oj ojoijojojojojoj metalka moj dobar drugar hahaha
Volite li Metallicu ? .
Moderator: _BataZiv_0809
-
sumirprimus
#151 Re: Volite li Metallicu ? .
jah zaboravih,al ono MASTER MASTER,a komplet hipodrom za njima,ma nema ba dalje,VRH BRATEEE 
-
sumirprimus
#152 Re: Volite li Metallicu ? .
jah jos nesto...vokri mi bi zbog blekenda i harvestera,al sve u svemu ,ma ko je bio sve mu je jasno.....
po onoj kisi onoliki svijet,ma spektakl....
po onoj kisi onoliki svijet,ma spektakl....
-
sumirprimus
#153 Re: Volite li Metallicu ? .
HAHAHA AL najaca ova treba na pocetku..ko je kriv? mdrfkrs.. hahahahahah
- Better Man
#154 Re: Volite li Metallicu ? .
Pozdrav i tebi! Ne znam dali se ima igdje skinuti koncert iz Ljubljane, jer ja nisam ga nigdje vidio. Znam da nisam loše prošao sa set listom tada jer je bila zaista prejaka, a odsvirali su i najbolju stvar sa Load albuma koja može sigurno u sami vrh njihove set liste Bleeding Me i naravno sve one najbolje i najlegendarnije stvari sa prva 4 albuma. Šteta što je ovima u ZG bilo ružno vrijeme, kiša i blato. U Ljubljani je bilo ljepota od vremena, potpuno vedro nebo, sunce i toplo i naravno Metallica.Okudzava wrote:Hvala za mali izvestaj iz SLO '99. Ja bio u BG 2004, dobili smo Harvestera, al' i ti nisi tada lose prosao, Fight Fire With Fire, The thing that should not be... ima li igde za skinuti taj koncert iz Slovenije? Ovaj iz BG sam skinuo na http://www.livemetallica.com/catalog.aspx?doVault=1 gde ce uskoro osvanuti i ovaj iz ZG (kad ga izmiksaju); fantastican zapis, kao sa "Live shit"... ali jos uvek ni 10 sekundi ne videh / ne cuh iz Slovenije... poz iz Novog Sada.Better Man wrote:Ako je iko znao prasit uzivo onda je to Metallica. Ne znam dali je iko od vas bio 1999. godine na njihovom koncertu u Ljubljani na stadionu Bezigrad. Tad je na srecu vrijeme bilo idealno (mjesec juni, vedro nebo, suncan dan) i bio je pravi lom. Tad su kao predgrupe nastupili Monster Magnet, King Diamond i neki Slovenci. Oko mene tipovi od po 2 metra visine, duge kose do pola ledja i bicepsi u ruku ko u nogu. Tad su koncert otvorili sa Breadfan i nakon nje odmah uvezano (bez pauze) odsvirali Master of Puppets. Kakva je tad sutka bila na te dvije pjesme i kad tad nisam zavrsio polomljen na zemlji necu nikada. Kad Lars raspali palicama po bubnjevima sve se strese. Obzirom da su tada duze svirali nego u Zagrebu i lista je bila sira i bila je fenomenalna kao i Zagrebu, jedino je falila najbolja njihova pjesma Fade To Black koju su odsvirali u Zagrebu. A jos jedna legendarna je falila tada, a vidim nije ni u Zagrebu odsvirana je Welcome Home (Sanitarium) i ne znam zasto ni tada, a nisad u Zagrebu nije odsvirana orginalna Unforgiven, ali su odsvirane neke kojih nije bilo u Zagrebu kao Wherever I may Roam. I molim onekoji za metallicu kazu da je heavy metal da to ne cine, jer Metallica nikad to nije bila, oni su poceli kao Speed\Trash metal i to su oduvijek i bili (i pored faze Black albuma, Load i Reload). Heavy metal je Iron Maiden. Davno mi je jedan balavc tvrdio i ubjedivao da je Iron Maiden Death metal, a Metallica Heavy metal i nisi ga mogao u suprotno ubjediti. Obzirom da sam i Metallicu i Iron Maiden gledao uzivo, mogu reci da i jedni drugi prase fenomenalno i da mi je tesko reci koje bolji. Kad je u pitanju Maiden drago mi je da sam ih gledao na replici njihove World Slavery Tour, jer im je to bila najspektakularnija turneja i scenografija i dosta misticna. Sjecam se kad sam prije rata u Jugotonu kupio video kasetu Live After Death, a danas imam DVD verziju.
