Vojislav Šešelj u Hagu

Trial

#1 Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Trial »

Nema potrebe za svađu,ovaj post sam isključivo otvorio za vaša mišljenja o dosadašnjem toku suđenja,uz 100% zanemarivanje njegovog lika i dela prije odlaska u Hag,jer sasvim je jasno da postoje radikalna mišljenja o njemu,te to nema potrebe dokazivati!Mislim da je puno bolje da raspravljamo o toku suđenja,jer će tako svađe biti manjeg inteziteta u odnosu na one o njegovoj politici!!!Želim da već sada raspravljamo objektivno da li se uspjelo šta dokazati,nastupi Šešelja,sudija,tužilaštva,itd.--da kasnije nebi bilo da jedni govore ak ga oslobode -da je to sramotno,a ako ga osude da je to antisrpski tribunal,itd.tralalalala.....OBJEKTIVNOST
Nekako s proljeća

#2 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Nekako s proljeća »

:)

Pa on i jeste tamo zbog svojih nedjela i sačekajmo da sud kaže svoje.A njegova djela će ga čekati kada i ako bude izašao iz zatvora.Ako se kojim slučajem u svom životu odvaži i posjeti grad Sarajevo dok ja budem živ, lično ću ga upitati za pucanje po gradu.Nekada i njegovom gradu...

Ili bi ti da malo o desnoj opciji tipkamo?
cyprus

#3 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by cyprus »

Suđenje ... objektivno ... hm :? ... cirkus ... za koji je kriv isključivo Šešelj ... mislim da mu sudije i previše puštaju da se zajebava :-)
Adriatic

#4 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Adriatic »

Monstrum, ludak, imbecil, jedan od glavnih kreatora mržnje koja je rezultirala pogibijom stotina hiljada ljudi.
Nekako s proljeća

#5 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Sličnog je mišljenja i autor teme, i on smatra da se o pravu više može naučiti prateći sudski proces Šešelju, nego na pravnom fakultetu u Sarajevu.Onom istom gradu koji je Voja gledao kroz optiku mitraljeza sa optikom i iz ogromne ljubavi ka svom gradu ispalio dobar redenik ...pa do nekih 4000 metara dometa. Možda i po tom istom faksu...

I ja bih trebao odkulirati te stvari :-) , a tipkati o njegovom dobrovoljnom odlasku na sud sa ciljem da pravi cirkus od istog.I to sa nekim ko je krenuo njegovim stopama... :skoljka:
felipe kajetano

#6 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by felipe kajetano »

Suti i trpi

#7 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Suti i trpi »

Nekako s proljeća wrote:Sličnog je mišljenja i autor teme, i on smatra da se o pravu više može naučiti prateći sudski proces Šešelju, nego na pravnom fakultetu u Sarajevu.Onom istom gradu koji je Voja gledao kroz optiku mitraljeza sa optikom i iz ogromne ljubavi ka svom gradu ispalio dobar redenik ...pa do nekih 4000 metara dometa. Možda i po tom istom faksu...

I ja bih trebao odkulirati te stvari :-) , a tipkati o njegovom dobrovoljnom odlasku na sud sa ciljem da pravi cirkus od istog.I to sa nekim ko je krenuo njegovim stopama... :skoljka:
Je l Seselj rodjen u Srajevu?
Nekako s proljeća

#8 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Nije valjda da je u zatvoru samo zbog kokarde,pa makar bila kao tanjir satelitske antene...

Tebi šega je li kralju?
Trial

#9 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Trial »

Nekako s proljeća wrote:Sličnog je mišljenja i autor teme, i on smatra da se o pravu više može naučiti prateći sudski proces Šešelju, nego na pravnom fakultetu u Sarajevu.Onom istom gradu koji je Voja gledao kroz optiku mitraljeza sa optikom i iz ogromne ljubavi ka svom gradu ispalio dobar redenik ...pa do nekih 4000 metara dometa. Možda i po tom istom faksu...

