Vodonepropusna obuća???
Moderator: anex
- medikament
#1 Vodonepropusna obuća???
Sigurno ste često došli u situaciju da su vam čarape mokre i da morate negdje kod nekog ući:)))) razbolijevali se i žalili. Izdvajali ste pare za kojekakve cipele sa oznakom zimske, jesen-zima waterproof itd
Ja sam prije četiri godine kupio cipele i "camel active" prodavnici sa "gore-tex"postavljenom zaštitom i četiri godine sam gazio po vodi po terenima satima i nisu propustile!!! Međutim platežna moć baš za 300KM i nije u Bosni prilagođena za takvo "planinarenje"!!
Pitam se dali postoji obuća koja je jeftinija ada može ostvariti takve rezultate????
ili, postoji li uopšte takva obuća u Sarajevu???
Ja sam prije četiri godine kupio cipele i "camel active" prodavnici sa "gore-tex"postavljenom zaštitom i četiri godine sam gazio po vodi po terenima satima i nisu propustile!!! Međutim platežna moć baš za 300KM i nije u Bosni prilagođena za takvo "planinarenje"!!
Pitam se dali postoji obuća koja je jeftinija ada može ostvariti takve rezultate????
ili, postoji li uopšte takva obuća u Sarajevu???
- mayab
#2 Re: Vodonepropusna obuća???

Samo namazati s ovom mascu, i nema problema ni sa jeftinijim cipelama!Provjereno
- Optimist
#3 Re: Vodonepropusna obuća???
A kako sa savovima i mjestima gdje se spaja gornji dio cipele sa djonom? Te dijelove ne mozes namazati a najcesce pusta upravo na njima.
- Aleluja
#4 Re: Vodonepropusna obuća???
...kaljače konza! 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5 Re: Vodonepropusna obuća???
Poljotra gumenjaci od cenera 
-
Heller
#6 Re: Vodonepropusna obuća???
Ja sam uzeo impregnirajuci sprej posto mi je na šavu puštalo gdje se iznad zeljeznog dijela, iznad prstiju spaja s ostatkom i tu spricno 3-4 puta, vise nista ne pustaOptimist wrote:A kako sa savovima i mjestima gdje se spaja gornji dio cipele sa djonom? Te dijelove ne mozes namazati a najcesce pusta upravo na njima.
-
crnoplavo
#7 Re: Vodonepropusna obuća???
medikament
kad se nisi dosad javljo nisi moro ni radi ovog...medikament wrote:Sigurno ste često došli u situaciju...
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#8 Re: Vodonepropusna obuća???
Uzeo ja nekakve gojzderice od 150, samo ih obučem i vrtim se po prostorijama, ali nakon posla dođem kući mokrih nogu.
Džabe ti je mazati sa 100 krema, kada one ne daju nogama da dišu.
I na kraju pljunem 3 stoje i rahat.
Džabe ti je mazati sa 100 krema, kada one ne daju nogama da dišu.
I na kraju pljunem 3 stoje i rahat.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#9 Re: Vodonepropusna obuća???
Pa do sad mu nije propuštala obuća.crnoplavo wrote:medikament
Pridružen/a: 01/09/2009 08:56kad se nisi dosad javljo nisi moro ni radi ovog...medikament wrote:Sigurno ste često došli u situaciju...
- Optimist
#10 Re: Vodonepropusna obuća???
Heller wrote:Ja sam uzeo impregnirajuci sprej posto mi je na šavu puštalo gdje se iznad zeljeznog dijela, iznad prstiju spaja s ostatkom i tu spricno 3-4 puta, vise nista ne pustaOptimist wrote:A kako sa savovima i mjestima gdje se spaja gornji dio cipele sa djonom? Te dijelove ne mozes namazati a najcesce pusta upravo na njima.
Jel ima kupiti taj sprej u svakoj prodavnici obuce i mora li biti od nekog proizvodjaca ili moze bilo koji?
-
Heller
#11 Re: Vodonepropusna obuća???
Ja sam uzeo u merkatoru nakon lutanja po Planici, Astri, i jos jednoj radnji u supermarketu 6-7 maraka je Ilirija nisam druge proboOptimist wrote:Heller wrote:Ja sam uzeo impregnirajuci sprej posto mi je na šavu puštalo gdje se iznad zeljeznog dijela, iznad prstiju spaja s ostatkom i tu spricno 3-4 puta, vise nista ne pustaOptimist wrote:A kako sa savovima i mjestima gdje se spaja gornji dio cipele sa djonom? Te dijelove ne mozes namazati a najcesce pusta upravo na njima.
Jel ima kupiti taj sprej u svakoj prodavnici obuce i mora li biti od nekog proizvodjaca ili moze bilo koji?
-
frngla
#12 Re: Vodonepropusna obuća???
Samo si zaboravio reći raji da smrdi na crkotinumayab wrote:
Samo namazati s ovom mascu, i nema problema ni sa jeftinijim cipelama!Provjereno
- medikament
#13 Re: Vodonepropusna obuća???
Ljudi kupio sam cipele!!
