Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Je li istina da je Volksbanka prodata Rusima i da su dosli ovdje i smjenili svo rukovodstvo i doveli srbe u Sarajevo kao upravu.
Navodno je kupljena od strane Sberbanke http://www.sbrf.ru/moscow/ru/ ali da neće mijenjati ime da bi se zadržala pozitivna reputacija poslovnosti pod germanskim imenom...
Volksbanka ce sve izmjeniti...od imena do loga ...radnika itd jesu Rusi, ali većinski vlasnik je sama Rusija kao država....povećavaju i broj radnika....i imaju velike planove za nas
Zhurba wrote:Volksbanka ce sve izmjeniti...od imena do loga ...radnika itd jesu Rusi, ali većinski vlasnik je sama Rusija kao država....povećavaju i broj radnika....i imaju velike planove za nas
Draga su mi banka, imao sam transakcijski račun kod njih ali ću odmah sutra otići zatvoriti račun.
A za rukovodstvo - istina je - sad sam zvao da provjerim info. Doveli su srbina za direktora prvo za VB lizing - zove se Slobodan Vujić.
Kažu da neće smanjivati broj ljudi za sad....
Ne znam....
Žali bože mjesta kod Katedrale koje im je pripalo.
Sad se pitam zar država nema zakon o kontroli sumnjivog kapitala i zar nema reciprociteta kod kontrole vanskotrgovinskih tokova u Komori???
Abortus, de malo se informisi pa onda napisi post.
Vb lizing uopce nije kupljen, vec je ostao u austrijskom vlasnistu i direktor kojeg si pomenuo je vec skoro 10 godina direktor, a nisu ga doveli rusi koji se pominju. Fakat ljudi pisu sta im padne na um.
Zhurba wrote:Volksbanka ce sve izmjeniti...od imena do loga ...radnika itd jesu Rusi, ali većinski vlasnik je sama Rusija kao država....povećavaju i broj radnika....i imaju velike planove za nas
Draga su mi banka, imao sam transakcijski račun kod njih ali ću odmah sutra otići zatvoriti račun.
A za rukovodstvo - istina je - sad sam zvao da provjerim info. Doveli su srbina za direktora prvo za VB lizing - zove se Slobodan Vujić.
Ne znam....
Sad se pitam zar država nema zakon o kontroli sumnjivog kapitala i zar nema reciprociteta kod kontrole vanskotrgovinskih tokova u Komori???
Klasično razmišljanje jednog zaostalog nacionaliste, zato i jesmo kao država jadni i zaostali! S ljudima koji razmišljaju poput tebe ova država nema budučnosti!
Mislim da im ce rusko ime za banku biti marketinski katastrofalan potez. Da to sami znaju svjedoci cinjenica da je i web Volksbank BL kompletan rebrandovan na Sberbank dok Volksbank BH jos ceka. Definitivno mogu ocekivati odredjen broj zatvaranja racuna - mislim na sadasnju Volksbank BH.
Slicno kao sto OMV moze ocekivati u FBiH kada postane vjerovatno brend Gazprom.
abortus wrote:
Da si ti meni ziv i zdrav, u tom porodilistu gdje radis abortuse ti zaboravise reci da je Slobodan direktor VB Leasinga u sarajevu vec prilican broj godina... Ja da moram reci, rekao bih barem 4-5...
Evo ti da vidis i sliku tog "strasnog inostranog" Srbina...
AfterEight wrote:Mislim da im ce rusko ime za banku biti marketinski katastrofalan potez. Da to sami znaju svjedoci cinjenica da je i web Volksbank BL kompletan rebrandovan na Sberbank dok Volksbank BH jos ceka. Definitivno mogu ocekivati odredjen broj zatvaranja racuna - mislim na sadasnju Volksbank BH.
Slicno kao sto OMV moze ocekivati u FBiH kada postane vjerovatno brend Gazprom.
A to zakljucujes po ? Sebi ? Neka ponude bolje uslove od vecine drugih (mahom austrijskih maceha firmi) banaka, pa da vidis kako ce ljudi ici tamo umjesto od tamo... Time ne kazem da ce biti bolje, ali sto ne bi bilo ? To je VB do sada bio susta poslovnost ? Jastaradi... Ili RZB, ili HYPO, ili bilo ko drugi...
ne znam kakve su VB u drugim gradovima, ali u mom gradu usluga je katastrofa. s klijentima radi jedan radnik i jedna radnica koji nikad nemaju vremena za klijenta, a i dok rade s klijentom imaju neku svoju pricu, banka je gotovo uvijek prazna, ali opet ako se mora nesto uplatiti ceka se dugo, ja sam jednom silom prilika cekala garant vise od pola sata iako kad sam usla u banku nije bilo nikog, ali eto gospodja je imala nekog posla oko nekih uplata nesto je morala da sredi, a sto mi uplate nije mogao izvrsiti gospodin do nje nije mi bas jasno i tako dok sam dosla na red doslo je jos par klijenata pa su njih uzeli preko reda jer imaju samo isplatu, a ja cu se ipak zadrzati itd.
ne bih voljela imati nikakvog posla s njima nakon toga
Boli me briga ko je direktor i vecinski vlasnik, ali kad vec MORAM u zivotu odabrati banku, biram onu koja je jaka i sigurna (a VB bi to morala biti sa tim Rusima iza ledja!), koja je lako dostupna -čitaj, koja ima dosta bankomata (a to nije VB!), i koja te nece bas olako obmanjivati i derati (kako to ima obicaj Reiffeisen!)