-
sumirprimus
#155 Re: Volite li Metallicu ? .
ej bolji covjece,al bas zbog kise je u neku uvrnutu ruku i bilo predobro...
ono ko u inat,svi nabrijani,ne moze nam niko nista
...
al kad vidjoh transparent metallica tesanj
kraljeevii
p.s znal ko ocel svirat u beogradu?nesto se pricalo...
ono ko u inat,svi nabrijani,ne moze nam niko nista
al kad vidjoh transparent metallica tesanj
- ultima_palabra
#156 Re: Volite li Metallicu ? .
Jel ono završiše sa Seek&Destroy?sumirprimus wrote:ej bolji covjece,al bas zbog kise je u neku uvrnutu ruku i bilo predobro...
ono ko u inat,svi nabrijani,ne moze nam niko nista...
al kad vidjoh transparent metallica tesanj![]()
kraljeevii
![]()
Hajd nisu oni toliko stari, imam još fore da ih pogledam
-
sumirprimus
#157 Re: Volite li Metallicu ? .
ultima_palabra wrote:Jel ono završiše sa Seek&Destroy?sumirprimus wrote:ej bolji covjece,al bas zbog kise je u neku uvrnutu ruku i bilo predobro...
kraljeevii
![]()
p.s znal ko ocel svirat u beogradu?nesto se pricalo...Koji kraljevi...
joooooj to sam zaboravio,ej drug vjeruj,vrijedi svake marke i svake kapi kise,znas kad u jednom trenutku skontas da se slabije cuju zbog kapuljace i kabanice,skines sve sa glave,kisa lije po tebi a kad ga lars zada,kroz bubrege ti zvuk prolazi,ma neprocjenjivo a i onaj truljo
a vice hetfild cuo sam volite teze stvari...i poce lega,prasit,ma nisu bile dvje tri nove pjesmice...
samo mi osta dusa za blekendom
- River_isle
#158 Re: Volite li Metallicu ? .
ma ti si dobro prosaohajvan76 wrote:
Ako je ne'ko nas'o ovu lijevu u blatu poslije koncerta, neka mi javi, neka sam i ja docek'o jebeni Woodstock!
Pao i Battery i Fade, btw.
samo da su svirali unforgive II ... ali... idalje - metallica je moj dobar drugar !
- ultima_palabra
#159 Re: Volite li Metallicu ? .
Ma znao sam da će napraviti spektakl, ako su zaboravili napraviti dobru pjesmu, nisu zaboravili svirati staresumirprimus wrote:ultima_palabra wrote:Jel ono završiše sa Seek&Destroy?sumirprimus wrote:ej bolji covjece,al bas zbog kise je u neku uvrnutu ruku i bilo predobro...
kraljeevii
![]()
p.s znal ko ocel svirat u beogradu?nesto se pricalo...Koji kraljevi...
joooooj to sam zaboravio,ej drug vjeruj,vrijedi svake marke i svake kapi kise,znas kad u jednom trenutku skontas da se slabije cuju zbog kapuljace i kabanice,skines sve sa glave,kisa lije po tebi a kad ga lars zada,kroz bubrege ti zvuk prolazi,ma neprocjenjivo a i onaj truljoje monstrum,ma obavezno ih gledat,jbga,čiče su i oni pitanje koliko ce jos svirat,zacas se mogu raspast
![]()
a vice hetfild cuo sam volite teze stvari...i poce lega,prasit,ma nisu bile dvje tri nove pjesmice...
samo mi osta dusa za blekendom
Jbg, ne mogu ih sve odsvirati, svako ima svog favorita.
-
Okudzava
#161 Re: Volite li Metallicu ? .
