Vodafone McLaren Mercedes
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#1 Vodafone McLaren Mercedes
McLaren narandzast?!
nisam vjerovao dok nisam vidio....
nisam vjerovao dok nisam vidio....
-
Ticall
Vozdra Ova narandzasta boja ce biti samo tokom testiranja jer bolid nije jos uvijek predstavljen isto tako vodafone ce tek biti izgleda od slijedece sezone mada bi htjeli da bude i od ove ali posto je logo vec na novom ferarijevom bolidu vjerovatno se jos lome koje boje sta kako
- trinaesti
orange model na slici je McLaren Mercedes MP4-20 i on je samo za testne voznje...
inače uskoro treba da uslijedi promocija novog bolida MP4-21, na kojem će se naći i novo rješenje rasporeda boja i sponzora...
I još da kažem da je ova narandžasta, iako vidim mnogima ružna, prva boja koju je tim McLaren-a koristio, čini mi se, 1968. kada je prvi put nastupao na nekom takmičenju...
eto toliko...
pozdrav svim navijačima McLaren Mercedesa!
inače uskoro treba da uslijedi promocija novog bolida MP4-21, na kojem će se naći i novo rješenje rasporeda boja i sponzora...
I još da kažem da je ova narandžasta, iako vidim mnogima ružna, prva boja koju je tim McLaren-a koristio, čini mi se, 1968. kada je prvi put nastupao na nekom takmičenju...
eto toliko...
-
dugi
Mala ispravka, ovo na slici jeste MP4-21 i testirao ga je Raikonnen.trinaesti wrote:orange model na slici je McLaren Mercedes MP4-20 i on je samo za testne voznje...
eto toliko...
Pozdrav i od mene za sve navijace

Evo jos par slika novog bolida

Izgleda mocno nema sta ali bi u crno-sivoj kombinaciji bio jos mocniji.
-
Ticall
Motori su slabiji za oko 200 konja, nisam bio zadovoljan dosadasnjim testovima ali je juce Montoya bio 3 na testiranju od 15 bolida jest da je citavih 0,700 sporiji bio od Alonsa i da to nije nikakvo mjerilo jer nikad ne znas sta ko radi na testiranju ali ga fino vidjeti da je oko vrha bio, i Rossi testira Ferarija sa tom grupom kako je krenuo eto ga 2007 u F1
-
MRAVOJED
1 F. Alonso 01:11.291 V8
2 J. Button 01:11.327 V8
3 M. Schumacher 01:11.831 V8
4 JP. Montoya 01:11.998 V8
5 R. Barrichello 01:12.062 V8
6 H. Kovaleinan 01:12.113 V8
7 J. Villeneuve 01:12.619 V8
8 R. Zonta 01:12.660 V8
9 V. Rossi 01:12.856 V10
10 D. Coulthard 01:12.883 V8
11 A. Wurz 01:12.925 V8
12 G. Paffett 01:12.937 V10
13 M. Webber 01:13.050 V8
14 J. Trulli 01:13.078 V8
15 R. Kubica 01:13.332 V8
barikelo se mora iskupiti za godine vožene za mrskog neprijatelja
2 J. Button 01:11.327 V8
3 M. Schumacher 01:11.831 V8
4 JP. Montoya 01:11.998 V8
5 R. Barrichello 01:12.062 V8
6 H. Kovaleinan 01:12.113 V8
7 J. Villeneuve 01:12.619 V8
8 R. Zonta 01:12.660 V8
9 V. Rossi 01:12.856 V10
10 D. Coulthard 01:12.883 V8
11 A. Wurz 01:12.925 V8
12 G. Paffett 01:12.937 V10
13 M. Webber 01:13.050 V8
14 J. Trulli 01:13.078 V8
15 R. Kubica 01:13.332 V8
barikelo se mora iskupiti za godine vožene za mrskog neprijatelja
- trinaesti
"Visually MP4-21 will look very similar to MP4-20," said Jonathan Neale, Managing Director of McLaren Racing. "In addition to the tighter packaging to the rear of the car, people will notice differences to the nose area, which has been lowered, and the aero body work, such as the barge boards and deflectors. The reduction in required cooling for the V8 engine has allowed us to in turn reduce the size of air intakes, this includes apertures in the main chassis, which is beneficial to the overall aerodynamic package. There are a significant number of changes in the cars structure, geometry and aerodynamics as a consequence of 16 months of R&D innovation. At McLaren Racing, we have a strong team of 135 engineers, and all have made a vital contribution. Now the new car has been released, our primary short term focus will switch to durability testing, proving the software, the systems and the 11,500 car components, 90% of which have changed from MP4-20. In addition we have a series of engine and chassis performance packages to bring to the car for the initial races. There is a lot of work to be done."
-
dugi
Evo slika MP4-20, fakat su skoro isti. Ja ih razlikujem zato sto ispod slike pise koji je koji
Ovo sam ubacio jer vidim da neki misle da sam pogrijesio