To sam rekao da dočaram na kojem niskom stupnju je današnji pravni fakultet u Sarajevu i da iznesem svoje mišljenje da je ipak Šešelj dobar pravnik(bio je najbolji student svoje generacije),a sad kako on primjenju pravo-to je stvar za diskusiju!!!?
Nekako s proljeća

#10 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Suti i trpi wrote:

Je l Seselj rodjen u Srajevu?
http://bs.wikipedia.org/wiki/Vojislav_%C5%A0e%C5%A1elj
reloader

#11 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by reloader »

ja mislim da samo na youtubeu ima dovoljno dokaza koliki je frajer nacionalista
Adriatic

#12 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Adriatic »

Hajd što je nacionalista, ali što su mu ruke krvave do lakata, e to je glavno.
Direktno organizovao horde koje su činile strahote, zna se i kakve. Da ne navodim.
Comrad

#13 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Comrad »

Hmm...Kako biti objektivan prema ovom, ne znam kako da ga nazovem. No, cinjenica je da su mu sudije dale punu slobodu i on ih uspjesno pravi budalama, sta god trazi dobije. Ono sto se mora priznati jeste to da je veoma sposoban i pametan (mislim da je postao najmladji doktor u bivsoj jugi sa cca 25. godina), samo sto je kreten svoju inteligenciju upotrijebio u pogresne stvari.

Greska je napravljena kada je dozvoljeno da se on sam brani, pa sada moze drzati govore kakve hoce. Karadzic mi je najsmjesniji, hoce covjek sebe da brani, valjda konta ko Seselj, al kad ga slusam pa gubi se covjek ne zna sta prica. :lol:

Nadam se samo da nece umrijeti i da ce duboku starost dozivjeti izmedju resetaka. Valjda im nekad dodje iz gu zice u glavu sta su uradili.
muha_sa

#14 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by muha_sa »

Comrad wrote:Hmm...Kako biti objektivan prema ovom, ne znam kako da ga nazovem. No, cinjenica je da su mu sudije dale punu slobodu i on ih uspjesno pravi budalama, sta god trazi dobije. Ono sto se mora priznati jeste to da je veoma sposoban i pametan (mislim da je postao najmladji doktor u bivsoj jugi sa cca 25. godina), samo sto je kreten svoju inteligenciju upotrijebio u pogresne stvari.

Greska je napravljena kada je dozvoljeno da se on sam brani, pa sada moze drzati govore kakve hoce. Karadzic mi je najsmjesniji, hoce covjek sebe da brani, valjda konta ko Seselj, al kad ga slusam pa gubi se covjek ne zna sta prica. :lol:

Nadam se samo da nece umrijeti i da ce duboku starost dozivjeti izmedju resetaka. Valjda im nekad dodje iz gu zice u glavu sta su uradili.
Oni su nebitni--njihovo nedjelo živi.
svakom normalnom covjeku je samo jedna želja:
- da njihovim sljedbenicima dodje iz guzice u glavu :-) toga ce se nacekat generacije i generacije---na našu žalost.
Comrad

#15 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Comrad »

Govorio sam u kontekstu ove teme koja govori o Seselju. Naravno da to nece nista promjeniti. Njihovo djelo ce uvijek zivjeti, ko se nada da nece, djaba se nada :) Pa evo sada djeca uce tri razlicite historije, tj. edukuju se da se mrze u buducnosti. Ovdje nikad nece biti mira, to je jednostavno tako. Ako zelimo da idemo naprijed jedan narod ce morati "ispastati", jer ako svi budu ganjali svoje interese ostat cemo tamo gdje smo i bili '95. BiH je jugoslavija u malom, juga se raspala. Ne kazem da ce se BiH raspasti, ali gdje je tu je. Prodjete mostar docekuju vas hrvatske zastave, krenete prema istoku, sjeveru docekuju vas srpske zastave. I kao zivit cemo zajedno u miru, kako da ne.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by PipiDugaDevetka »