Ne znam....
Direktor te nove banke je Edin Karabeg. Staro tradicionalno srpsko ime i prezime. Nama je jos i dobro kakvih ljudi i razmisljanja imamo.Nego, ne znam sta si i do sada radio u Volksbanci, sto nisi bio u Vakufskoj banci, BBI... al prvo provjeri, mozda i tamo ima neki Srbin.
abortus wrote:Je li istina da je Volksbanka prodata Rusima i da su dosli ovdje i smjenili svo rukovodstvo i doveli srbe u Sarajevo kao upravu.
Navodno je kupljena od strane Sberbanke http://www.sbrf.ru/moscow/ru/ ali da neće mijenjati ime da bi se zadržala pozitivna reputacija poslovnosti pod germanskim imenom...
odlično...namjerno sam neki dan invalidninu prebacio u ovu "srpsku" banku, baš imajući u vidu sav primitivizam razmišljanja prosječnog malograđanina gdje je rusko=srpsko....čisto mi je merak bilo da gledam face onih ždroha što sjede u općinskom sekretarijatu za boračko-invalidsku i kako preko neke stvari premeću papire i izmišljaju razloge da ne mrdnu guzicom...
a banka ko banka ...isti govno samo drugo pakovanje
ps
nadam se da će uvesti par hiljada ili da upotrjebim izvornu rusku rijeć tisuća, bankomata u Sarajevu
imam pitanje, kako se obracunava kamata kada hocu da izmirim dug koji sam napravio na racunu na kojem sam imao limit, odnosno dozvoljeno prekoracenje po tekucem racunu.
konkretno, trazio sam samo 600 prekoracenja, koje skoro nikad nisam ni do pola iskoristavao. onda sam podigao svih 600 (iz privatnih razloga) i nakon toga morao otvoriti racun u drugoj banci zbog drugog poslodavca, i sada hocu kada izmirim taj dug da zatvorim racun u volksbanci. limit sam prekoracio prije nekih 3 mjeseca. koliko se sjecam, onda mi je receno da kamata iznosi oko 14,5%.
eh sad, jel mi moze ko reci sta konkretnije, prije nego odem uopste do banke i to? kako ce oni to obracunati i koliko i sta bi trebao ocekivati od volksbanke?
Nazoves ili odes da pitas koliki je dug u tom momentu... Jesi li dobio pismeni izvod zadnji put ? Na 600 KM duga, 14.5% je oko 87 KM, godisnje... Ako si im duzan 3 mjeseca toliko onda je to negdje oko 30 KM kamate, dakle moze oscekivati oko 650 KM da ce te sve kostati sa uobicajenih 10 KM za zatvaranje racuna...
drndalo wrote:Nazoves ili odes da pitas koliki je dug u tom momentu... Jesi li dobio pismeni izvod zadnji put ? Na 600 KM duga, 14.5% je oko 87 KM, godisnje... Ako si im duzan 3 mjeseca toliko onda je to negdje oko 30 KM kamate, dakle moze oscekivati oko 650 KM da ce te sve kostati sa uobicajenih 10 KM za zatvaranje racuna...
super, ako je tako.. tako sam i ja nesto zamisljao, ali sam kontao da mi se kamata obracunava mjesecno i da ce biti mnogo vise.. al et.. nije onda strasno... samo reci mi, evo cujem i vidim ovo da su ih rusi kupili i to, hocel tu biti nekih komplikacija i to u slucaju da sad volksbanka nekad u dogledno vrijeme promjeni ime u tu rusku banku i to?
Sto bi bilo problema ? Oni su kupovinom preuzeli sve obaveze i prava... Tako i pravo da ti oni umjesto autrijanaca uzmu tih npr. 37 KM kamate, i jos npr. 10 KM za zatvaranje racuna...
MGB wrote:imam pitanje, kako se obracunava kamata kada hocu da izmirim dug koji sam napravio na racunu na kojem sam imao limit, odnosno dozvoljeno prekoracenje po tekucem racunu.
konkretno, trazio sam samo 600 prekoracenja, koje skoro nikad nisam ni do pola iskoristavao. onda sam podigao svih 600 (iz privatnih razloga) i nakon toga morao otvoriti racun u drugoj banci zbog drugog poslodavca, i sada hocu kada izmirim taj dug da zatvorim racun u volksbanci. limit sam prekoracio prije nekih 3 mjeseca. koliko se sjecam, onda mi je receno da kamata iznosi oko 14,5%.
eh sad, jel mi moze ko reci sta konkretnije, prije nego odem uopste do banke i to? kako ce oni to obracunati i koliko i sta bi trebao ocekivati od volksbanke?
Hvala.
ko ti rece da je kamata po tekucem rn 14,5% .na kreditnoj kartici da ali po tekucem rn. dobijes limit u visini plate ( u nekim slucajevima i po 2-3 plate ) ali je kamata oko 0,05% do 0,1 %. raspitaj se ti u banci za ove postoke jer mislim da te neko pogresno uputio u limit po tekucim rn.
ovo vazi za sve banke ne samo ovu.
I da li je neko saznao kakve su im sad kamatne stope na nenamjenske i stambene kredite? Da li nastavljaju sa praksom Volksbanke, sestomjesecni euribor+njihova fiksna kamata?
abortus wrote:
Evo ga, ljuti Srbin na privremenom radu u Rusiji... Pardon, Sarajevu... Ma isto ti je to...