"Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#176 off-topic

Post by dr.gog »

Bez obzira na interna prepucavanja i zle jezike, ja iskreno kažem i stojim iza toga da je Odjel ginekologije velikim dijelom zaslužan za određeni ugled koji naša bolnica ima među građanima. To je činjenica, barem po javnim komentarima.

Nema ih mnogo u timu, ali ljudi zaista rade ok. Meni niko nije rekao nijednu ružnu riječ o ljekarima sa Ginekologije, posebno mlađim ljekarima koji zapravo i nose najveći teret. I meni kad je zatrebalo, nisam člana porodice vodio privatniku, već sam imao puno povjerenje u njih. Šteta što nema nekih ludih para da se Odjel još više opremi, više prostora i osoblja-što kaže Juliusz- "da se ima VIŠE"...bilo bi super..Bolje razvijati to, nego "gastrični bajpas" :oops:

Ipak, taj problem muči i druga odjeljenja, a na nama je da pokušamo najbolje.

Mogu ja misliti o unutrašnjim odnosima šta hoću, ali ja vidim da ljudi rade dobro.

Ako je ženi zasmetalo nešto, bilo šta, slobodna je da to kaže i šefu Odjela, ili bilo kome od doktora, jer se niko ne krije i većina problema se može riješiti na normalan način. Ako je "stani-pani", onda nek se bira druga ustanova, šta se može..

Još nešto, postoje ljudi koji još nisu svjesni šta je internet-forum i misle da na ovaj način mogu definitivno riješiti svoje probleme sa zdr.sistemom. Bilo bi dobro kada bi se više cijenili ovi malobrojni ljekari koji imaju ,da prostite, m**a, da javno pomažu i objašnjavaju, i trpe kritike od anonimnih osoba kojima je google jedini izvor znanja o medicini, ili priče rekla-kazala..

Ja nisam ljekar, niti mislim o svim ljekarima isto, ali dobro je da njih barem nekolicina ima osjećaja da u slobodno vrijeme na ovaj način pomognu građanima. Većina starijih doktora..bolje je da ne znate šta misle o internetu..
Leptirica123

#177 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Leptirica123 »

Ako je tako sve super sto se toliko trudite hvaliti tu bolnicu, zar ne bi svima trebalo biti poznato da je to ustanova koja svoj posao radi odlicno? Ocito je da imate neku funkciju ili radno mjesto tamo.
julisiz es grant

#178 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by julisiz es grant »

Leptirica123 wrote:Ako je tako sve super sto se toliko trudite hvaliti tu bolnicu, zar ne bi svima trebalo biti poznato da je to ustanova koja svoj posao radi odlicno? Ocito je da imate neku funkciju ili radno mjesto tamo.
Ko kaže da se trudi da hvali? Čovjek radi u OBS, to i ne krije, i šta sad? A što se tiče odjela na koji si ti kivna, koliko sam ja upratio na ovoj i drugim temama komentari su uglavnom pozitivni, a ja sam, iz kojekakvih razloga, od svih na forumu vjerovatno najpozvaniji da dam svoj sud o ginekologiji u OBS. Samo ću ponoviti svoj afirmativan sud i reći "daj Bože da svi u našem zdravstvu rade kao oni", i to kaže čovjek koji zna sve ljude na tom odjelu od (nažalost odnedavno bivše) šefice do čistačica. Nije ni kod njih sve idealno, naravno da nije niti može biti, ali za razliku od drugih trude se da se poprave. Tu se svakodnevno priča o struci i nauci i u neformalnim razgovorima, a to je nešto čega na GAK-u nema. Živjela ginekologija i porodilište OBS, neka su živi svi oni divni ljudi stotinu godina!
JoeyTribbiani

#179 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by JoeyTribbiani »

Zna li se išta o rezultatima konkursa? Jedna pozicija je poništena neki dan. Šta je sa ostalim? Mjesec i po' je prošlo od zatvaranja prijava.
julisiz es grant

#180 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

JoeyTribbiani wrote:Zna li se išta o rezultatima konkursa? Jedna pozicija je poništena neki dan. Šta je sa ostalim? Mjesec i po' je prošlo od zatvaranja prijava.
Konkursa za šta?
JoeyTribbiani

#181 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by JoeyTribbiani »

4 radna mjesta: Referent za plan i analizu; Refernt za nabavku; Električar; Pomoćni radnik
julisiz es grant

#182 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

JoeyTribbiani wrote:4 radna mjesta: Referent za plan i analizu; Refernt za nabavku; Električar; Pomoćni radnik
To će možda dr.gog znati, on je insajder.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#183 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by ladyblue18 »

Leptirica123 wrote:Ako je tako sve super sto se toliko trudite hvaliti tu bolnicu, zar ne bi svima trebalo biti poznato da je to ustanova koja svoj posao radi odlicno? Ocito je da imate neku funkciju ili radno mjesto tamo.
:-)
Imas li ti kakvo svoje misljenje o bolnici, konkretnije o ginekoloskom odjelu?

