Vokswagen Touareg Edition X 2013

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Scofiled

#1 Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Scofiled »

ImageImageImageImageImage
Edin H.

#2 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Edin H. »

Vozio sam prosli model, trosi ko tenk :oops:
TheGodfather001

#3 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by TheGodfather001 »

Edin H. wrote:Vozio sam prosli model, trosi ko tenk :oops:
Motor?
Vozio 3.0 V6 TDI, po gradu 11-12l, zimi 13l... Otvorena umjerenog gasa 7.5 - 8.5l; 5.0 V10 TDI - grad 17-19l, otvorena 11l ali divljacke voznje Sa-Trebinje-Mostar-Sa. Vozila su bila rent-a-car. Po meni prihvatljive vrijednosti, jer ipak onaj luksuz, i osjecaj ima svoju cijenu.
Qler

#4 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Qler »

To su realne cifre, i uopste nije puno, s obzirom koliko je auto i koliki je motor. Kad skontam da moj mondeo trosli toliko, a duplo slabiji :D
TheGodfather001

#5 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Qler wrote:To su realne cifre, i uopste nije puno, s obzirom koliko je auto i koliki je motor. Kad skontam da moj mondeo trosli toliko, a duplo slabiji :D
Sasvim realne cifre, mozda su nerealne osobi koja vozi onog malog Fiata Cinquecenta (ili kako vec) koji trosi 4l po gradu, a na otvorenom proizvodi gorivo :)
Zamijeni Mondea za V10 TDI-a, kad stisnes gas imas osjecaj da ti je vilica u gepeku ostala :-D a isto trosi :D
goran16v

#6 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

TheGodfather001 wrote:
Zamijeni Mondea za V10 TDI-a, kad stisnes gas imas osjecaj da ti je vilica u gepeku ostala :-D a isto trosi :D
Ja sam vozio jedno vrijeme Tuareg V10 TDI (nekih 2k km) i istina da je osjecaj da ti je vilica u gepeku, ali se potrosnja na otvorenoj cesti dizala na 26,6 lit/100km sto nije bad isto k'o Mondeo...
klixo

#7 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by klixo »

Ne kontam sta vi ocekujete od V10 motora... Pa to se ne gleda koliko trosi :mrgreen: Takvom kupcu je snaga najbitnija jer kad kupujes takvu masineriju pretpostavlja se da imas malo jace pare. A to sto kod nas ljudi prodaju babovine , dedovine i kupuju masineriju sa V10 motorom je prica za sebe.
TheGodfather001

#8 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

klixo wrote:Ne kontam sta vi ocekujete od V10 motora... Pa to se ne gleda koliko trosi :mrgreen: Takvom kupcu je snaga najbitnija jer kad kupujes takvu masineriju pretpostavlja se da imas malo jace pare. A to sto kod nas ljudi prodaju babovine , dedovine i kupuju masineriju sa V10 motorom je prica za sebe.
Ko je rekao da iko ista ocekuje? Ja ocekujem samo da cu jednog dana imati dovoljno sredstava da sebi kupim takvu masineriju! Bez prodavanja babovine, djedovine, zdravog bubrega... Naravno da ce trositi...
Meni je pokazivao na BCu 22l potrosnju, na povratku ono malo jada od autoputa Blazuj - Ilidza... ali sam ga stisnuo oko 190km/h
Udri Miću po-

#9 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Udri Miću po- »

Vozim (nije moj) V10 TDI 5.0
Gradska potrosnja normalne voznje je 12-14 litara. Autu halal svaki litar koji se natoči i plati :D :D

Strašan osjećaj prilikom ubrzavanja :run:
Mr.Fundamental

#10 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Mr.Fundamental »

TheGodfather001 wrote:
klixo wrote:Ne kontam sta vi ocekujete od V10 motora... Pa to se ne gleda koliko trosi :mrgreen: Takvom kupcu je snaga najbitnija jer kad kupujes takvu masineriju pretpostavlja se da imas malo jace pare. A to sto kod nas ljudi prodaju babovine , dedovine i kupuju masineriju sa V10 motorom je prica za sebe.
Ko je rekao da iko ista ocekuje? Ja ocekujem samo da cu jednog dana imati dovoljno sredstava da sebi kupim takvu masineriju! Bez prodavanja babovine, djedovine, zdravog bubrega... Naravno da ce trositi...
Meni je pokazivao na BCu 22l potrosnju, na povratku ono malo jada od autoputa Blazuj - Ilidza... ali sam ga stisnuo oko 190km/h
Prije par mjeseci bio je na prodaji V10 Touareg za 15 000 eura kojeg je Severina vozila :) Naravno, nije malo, ali kada se uzme u obzir o kojem se autu radi, koja mu je motorčina pod haubom, da ima skoro svu moguću opremu, i što je najvažnije - da ćeš sjedit gdje je bio Severinin cijenjeni tur i nije loša ponuda :D
TheGodfather001