[img]schneck.de/media/images/info/Camel_Active_Bormio_GTX_12.jpg[/img]
bile 319 km sada su 225 km
veliko je sniženje, jes da mi je i 225 puno ali kad pomislim da bi osim toga mogo kupit nešto za 150 km i bit mokar onda mi je lakše, svakako nisam mogo izdvojiti 319 km ni u ludilo mokar
[img]schneck.de/media/images/info/Camel_Active_Bormio_GTX_12.jpg[/img]
veliko je sniženje, jes da mi je i 225 puno ali kad pomislim da bi osim toga mogo kupit nešto za 150 km i bit mokar onda mi je lakše, svakako nisam mogo izdvojiti 319 km ni u ludilo mokar
Last edited by medikament on 25/01/2013 13:15, edited 1 time in total.
- HaHaHa2
#14 Re: Vodonepropusna obuća???
medikament wrote:Ljudi kupio sam cipele!!
- medikament
#15 Re: Vodonepropusna obuća???
prije četri godine sam uzeo u camelu i nisu propuštale, ko ima mali broj može u peku kupit cipele postavljene gore-tex. Ove ostale sa oznakom waterproof su šuplja, raspito sam se to je samo 70% zaštite a jedina sigurnost je gtx..
Šteta u našoj državi nema baš jakog izbora kada su brendovi u pitanju, posebo kada se radi o vodonepropusnoj obući.
Čudo za zemlju u kojoj zima traje pola godine!!
Šteta u našoj državi nema baš jakog izbora kada su brendovi u pitanju, posebo kada se radi o vodonepropusnoj obući.
Čudo za zemlju u kojoj zima traje pola godine!!
-
detroit-mercy
#16 Re: Vodonepropusna obuća???
Kupio u Costco-u gojzerice za $58, od ove firme http://www.onlineshoes.com/keen-waterpr ... oText=mens.
Voda, snijeg, led, nije bitno koji vremenski uvjeti, ali ne propusta
.
Inace se ovi tuku sa gore-tex za primat na trzistu.
Voda, snijeg, led, nije bitno koji vremenski uvjeti, ali ne propusta
- pohakontas
#17 Re: Vodonepropusna obuća???
Samo jarane ako ovo nosis duze od sat vremena neizuvaj se u zatvorenom prostoru ako ima raje oko tebe pogusit ces ihHaHaHa2 wrote:medikament wrote:Ljudi kupio sam cipele!!
- medikament
#18 Re: Vodonepropusna obuća???
ne znam burazeru, do sada nisam imo tih problema, možda što su nove, doduše i meni je to palo na pamet vunom je postavljeno, ne znam vidjet ćemo
))
- medikament
#19 Re: Vodonepropusna obuća???
može biti da su dobre izgledaju ozbiljno, zagazi u duboku vodu pa stoj jedno 5 minuta pa nam javi šta je bilo:)))))detroit-mercy wrote:Kupio u Costco-u gojzerice za $58, od ove firme http://www.onlineshoes.com/keen-waterpr ... oText=mens.
Voda, snijeg, led, nije bitno koji vremenski uvjeti, ali ne propusta.
kad bi to bilo ok, jeftinije su zašto da ne???
-
miki27A
#20 Re: Vodonepropusna obuća???
Keen marka je odlicna marka obuce (evo imam Keen gypsum bas sad na nogama, a kuci 2 para sandala i jos jedne ali kozne cipele), a ono sto je najbolje kod njih je odlicna customer service : ako se u roku od godinu dana bilo sta desi sa cipelama: rasije konac, odlijepi bilo sta uslikati, poslati email sa slikama, po mogucnosti racunom (ako nemas racun kad gdje si kupio/la, i koliko si platio/la), i oni ce vam poslati isti ili zamjenski par (ovo sve pisem iz iskustva), jedina je caka sto ne salju u Bosnu, nego samo u US.
-
nino90
#21 Re: Vodonepropusna obuća???
djaba meni sto one ne propustaju, kad mi se stopala toliko ugriju da se pocnu znojiti ionda carape mokre, mokre i gojzerice. Imate li vi ovakvih problema?
-
miki27A
#22 Re: Vodonepropusna obuća???
Koje carape nosis? Dzaba ti sve ako su ti pretople carape, nadji neke tanje, prozracnije, mozda pomogne. (Kod mene su frotirne http://www.hanes.com/clothing/men/socks , kad je bas hladno :-15 napolju onda obucem one SmartWool : samo je taban sa tom kao vunom, ostali dijelovi su tanji) http://www.smartwool.com/
- medikament
#24 Re: Vodonepropusna obuća???
zavisi čim je obuća postavljena, ako je samo koža možeš vunene čarape ako je već obuća postavljena vunom onda obične tanke... logično 
-
nino90
#25 Re: Vodonepropusna obuća???
ma obicne pamucne, ynam nekad dva tri parak tankih pamucnih, ili neke deblje ali su sve uglavnom pamucne, gdje se kod nas mogu kupiti te carape sto mi ti preporucujesmiki27A wrote:Koje carape nosis? Dzaba ti sve ako su ti pretople carape, nadji neke tanje, prozracnije, mozda pomogne. (Kod mene su frotirne http://www.hanes.com/clothing/men/socks , kad je bas hladno :-15 napolju onda obucem one SmartWool : samo je taban sa tom kao vunom, ostali dijelovi su tanji) http://www.smartwool.com/