"Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
granita

#201 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

Stvarno nemam rijeci za ovu havariju od bolnice. Pisem dok se sve to desava. Jutros je suprug trebao imati laparoskopiju male hernije, velicine tresnje. Sada me zove, kaze nisu mu tako radili vec ga rezali. To zaista nije nesto na sto smo se spremili, sto zbog ostanka u bolnici, sto zbog znatno duzeg oporavka, narocito zato jer doktor zna da se bavi sportom i da mu je bitno da sto brze bude nazad u sali. Jos mu je to rekao nakon pregleda, jer je sve to jako malo i svjeze.

Jos ja zovem da pitam da mi daju bilo kakav info, uzasno su odvratni bili i nista nisu htjeli da kazu. Zar sam trebala dati kovertu da bih bila dostojanstveno tretirana.

NIKAD VISE OBS! :evil:
FrozenCastle

#202 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by FrozenCastle »

KCUS nije dobar, OBS nije dobar...kome ići onda? :skoljka:
Brus Lee

#203 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Brus Lee »

šefica wrote:KCUS nije dobar, OBS nije dobar...kome ići onda? :skoljka:
Torabiju. Vidimo to po hiljadama zadovoljnih i izlijecenih. Dobio je i plaketu grada Sarajeva, isli su mu vidjeniji doktori na terapije, a i pijenje carobne vode ne boli. I sto je najvaznije, nije clan farmaceutske mafije niti je potkupljivi, bahati i nezainteresovani doktor. Koji, usput, pojma nema sa zivotom.
bull21

#204 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by bull21 »

granita wrote:Stvarno nemam rijeci za ovu havariju od bolnice. Pisem dok se sve to desava. Jutros je suprug trebao imati laparoskopiju male hernije, velicine tresnje. Sada me zove, kaze nisu mu tako radili vec ga rezali. To zaista nije nesto na sto smo se spremili, sto zbog ostanka u bolnici, sto zbog znatno duzeg oporavka, narocito zato jer doktor zna da se bavi sportom i da mu je bitno da sto brze bude nazad u sali. Jos mu je to rekao nakon pregleda, jer je sve to jako malo i svjeze.

Jos ja zovem da pitam da mi daju bilo kakav info, uzasno su odvratni bili i nista nisu htjeli da kazu. Zar sam trebala dati kovertu da bih bila dostojanstveno tretirana.

NIKAD VISE OBS! :evil:
Prije svega nemojte kriviti doktore. Isto se desilo osobi koja je meni bila bliska i kojoj su planirali raditi laparaskopiju no na kraju se ispostavilo da su morali rezati i tako riješiti stvari. Prije nego što krenete pljuviat i vrijeđati, pokušajte da popričate sa doktorom koji je operisao.
granita

#205 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

Popricala i to fino. Medjutim, on je bio onako "neraspolozen" za bilo kakvu pricu, davao vrlo sture odgovore. Elem, razlog je i indirektna hernija koju je imao sa direktnom, ali se nije primjetila. Medjutim i tu se radi laparoskopija. Eh sad, mozda ovi ovdje to ne rade. Ne pljujem ja ni po kome, niti prozivam, ali su meni bliski ljudi mnogo bolje prolazili na Kosevu. Ovo je prvo iskustvo sa Vojnom, i nazalost je lose.
bull21

#206 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by bull21 »

Gospodinu želim što brži oporavak i da što prije izađe.
Vjerujte da je Koševo još gore. Na moju veliku žalost imam iskustva sa obje bolnice i ako bih morao birati između dva zla, onda bih izabrao OBS. Iskreno rečeno, u obje bolnice je prisutan sistem koverte (OBS vas ostavi da duže čekate - obično 2 dana prije nego operiše - ako nema koverte a ako ima, operacija je odmah sutradan i nema "gužve"; Koševo zovne pa vas vrati pa vas onda opet zove naredni dan i tako par dana da vide da li ćete se opametiti). Nedavno su istjerali bolesnog čovjeka iz Koševa nakon tri dana u bolnici (iako je trebao ostati bar 3-4 sedmice) jer nije dao kovertu. Govorimo o starijem, slabijem čovjeku kojeg su oni doslovno primili, rekli da treba da ostane duže jer se teže povrijedio da bi ga nakon tri dana istjerali... OBS ima praksu da otpušta pacijente ranije (kažu da će otpustiti u ponedeljak i onda otpuste u petak).
Sve u svemu - užas, tuga i žalost kao i sve drugo kod nas.
granita

#207 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

Hvala!

