kako se vec zovu). Kod mene pusta negdje u sistemu, a u najgorem slucaju treba skinuti instrument tablu na Fiat Marea. Nebi bilo lose kad bi oni to mogli popraviti. Unaprijed hvala.
+387 61 929 929 Ćelo
Adresa: Izeta Čomare 67 - Butmir