Vodic: Kako popljuvati sve bosnjacko u tri recenice...

Post Reply
CrazyNeddo

#1 Vodic: Kako popljuvati sve bosnjacko u tri recenice...

Post by CrazyNeddo »

UZAS... Nek stoji ova tema ovakvih tekstova nije malo po internetu..

http://www.tiwanakuarcheo.net/1_main/saa2002.htm
Bosnia: The 1992-95 war in Bosnia and Herzegovina confronted three ethnic groups: Serbs, Bosniacs, and Croats. They fought over land for future territories, in a frenzied nationalistic revival (that brew since the Yugoslav project was abandoned). Serbia and Croatia supported their Bosnian populations, while, as shown by the long siege of Sarajevo, the Bosniacs had no foreign support.

It is only coincidence that these groups have different religions. (For example, there is little sympathy between Bosniacs and Kosovars, both Muslim groups: Bosniacs speak a version of Serbian while Kosovars speak Albanian.)

The war ended in 1995 with the Dayton Peace accords: Serbs secured a separate polity within Bosnia, while Croats and Bosniacs joined in a fragile federation. Croat nationalists continue today to demand a separate Herzegovina polity.
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

:shock: :shock: :shock:
A cija je stranica???
Poglavica

Post by Poglavica »

Valjda svacija.
Ko je u pravu nacisti koji su poceli rat ili ovi sto kazu da su nacisti krivi?
Izgleda kad se iz daljine gleda neki pojmovi izgledaju drugacije.
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

:shock: Cuj svacija stranica, a ko je uredjuje? :roll:
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

Na internetu je prisutan odreden broj stranica na engleskom jeziku, koje su prosrpski orjentisane...Da se pretpostaviti da iako pise da su radove pisali Britanci,Amerikanci ili ko vec, te iako je na engleskom, da iza svega stoji prosrpska politika koja pokusava dezinformirat svjetsku javnost, pogotovo za "version of serbian" kao jezik Bosnjaka... :x
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Hm pa imal koja stranica da je probosnjacki orjentirana?
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

bosnjacki-front.com je bila najaca bosnjacka patriotska stranica, nesto sto ide na nacionalizam, al ipak nije ni ravna po nacionalizmu cetnickim i ustaskim stranicama... Trenutno pasivno radi buduci da je osnivacu stranice u Svedskoj prijeceno od strane "Crne ruke" cetnicke organizacije u Skandinaviji...

bosnjaci.net
mladibosnjaci.ba

... ima dosta...ali nijedna nema neki jak forum..Bosnjacki Front je imao najaci forum sa oko 20 000 poruka...ali ga je neko oborio i vise nikad nije proradio...
buddha

Post by buddha »

CrazyNeddo wrote:bosnjacki-front.com je bila najaca bosnjacka patriotska stranica, nesto sto ide na nacionalizam, al ipak nije ni ravna po nacionalizmu cetnickim i ustaskim stranicama... Trenutno pasivno radi buduci da je osnivacu stranice u Svedskoj prijeceno od strane "Crne ruke" cetnicke organizacije u Skandinaviji...

bosnjaci.net
mladibosnjaci.ba

... ima dosta...ali nijedna nema neki jak forum..Bosnjacki Front je imao najaci forum sa oko 20 000 poruka...ali ga je neko oborio i vise nikad nije proradio...
jest jest

bosnjacke su patriotske a cetnicke i ustaske su antipatriotske... razmisli malo prije nego sto napises ovakvu glupost
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

Rekao sam nesto sto ide na nacionalizam...a ti pasha ne znas razliku izmedu nacionalizma i patriotizma...Prostim laickim jezikom koji bi ti trebao razumjeti objasnicu ti

NACIONALIZAM - Ubij sve sem svojih

PATRIOTIZAM - Ne diras me ne diram te,ali svoje volim vise od svega
buddha

Post by buddha »

CrazyNeddo wrote:Rekao sam nesto sto ide na nacionalizam...a ti pasha ne znas razliku izmedu nacionalizma i patriotizma...Prostim laickim jezikom koji bi ti trebao razumjeti objasnicu ti

NACIONALIZAM - Ubij sve sem svojih

PATRIOTIZAM - Ne diras me ne diram te,ali svoje volim vise od svega
pa imao sam priliku da posjetim te "patriotske" stranice , ne govorim iznebuha brate...

to svijeta sto kola i vegetira na tim site-ovima su potentni mladi bosnjacki nacional-socijalisti koji ce jednog dana, inshallah da izrastu u mocnu armiju mrzitelja svega sto ne misli isto kao oni, a ako to BRATE nije fasizam onda ne znam :)
JFK

Post by JFK »

CrazyNeddo wrote:
Ma nije ga niko oborio nego se administratori i moderatori prepali :D prijetnji :D :D :D :D :D pa su sad pod zastitim svedeske policije, jer im je navodno zivot u opasnosti :D , nije moje misljenje, nego sam to procitao na pdf-u bez cenzure
A to su samo navodi da se pokaze kako su "patriote bosnjackog fronta" ugrozene.
Pa ako su se prepali par klinja sa foruma onda su stvarno p********
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

A i inace ti se smuci od tih patriota sto se drze liniju fronta u Geteborgu... opasni su oni... oni su ti sad glavni ako cetnici krenu sta... :D
Stolica

Post by Stolica »

Zaboravili ste pomenuti bosnjastvo.com
Fair Life

Post by Fair Life »

buddha wrote:(...)
pa imao sam priliku da posjetim te "patriotske" stranice , ne govorim iznebuha brate...
(...)
... a ako to BRATE nije fasizam onda ne znam :)
Brateeeeeeee !!

Brat je mio ma koje vjere bio, ali samo da je... nas.

Hehehehehe
Prenj

Post by Prenj »

CrazyNeddo wrote:..Bosnjacki Front je imao najaci forum sa oko 20 000 poruka...ali ga je neko oborio i vise nikad nije proradio...
Od toga 19500 poruka ViolentJacka, naseg starog druga
:lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:
CrazyNeddo wrote:..Bosnjacki Front je imao najaci forum sa oko 20 000 poruka...ali ga je neko oborio i vise nikad nije proradio...
:lol: :lol:

Istoricar... naturshchik.
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

Prenj wrote:
VJ je imao oko 3000 poruka...Njegova karakteristika je kada se raspravljas s njim i pokazes da si upravu, usuti i kao da se pravi da nije vidio tu novu poruku... :D
RizinoPolje

Post by RizinoPolje »

Image
Post Reply