Znam sta se desava na Kosevu, ali iskustva mame i tate su bila 100% pozitivna, niko nije davao koverte, imali su odlican tretman i lijeceni su do kraja, iako se radilo o dvije teze operacije (operacija kuka i masektomija). Znaci, ortopedija i glandularna su za pohvalu. OBS smo ovaj put izabrali upravo iz razloga koji navodis - na Kosevu je cak bila i "stela", preko prijatelja, da bi se na kraju svelo na hajd' danas, hajd' sutra, pa kupi sam sebi mrezicu.

I ja sam se pitala da li je cekao na operaciju dan duze jer nismo davali koverte, jer kada je dosao u srijedu niko mu do uvecer nije rekao da nece ujutro biti operisan kako je bilo dogovoreno sa doktorom. I ovo sa otpustanjem je isto. Momak koji lezi sa njim jucer operisan, nije mogao ustatiti cijeli dan i danas ga pitali hoce li kuci. Jedva je zamolio da ostane. S druge strane, moj muz ludi da izadje, jutros je operisan, a vec je 7 puta ustajao i cak napravio krug po hodniku bez sestre. Ne znam ni kakva je ovo suluda procedura da pacijenti leze 2-3 dana duze, jer se vikendom "ne radi". Ja zaista ne kontam sta to znaci u zdravstvu. Ali eto, sve je to toliko tuzno. Naprosto dodje covjeku da place kad pomisli koliko KM godisnje ode na zdravstvo.
Cholina_Lokica

#208 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Cholina_Lokica »

A mozda im je stvarno bila guzva pa nisu stigli operisati...

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#209 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by dr.gog »

granita wrote:Popricala i to fino. Medjutim, on je bio onako "neraspolozen" za bilo kakvu pricu, davao vrlo sture odgovore. Elem, razlog je i indirektna hernija koju je imao sa direktnom, ali se nije primjetila. Medjutim i tu se radi laparoskopija. Eh sad, mozda ovi ovdje to ne rade. Ne pljujem ja ni po kome, niti prozivam, ali su meni bliski ljudi mnogo bolje prolazili na Kosevu. Ovo je prvo iskustvo sa Vojnom, i nazalost je lose.
Izvinite, ali previše drame....
Neke stvari, kao laparoskopija, nisu bogomdate ni muzička želja. Ako se moralo raditi klasičnim rezom, onda je to tako i tačka, svidjelo se to vama ili ne. Stvar kulture hirurga koji je bio škrt u odgovorima...No svaki odjel ima šefa, i on vam je dužan dati odgovore na koje imate pravo po zakonu.

Nemojte se ljutiti, ali mislim da ste vjerovatno "upali" u momentu velike gužve. Konkretno, pokušavam se sjetiti slučajeva hernija te vrste u zadnjih nekoliko dana.... Ono što sigurno znam je da je na Odsjeku opće hirurgije (gdje je vjerovatno bio, pretpostavljam na 5-om spratu), zaista velika gužva, dosta teških slučajeva i dosta vanrednih operacija u zadnjih 10 dana. Vi zaista ne možete imati uvid u prirodu ovog posla, pa shvatam vašu frustriranost...

Postoje ,naravno,ljekari koji forsiraju "svoje pacijente", ali nekada ni oni ne mogu doći na red :D Ti ljekari vrlo vješto koriste magični prizvuk u riječi "laparoskopski" ili "laserom" :D .Koriste ga zaista odlično, i sa kovertom i bez nje...No,njima na savjest , ja brinem druge brige,a svi nosimo karticu sa imenom i svačije se ponašanje lako primjeti..Pohlepa je lako primjetna.