Julisiz cuj bivsa :-?
Inace za GAK sam sentimentalno vezana i svi sa tog odjela su mi jako dragi i ne volim kad ih se napada bezrazlozno jer znam koliko je stresno raditi dole.
julisiz es grant

#184 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

ladyblue18 wrote:
:-)
Imas li ti kakvo svoje misljenje o bolnici, konkretnije o ginekoloskom odjelu?

Julisiz cuj bivsa :-?
Inace za GAK sam sentimentalno vezana i svi sa tog odjela su mi jako dragi i ne volim kad ih se napada bezrazlozno jer znam koliko je stresno raditi dole.
Nažalost, odnedavno je u penziji (redovnoj, zarađenoj).
Kada kažeš GAK misliš na kliniku na Jezeru (jer to je skraćenica za njih) ili na ginekologiju u Vojnoj?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#185 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by ladyblue18 »

julisiz es grant wrote: Nažalost, odnedavno je u penziji (redovnoj, zarađenoj).
Kada kažeš GAK misliš na kliniku na Jezeru (jer to je skraćenica za njih) ili na ginekologiju u Vojnoj?
Pretpostavila sam da je to.

Mislila sam na ginekologiju majku mu :lol: pardoniram se :D cuj GAK :-)
julisiz es grant

#186 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

ladyblue18 wrote:
julisiz es grant wrote: Nažalost, odnedavno je u penziji (redovnoj, zarađenoj).
Pretpostavila sam da je to.

Mislila sam na ginekologiju majku mu :lol: pardoniram se :D cuj GAK :-)
:-D
valter.ba

#187 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by valter.ba »

Ja mislio zena ne daj Boze umrla kako je Julije zakukao:lol::lol::lol: a ono penzija:lol::lol::lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
dr.gog

#188 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by dr.gog »

julisiz es grant wrote:
JoeyTribbiani wrote:4 radna mjesta: Referent za plan i analizu; Refernt za nabavku; Električar; Pomoćni radnik
Najiskrenije rečeno, meni su ti oglasi smiješni :D :D ...Ja eto nisam uopšte ni znao za to.
Lično mislim da je to zapravo pokrivanje za prijem u radni odnos ljudi koji već rade na određeno :? ...nisam siguran..
Znam sigurno da bolnici treba dosta novog kadra i u medicinskom i u nemedicinskom sektoru. Recimo, prva procjena za Odjel hirurgije je dodatnih 23 tehničara plus 3 za salu, u šta je ukalkulisan i broj onih koji su otišli ili trebaju ići u penziju. Sa 10 tehničara koji već rade na određeno, to bi značilo faktički prijem još 10-ak sestara kako bi sistem radio normalno i kako bi se konačno riješili invalida rada. Slično je i u tehničkoj službi, samo o njima zaista ne želim da pričam :oops:

Sve to zavisi od namjera direktorice koja očito nema naviku da objašnjava poteze, pa se zadnjih dana smijem paranoji koja vlada naspram prilično arogantnog ginekologa u bijelim cipelicama ukrašenim motivima Minnie Mouse.

Tja, nadam se da će izvjesna osoba iz novinarskog svijeta ,pridošla na mjesto pomoćnice, na vrijeme shvatiti da paranoja nije korisna :D
dr.gog

#189 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by dr.gog »

Nelogična si.Previše sam dugo na forumu da se bavim podučavanjem tebe kako se prati forum.

Glede tvog bijesa zbog ne znam čega(fuliš metu), mogu ti samo prenijeti pozdrave sa Hirurgije uz prigodnu pjesmu:

Svrati ako žigne žuč, tu smo :D , kolko god nas ne voljela :wink:
julisiz es grant

#190 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

dr.gog wrote:
julisiz es grant wrote:

Sve to zavisi od namjera direktorice koja očito nema naviku da objašnjava poteze, pa se zadnjih dana smijem paranoji koja vlada naspram prilično arogantnog ginekologa u bijelim cipelicama ukrašenim motivima Minnie Mouse.
Jel' to neko od ovih koji su došli nakon nove direktorice? :) Mada mi je teško povezati pojam arogancije sa nekim od njih.
Cholina_Lokica

#191 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Cholina_Lokica »

dr.gog wrote:
Svrati ako žigne žuč, tu smo :D , kolko god nas ne voljela :wink:
:lol:
Komplet hirurgija, isla sam od sobe do sobe, i svi zuc operisali, mislim da nas je bilo samo 4-5 koji nismo

