Vokswagen Touareg Edition X 2013

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#51 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Jel tebi drago i voliš što će postojati Lambordžini SUV na platformi Tuarega i sa TDI motorom? Zar ne misliš da je to daebelo srozavanje reputacije Lambordžinija? A ovde se priča priča kako je sramota za Mercedes što je uzeo jedan jedini renoov motor. Ovo je nevjerovatno kao i post u kome se poredi cestovni Tuareg sa Pariz-Dakar verzijom.
Nema ja tu sta voliti, meni nije ni iz dzepa ni u dzep nije mi ni manje ni vise drago nego sto BMW i MB iz istog razloga prave kompakt klasu, pa rednji pogon Ljudi su skontali da nude svaki brend u svakoj klasi i cao, zasto bi jedan Laborghini bio postedjen toga.
Sto se Tuarega kao terenca tj SUV-a tice, svi lagano zaboravljate da Tuareg spada u klasu luksuznih SUV-ova i da je terenski sposoban, namjenjen makadamu i koristen na makadamu jednako koliko i ostali iz te klase, tipa ML-a, Range Rovera, X5, XC90, Q7, kojekakvih Navigatora itd...
Udri Miću po glaviću

#52 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Udri Miću po glaviću »

Bakir1 wrote:
Udri Miću po glaviću wrote:
Bakir1 wrote:imam i ja internet i dijelim misljenje, touareg je mrtva sminka koja nema veze sa terencima
Svacije misljenje bi se trebalo postovati ako ima argumente konkretne,za ono sto se tvrdi.Vi kazete da je taj isti Touareg fula i da nema nikakve veze sa terencima.

A taj isti Touareg od svog nastanka je u samom vrhu tabele npr. relly-ja ''Paris-Dakar''. Znaci medju prva 2 mjesta je Touareg. Jel ovo dovoljno opravdanje da ga svrsta medju ''gradskog kauboja''? :)
rekose ti vec nemoj da mijesas babe i zabe, auta koja se modifikuju i koriste za taj reli nisu ni slicna onima koja se koriste za svakodnevnu upotrebu, tu su ti auti samo da rade na imidzu modela kao takvog iako model nema ni pola tehnoloskih rjesenja kao auti razvijani za utrke.
nisam vozio touarega po terenu ali cupao istog iz ekspedicija zvanih "moze to on" itekako jesam sa 30 godina starim Pajero, tako da govoriti o istom kao ozbiljnom terencu nema govora pocevsi od elemenata podvozja, prenosa snage i ostalim stvarima je neozbiljno.
imate vagenovci taj neki mentalni sklop da svi na komandu skacete da branite ako se ne daj Boze sta slucajno ruzno napise, da ja vas pitam, jeste li vi nekada probali pomenuti model karavana sa pogonom na sva 4 tocka u icemu ozbiljnijem od makadamskog puta i snijegom utabanih staza?
Da imas para ti nikad ne bi vozao Pajera,vozao bi Touarega. Jel sad samo hoces da kazes kako je Pajero kompletno bolje vozilo od Touarega? :lol: :lol:
Bakir1

#53 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

Udri Miću po glaviću wrote: Da imas para ti nikad ne bi vozao Pajera,vozao bi Touarega. Jel sad samo hoces da kazes kako je Pajero kompletno bolje vozilo od Touarega? :lol: :lol:
hocu da kazem jado jadni da si zaobisao kompletno pitanje oko touarega i uhvatio se tudjih finansija, kakve veze ima u zivotu sta ja vozim? od cega i kako zivim? to je imetak mjerodavan da sudi o terenskim sposobnostima bilo cega? da tvrdim da je pajero iz 1982 godine bolji terenac od touarega, i da ce uvijek biti bolji terenac od istog
Udri Miću po glaviću

#54 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Čuj jado jadni :)

Ne znam što te toliko to uspalilo da sad vrijedjas virtuelno nekoga? To samo govori o tvom karakteru i osobi,da si jedna velika nula 0.