Drugo, operativni program nije lovište samo jednog, već više hirurga, ali naravno, nikakva koverta ne može do kraja utjecati na nepredvidive stvari. Zvanično ga sastavljaju šefovi odjela ,a redoslijed i termine autonomno može mijenjati ili postavljati šef Hirurgije.

On ima pravo odlaganja operacija koje nisu hitne.

To što je neko zakitio nekoga da bi "odmah bio operisan", ne znači da neće izvisiti par dana zbog važnijih ili vanrednih operacija. Dešavalo se, jel, pa vidno nervozni pacijenti je*u mater jerbo im se njihova "životno značajna hernija" odložila zbog "drugih". Šta je problem što je tvoj suprug sačekao dan-dva više? Nije hirurgija a-la cart naručivanje operacije-možda samo u reklamama... Osim toga, jako ste neozbiljni sa komentarom o "sportu kojem se mora vratiti". Uz pravilno proveden oporavak i tačno razrađen sistem vježbi, može se ponovo baviti sportom. Dužina oporavka i ponovna radna/sportska spremnost zavise od mnogo faktora, a način operisanja(laparoskopski ili klasični) nije nužno presudan faktor.

Treće, nekad je potrebno obaviti dodatne pretrage ili kompletirati nalaze.

Sve u svemu, ima "guranja" privatnih kandidata, ali ponajviše neopisive gužve i pritiska na ove odjele OBS, posebno u zadnje vrijeme..Bez obzira na to, svaki pacijent ima pravo, ali i obavezu da se sam interesuje za svaki dio procedure.

Ako smatrate da je neko neopravdano operirao vašeg supruga na vama "neprihvatljiv" način, ili ako vam ljekar ne želi dati potpune informacije, svakako se obratite šefu Odsjeka gdje je ležao(V,VI,X sprat,nebitno) ili direktno šefu Odjela hirurgije na 1. spratu glavne zgrade Bolnice. Na vaš zahtjev vam se moraju saopštiti detalji, ili dati pismena informacija preko Protokola ustanove.
granita

#210 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

dr.gog wrote:
granita wrote:Popricala i to fino. Medjutim, on je bio onako "neraspolozen" za bilo kakvu pricu, davao vrlo sture odgovore. Elem, razlog je i indirektna hernija koju je imao sa direktnom, ali se nije primjetila. Medjutim i tu se radi laparoskopija. Eh sad, mozda ovi ovdje to ne rade. Ne pljujem ja ni po kome, niti prozivam, ali su meni bliski ljudi mnogo bolje prolazili na Kosevu. Ovo je prvo iskustvo sa Vojnom, i nazalost je lose.
Izvinite, ali previše drame....
Neke stvari, kao laparoskopija, nisu bogomdate ni muzička želja. Ako se moralo raditi klasičnim rezom, onda je to tako i tačka, svidjelo se to vama ili ne. Stvar kulture hirurga koji je bio škrt u odgovorima...No svaki odjel ima šefa, i on vam je dužan dati odgovore na koje imate pravo po zakonu

Nemojte se ljutiti, ali mislim da ste vjerovatno "upali" u momentu velike gužve. Konkretno, pokušavam se sjetiti slučajeva hernija te vrste u zadnjih nekoliko dana.... Ono što sigurno znam je da je na Odsjeku opće hirurgije (gdje je vjerovatno bio, pretpostavljam na 5-om spratu), zaista velika gužva, dosta teških slučajeva i dosta vanrednih operacija u zadnjih 10 dana. Vi zaista ne možete imati uvid u prirodu ovog posla, pa shvatam vašu frustriranost...

Postoje ,naravno,ljekari koji forsiraju "svoje pacijente", ali nekada ni oni ne mogu doći na red :D Ti ljekari vrlo vješto koriste magični prizvuk u riječi "laparoskopski" ili "laserom" :D .Koriste ga zaista odlično, i sa kovertom i bez nje...No,njima na savjest , ja brinem druge brige,a svi nosimo karticu sa imenom i svačije se ponašanje lako primjeti..Pohlepa je lako primjetna.

Drugo, operativni program nije lovište samo jednog, već više hirurga, ali naravno, nikakva koverta ne može do kraja utjecati na nepredvidive stvari. Zvanično ga sastavljaju šefovi odjela ,a redoslijed i termine autonomno može mijenjati ili postavljati šef Hirurgije.