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
dr.gog

#192 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by dr.gog »

julisiz es grant wrote: Jel' to neko od ovih koji su došli nakon nove direktorice? :) Mada mi je teško povezati pojam arogancije sa nekim od njih.
Nije.Naime ona ima te fine cipelice :lol: .
dr.gog

#193 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by dr.gog »

Eurosa wrote:Upadam ko padobranac pa ako je već bilo govora o ovome ja se izvinjavam, ali zanima me ima li Opća bolnica reumatologa?
Kabinet za reumatologiju
(soba broj 230)
Radno vrijeme: 11,00-14,00 sati, četvrtkom
Tel: 285-221
Pregledi se zakazuju na Kabinetu za interne bolesti.

http://www.obs.ba/index.php/radno-vrijeme-kabineta
julisiz es grant

#194 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

dr.gog wrote:
julisiz es grant wrote: Jel' to neko od ovih koji su došli nakon nove direktorice? :) Mada mi je teško povezati pojam arogancije sa nekim od njih.
Nije.Naime ona ima te fine cipelice :lol: .
Ah da, uvijek je imala ukus za obuću :D
Čujem i ja da je ovih dana baš na ginekologiji zbog dotične atmosfera "eto Šahbaza".
Bespotrebno, ali što bi Krleža rekao, to su, eto, mentaliteti.
granita

#195 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

Je li istina da svi pacijenti na opstoj 24 sata poslije operacije (bilo obicne ili laparoskopije) primaju samo infuziju i ne daju im da jedu? Sorry, ali to mi je nekako cudno. Moja mama je masektomiju radila na KCUS, pa je jela jos isto vece. Ili je od slucaja do slucaja?

Postoji li neki protokol, pa se svima isto pise ili...?
julisiz es grant

#196 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

granita wrote:Je li istina da svi pacijenti na opstoj 24 sata poslije operacije (bilo obicne ili laparoskopije) primaju samo infuziju i ne daju im da jedu? Sorry, ali to mi je nekako cudno. Moja mama je masektomiju radila na KCUS, pa je jela jos isto vece. Ili je od slucaja do slucaja?

Postoji li neki protokol, pa se svima isto pise ili...?
Nažalost, istina je. Jedan od problema na OBS je zakovanost mozgova koji nisu skloni promjenama nekih prevaziđenih stavova. Čak i na meni dragoj ginekologiji u načelu izbjegavaju da operisanim ženama daju išta na usta prva dva dana, što je totalni nonsens. A tek kako je hirurškim pacijentima na intenzivnoj, gdje se pitaju one anesteziologinje...njima neka je Bog na pomoći.
granita

#197 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

Wow, kakav uzas!

Ne znam, suprug je gore vec dva dana, cekao je laparoskopiju bruha od juce, ali mu nisu stigli uraditi jer je guzva. Danas mi rece da su SVI na infuziji, ljudima je skroz OK i gladni su, ali im nista ne daju. Hrana je slaba as it is, kao da se radi o teskim bolesnicima. Koliko vidim, u svijetu se nakon (specificno ove operacije) kuci ide isti dan, a ovdje drze iz nekih razloga. Samo se nadam da ce ga htjeti pustiti u nedjelju (iako ti rece da pustaju, ali stavljaju datum radnog dana :-) jer koliko vidim ni 24 sata nakon operacije ne pustaju bez obzira na opce stanje pacijenta.

Nisam sigurna da bi ponovo napravio ovaj izbor...ali sad, sta je tu je. :roll:
niko_niko_kao_ja

#198 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by niko_niko_kao_ja »

meni su posle carskog reza rekli da dva dana ni vodu ne smijem piti, sjecam se da mi je muz donio nekoliko flasica vode i sestra koja je to preuzela i donijela, mi je je rekla tako. ja sam bila :shock: a da smijem jesti tek nakon 4 dana. a ja i gladna i zedna, iscrpljena totalno. ja fakat nisam mogla izdrzati pa sam vec tu noc pila vodu, a drugi dan pojela onu jednu corny cokoladicu koju sam ponijela da imam jer sam se spremala za prirodni porod.
granita

#199 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by granita »

Strasno! Moze li nam neko od ovih insajdera objasniti ovaj pristup jer je to pravo mucenje, a da ne govorim da je nepotrebno, pa cak i opasno da ti ne daju da pijes 48 sati! Iskreno, ovako nesto prvi put cujem, umjesto da ljude potaknu na brzi oporavak, oni ih oslabe da ne mogu micati 7 dana.
Cholina_Lokica

#200 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Cholina_Lokica »

Mene operisali cetvrtak ujutro, jela srijedu vece, sreca :mala grickalice pa ih utukla oko 22h, i nisu mi dali jesti do petka ujutro. Nekad poslijepodne cetvrtak mi rekli da mogu vode ili soka piti...

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
Post Reply