Evo i link pa gledajte sami
http://www.mclaren.co.uk/
treba samo kliknuti na "interactive" pa na "wallpaper" i uzivajte u slikama i kontanju sta je razlika izmedju MP4-20 i MP4-21
Ovo sam ubacio jer vidim da neki misle da sam pogrijesio

Evo i link pa gledajte sami
http://www.mclaren.co.uk/
treba samo kliknuti na "interactive" pa na "wallpaper" i uzivajte u slikama i kontanju sta je razlika izmedju MP4-20 i MP4-21
-
dugi
Nije u pitanju boja nego sta je razlika izmedju MP4-20 i MP4-21Anell wrote:Ovo je tesni bolid McLarena, od kada pratim F1 znam da svoje bolide testiraju u narandžastoj boji!
A Vodafone dolazi 2007-e godine tako da ce ove vjerovatno biti crno-sivi bolidi.
-
Ticall
e posto se mala polemika pokrenula ja cisto neko svoje misljenje da ostavim ako smijem.
Nisam nikad navijao za timove uvijek za vozace kad je Senna umro plako sam 7 dana poslije toga svi su mi bili bezveze do pojave Montoye taj me je lik odusevljavao jos u CART seriji jer je radio neka nemoguca preticanja i tamo i poslije u formuli sjecamo se uzimanja Sumahera u Brazili prve njegove sezone u Wiliamsu do ovih belaja u zadnjoj sezoni znam da ce vas vecina odmah se sjetiti nekih glupi sudara ako sa Vilnevom u Japanu i sa jungleboyem u SPA ili kad je prosao kroz crveno u Canadi i uvalio se coultardu ali to su sve neke stvari zbog kojeg mi je drag pola drugih vozaca bi se povuklo kao picke. Moje je misljenje da ako Mclaren bude brz kao prosle godine velike su sanse da on bude sampion jer kad malo pogledate proslu sezonu citavu covjek je dosao tek u ekipu nije vozio 2 trke zbog povrede i slijdecu vozio povredjen a prva mu je sezona bila u Mclarenu ipak je malo zasjenio na kraju sezone Kimija prema kojem imam veliki respect ali je on 5 godina u tom timu tako da ne znam jedva cekam ovu sezonu sad
Nisam nikad navijao za timove uvijek za vozace kad je Senna umro plako sam 7 dana poslije toga svi su mi bili bezveze do pojave Montoye taj me je lik odusevljavao jos u CART seriji jer je radio neka nemoguca preticanja i tamo i poslije u formuli sjecamo se uzimanja Sumahera u Brazili prve njegove sezone u Wiliamsu do ovih belaja u zadnjoj sezoni znam da ce vas vecina odmah se sjetiti nekih glupi sudara ako sa Vilnevom u Japanu i sa jungleboyem u SPA ili kad je prosao kroz crveno u Canadi i uvalio se coultardu ali to su sve neke stvari zbog kojeg mi je drag pola drugih vozaca bi se povuklo kao picke. Moje je misljenje da ako Mclaren bude brz kao prosle godine velike su sanse da on bude sampion jer kad malo pogledate proslu sezonu citavu covjek je dosao tek u ekipu nije vozio 2 trke zbog povrede i slijdecu vozio povredjen a prva mu je sezona bila u Mclarenu ipak je malo zasjenio na kraju sezone Kimija prema kojem imam veliki respect ali je on 5 godina u tom timu tako da ne znam jedva cekam ovu sezonu sad
- taxi_driver
Ticall wrote:e posto se mala polemika pokrenula ja cisto neko svoje misljenje da ostavim ako smijem.
nisi spomenuo hakinena,za kojeg ja mislim da je imao daleko najbolje preticanja u formuli 1.i da nikako zaboraviti i mensela,jedan od najboljih vozaca ikad.
-
MRAVOJED
http://www.f1-grandprix.com/hakkinen_mov.html
evo mali filmić na kojem je i to pretjecanje, negdje oko sredine filma
evo mali filmić na kojem je i to pretjecanje, negdje oko sredine filma
- beco
#23 JAO UZASA
Bolid je uzasan, pod jedan, izgledaju ko nekadasnji arows. A sa svim postovanjem zelim da budu isto kao i arows uvijek prvi ali od ozada. HA HA HA HA
. FERRARI RULES. THIS IS GOING TO BE "THE" YEAAR OF FERRARI COMEBACK! 
-
shadow
Isti smo po pitanju Montoye, frajer je prije svega lud pa onda i drzak i bezobrazanTicall wrote:e posto se mala polemika pokrenula ja cisto neko svoje misljenje da ostavim ako smijem.
Najvise zbog njega sam ish'o na F1 u Montreal i u Indianapolis (tamo nikad vise), nije nijednom pobjedio ali je cirkus pravio, isplatilo se. A tek kad te njegove sunarodnjakinje
Jedva cekam pocetak