Nema veze nek ja budem jado jadni,a ti budi gospodin sa Pajerom iz 82-ge...eto rasprava zavrsena :)
Bakir1

#55 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

nije mene nista uspalio, argumente imas strasne cuj ja nemam para da vozim touarega, gdje si? ne vidim te? mahni mojim :lol: :lol: :lol:
nisam ja 0 ja sam ispod nule tj -1, nisi mi nista novo rekao o meni.
normalno da sam gospodin, najveci sam gospodin sam sebi, ono sto imam volim i cijenim, ne mastam o bisti volksburgu ;-)
Udri Miću po glaviću

#56 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Idi ba tamo na onaj vas propali forum,pa i dalje pametuj,ovde nisi pokazao nista osim sto znas da vrijedjas virtuelno :)
U biti i stvarnom zivotu si jedno veliko nista :) :)
Bakir1

#57 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

pa kad naletis iz norveske doleti do mene kad znas sve o meni da vidis koliko sam sta :lol:
odgovori mi na postavljena pitanja gore navedena.
ppk maloumni ;-)
Udri Miću po glaviću

#58 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Ne druzim se sa propalitetima u životu :lol:
Bakir1

#59 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

virtuelno = stvarno bujrum ;-)
vidim u toj norveskoj sve propaliteti dok se sa pikselima druzis :D
Udri Miću po glaviću

#60 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Ne znam sta si se sad ti uhvatio Norveske? Jel i to iskompleksirani skriveni dio tebe? Ono tipa:'' kako neko moze zivjeti u najboljoj zemlji u Evropi,a ja truhnem u Bosni i vozim Pajera iz 82-ge'' :lol: :lol:

Nemoj bolan takav biti,zavist ce te unistiti :D Kad dodjem dole ako se popravis,mozda te i provozam koji krug u Touaregu,da vidis sta je pravo auto :lol:
citroen xm

#61 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Nema ja tu sta voliti, meni nije ni iz dzepa ni u dzep nije mi ni manje ni vise drago nego sto BMW i MB iz istog razloga prave kompakt klasu, pa rednji pogon Ljudi su skontali da nude svaki brend u svakoj klasi i cao, zasto bi jedan Laborghini bio postedjen toga.
Sto se Tuarega kao terenca tj SUV-a tice, svi lagano zaboravljate da Tuareg spada u klasu luksuznih SUV-ova i da je terenski sposoban, namjenjen makadamu i koristen na makadamu jednako koliko i ostali iz te klase, tipa ML-a, Range Rovera, X5, XC90, Q7, kojekakvih Navigatora itd...
Brkaš stvari. Mercedes je odavno imao i dizele u ponudi, a i odlične terence poput G klase pa mu se SUV nekako može i oprostiti. Takođe mislim da kompakt nije za njih. Lamborgini je imao jedan kultni terenac u istoriju, ali on je bio u potpunosti u duhu tog proizvođača. Nije se trpala dizelčina i šasija od VW-a. Porše nikada nije imao dizelčinu i terenca pa mu ga VW uvali radi koje markice profita. U tome je cijela stvar. Lamborginiju i Poršeu se jednostavno ne može oprostiti SUV kakav Porše pravi i Lamborgini želi da napravi. Da su im tvorci živi otpustili bi sve ljude zaslužne za to. Zar ne misliš da se Aston Martin lagano pokakio na svoj renome time što je svoj znak stavio na onaj isprdak od tojote.

To se lako može uporediti i sa ljudima. Evo recimo da ti imaš par miliona na računu, uspješno posluješ, a da ti je pri tom obraz čist ko suza i da nemaš ni jednu mrlju u prošlosti koja bi narušila tvoj ugleda. Da li bi ti zbog još jednog miliona uprljao svoj obraz i čast. JA mislim da ne bi, ali bi baš volio da čujem šta ćeš reći.