On ima pravo odlaganja operacija koje nisu hitne.

To što je neko zakitio nekoga da bi "odmah bio operisan", ne znači da neće izvisiti par dana zbog važnijih ili vanrednih operacija. Dešavalo se, jel, pa vidno nervozni pacijenti je*u mater jerbo im se njihova "životno značajna hernija" odložila zbog "drugih". Šta je problem što je tvoj suprug sačekao dan-dva više? Nije hirurgija a-la cart naručivanje operacije-možda samo u reklamama... Osim toga, jako ste neozbiljni sa komentarom o "sportu kojem se mora vratiti". Uz pravilno proveden oporavak i tačno razrađen sistem vježbi, može se ponovo baviti sportom. Dužina oporavka i ponovna radna/sportska spremnost zavise od mnogo faktora, a način operisanja(laparoskopski ili klasični) nije nužno presudan faktor.

Treće, nekad je potrebno obaviti dodatne pretrage ili kompletirati nalaze.

Sve u svemu, ima "guranja" privatnih kandidata, ali ponajviše neopisive gužve i pritiska na ove odjele OBS, posebno u zadnje vrijeme..Bez obzira na to, svaki pacijent ima pravo, ali i obavezu da se sam interesuje za svaki dio procedure.

Ako smatrate da je neko neopravdano operirao vašeg supruga na vama "neprihvatljiv" način, ili ako vam ljekar ne želi dati potpune informacije, svakako se obratite šefu Odsjeka gdje je ležao(V,VI,X sprat,nebitno) ili direktno šefu Odjela hirurgije na 1. spratu glavne zgrade Bolnice. Na vaš zahtjev vam se moraju saopštiti detalji, ili dati pismena informacija preko Protokola ustanove.
Izvinite Dr.Gog, ali mislim da ste i vi malo izgubili busolu. Da, naravno da dramim, u pitanju mi je najblizi clan porodice i osoba koju volim najvise na svijetu. Sok je veliki kada se spremate za jedno, a desi se drugo, a zbog niza faktora za koje je doktor znao prije operacije ovog konkrentog slucaja. Da, doktor je na kraju rekao da je mogao nastaviti laparoskopski, ali je ipak odlucio da radi open mesh zbog mogucnosti povrede. Posteno. Samo, zasto nam to nije rekao odmah, nego se cekalo dva dana da se rijeci iz njega kljestima izvuku. Takodjer, sam doktor je zakazao operaciju za taj i taj dan, i na kraju se ispostavilo da ipak nije bilo sanse da se operise taj dan. Zasto to nije bilo javljeno to isto jutro ili cak dan prije? Nekako mi je to, onako, najodgovornije ponasanje, a ne da neko lezi u bolnici i ceka rad. Ne znam, mozda je to kod nas standard i stvar neuredjenog zdravstva all together. Ja razumijem da je bilo teskih slucajeva, ali na njegovom spratu (10.) nikome osim njemu taj dan nije odgodjena operacija, a svi su dosli kada i on. Ipak, znate, to frustrira. Pored toga, nikakve daljne pretrage nije trebalo raditi, vec se radilo o pukom cekanju. Na zalost, hirurgija je u danasnjem svijetu a la carte narucivanje, jer pored zdravstvenih ima i ekonomske posljedice. Zivimo u takvom svijetu, i ma koliko bili daleko od zapada, ipak je tako. Ovdje se sigurno ne slazemo, ali ja vas ne napadam. Sto se tice mog "neozbiljnog" komentara da se mora vratiti sportu: ako vam kazem da se radi o mladom covjeku koji se sportom bavi da bi zaradio, vodi sportski klub, profesionalni je sportista (ne bilder) i licni trener, onda vam treba biti jasno zasto je to tako. Nije to nikakav hir, vec, na zalost, zivotna potreba i briga sta ce biti sa svim tim. Zato smo se nadali laparoskopiji, i nije bas da je iko trazio kraljevski tretman, ali neka objasnjena u slucaju sportista su zaista neophodna. Na zalost ova operacija ce to sve odloziti za par mjeseci i vrlo ozbiljno ce uticati na oboje.