Isječak sa spiska ubijenih branitelja i civila tokom opsade Sarajeva wrote:VAJNAGA EMIR (RAGIB) (1975-1994)
VALJEVČIĆ
NERMINA (IDRIZ) (1969-1992)
MESUD (MEDO) (1957-1992)
VAPETIĆ AZRA (RAMIZ) (1962-1992)
VARAGA SLAVKO (LUKA) (1957-1992)
VARGA VJEKOSLAV (FRANJA) (1940-1992)
VASIĆ PERKA (1923-1992)
VASILJ
JOZO (JAKOV) (1931-1992)
TOMISLAV (MATO) (1950-1992)

VASILJEVIĆ MILE (1940-1995)

VASKO JELENA (-1992)
VATIĆ AMIRA (HIVZO) (1958-1993)
http://www.idoconline.info/digitalarchive/public/serve/index.cfm?fuseaction=form&ElementId=486825 wrote:Isječak iz članka
Ratoborni lider srpskih radikala Vojislav Šešelj hvalisao se u subotu popodne na talasima paljanskog radija da je, pucajući tog dana iz mitraljeza tipa »broving— »imao jedan pogodak«. Tragični efekat tog njegovog pogotka mogli smo pročitati u jučerašnjem »Oslobođenju« na prostoru gdje objavljujemo smrtovnice. Tog dana jedan je Sarajlija ubijen a više ranjeno. Zločinac Šešelj je, kako je utvrđeno, ubio Mileta Vasiljevića, radnika »Velepekare«, koji se tog kobnog dana našao u Dinarskoj ulici. Pok...
Ovo hvalisanje putem ''Radio-Srne'', kako smo tada zvali paljanski radio sam lično slušao putem tranzistora prikačenog na telefonsku liniju radi napajanja. Struje nije bilo.
behavac

#17 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by behavac »

Comrad wrote:Prodjete mostar docekuju vas hrvatske zastave, krenete prema istoku, sjeveru docekuju vas srpske zastave. I kao zivit cemo zajedno u miru, kako da ne.
Stanes u sredinu nadjes bosnjacke zastave !!!
Samo zastave nisu problem ni za sta pa ni za mir...neke druge stvari jesi al o tom po tom...
muha_sa

#18 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by muha_sa »

behavac wrote:
Comrad wrote:Prodjete mostar docekuju vas hrvatske zastave, krenete prema istoku, sjeveru docekuju vas srpske zastave. I kao zivit cemo zajedno u miru, kako da ne.
Stanes u sredinu nadjes bosnjacke zastave !!!
Samo zastave nisu problem ni za sta pa ni za mir...neke druge stvari jesi al o tom po tom...
pokažider te zastave--molit cu lijepo.
ako ti nije mrsko deder nam malo i o tim drugim stvarima---cisto da nešto naucimo :D
Bosnolog

#19 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Bosnolog »

Sudenje bolesniku Seselju je pri kraju, Svijet je mogao da se uvjeri u razmjere ideoloske epidemije velikosrbizma a jedan od najveci raspiratora je bila ova bolesna dvonoga zvijer.Nadam se da ce Voja Vojvoda dobiti maksimalnu kaznu upravo onoliko koliko je do sada proveo vremena u Hagu pa da ide u svou Srbiju,jer tamo ima mnogo svojih pacijenata koji ga sve godine cekaju spremajuci mu slavljenicki docek.Tadija ce da se dodatno znojiti a sa Tomom grobarom ce da vodi ideolosko pliticki rat kao izdajnickim otpadnikom njegovih vadikala,....