Zbog svega toga automobilska industrija mi je sve odvratnija. Zbog toga i volim oldtajmere.
citroen xm

#62 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Udri Miću po glaviću wrote:Ne znam sta si se sad ti uhvatio Norveske? Jel i to iskompleksirani skriveni dio tebe? Ono tipa:'' kako neko moze zivjeti u najboljoj zemlji u Evropi,a ja truhnem u Bosni i vozim Pajera iz 82-ge'' :lol: :lol:

Nemoj bolan takav biti,zavist ce te unistiti :D Kad dodjem dole ako se popravis,mozda te i provozam koji krug u Touaregu,da vidis sta je pravo auto :lol:
kako ćeš ga provozati kada nije tvoj? Iz norveške ćeš doći u BiH sa tuđim autom?
Udri Miću po glaviću

#63 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Image

Zar ovo ne bi bilo grehota upregnuti po kojekakvim nedođijama? :D
Udri Miću po glaviću

#64 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

citroen xm wrote:
Udri Miću po glaviću wrote:Ne znam sta si se sad ti uhvatio Norveske? Jel i to iskompleksirani skriveni dio tebe? Ono tipa:'' kako neko moze zivjeti u najboljoj zemlji u Evropi,a ja truhnem u Bosni i vozim Pajera iz 82-ge'' :lol: :lol:

kako ćeš ga provozati kada nije tvoj? Iz norveške ćeš doći u BiH sa tuđim autom?
Auto je u Bosni,čitaj pažljivije drugi put :)
Bakir1

#65 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

imam kompleks, kompleks od papaka koji kucaju iz dalekih zemalja i pri tome se prave najpametniji i gdje ih je truhli kapitalizam toliko dotukao kada im svi argumenti pocinju i zavrsavaju sa time koliko ko ima novca.
ja ne truhnem meni je tu lijepo, a to sto tebe puca nostalgija zahvaljujuci cinjenici da si najgluplji u raji u norveskoj da nisi shvacen i nemas kome "pasu" glumiti.
meni kada bude ruzno onda cu trbuhom za kruhom i utopiti se u sivoj masi, ostaviti cu svoje rodno blato i zamjeniti blistavim ulicama grada u norveskoj cije ime necu znati izgovoriti.
dodji ti ali obavezno u renti uzmi osiguranje putnika jer ako kome sta ne daj Boze bude morati ces kredit do kraja zivota otplacivati.
pusa tupko zatucani ;-)
citroen xm

#66 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Udri Miću po glaviću wrote:
citroen xm wrote: kako ćeš ga provozati kada nije tvoj? Iz norveške ćeš doći u BiH sa tuđim autom?
Auto je u Bosni,čitaj pažljivije drugi put :)
Udri Miću po- wrote:Vozim (nije moj) V10 TDI 5.0
Gradska potrosnja normalne voznje je 12-14 litara. Autu halal svaki litar koji se natoči i plati :D :D

Strašan osjećaj prilikom ubrzavanja :run:
Udri Miću po glaviću wrote:Nemoj bolan tako na Citroen :D I ako sam veliki fan Audija( u BiH imam 2),ovde gdje sada živim ozbiljno sam počeo da razmišljam o kupovini jednog C5 Citroena,možda čak i DS5 :-D Za koliko para bih njega uzeo,mislim da ne mogu ništa bolje uzeti. Audi i Mercedes dosta skuplji,BMW 5 dosta skuplji jedino kakva BMW 3 je tu nedje sa njim u cjenovnom rangu,ali Citroen mi više prostora nudi :)

Samo se raspitujem ima li kakvih golemih mahana :D
Last edited by citroen xm on 10/10/2012 13:47, edited 1 time in total.
Udri Miću po glaviću

