Volite li rješavati SUDOKU?
-
Cryptoman
- van Basten
Ja sam se bio navukao na sudoku prije 1-2 mjeseca, jedva sam se oslobodio zaraze... moze koji detalj vise o tom takmicenju?
-
Cryptoman
Postavljena su pravila takmicenja.
Medjutim, sudoku je samo jedna od mnogih zagonetki koje su u svijetu lansirane zadnjih deceniju i po. Zajednicko im je da su koncipirane tako da ih mogu ravnopravno rjesavati svi iz vrste homo sapiensa
Vec 16 godina se odrzava i Prvenstvo svijeta u rjesavanju logickih problema, na kojem se rjesavaju razne zagonetke. Bosna i Hercegovina je dosad tri puta ucestvovala na ovim prvenstvima. Tamo bude jako zanimljivih problema, a za njihovo rjesavanje cesto treba dosta maste i snalazljivosti. Nije potrebno neko matematicko predznanje i tome slicno.
Sve vise zemalja svijeta se ukljucuje u ovo, i ja samo pokusavam da i nase ljude zainteresujem, tako da se i kod nas malo podstakne interes i takmicarski duh. Zato je napravljeno i ovo malo takmicenje koje krece danas.
Vise informacija se nalazi na blogu, a svaki zainteresovani je dobrodosao...
U svijetu je sudoku extrapopularan. Toliko popularan da se od prosle godine odrzava i Prvenstvo svijeta u rjesavanju sudokua. Ove godine na redu je drugo po redu, a pocinje u Pragu za desetak dana. Zvanicni www je http://www.sudoku07.com, i tamo ima vise informacija o ovom dogadjaju, kao i dosta zadataka za dowload.van Basten wrote:Ja sam se bio navukao na sudoku prije 1-2 mjeseca, jedva sam se oslobodio zaraze... moze koji detalj vise o tom takmicenju?
Medjutim, sudoku je samo jedna od mnogih zagonetki koje su u svijetu lansirane zadnjih deceniju i po. Zajednicko im je da su koncipirane tako da ih mogu ravnopravno rjesavati svi iz vrste homo sapiensa
Vec 16 godina se odrzava i Prvenstvo svijeta u rjesavanju logickih problema, na kojem se rjesavaju razne zagonetke. Bosna i Hercegovina je dosad tri puta ucestvovala na ovim prvenstvima. Tamo bude jako zanimljivih problema, a za njihovo rjesavanje cesto treba dosta maste i snalazljivosti. Nije potrebno neko matematicko predznanje i tome slicno.
Sve vise zemalja svijeta se ukljucuje u ovo, i ja samo pokusavam da i nase ljude zainteresujem, tako da se i kod nas malo podstakne interes i takmicarski duh. Zato je napravljeno i ovo malo takmicenje koje krece danas.
Vise informacija se nalazi na blogu, a svaki zainteresovani je dobrodosao...
- van Basten
Opet ja...
ne skontah, treba li se gdje ranije prijaviti i ako treba- gdje i kako, il je samo dovoljno pokupiti prvi zadatak i kad se bude slalo rješenje sa podacima to vrijedi kao prijava?
-
Cryptoman
Ne treba se nigdje posebno prijavljivati.van Basten wrote:Opet ja...ne skontah, treba li se gdje ranije prijaviti i ako treba- gdje i kako, il je samo dovoljno pokupiti prvi zadatak i kad se bude slalo rješenje sa podacima to vrijedi kao prijava?
Samo pokupis zadatak, rijesis, posaljes rjesenje, pokupis, rijesis, posaljes... i tako do besvijesti...
- van Basten
e super onda... koliko mi obaveze dopuste pokupiću i ja koji zadatak
- van Basten
Izgleda da sam ja fakat slijep oko očiju... pročitah na blogu da je prvi set zadataka postavljen za download, al prerovih čitav blog i nigdje ga ne nađoh... 
- van Basten
Drug, zaista sam imao najbolju namjeru rješiti koji set, čisto onako da se malo i ja rekreiram, al priznajem da si me našao... prvi put se susrećem sa sudoku zagonetkom po principu nekih zgrada i spratova i to fakat ne znam. Sretno
-
Dead Man Walking
Gdje su locirana ova pravila?Uz rjesenja, u mejlu treba poslati i podatke navedene u tački 4. "Pravila za takmičenje u rješavanju sudokua".
-
Dead Man Walking
Uh evo ih na ovom topicu, bas sam milicijaDead Man Walking wrote:Gdje su locirana ova pravila?Uz rjesenja, u mejlu treba poslati i podatke navedene u tački 4. "Pravila za takmičenje u rješavanju sudokua".