Super fotke, 'Better Man'. Dakle i u Sloveniji bilo lepo vreme (u Beogradu takodje idealno), znaci koncert je bio na otvorenom? Oprosti na neznanju, al' k'o sto vidis, stvarno nisam imao skoro nikakav info o tom koncertu... lako je sad sa svim digitalcima i torrentima i Youtube-om... Youtube-a nije ni bilo 1999. i 2004. Kad ukucas "metallica belgrade" u Youtube searchbox imas samo jedan jedini zapis; odmah posle koncerta sam nasao lika koji je snimao, posle se naravno rasirio Internetom, snimak kao sto se vidi je dosta "shaky" i nestabilan, ali je tip junacki stajao 2 sata i 20 minuta i sve snimio.
S druge strane, audio je ODLICAN, drugar nekako uspeo da ga skine odavde --
http://www.livemetallica.com/live-music ... e-SER.html
E sad, poceli su bas od te turneje da snimaju svaki koncert i stavljaju za skidanje, ali moguce da je sniman i tvoj, ko zna? Inace, predgrupa kod nas je bio Van Gogh - masa im je strasno zvizdala, i jos Djule posle koncerta tipicno nadmeno izjavi "da da, cast nam je bila da sviramo pred Metalikom, ali kad smo malo izbliza videli kako to izgleda, shvatili smo da ni oni nisu bas savrseni, blabla..." ... ma KO TE ZVAO bre uopste... kobajagi bilo neko SMS glasanje, anketa u jednim novinama, "koga biste voleli za predgrupu?" ... ko li njih izglasa da mi je znati?
E, daj jos nesto (izvini ako gnjavim), ko je bio predgrupa, koliko mase bilo, ozvucenje, koliko trajalo... secam se kod nas da je pisalo dan pred koncert "metallica ce svirati 2 sata i 20 minuta", ja reko' "ma da 100 %...", kad ono stvarno, koncert poceo u 21:30 h (pola sata kasnio sto mi se cinilo kao 3 sata od nestrpljenja) i zavrsio se u 23:50 h.
Otvorili su sa Blackened (kod vas bio Breadfan, ah, kao na Vudstoku '94 - moj omiljeni koncert njihov), set lista odlicna, bas sam skoro pricao sa drugarom koji je capio trzalice od Jamesa i Kirka (simpa su, sa karikaturama njih dvojice), cura mu zgrabila Larsovu palicu, uglavnom obojica smo se slozili da je u retrospektivi bio jedini dosadan moment koncerta (koliko god to blasfemično zvučalo) The four horsemen, valjda zato sto nas je James napalio, "who's got the album 'Kill 'em all'?", i još je bio bis u pitanju, tako da nam svima prolece kroz glavu "Whiplash? Hit the lights? Metal Militia?", uglavnom, sve OSIM "The four horsemen".
Kod nas je bilo oko 20.000 ljudi na stadionu Partizana, malo, ali ipak je tada bila malo drugacija atmosfera, Djindjic ubijen godinu dana pre (Stounsi su npr. otkazali tog leta koncert i dosli tek 2007), secam se da mi je karta bila basnoslovno skupa, zatim dobar deo ljudi iz okruzenja (i naravno iz same Hrvatske) je kupio karte za ZG koncert koji je otkazan, a da se to pre znalo, verovatno bi bilo vise ljudi ovde (kao npr. za AC DC prosle godine).
E da, jedina zamerka - bila je samo jedna cena karte, nije bilo posebno za fan pit, a u fan pit su pustali prvih hiljadu ljudi koliko se secam, tako da smo odmah odustali od toga, osim mog drugara manijaka koji je seo na voz u Novom Sadu negde oko 7 ujutru i przio se na shipci u fan pitu ceo dan, ali sve ima svoju cenu, i dan danas cuva te suvenire (bas cu slikati i okaciti).
E sad, poceli su bas od te turneje da snimaju svaki koncert i stavljaju za skidanje, ali moguce da je sniman i tvoj, ko zna? Inace, predgrupa kod nas je bio Van Gogh - masa im je strasno zvizdala, i jos Djule posle koncerta tipicno nadmeno izjavi "da da, cast nam je bila da sviramo pred Metalikom, ali kad smo malo izbliza videli kako to izgleda, shvatili smo da ni oni nisu bas savrseni, blabla..." ... ma KO TE ZVAO bre uopste... kobajagi bilo neko SMS glasanje, anketa u jednim novinama, "koga biste voleli za predgrupu?" ... ko li njih izglasa da mi je znati?