#11 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Mr.Fundamental wrote:
TheGodfather001 wrote:
Prije par mjeseci bio je na prodaji V10 Touareg za 15 000 eura kojeg je Severina vozila :) Naravno, nije malo, ali kada se uzme u obzir o kojem se autu radi, koja mu je motorčina pod haubom, da ima skoro svu moguću opremu, i što je najvažnije - da ćeš sjedit gdje je bio Severinin cijenjeni tur i nije loša ponuda :D
Ma .ebo Severinu, uz tu masinu, mladja - bolja - ljepsa - ambicioznija dolazi po sluzbenoj duznosti :D
emko1234

#12 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by emko1234 »

vozio sam se par puta i tom touaregu. ubrzanje iz mjesta me i nije odusevilo. recimo bolji dojam na mene je ostavio stari x5 facelift s 4.4 osmakom. mada na medjuubrzanju stvarno osjetis svu silu momenta.
sto se tice dzipova, nikad necu zaboravit voznju od 30 km u njemackoj kada sam na suvozacevom mjestu bio u audiju q7 v12 tdi. mislim da na medjuubrzanju tom autu, nijedan auto koji nema bar 400 konja, ne bi nista mogao. od 100-200 je osjecaj ko da te neko drvofixom zalijepio za sjediste.
a najcudnije od svega je sto to auto po gradu trosi, normalne voznje do 15 litara. na otvorenom se moze proci s 10-11 kad se ne forsira. druga krajnost je 27 po gradu i 66 trenutne na 270 :D al isto halal svake marke u taj motor.
klixo

#13 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by klixo »

Mene je najvise odusevio boeingov V150 x4 8)
Udri Miću po glaviću

#14 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Udri Miću po glaviću »

emko1234 wrote:vozio sam se par puta i tom touaregu. ubrzanje iz mjesta me i nije odusevilo. recimo bolji dojam na mene je ostavio stari x5 facelift s 4.4 osmakom. mada na medjuubrzanju stvarno osjetis svu silu momenta.
sto se tice dzipova, nikad necu zaboravit voznju od 30 km u njemackoj kada sam na suvozacevom mjestu bio u audiju q7 v12 tdi. mislim da na medjuubrzanju tom autu, nijedan auto koji nema bar 400 konja, ne bi nista mogao. od 100-200 je osjecaj ko da te neko drvofixom zalijepio za sjediste.
a najcudnije od svega je sto to auto po gradu trosi, normalne voznje do 15 litara. na otvorenom se moze proci s 10-11 kad se ne forsira. druga krajnost je 27 po gradu i 66 trenutne na 270 :D al isto halal svake marke u taj motor.
Chipovan V10 TDI ide koliko smo otprilike uspjeli izmjeriti 7,2 sec do 100.Ali je fantasticno to sto fakat osjetis svu silu obrtnog momenta,kad pocne da ubrzava vozilo koje pozamasno teži. Doduse Audi V12 je opet prica za sebe.
emko1234

#15 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by emko1234 »

meni samo nije jasno kako naprave mjenjac koji prenese 750nm il u slucaju ovog audija 1100nm?
kakva je to sila, covjek nema predstave tog ne vidi kako se taj audi propinje ko gliser kad mu slozis pun gas.
meni kako rekose, taj audi fata stoju za 5.4 sekundi. sto je na razini jednog bmw-a m5 e39. auto koje ima 2.5 tone.

ne daj boze na to stavit cip.
Udri Miću po glaviću

#16 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Ipak to je Audi ili VW... :)

I onda dodje johntra,citroen,respo i ekipa i pocnu kenjati o nekim alfama,i sranjima zestokim.