#67 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Bakir1 wrote:

imam kompleks, kompleks od papaka koji kucaju iz dalekih zemalja i pri tome se prave najpametniji i gdje ih je truhli kapitalizam toliko dotukao kada im svi argumenti pocinju i zavrsavaju sa time koliko ko ima novca.
ja ne truhnem meni je tu lijepo, a to sto tebe puca nostalgija zahvaljujuci cinjenici da si najgluplji u raji u norveskoj da nisi shvacen i nemas kome "pasu" glumiti.
meni kada bude ruzno onda cu trbuhom za kruhom i utopiti se u sivoj masi, ostaviti cu svoje rodno blato i zamjeniti blistavim ulicama grada u norveskoj cije ime necu znati izgovoriti.
dodji ti ali obavezno u renti uzmi osiguranje putnika jer ako kome sta ne daj Boze bude morati ces kredit do kraja zivota otplacivati.
pusa tupko zatucani ;-)
Ne daju tebi gore,ne možeš ti bolan dalje od Dejčića :lol: :lol: Nemaš vize,nisi obrazovan dovoljno...koji ćeš im đavo? Da ih moliš za socijalu? :lol: :lol: Šta će njima neki lola sa završenom malom maturom,kojem je sav uspjeh u životu Pajero iz 82-ge :lol: Njima trebaju obrazovani i mladi ljudi,ti si star kenjac da bi te bilo gdje primili.Nemaš ti šanse nigdje drugo,nego drži se Bosne :lol: :lol:

CMOK BEJBI :lol:
Bakir1

#68 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

Udri Miću po glaviću wrote: Ne daju tebi gore,ne možeš ti bolan dalje od Dejčića :lol: :lol: Nemaš vize,nisi obrazovan dovoljno...koji ćeš im đavo? Da ih moliš za socijalu? :lol: :lol: Šta će njima neki lola sa završenom malom maturom,kojem je sav uspjeh u životu Pajro iz 82-ge :lol: Njima trebaju obrazovani i mladi ljudi,ti si star kenjac da bi te bilo gdje primili.Nemaš ti šanse nigdje drugo,nego drži se Bosne :lol: :lol:

CMOK BEJBI :lol:
ma neka daju tebi i takvima :lol:
ppk ima bezvizni rezim ne treba mi viza, ovdje sasvim dovoljno imam da ne moram traziti posao po norveskoj.
star nisam, fakultetsku diplomu imam i to sa univerziteta u Sarajevu, posao dobro placen imam, nije mi touareg ni auto kao takvo krajnji doseg, za razliku od tebe kome je to sve u zivotu
Udri Miću po glaviću

#69 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Dobro ba gdje se gasiš? Bespredmetna ti je rasprava :) Ako si neobrazovan nemoj gratis biti sivonja u zivotu :-D

Tebi se svidja Pajero,meni nesto drugo i tu sve pocinje i zavrsava.
Sta se hvatas svojih iskompleksiranih frustracija pa ih ispoljavas na ne adekvatan nacin. Nije tema ni Norveska ni koliko ko ima.Boli me neka stvar imas li ti ili nemas.Ja te ne hranim niti od tebe nesto trazim.
Nastavi diskutovati na jedan normalan nacin,nemoj da ti se pisanje svodi na ''jado jadni,papak,ja ovo ja ono''

Dohavizaj se malo :)
Bakir1

#70 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

dohavizao se, zabavljas me medo, nastavi i dalje molim te :lol:
potvrda si moga suda o tebi slicnima, ucvrstio si moje uvjerenje :lol:
citroen xm

#71 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Evo ja notrmalno diskutujem pa mi "udarač Miće po nečemu" ne odgovori na zadnji post gdje sam ga citirao. U kom i čijem tuaregu ćeš ga provozati?
Udri Miću po glaviću

#72 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

mislio sam u tudjem,ali necu,ne ponasa se fino...previse je seljoberast :lol: :lol:
basicm

#73 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by basicm »