Ne mislim zalziti u detalje kako i zasto, zaista. Znam da je pritisak, i sama imam ljekare u uzoj familiji koji rade van BiH i svugdje je pritisak veliki, ali malo vise informiranosti pacijenta i njegove uze porodice ne bi naskodilo. Da nije bilo divnih sestara dosta toga ne bismo ni saznali. Sreca, vec sutra izlazi i za nadati se da ce sve biti onako kako je planirano.
dr.gog

#211 Donošenje hrane i pića pacijentima i posjeta-ograničenja

Post by dr.gog »

Želim skrenuti pažnju svim sugrađanima čiji su najbliži naši pacijenti ili će to biti u slučaju nevolje:

U posljednje vrijeme je učestalo kršenje kućnog reda OBS od strane posjete. Naravno, nije to stvar bezobrazluka ili namjernog ometanja(veoma rijetko imamo neugodne situacije), već neznanja ili nehotičnog nemara.

NE donosite hranu i prekomjerne količine sokova i napitaka bolesnicima!!!
Davanje neodgovarajuće hrane može teško nauditi pacijentu :!:

Posebno, ne donosite bureke, ćevape, ili bilo šta sa grila. Sve što je jako aromatizirano i lako kvarljivo, ili ne odgovara dijeti pacijenta, bit će vraćeno ili bačeno!

Pacijent može jesti samo tačno utvrđenu "dijetu", hrana je redovna, kvalitetna i sanitarno ispravna.
Ukoliko je pacijent vegetarijanac, dobit će odgovarajuću hranu.

Voće i sokovi su, naravno, dopušteni, ali donosite samo male količine (par komada je sasvim dovoljno, uz neki sok za osvježenje). Ne donosite mliječne proizvode osim malih pakovanja voćnih jogurta u flašicama sa čepom, koje treba konzumirati u toku dana.

Ne dolazite u grupama, već po dvoje. Ne sjedite na krevetima, ne stvarajte buku, ne ometajte osoblje ukoliko radi oko pacijenta.Ne dolazite prehlađeni i ne zadržavajte se dugo.Ne dovodite malu djecu!

Za sve informacije u vezi operativnih zahvata su nadležni ISKLJUČIVO hirurzi,a ne med.tehničari. Dežurni ljekar je uvijek dostupan, kao i šef odjela i glavna sestra.

Hvala na razumjevanju :)
Qler

#212 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Qler »

Posteno

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
vjesticanametli

#213 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by vjesticanametli »

mama je operisana i lezi na ginekologiji i moram reci da su cisti i uredni, jako ljubazni i susretljivi

hvala :)
shandrprcSA

#214 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by shandrprcSA »

vjesticanametli wrote:mama je operisana i lezi na ginekologiji i moram reci da su cisti i uredni, jako ljubazni i susretljivi

hvala :)
+1
valter.ba

#215 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by valter.ba »

Dr.gog mozes li mi molim te reci proceduru zakazivanja audiovestibulometrije kod vas. Kada radi taj kabinet, ako znas koliko se ceka isl. Hvala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
dr.gog

#216 Re:

Post by dr.gog »

valter.ba wrote:Dr.gog mozes li mi molim te reci proceduru zakazivanja audiovestibulometrije kod vas. Kada radi taj kabinet, ako znas koliko se ceka isl. Hvala

Znam da je prošlo dosta vremena od postavljanja pitanja,a li valjda će nekome koristiti:
Kabinet za audiometriju

(soba broj 208)

Radno vrijeme: 09,00-15,00 sati, svaki radni dan

Tel: 285-171

Pacijenti se ne zakazuju za pregled.
Prije pretraga u ovom kabinetu uobičajen je pregled na kabinetu za ORL, kako bi se imala potpunija slika, bez obzira na ranije nalaze. Ipak, najbolje je doći na drugi sprat zgrade gdje su kabineti(desno od kapije), te upitati dežurnu sestru na ORL kabinetu. Raspored rada za audiovestib. je okvirni, jer tehničari koji rade tu proceduru imaju obaveze i na odjelu- uglavnom, dođite na kabinet prvo i pitajte- nećete čekati dugo.