Kao sto rece meni ovaj vlasnik Touarega:'' oni su ga napravili,da pokazu da znaju'' i to je to :D

Imam jarana koji se zaklinje u Toyotu Land Cruser(ipak Toyota je Toyota da se razumijemo)ali kad sam ga provozao u ovome i kad je vidio sve kako to fercera,nije mogao da vjeruje da je to sve tako :-D
citroen xm

#17 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Jbt kakav si ti lik. A ne možeš da ne spomeneš druge, a onda nama nešto pričate. Čuj napravili ga da pokažu da mogu. Eto drugi ne mogu. Pa drugi kroz razna takmičenja pokazuju šta mogu, a to što ne prave serijski je za neku drugu priču.
Udri Miću po glaviću

#18 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

citroen xm wrote:Jbt kakav si ti lik. A ne možeš da ne spomeneš druge, a onda nama nešto pričate. Čuj napravili ga da pokažu da mogu. Eto drugi ne mogu. Pa drugi kroz razna takmičenja pokazuju šta mogu, a to što ne prave serijski je za neku drugu priču.
Ima li citroen SUV da bi bio konkurencija Touaregu? NEMA
Ima li Alfa/Fiat ? NEMA
Ima li Renault? NEMA

Haj zdra'o
BISCANIN2

#19 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

Kao sto rece meni ovaj vlasnik Touarega:'' oni su ga napravili,da pokazu da znaju'' i to je to
Kolega šta znaju ??????U stvari znaju oni levatima skupo prodati ŠPANER TEHNOLOGIJU
Kakav je ovo rugafet ,nije terenac ,nije auto .Ko terenac 0 bodova , kao auto ,preskupo pretesko ,ovo samo SHEVE moze održavati a eto i ona ga proda .nabili motor od 2 tone unutra kožu na siceve i misle da su otkrili ameriku .Moj xj iz 90 je imao visse koze unutra nego oni sada a tereneskim sposobnostima da ne govorim .Još ga porede sa toyom pikap a majko moja .
Definitivno ovo moze kupiti samo onaj koji ima višak para i koji se u automobolizam razumije ko švabo u varićak.
citroen xm

#20 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Udri Miću po glaviću wrote: Ima li citroen SUV da bi bio konkurencija Touaregu? NEMA
Ima li Alfa/Fiat ? NEMA
Ima li Renault? NEMA

Haj zdra'o
Nema, a niti im treba. Nije isključivo da ga neće napraviti, ali to je samo zbog profita. Jel misliš da nisu u stanju to uraditi? Al zato imaju firme u sklopu VW-a kao što su Porše, a evo dobiće i Bentli i to sa dizel motorima. Pa bolje je da ga i nemaju nego da jedu govna zarad 5 maraka zarade. Ali papku je bitno da ima SUV iako nikada neće izaći ni na ekstra dobar makadam sa njim,a da ne pričamo o zajebanijem terenu. Ako hoćeš konfor uzmi limuzinu, ako hoćeš terenca uzmi nekog rasnog, ako hoćeš sportistu uzmi Careru ili nešto slično, a ne ovo "i piškio bi i kakio bi".
Udri Miću po glaviću

#21 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

citroen xm wrote:
Udri Miću po glaviću wrote: Ima li citroen SUV da bi bio konkurencija Touaregu? NEMA
Ima li Alfa/Fiat ? NEMA
Ima li Renault? NEMA

Haj zdra'o
Nema, a niti im treba. Nije isključivo da ga neće napraviti, ali to je samo zbog profita. Jel misliš da nisu u stanju to uraditi? Al zato imaju firme u sklopu VW-a kao što su Porše, a evo dobiće i Bentli i to sa dizel motorima. Pa bolje je da ga i nemaju nego da jedu govna zarad 5 maraka zarade. Ali papku je bitno da ima SUV iako nikada neće izaći ni na ekstra dobar makadam sa njim,a da ne pričamo o zajebanijem terenu. Ako hoćeš konfor uzmi limuzinu, ako hoćeš terenca uzmi nekog rasnog, ako hoćeš sportistu uzmi Careru ili nešto slično, a ne ovo "i piškio bi i kakio bi".
Izanaliziraj samo šta si napisao,ja fakat ne mogu da shvatim,niti da dokučim ograničena razmišljanja poput tvoje izjave :?
''Nema,a niti im treba'' da bi zatim napisao: ''nije iskljucivo da ga nece napraviti,ali to je samo zbog profita'' i onda dubokoumna izjava: ''Pa bolje je da ga i nemaju nego da jedu govna zarad 5 maraka zarade'' :shock: :shock: :shock:

Jel ti problem majke ti da nam objasnis sta si htio reci/napisati???