Srbijanski politicki cirkus u krokodilskoj politickoj bari ce se dodatno uskomesati i time ubrza rasplet velikosrpske zavrzlame koja se cuva pod tepihom i karantinu nasminkane Tadijeve Srbije,....Jedno sto moze spasiti Srbiju da vojvoda dozivi sudbinu Stambolica i zavrsi u nekoj krecani,radi visih interesa i spasa to jest odgodi za neko vrijeme sukob unutar nasminkane Srbije.Mada cisto sumjnjam da ce se Srbija izvuci bez unutrasnjeg sukoba i dodatne regionalne destabilizacije i prekompozicije na sto treba biti spreman jer ce zlo ponovo pokusati iznijeti u BiH preko svojih agenata i poslusnika,.......
Suti i trpi

#20 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Suti i trpi »

Bosnolog, Seselj nema nikakve sanse da dodje na vlast u Srbiji. On je svoje odsviro. Jedina mu je sansa da se 'preobrati' ko Toma, ali poznavajuci Seselja, nema od toga nista. Njegova ideja ce nastavit zivit kod nekih zatucani idiota, ali to nece uticat na put Srbije u EU.

Dokle se doslo sa sudjenjem? Negdje sam cito da su se svjedoci optuzbe na misteriozan nacin priklonili Seselju :roll: .
Bosnolog

#21 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:Bosnolog, Seselj nema nikakve sanse da dodje na vlast u Srbiji. On je svoje odsviro. Jedina mu je sansa da se 'preobrati' ko Toma, ali poznavajuci Seselja, nema od toga nista. Njegova ideja ce nastavit zivit kod nekih zatucani idiota, ali to nece uticat na put Srbije u EU.

Dokle se doslo sa sudjenjem? Negdje sam cito da su se svjedoci optuzbe na misteriozan nacin priklonili Seselju :roll: .
Seselj ce dodatno zakovitlati politicki vrtlog u Srbiji,ne zaboravi da je Toma i njegova stranaka prva u Srbiji a to su presvuceni desno orijentisani radikali,......Seslje ce nastaviti da pravi od srbijanskog parlamenta vec videno skandal pozoriste a Srbija je duboko podijeljeno drustvo izmedu proruske i prozapadno nasminkane Tadijine struje koja je jedva sastavila vladu uz pomoc manjinske opozicije koja je klimava i na granici raspada,..

NATO je na Drini kao i svim zemljam u okruzenju,..Rusija je otela Srbiji najveci gigant i glavnu polugu razvoja Srbije NIS pa sada sipaju gorivo po jeftinijoj cijeni u BiH.Tamo ce biti jos mnogo previranja.Telekom Srbije ce Srbija morati prodati kako bi ostala da pluta.Niko se oficijelno ne odrice Kosova a laza zvana EU integracije ce se generacijski otegnuti i sve obecane kredite potrositi.Uticaj Turske na Balkan i regiju ce se povecavati koju bi Rusija da prigrli pa i Srbija u sve vecoj zelja Beograda za boljim odnosima sa Stambolom /Ankarom/ne sto je voli nego sto nema mnogo izbora i gleda nerado nametnut izbor....

Istina je takode da balkansko bure baruta tinja sve ove godine i pitanje je da li ce se presijeci zapaljeni fitilj koji sporije dogorijeva jer je ovlazeni barut samo usporio balkansku detonaciju koju bi Seselj i slicni rado vidjeli kako bi nastavi svoju velikosrpsku bolesnu propast bljuvotinu rigati po susjedima.

Ekonomska kriza je uvijek ubrzavala politicke krize a one su prouzrokovale nestabilnosti i cesto sukobe lokalnih razmjera koji su do sada dva puta prerasli i bili svijetskih razmjera,/dva svijetska rata/....

Tadiju Evropa gura sve godine a ukidanje viza i tolerisanje neizrucenja Mladica se nece moci odgadati zauvijek.Izbori u BiH ce malo toga promijeniti,ja ocekujem ulazak Radoncica u parlament BiH i njegovu radikalizaciju stanja u BiH i sukob spram Dodika koji ce postati presjedavajuci genocidne tvorevine.