Obavezno ponesite stare i zadnji nalaz koji imate, ovjerenu kjižicu i uputnicu.
valter.ba

#217 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by valter.ba »

Nije kasno, hvala na iscrpnim informacijama!

laki@

#218 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by laki@ »

Postovanje dr.goge sad kad procitah ove sve komentare za koje mi je trebalo dobar sat I po , neznam sta da radim.Trebam se operisati ,postupalna cista na pankreasu , raspitivala sam se I dobila odgovor da je najbolji abdominalni hirurg za te operacije dr.Samir Custovic u OBS.Dosla sam kod njega na pregled nije los pri prvom razgovoru, sve mi je objasnio i razumijem sta me ceka.Rekao da povadim nalaze ida dodem u ponedeljak da se dogovorimo oko operacije e sad mene interesuje na kakav DOGOVOR cu naici sa njim.Novaca nemam nit mislim posudivati , molim sve Vas koji znaju kakav je kao covijek i doktor da mi napisete sta da radim, nadam se da cu dobiti odgovore do ponedeljka unaprijed hvala.... :razz:
Cholina_Lokica

#219 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Cholina_Lokica »

laki@ wrote:Postovanje dr.goge sad kad procitah ove sve komentare za koje mi je trebalo dobar sat I po , neznam sta da radim.Trebam se operisati ,postupalna cista na pankreasu , raspitivala sam se I dobila odgovor da je najbolji abdominalni hirurg za te operacije dr.Samir Custovic u OBS.Dosla sam kod njega na pregled nije los pri prvom razgovoru, sve mi je objasnio i razumijem sta me ceka.Rekao da povadim nalaze ida dodem u ponedeljak da se dogovorimo oko operacije e sad mene interesuje na kakav DOGOVOR cu naici sa njim.Novaca nemam nit mislim posudivati , molim sve Vas koji znaju kakav je kao covijek i doktor da mi napisete sta da radim, nadam se da cu dobiti odgovore do ponedeljka unaprijed hvala.... :razz:
Da se dogovorite oko prijema u bolnicu, kad je operacija itd. Povadis nalaze, dodjes za dogovor kad ces biti primljena kod svog dr, ides kod anesteziologa :) svi doktori tako kazu gore, jer se logicno morate dogovoriti kad ces leci. Nema to nikakve veze sa mitom
julisiz es grant

#220 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by julisiz es grant »

Čovječe, koliko je narod zablentan, šta god doktor kaže, odmah se pomisli da "išće" pare :shock:
Ne brini, mislim da je Čusta pošten. A da je majstor svog posla, jeste.
valter.ba

#221 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by valter.ba »

Voli i on uzeti, znam iz porodicnog iskustva!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
julisiz es grant

#222 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by julisiz es grant »

valter.ba wrote:Voli i on uzeti, znam iz porodicnog iskustva!

Neće uzet ako mu se ne da.
dabarizmabra

#223 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by dabarizmabra »

Dr. Samir je vrhunski strucnjak i imam samo rijeci hvale za tog covjeka,

Mlad, vrhunski obrazovan, specijalista, korektan.

Bio kod njega operisan, nikad nije nista trazio niti "isaretio" da mu se nesto da, sto narod kaze.

Mislim da nije korumpiran i svaka cast tom covjeku.
laki@

#224 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by laki@ »

dabarizmabra wrote:Dr. Samir je vrhunski strucnjak i imam samo rijeci hvale za tog covjeka,

Mlad, vrhunski obrazovan, specijalista, korektan.

Bio kod njega operisan, nikad nije nista trazio niti "isaretio" da mu se nesto da, sto narod kaze. :-D

Mislim da nije korumpiran i svaka cast tom covjeku.
Hvala Vam od srca , znam I ja da nije sve crno al covjek se naslusa svega I svacega pa nezna sta I kako, al kad je zdravlje u pitanju morah se malo raspitati .....hvala ...
valter.ba

#225 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by valter.ba »

Nista, ako te pocne razvlaciti sa terminom za op. salu znaces u cemu je fol. Sretno ;)

Post Reply