E, daj jos nesto (izvini ako gnjavim), ko je bio predgrupa, koliko mase bilo, ozvucenje, koliko trajalo... secam se kod nas da je pisalo dan pred koncert "metallica ce svirati 2 sata i 20 minuta", ja reko' "ma da 100 %...", kad ono stvarno, koncert poceo u 21:30 h (pola sata kasnio sto mi se cinilo kao 3 sata od nestrpljenja) i zavrsio se u 23:50 h.
Otvorili su sa Blackened (kod vas bio Breadfan, ah, kao na Vudstoku '94 - moj omiljeni koncert njihov), set lista odlicna, bas sam skoro pricao sa drugarom koji je capio trzalice od Jamesa i Kirka (simpa su, sa karikaturama njih dvojice), cura mu zgrabila Larsovu palicu, uglavnom obojica smo se slozili da je u retrospektivi bio jedini dosadan moment koncerta (koliko god to blasfemično zvučalo) The four horsemen, valjda zato sto nas je James napalio, "who's got the album 'Kill 'em all'?", i još je bio bis u pitanju, tako da nam svima prolece kroz glavu "Whiplash? Hit the lights? Metal Militia?", uglavnom, sve OSIM "The four horsemen".
Kod nas je bilo oko 20.000 ljudi na stadionu Partizana, malo, ali ipak je tada bila malo drugacija atmosfera, Djindjic ubijen godinu dana pre (Stounsi su npr. otkazali tog leta koncert i dosli tek 2007), secam se da mi je karta bila basnoslovno skupa, zatim dobar deo ljudi iz okruzenja (i naravno iz same Hrvatske) je kupio karte za ZG koncert koji je otkazan, a da se to pre znalo, verovatno bi bilo vise ljudi ovde (kao npr. za AC DC prosle godine).
E da, jedina zamerka - bila je samo jedna cena karte, nije bilo posebno za fan pit, a u fan pit su pustali prvih hiljadu ljudi koliko se secam, tako da smo odmah odustali od toga, osim mog drugara manijaka koji je seo na voz u Novom Sadu negde oko 7 ujutru i przio se na shipci u fan pitu ceo dan, ali sve ima svoju cenu, i dan danas cuva te suvenire (bas cu slikati i okaciti).
-
Okudzava
#162 Re: Volite li Metallicu ? .
P.S. Džejmsova trzalica iz Zagreba:

Hvala Danii iz ZG ( http://www.metallicabb.com/index.php?sh ... 2756&st=25 )

Hvala Danii iz ZG ( http://www.metallicabb.com/index.php?sh ... 2756&st=25 )
-
Okudzava
#163 Re: Volite li Metallicu ? .
P.P.S. HRT izvestaj -- http://www.youtube.com/watch?v=f36922ND73A
-
Okudzava
#164 Re: Volite li Metallicu ? .
E tek sad procitah tvoj post. Mrka kapa za Beograd ove godine. Nego ovo "metallica tesanj", haha, jesu li to ovi kraljevi?sumirprimus wrote:ej bolji covjece,al bas zbog kise je u neku uvrnutu ruku i bilo predobro...
kraljeevii
![]()
http://www.danas.rs/vesti/drustvo/teraz ... _id=175784
(sa koncerta ZZ Top u Beogradu prosle godine)
- Better Man
#165 Re: Volite li Metallicu ? .
Slike nisam ja slikao, već su sa Interneta, tj. stranice muzika.hr sa Zagrebačkog skoncerta. U Ljubljani su predgrupe bilie Monster Magnet, King Diamond i neki Slovenci. Izašli su 15 minuta prije planiranog (20:45), jer je publika bila nestrpljiva i svirali su 2 sata i 45 minuta. Bilo je oko 30 hiljada ljudi na koncertu i nije bio problem prići skroz naprijed. ozvućenje je bilo savršeno. Kad Lars palicama raspali po bubnjevima sve se strese.Okudzava wrote:Super fotke, 'Better Man'. Dakle i u Sloveniji bilo lepo vreme (u Beogradu takodje idealno), znaci koncert je bio na otvorenom? Oprosti na neznanju, al' k'o sto vidis, stvarno nisam imao skoro nikakav info o tom koncertu... lako je sad sa svim digitalcima i torrentima i Youtube-om... Youtube-a nije ni bilo 1999. i 2004. Kad ukucas "metallica belgrade" u Youtube searchbox imas samo jedan jedini zapis; odmah posle koncerta sam nasao lika koji je snimao, posle se naravno rasirio Internetom, snimak kao sto se vidi je dosta "shaky" i nestabilan, ali je tip junacki stajao 2 sata i 20 minuta i sve snimio.
