Vodene ospice i odrasli...
Moderator: anex
-
Frank
#1 Vodene ospice i odrasli...
Ja imam 24 godine i nikada nisam bolovao od vodenih ospica. Nedavno je mala kcerkica od moje sestre dobila ospice, a posto je ja cesto cuvam, kod mene se povaio strah da ne obolim i ja.
Da li neko ima iskustva, koliko je to ozbiljno, dobiti ospice u mojim godinama i da li moze doci do kakvih komplikacija.
I da li je tacno da se ospice moraju prebolovati kad-tad?
Unaprijed hvala na odgovorima.
Da li neko ima iskustva, koliko je to ozbiljno, dobiti ospice u mojim godinama i da li moze doci do kakvih komplikacija.
- Duhovni Vođa
#2 Re: Vodene ospice i odrasli...
vodene su kozice, a ospice su ospice. nesto si pomijesao.....
-
modesti
#3 Re: Vodene ospice i odrasli...
Jesu li vodene ospice u stvari pljuskavice/varičele? Ako jesu, inkubacija je 21 dan. Malena je bila zarazna i 2-3 dana prije izbijanja ospica. Od tog dana sebi računaj 21 dan i prati hoćeš li ih dobiti. Kao i svaka bolest, svako je različito podnosi. Ako ipak dobiješ pljuske, javi se doktoru da ti da onaj tečni puder da ublažiš svrab. Sretno 
- Duhovni Vođa
#4 Re: Vodene ospice i odrasli...
vodene kozice su pljuskavice
a ospice su sasma druga boleščura
a ospice su sasma druga boleščura
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5 Re: Vodene ospice i odrasli...
Prezivjet cesFrank wrote:Ja imam 24 godine i nikada nisam bolovao od vodenih ospica. Nedavno je mala kcerkica od moje sestre dobila ospice, a posto je ja cesto cuvam, kod mene se povaio strah da ne obolim i ja.
- Duhovni Vođa
#6 Re: Vodene ospice i odrasli...
pazi se ožiljaka, ne barči živ bio.
nekad su odrasli veća djeca od djece.
tvoja koža nije kao dječija i neće se regenerisati tako lako.
maži s onim krečom što ti daju u apoteci
i ne diraj. ako očekuješ da ćeš se zaraziti, prva čiba će ti iskočiti u pravilu negdje na glavi. mislit ćeš da je bubuljica, ali vraga
najgore će ti bit u genitalnoj regiji
ja sam imao jednu, da proste dame, posred donje glave
kad ga tad nisam odsjeko, neću nikad

nekad su odrasli veća djeca od djece.
tvoja koža nije kao dječija i neće se regenerisati tako lako.
maži s onim krečom što ti daju u apoteci
najgore će ti bit u genitalnoj regiji
kad ga tad nisam odsjeko, neću nikad
-
Frank
#7 Re: Vodene ospice i odrasli...
hvala na odgovorima,pravo sam se prepao, valjda ih necu dobit, a iako ih dobijem valjda cu prezivjet.

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8 Re: Vodene ospice i odrasli...
ma pravo si hrabro muskoFrank wrote:hvala na odgovorima,pravo sam se prepao, valjda ih necu dobit, a iako ih dobijem valjda cu prezivjet.![]()
ako ih dobijes, u apoteku odmah, kupi mentol puder i ne cesi se
i javi nam, da otvorimo kladionicu hoces li prezivjeti
- ja-maja
#9 Re: Vodene ospice i odrasli...
Ja sam ih imala sa 27 godina i prezivjela sam
, ne brigaj.
- fwh
#10 Re: Vodene ospice i odrasli...
Ja fasovah danas u 33-ećoj
Od petka ne mogu ustat iz kreveta a na krevetu ne mogu sekundu se namjestit', oči mi ispadoše - kontam gripa kad danas - ospice...
Prije 20-ak dana sin, prije 4-5 kćerka i danas ja - a konto da sam prebolio, tako bar moja mam kaže, a njoj nije svaku vjerovat (spin - Ovo malo duše)
Od petka ne mogu ustat iz kreveta a na krevetu ne mogu sekundu se namjestit', oči mi ispadoše - kontam gripa kad danas - ospice...
Prije 20-ak dana sin, prije 4-5 kćerka i danas ja - a konto da sam prebolio, tako bar moja mam kaže, a njoj nije svaku vjerovat (spin - Ovo malo duše)
- Digla_da_kreci
#11 Re: Vodene ospice i odrasli...
Kako deverasfwh wrote:Ja fasovah danas u 33-ećoj![]()
Od petka ne mogu ustat iz kreveta a na krevetu ne mogu sekundu se namjestit', oči mi ispadoše - kontam gripa kad danas - ospice...![]()
Ja sam zbog pada imuniteta zaradila herpes zoster, kad tada crkla nisam necu nikad...koji su to bolovi, sto kazes sekunde se ne mozes namjestiti, od nervoze hodas u krug po cijeli dan. Na zalost, meni su ostali oziljci
S obzirom da ni ja nisam znala jesam li odlezala ospice, doktori su mi rekli da jesam jer nakon ospica kao u svima nama ostane taj virus koji se moze aktivirati padom imuniteta u obliku herpes zostera, herpes simplex....