Svi znamo da su ovo samo sminka terenci, a pravi se prave u Japanu.
johntra

#74 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by johntra »

ja sam probao to zaista impozatno i strahopoštovajuće čudo od Touarega i zaista je odlično auto po tom pitanju, a i po pitanju kvalitete...ali, činjenica da se nije mogao vratiti unazad na jednom pikliću, iako sam imao fin, kosi pristup istom i pristup nije bio krkanski urađen, meni dosta govori o tom autu...
vraćao sam se unazad, jer nisam išao idealnom putanjom silaska niz taj piklić i postojala je mogućnost nabijanja prednjeg dijela auta na asfalt, i kao što mi logika sama kaže, ubacio sam u rikverc, ali naravno, jedan točak zadnji se vrtio u prazno, dok ostali nisu imali snage ili mogućnosti da me izvuku, što me zaista iznenadilo, a i sve prisutne tu...napominjem da su na autu bile ljetnje gume (nove sa dosta šare) i da je podloga bila travnata, što opet ne umanjuje činjenicu da je Touraeg iz tog trebao izaći ko flak...također, nije mi bila namjera pronalaska nemogućih putanja, kako bi dokazao da je ovaj model smeće od auta...
ne garantujem da mi se to ne bi desilo i sa drugim autom, ali ovo je za mene bilo neprijatno iznenađenje...isto tako, recimo, autobus od Q7 me je iznenadio svojim terenskim sposobnostima...doduše, sve se radilo u kontrolisanim uslovima, ali opet, nikad ne bi rekao da se ono čudo može izvući iz nekih situacija...
BISCANIN2

#75 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

Svacije misljenje bi se trebalo postovati ako ima argumente konkretne,za ono sto se tvrdi.Vi kazete da je taj isti Touareg fula i da nema nikakve veze sa terencima.

A taj isti Touareg od svog nastanka je u samom vrhu tabele npr. relly-ja ''Paris-Dakar''. Znaci medju prva 2 mjesta je Touareg. Jel ovo dovoljno opravdanje da ga svrsta medju ''gradskog kauboja''? :)[/quote]
rekose ti vec nemoj da mijesas babe i zabe, auta koja se modifikuju i koriste za taj reli nisu ni slicna onima koja se koriste za svakodnevnu upotrebu, tu su ti auti samo da rade na imidzu modela kao takvog iako model nema ni pola tehnoloskih rjesenja kao auti razvijani za utrke.
nisam vozio touarega po terenu ali cupao istog iz ekspedicija zvanih "moze to on" itekako jesam sa 30 godina starim Pajero, tako da govoriti o istom kao ozbiljnom terencu nema govora pocevsi od elemenata podvozja, prenosa snage i ostalim stvarima je neozbiljno.
imate vagenovci taj neki mentalni sklop da svi na komandu skacete da branite ako se ne daj Boze sta slucajno ruzno napise, da ja vas pitam, jeste li vi nekada probali pomenuti model karavana sa pogonom na sva 4 tocka u icemu ozbiljnijem od makadamskog puta i snijegom utabanih staza?

Da imas para ti nikad ne bi vozao Pajera,vozao bi Touarega. Jel sad samo hoces da kazes kako je Pajero kompletno bolje vozilo od Touarega? :lol: :lol:[/quote][/quote]OVO e klasican profil vw vozaca ,nek mi ne zamjere goran(KOGA POŠTUJEM ) i emko ,vw vozila a posebno touraeg voze ljudi slična karaktera ,NARVNO NE SVI ,osim što im se prodaju muda pod bubrege moraš imati i dozu papštva pa da bi si priuštio sličan automobil.

I još vrijeđaš član foruma koji je u svijetu terenaca tata mata i koji je usput svima pomogao na ovaj ili onaj način.
BEvo sad ću po prvi put uvrijediti nekog u virtulenom svijetu , šta ćeš na ovom forumu ,idi na Norveške forume i tamo prosipaj pamet .Za razliku od tebe Bakir nije auslender ,on je ssvoj na svom , on ne mora kriti ime i odakle je.
Tražiću od administracije foruma zbog vrijeđanja da se banuješ na određeni period.
Locked