-
Okudzava
#166 Re: Volite li Metallicu ? .
Fala još jednom za info. 
-
Okudzava
#167 Re: Volite li Metallicu ? .
RTL i NOVA TV snimci (bez komentara novinara), prve dve pesme (delovi):
http://www.rtl.hr/metallica-na-hipodromu-video-7028
http://videoteka.novatv.hr/multimedi...hipodromu.html
http://www.rtl.hr/metallica-na-hipodromu-video-7028
http://videoteka.novatv.hr/multimedi...hipodromu.html
- River_isle
#168 Re: Volite li Metallicu ? .
ne, bio je bijeli transparent sa crnim slovimaOkudzava wrote:
E tek sad procitah tvoj post. Mrka kapa za Beograd ove godine. Nego ovo "metallica tesanj", haha, jesu li to ovi kraljevi?
http://www.danas.rs/vesti/drustvo/teraz ... _id=175784
(sa koncerta ZZ Top u Beogradu prosle godine)
evo kako je izgledalo iz mog ugla

Uploaded with ImageShack.us
-
sumirprimus
#169 Re: Volite li Metallicu ? .
Ih,to je izgleda snimak negdje oko prvog mračka,haha poslje je bilo jos gore...
btw..
Postoj tema metaLka,men licno i personalno najaca izvedba ONE-a
inace citav ovaj konĆerto budi u meni osjecaj tuge zbog nemogucnosti prisustvovanja ovakvom spektaklu,sam ambijent,a ovu pjesmu nisam nigdje nasao u ovako mocnoj prezentaciji,pogotov pred kraj...
sila brate
btw..
Postoj tema metaLka,men licno i personalno najaca izvedba ONE-a
inace citav ovaj konĆerto budi u meni osjecaj tuge zbog nemogucnosti prisustvovanja ovakvom spektaklu,sam ambijent,a ovu pjesmu nisam nigdje nasao u ovako mocnoj prezentaciji,pogotov pred kraj...
-
lake
-
sumirprimus
-
TOM SCHOLZ
#172 Re: Volite li Metallicu ? .
Preporučujem svima koji nisu gledali film JOHNY GOT HIS GUN i čiji se inserti koriste u spotu za pjesmu ONE da ga pogledaju.Ja sam prvo pročitao knjigu pod naslovom DŽONI JE KRENUO U RAT od DALTON TRAMBA i to u ovom našem prokletom ratu...knjiga me razvalila,čini mi se više od granata.
- ultima_palabra
#173 Re: Volite li Metallicu ? .
Čitao još kao tinejdžer, dobra knjiga...do filma nikad nisam došaoTOM SCHOLZ wrote:Preporučujem svima koji nisu gledali film JOHNY GOT HIS GUN i čiji se inserti koriste u spotu za pjesmu ONE da ga pogledaju.Ja sam prvo pročitao knjigu pod naslovom DŽONI JE KRENUO U RAT od DALTON TRAMBA i to u ovom našem prokletom ratu...knjiga me razvalila,čini mi se više od granata.
- Jazz_Junkie
#174 Re: Volite li Metallicu ? .
Jedan od najboljih antiratnih filmova ikada. Trumbo je bio iznimna pojava u americkoj kinematografiji.TOM SCHOLZ wrote:Preporučujem svima koji nisu gledali film JOHNY GOT HIS GUN i čiji se inserti koriste u spotu za pjesmu ONE da ga pogledaju.Ja sam prvo pročitao knjigu pod naslovom DŽONI JE KRENUO U RAT od DALTON TRAMBA i to u ovom našem prokletom ratu...knjiga me razvalila,čini mi se više od granata.
- Jazz_Junkie
#175 Re: Volite li Metallicu ? .
Mislis Mercyful Fate?