Stanje u BiH ce se zasigurno radikalizovati i ocekujem mnogo toga u BiH nakon sto SDA i Tihic budu pometeni u opoziciju,takode ocekujem dodatno jacanje SDP- i probosanskih stranaka u federalnom dijelu BiH,dok u genocidnoj tvoevini nema nikakve razlike izmedu opozicije i Dodika i njegove SNSD.Obzirom da ce po sadasnjoj mojoj procijeni Dodik i njegova stranka sa koalicijom najvjerovatnije dobiti jos cetiri godine sludivanja,blokada,opstrukcija i BH destrukcija.

Posljedice mozemo naslutiti u BIH uz promijenu vlasti u Srbiji i dolazak tome grobara na mjesto Tadije,sto je njavjerovatnija pretpostavka ukoliko se ekonomija ne oporavi rapidno i radikalno sto je za sada samo san.
Last edited by Bosnolog on 18/06/2010 22:10, edited 1 time in total.
Hemel

#22 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Hemel »

Sudjenje kretenu.?

Kombinacija prava i politike. Pravno mu se sudi a on nastoji svim sredstvima da ometa sudjenje.
Politika, zahtjev Srbije da ga u skorije vrijeme ne vracaju nazad u cemu im pomaze i sam Seselj raznim opstrukcijama.
Ne moraju mu naci ni jedno ubistvo iz ratnih zbivanja u Hrvatskoj, BiH ali mora odgovarati za sirenje mrznje, organizaciju, naoruzavanje i dovodjenje dobrovoljaca na teritoriju drugih medj. priznatih zemalja. Njegovom politikom, shovinizmom i konkretnim djelima mrtve su hiljade ljudi (ukljucujuci i njegove dobrovoljce koji nisu ni znali za sta se bore).

Kjeten ostaje kjeten do kjaja.
detroit-mercy

#23 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by detroit-mercy »

Trial wrote:Nema potrebe za svađu,ovaj post sam isključivo otvorio za vaša mišljenja o dosadašnjem toku suđenja,uz 100% zanemarivanje njegovog lika i dela prije odlaska u Hag,jer sasvim je jasno da postoje radikalna mišljenja o njemu,te to nema potrebe dokazivati!Mislim da je puno bolje da raspravljamo o toku suđenja,jer će tako svađe biti manjeg inteziteta u odnosu na one o njegovoj politici!!!Želim da već sada raspravljamo objektivno da li se uspjelo šta dokazati,nastupi Šešelja,sudija,tužilaštva,itd.--da kasnije nebi bilo da jedni govore ak ga oslobode -da je to sramotno,a ako ga osude da je to antisrpski tribunal,itd.tralalalala.....OBJEKTIVNOST
Sudjenje nisam pratio, jer nemam vremena da se bavim glupostima, imaju ljudi koj su zato placeni. Sto se tice objektivnosti, ne znam pitacu jarana kojemu su oca i nanu od sedamdeset i kusur godina Beli Orlovi sa po par metaka u potiljak, dokusurili u avliji. Valjda nisu mogli gledati u lice kada zenu od 70 i kusur ubijaju. Kazem ti pitacu njega sta on misli o objektivnosti (btw. oca su identifikovali poslije skoro 10godina, ostatke nane jos nisu nasli, vjerjovatno je u nekoj od grobnica).
Bosnolog

#24 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Bosnolog »

Bolesnik i njegovi bolesni saveznici i promotori velikosrbizma ideoloski pripremaju svoje sljedbenike na ono sto ce slijediti 1991-1999.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA [/youtube]

Poruka ubijenom srbijanskom premijeru Dindicu neposredno uoci ubistva

Bolesnik pred sudom pravde u Hagu

I na kraju bolesnik progovorio odvratnim Globish jezikom /buducim svijetskim jezikom :mrgreen: / http://en.wikipedia.org/wiki/Globish_%28Nerriere%29
Last edited by Bosnolog on 19/06/2010 00:13, edited 1 time in total.
Jolpaz

#25 Re: Vojislav Šešelj u Hagu

Post by Jolpaz »

Ovaj lik je idiot nad idiotima, sad zamisli njegove sljedbenike koji su to imbecili pa ovo puše. :mrgreen: :bih:
Post Reply