A to za papka i SUV,mislim da ne bi trebalo komentarisati.Zloba i zavist je čudo :-D Znaci haj sto u Bosni se nadje pokoji papak dubokog dzepa,ali sto ih je puna Evropa,a o Americi da ne pricamo...auuuu :lol: :lol:

Šuti,šuti... :-)
goran16v

#22 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
Nema, a niti im treba. Nije isključivo da ga neće napraviti, ali to je samo zbog profita.
Da ne ulazim u raspravu kome sta treba, ko je dovoljno kompetentan da tako nesto napise (ovo je podsjeca na moj druga johntru i UO Fiata) kao i u motive da neko napise da papak onaj koji vozi SUV, odgovori mi na sljedece:
Da li postoji ijedan velikoserijski proizvodjac automobila na svijetu kojem primarni, ako vec nije jedini, razlog za proizvodnju auta nije profit? Ja ne znam da postoji...
Last edited by goran16v on 09/10/2012 19:19, edited 1 time in total.
klixo

#23 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by klixo »

Udri Miću po glaviću wrote:
citroen xm wrote:
Ima li Alfa/Fiat ? NEMA
Ima li Renault? NEMA

Haj zdra'o
Izanaliziraj samo šta si napisao,ja fakat ne mogu da shvatim,niti da dokučim ograničena razmišljanja poput tvoje izjave :?
''Nema,a niti im treba'' da bi zatim napisao: ''nije iskljucivo da ga nece napraviti,ali to je samo zbog profita'' i onda dubokoumna izjava: ''Pa bolje je da ga i nemaju nego da jedu govna zarad 5 maraka zarade'' :shock: :shock: :shock:

A to za papka i SUV,mislim da ne bi trebalo komentarisati.Zloba i zavist je čudo :-D Znaci haj sto u Bosni se nadje pokoji papak dubokog dzepa,ali sto ih je puna Evropa,a o Americi da ne pricamo...auuuu :lol: :lol:

A tek UAE :shock:
citroen xm

#24 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

citroen xm wrote:

Evo da ne bi citirao i tebe i Gorana, odgovoriću obojici. Dakle kada sam rekao da im ne treba, mislio sam na to da im ne treba SUV da bi dokazali da su nešto i neko. Pa danas bar može svako svašta napraviti. Neke stvari se dokazuju kroz nešto drugo, a ne po tome kakve sve oblike karoserije imaš zastupljene. A ako ga ikada naprave to će biti zbog profita i ni zbog čega drugog. Tačno je Gorane da je profit svkaome bitan, ali neke stvari se ne smiju raditi zbog profita. A to sam želio reći u svojoj rečenici koja je zadnja podebljana. Dakle jedan Porše i jedan Bentli su imali ogroman profit i odlično su prolazili i bez SUV-ova. Mislim da su njima popravili profit, ali su ugrozili svoj imidž. A ako dodamo i to je da Porše proizvođač sportskih automobila karakterističan sa svojim benzinskim motorima i visokim performansama ubacio dizelaša, e to je za mene da izvineš jedna velika porcija govana pa da je profit ne znam koliki.

Ovo što sam napisao se veoma lako moglo shvatiti i bez mog pojašnjenja. I nemojte molim vas tumačiti moje rečenice kako vam se ćefne. Nisam rekao da su svi vozači SUV vozila papci, već da se papci lože na SUV vozila jer izgledaju malo zajebanije. Još kad u grdosiji kroz grad nabiješ stoju ipo i odvrneš Seku Aleksić ugođaj se upotpunjuje.
beco

#25 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by beco »

citroen xm wrote:Jbt kakav si ti lik. A ne možeš da ne spomeneš druge, a onda nama nešto pričate. Čuj napravili ga da pokažu da mogu. Eto drugi ne mogu. Pa drugi kroz razna takmičenja pokazuju šta mogu, a to što ne prave serijski je za neku drugu priču.
Ima li citroen SUV da bi bio konkurencija Touaregu? NEMA
Ima li Alfa/Fiat ? NEMA
Ima li Renault? NEMA

Haj zdra'o
Fiat i Alfa imaju zove se Jeep Grand Cherokee SRT. Ja bih ga kupio hiljadu puta prije i od Tuarega v10 i q7 v12. Jeste da nema dsg mjenjac tj. ima 5 stepeni automatik, ali taj izgled, zvuk, cijena. Pa ljudi moji to je auto koji je samo jednu stepenicu ispod BMW X5M a dvaput je jeftiniji.
Locked